Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.42
Premier League

TIPS: Premier League v.42

Publicerat 2021-10-22 12:52

Premier League fortsätter att vara jämn och oförutsägbar. Till helgen väntar ett något oväntat toppmöte samt ett riktigt tungviktsmöte på Old Trafford. 

Efter åtta spelade omgångar leder Chelsea fortsatt Premier League en poäng före Liverpool och två poäng före Manchester City. Fyra poäng bakom återfinns Brighton och Tottenham och ytterligare en poäng bakom finns Manchester United som tappat mark till toppen efter förlust förra helgen.

Att Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham och Manchester United är med i toppen är knappast förvånande. Men, att Brighton skulle ligga fyra vid det här laget är inget annat än en hyfsat stor skräll.

Imorgon kväll ställs Brighton för första gången den här säsongen ordentligt på prov när man möter Manchester City på hemmaplan. Och på söndag kväll väntar ett riktigt tungt möte i form av Manchester United–Liverpool på Old Trafford.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


BRIGHTON–MANCHESTER CITY

The American Express Community Stadium. Avspark lördag 23 oktober 18:30.

Fyra segrar och bara en förlust på åtta matcher är finfin läsning för Brighton, som förra säsongen slutade på 16:e plats i Premier League. Dock ska sägas att ”Seagulls” i huvudsak mött lag på den undre halvan av tabellen och inte ett enda lag som för närvarande ligger topp 6.

Dessutom gör laget inte särskilt många mål. Hittills har det bara blivit åtta stycken. Å andra sidan har man bara släppt in fem, vilket är tredje bäst i ligan efter Chelsea och Manchester City.

Manchester City har sedan premiärförlusten mot Tottenham ångat på och vunnit det mesta. Framför allt har man hållit nollan i sex av sju matcher, vilket får ses som ett enormt styrkebesked.

Samtidigt har laget mer eller mindre öst in mål i de senaste matcherna. 5-1 borta mot Club Brügge i Champions League i tisdags och totalt nio mål på de tre senaste.

Även om Brighton gjort det bra hittills så känns det som att man inte kommer att ha någon större chans mot ett Manchester City i bra form. Förra helgens 0-0 borta mot jumbon Norwich vittnar också om att hemmalagets form är aningen sviktande.

Det här bör City vinna ganska enkelt och man bör också göra en del mål. Därför känns 0-3, 1-3 eller 2-3 som ett rimligt resultat, dessutom har Betway en boost på just det spelet. Men, Brighton har som sagt inte förlorat sedan 28 augusti och därför slänger vi även in ett spel på X2 samtidigt som båda lagen gör mål.


Tips: Brighton–Manchester City

Speltips Betway
Rätt resultat 0-3, 1-3 eller 2-3 (med boost) 5.50
Halvgardering och båda lagen gör mål – Oavgjort eller Manchester City 2.30

MANCHESTER UNITED–LIVERPOOL

Old Trafford, Manchester. Avspark söndag 24 oktober 17:30.

Snackar vi toppmöte eller snackar vi toppmöte?! Ronaldo mot Salah, Solskjær mot Klopp, ja det finns många spännande dueller att se fram emot på söndag.

Efter förra veckans mycket överraskande bortaförlust mot Leicester tappade Manchester United till sjätte plats i tabellen och är nu piskade att vinna för att inte hamna allt för långt efter toppen.

Samtidigt har laget faktiskt bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna i Premier League, vilket inte håller om man ska vara med i guldstriden.

Liverpool har vittring på serieledning och är som vanligt, får man väl nästan säga, PL:s bästa lag på att göra mål. I hela åtta av de nio senaste matcherna, inklusive Champions League, har laget gjort tre mål eller fler.

Laget är dessutom det enda som hittills är obesegrade i Premier League den här säsongen. Faktum är att Liverpool inte har förlorat en enda match sedan CL-kvartsfinalen mot Real Madrid den 6 april.

Liverpool har varit svårslagna under lång tid och det känns inte som att Manchester United kommer att kunna ändra på det. Samtidigt har Liverpool gjort första målet fyra matcher i rad och det känns som att man kommer göra detta även på Old Trafford.

Samtidigt lär knappast United gå mållösa av planen, vilket mycket väl kan räcka till poäng. Därför spelar vi även på X2 och att båda lagen gör mål.


Tips: Manchester United–Liverpool

Speltips Betway
Liverpool gör första målet 1.83
Halvgardering och båda lagen gör mål – Oavgjort eller Liverpool 2.10

Veckans PL-femling

Vi avslutar med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Toppen mot botten i bokstavlig mening när ligaettan Chelsea tar emot Norwich hemma på Stamford Bridge. Norwich har två poäng på åtta matcher och har dessutom inte gjort mål på fyra matcher i rad. Detta kan bara sluta på ett sätt. Säker etta!

Crystal Palace har parkerat på den undre halvan av tabellen. Dock har laget bara förlorat en av de sex senaste PL-matcherna. Därför bör Londonlaget fixa minst poäng mot nästjumbon Newcastle som är utan vinst såhär långt. Tipset blir 1X.

Southampton har bara vunnit en match hittills, men då ska man komma ihåg att Saints haft ett ganska tufft spelschema. Vinst mot Leeds senast och därför ska det bli minst poäng mot Burnley, som inte vunnit den här säsongen. Tipset blir 1X.

Nykomlingen Brentford fortsätter att plocka poäng lite här och där. Men, nu ställs man mot Leicester som lär ha fått en nytändning efter förra helgens seger mot Manchester United. Känns som att gästerna kommer klara minst poäng här, därför X2.

Högintressant Londonderby där det känns som att det kan gå hur som helst. Men, Spurs har medvind efter två raka segrar. Dessutom är West Ham lite svaga på hemmaplan. Tottenham fixar minst poäng, därav X2.

# Match 1 X 2 Odds
1 Chelsea–Norwich 1 1.20
2 Crystal Palace–Newcastle 1 X 1.27
3 Southampton–Burnley 1 X 1.27
4 Brentford–Leicester X 2 1.50
5 West Ham–Tottenham X 2 1.61
Totalt odds: 4.67

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VECKANS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |