Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.46
Premier League

TIPS: Premier League v.46

Publicerat 2021-11-19 17:22

Premier League är tillbaka efter VM-kvaluppehållet, bland annat med ett högintressant toppmöte på Anfield. Vi ger tips för två utvalda och avslutar med en sedvanlig PL-femling – häng med!

Chelseas mycket oväntade poängtapp mot Burnley för ett par veckor sedan gjorde att både Manchester City och West Ham kunde krympa avståndet till serieledarna till tre poäng.

Detta gör att det återigen är hyfsat jämnt i Premier League-toppen med fyra lag inom fyra poäng. Förutom City och West Ham finns även Liverpool med i toppkvartetten.

Ett snäpp ner hittar vi Arsenal som fortsätter att klättra och nu alltså är uppe på femte plats, två poäng bakom Liverpool som man dessutom möter på Anfield på lördagskvällen.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LEICESTER–CHELSEA

King Power Stadium. Avspark lördag 20 november 13:30.

Chelsea besöker Leicester och tabellettan behöver en seger för att vara säkra på att behålla ett hyfsat avstånd nedåt. Även hemmalaget skulle behöva tre poäng för att inte hamna alltför långt ner på den undre halvan.

Leicesters formkurva har den här säsongen svängt mer än bitcoin-kursen, vilket resulterat i att man nu inte ligger bättre än tolva i tabellen. Trots det har man faktiskt bara två poäng upp till en sjätteplats.

Men, laget saknar den stabilitet man haft de två senaste säsongerna. Blandar och ger är ett uttryck som verkligen kommer till sin rätt då det varit alltifrån 4-2 hemma mot Manchester United till 2-2 hemma mot Burnley. Tur för Leicester är att Jamie Vardy fortsätter leverera. Sju mål har det blivit hittills.

Även om det bara blev 1-1 hemma mot Burnley senast har Chelsea ändå visat upp en stabilitet som inget annat lag gjort den här säsongen. 27-4 i målskillnad och åtta segrar på elva matcher säger väl det mesta.

Att Chelsea tappade poäng mot Burnley för ett par veckor sedan lär knappast öka Leicesters chanser. Tidigare under säsongen när Chelsea tappat poäng har man kommit tillbaka med besked i nästa match.

Samtidigt är Leicester alldeles för ojämna för att kunna hota Chelsea. Snarare känns det som gästerna kommer nolla hemmalaget här. Chelsea-vinst och en hållen nolla har dessutom Betway en boost för, vilket ger bra spelvärde.

Någon målfest ska vi dock inte räkna med. 0-2 känns snarare som ett rimligt resultat, framför allt då Leicester släppt in just två mål i de tre senaste hemmamatcherna i Premier League.


Tips: Leicester–Chelsea

Speltips Betway
Chelsea vinner och håller nollan (med boost) 3.00
0-2 8.00

LIVERPOOL–ARSENAL

Anfield, Liverpool. Avspark lördag 20 november 18:30.

Klassiskt möte där fyran Liverpool tar emot femman Arsenal, som kommer till Anfield med tre raka segrar i bagaget. Frågan är om Liverpool ska lyckas bryta Gunners svit?

Liverpool har precis som Chelsea bara förlorat en enda match den här säsongen, nämligen borta mot West Ham för ett par veckor sedan. Ett par onödiga poängtapp hemma mot Brighton och borta mot Brentford gör dock att man är fyra poäng bakom serieledarna.

Men, målskyttet är det som vanligt inget fel på. 31 mål på 11 matcher är ett snitt på drygt 2,8 mål per match. Samtidigt är det trångt i toppen och frågan är om Liverpool har den där spetsen som behövs för att utmana Chelsea om guldet.

Många fans spydde galla efter säsongsinledningen med tre raka förluster, noll mål och en jumboplats. Men, frågan är om Arsenals inledning var så katastrofal egentligen med tanke på att två av lagen man mötte var Chelsea och Manchester City.

För sedan dess har Gunners verkligen ryckt upp sig och tagit 20 av 24 möjliga poäng. Dock skulle man nog behöva öka målskörden aningen. Bara 13 mål på elva matcher är lite för skralt om man har tänkt sig vara med och slåss om en CL-plats och kanske även mer.

Svårtippad match det här, då det är svårt att veta hur bra Arsenal egentligen är. Visst man har vunnit det mesta de senaste två månaderna, men då har man inte mött något av topplagen.

Dock känns det ändå som att Gunners kommer att kämpa hårt här och kunna ta minst poäng. Liverpool har som sagt vacklat en del under säsongen. Samtidigt känns det som att det kan bli en del mål, då båda lagen gjort en del mål på senaste tiden. Därför drar vi till med minst fyra mål i matchen.


Tips: Liverpool–Arsenal

Speltips Mr Green
Oavgjort eller Arsenal 2.75
Över 3.5 mål 2.20

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Att säga att Aston Villas form är svag är nästan en underdrift. Fem raka förluster och då är det knappast topplag man mött. Tabellsjuan Brighton däremot har bara en förlust på de åtta senaste matcherna och bör kunna fixa poäng även borta mot Villa. Tipset blir X2.

West Ham ångar på i toppen och står nu på fyra raka segrar i PL när man ställs mot Wolverhampton borta. Även Wolves har gjort det bra på senaste tiden, men tre poäng mot ett lag som West Ham fixar man knappast. Halvgardering X2.

En enda seger på de två senaste månaderna innebär att Manchester United tappat mycket mark till toppen. Nu möter man ett formsvagt Watford borta, men det känns inte som någon garanti för tre poäng. Därför tar vi i med både hängslen och rem och säger X2.

Frånsett ett par bottennapp har Manchester City sett stabila ut den här säsongen. Tre poäng hemma mot Everton, som bara har en seger på de sju senaste, ska därför inte vara några större problem. Säker etta!

Tottenham har bara en poäng och inte ett enda mål framåt på de tre senaste i PL. Men, mot Leeds, som bara har en seger på de fyra senaste bör det väl bli minst en poäng för Spurs. Tipset blir därför 1X.

# Match 1 X 2 Odds
1 Aston Villa–Brighton X 2 1.61
2 Wolverhampton–West Ham X 2 1.38
3 Watford–Manchester United X 2 1.13
4 Manchester City–Everton 1 1.20
5 Tottenham–Leeds 1 X 1.22
Totalt odds: 3.68

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HELGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |