Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.43
Premier League

TIPS: Premier League v.43

Publicerat 2021-10-29 13:54

Från att ha varit oerhört jämn börjar det nu bli lite större avstånd i Premier League. I helgen väntar flera intressanta matcher, bland annat Tottenham–Manchester United imorgon kväll.

Med nio omgångar spelade har Chelsea, Liverpool och Manchester City gjort lite av ett ryck i toppen av Premier League. Chelsea leder en poäng före Liverpool och ytterligare en poäng före Manchester City. Därbakom är det sedan tre poäng ner till West Ham. Frågan är om de tre storlagen lämnat övriga bakom sig för resten av säsongen?

Mycket talar för att avståndet kommer att vara intakt efter helgens omgång då samtliga tre topplag har hyfsat lätt motstånd. Helgens två mest intressanta matcher hittar vi lite längre ner i tabellen.

Två formstarka lag möts på King Power Stadium när Leicester tar emot Arsenal. Och på Tottenham Hotspur Stadium måste såväl Tottenham som Manchester United vinna för att inte tappa alltför mycket mark.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LEICESTER–ARSENAL

King Power Stadium. Avspark lördag 20 oktober 13:30.

Spännande möte mellan nian och tian tabellen på samma poäng, som båda två nog hade räknat med att ligga lite högre upp i tabellen vid det här laget. Men, med bara en poäng upp til femteplats och tre poäng upp till topp 4, så kan en seger ändra på detta.

Leicester har haft en högst ojämn säsong såhär långt. Men, de senaste veckorna har laget fått upp farten på allvar. Seger hemma mot Manchester United och senast borta mot Brentford gör att Jamie Vardy o co är på väg uppåt i tabellen. Ett formstarkt Leicester är alltid svårslagna.

Hade Arsenal inte inlett så katastrofalt som man gjorde med tre raka förluster hade laget varit med i toppen. Men, sex raka utan förlust är förstås klart godkänt och Gunners kommer faktiskt att kunna vara med och slåss om topp 4 om man fortsätter i samma stil.

Svårtippat det här, då bägge lagen visat bra form på sista tiden. Dessutom var det längesedan något av lagen förlorade i PL. Leicester har inte förlorat sedan 19 september och Arsenal inte sedan 28 augusti. Så frågan är om det blir förlust för något av lagen nu?

Är det något lag som kan åka på en förlust så är det Arsenal. Leicester vann som sagt mot Manchester United för ett par veckor sedan och har dessutom gjort en hel del mål på senaste tiden. Samtidigt har Arsenal bara en seger på de tre senaste i PL och då har man knappast mött några topplag.

Men, mål lär Arsenal nog göra så därför satsar vi på att Leicester vinner och båda lagen gör mål. Ett spel Betway har en boost för. Samtidigt har båda lagen gjort mål i första halvlek i de två senaste PL-matcherna. Därför spelar vi på att båda lagen gör mål i första halvlek, även detta med boost från Betway.


Tips: Leicester–Arsenal

Speltips Betway
Leicester vinner och båda lagen gör mål (med boost) 5.00
Första halvlek båda lagen gör mål (med boost) 4.20

TOTTENHAM–MANCHESTER UNITED

Tottenham Hotspur Stadium, London. Avspark lördag 30 oktober 18:30.

Sexan mot sjuan i tabellen och två lag som behöver tre poäng om de över huvud taget ska ha någon chans att hänga på de tre topplagen.

Tottenham har kommit tillbaka lite efter tre raka förluster i september. Dock blev det ytterligare en förlust i Londonderbyt mot West Ham förra helgen.

Samtidigt fortsätter målskyttet att vara ett problem för Tottenham. Bara nio mål på nio matcher är för lite om man vill vara med allra högst upp. Å andra sidan är det något av en bedrift att ligga så pass bra som sexa med 9-13 i målskillnad.

I början av säsongen såg Manchester United definitivt ut som en guldkandidat. Men, bara en poäng på de fyra senaste PL-matcherna är förstås inte godkänt. I de två senaste matcherna mot Liverpool och Leicester skrevs dessutom målskillnaden till totalt 2-9. Om inget händer snart lär Solskjær hänga löst.

Manchester United är inne i en svacka och det känns knappast som att man kommer att vinna mot Tottenham heller. Poäng kan man möjligen fixa. Därför spelar vi på 1X.

Sedan känns det också som att lär vi bli mål från båda lagen då varken Spurs eller United presterat något lysande försvarsspel senaste tiden. Minst tre mål och båda lagen gör mål känns som ett rimligt tips. Dessutom har Betway boost på det spelet.


Tips: Tottenham–Manchester United

Speltips Betway
Tottenham eller oavgjort 1.57
Båda lagen gör mål och över 2.5 mål (med boost) 3.00

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Burnley har ryckt upp sig något i de senaste matcherna och har bara en förlust på de fyra senaste. Bör kunna fixa minst poäng hemma mot Brentford som har två raka förluster. Tipset blir 1X.

5-0 i två raka bortamatcher varav den senaste mot Manchester United säger väl det mesta om Liverpools form. Brighton ligger förvisso femma, men har inte vunnit på fyra PL-matcher. Säker etta!

Manchester City har inte förlorat sedan säsongspremiären. Crystal Palace har fyra raka oavgjorda, men att ta poäng borta mot City blir övermäktigt. Säker etta!

Newcastle har en poäng på de tre senaste och har halkat ner till nästjumboplatsen. Serieledarna Chelsea har tre raka segrar och 11-1 i målskillnad. Kan bara sluta på ett sätt. Säker tvåa!

Norwich är säsongens strykgäng med bara två poäng på nio matcher. Leeds har inte heller rosat marknaden, men tar i alla fall poäng lite här och där och bör också göra detta mot Norwich. Tipset blir X2.

# Match 1 X 2 Odds
1 Burnley–Brentford 1 X 1.46
2 Liverpool–Brighton 1 1.25
3 Manchester City–Crystal Palace 1 1.17
4 Newcastle–Chelsea 2 1.38
5 Norwich–Leeds X 2 1.32
Totalt odds: 3.89

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HELGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |