Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.47
Premier League

TIPS: Premier League v.47

Publicerat 2021-11-26 09:57

Premier League rullar vidare med omgång 13 som bland annat bjuder på ett högintressant toppmöte i Manchester. Dessutom besöks ligaledarna Chelsea av ett krislag med en ny tränare. Vi ger tips för bägge matcherna och avslutar som vanligt med en femling – häng med!

Samtliga topplag förutom West Ham tog tre poäng förra helgen, vilket gör att det inte blev några större skiftningar i Premier League-toppen. Chelsea behåller ledningen med tre poäng före Manchester City som i sin tur är en poäng före Liverpool och en poäng före West Ham.

Veckans stora snackis är förstås Manchester United som sparkade Ole Gunnar Solskjær efter förra veckans förlust mot Watford. Ny tränare ryktas vara tysken Ralf Rangnick, som bland annat tränat RB Leipzig i ett par omgångar.

Återstår att se om han kan få ordning på ett United som just nu ligger åtta i tabellen. Frågan är dock om han ansluter redan till söndagens tuffa bortamatch mot Chelsea.


100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


MANCHESTER CITY–WEST HAM

Etihad Stadium, Manchester. Avspark söndag 28 november 15:00.

Tabelltvåan Manchester City tar emot tabellfyran West Ham hemma på Etihad. För City är det viktigt att vinna för att inte hamna allt för långt efter Chelsea och för West Ham behövs tre poäng för att hänga på topptrion.

Manchester City är ett lag med vind i seglen. Två raka segrar och noll insläppta mål i Premier League. I onsdags säkrade man även gruppsegern i Champions League genom att vinna hemma mot PSG.

Samtidigt verkar det som att Raheem Sterling kommit igång efter att ha haft lite måltorka tidigare under säsongen. Mål både mot Everton förra helgen och senast mot PSG. Sterling behövs om City ska kunna utmana Chelsea om guldet.

West Ham har gjort det bra den här säsongen, även om det blev förlust borta med 1-0 mot Wolverhampton förra helgen. Dock börjar det kännas som att laget är på väg att tappa mark till den absoluta toppen. Förlust här och avståndet till trean Liverpool kan på söndag vara fem poäng.

Manchester City är såklart favoriter i den här matchen. Men, City har vacklat flertalet gånger under säsongen samtidigt som West Ham är ett bra lag och kan vara riktigt bra i sina bästa stunder. Därför känns en City-seger inte helt given.

Däremot känns det ganska givet att båda lagen gör mål. City har gjort mål i åtta av de tio senaste matcherna och West Ham i 14 av de 15 senaste. Minst tre mål känns också rimligt då City har hemmaplan. Sedan har som sagt Raheem Sterling fått fart på målskyttet och därför satsar vi på att han gör mål även här.


Tips: Manchester City–West Ham

Speltips Mr Green
Båda lagen gör mål – JA 1.84
Över 2.5 mål & Raheem Sterling gör mål 2.88

CHELSEA–MANCHESTER UNITED

Stamford Bridge, London. Avspark söndag 28 november 17:30.

Chelsea tar emot ett krisande Manchester United hemma på Stamford Bridge. På pappret en enkel seger, såvida inte Solskjærs avsked kan blåsa nytt liv i United?

”Från klarhet till klarhet” är verkligen ett uttryck som går att använda om Chelsea den här säsongen. Två tappade poäng på de sex senaste matcherna i Premier League och bara två insläppta mål talar sitt tydliga språk.

4-0 hemma mot Juventus i CL i tisdags och 3-0 borta mot Leicester förra helgen vittnar om att formen fortsatt är på topp. Det här blir inte lätt för United.

Bara tre poäng på fem PL-matcher blev droppen. I söndags fick till slut United-tränaren Ole Gunnar Solskjær sparken. Att laget för ett par månader sedan fanns med i den absoluta toppen är svårt att tro i dagsläget när man återfinns på en åttondeplats i tabellen.

Dock finns det gott om tid att vända skutan, men något nytt ligaguld kan vi nog glömma. Avståndet upp till Chelsea är allt för långt. Istället får Rangnick o co sikta in sig på att försöka knipa en CL-plats.

Chelsea går som tåget just nu, vilket man visade med 3-0-segern borta mot Leicester förra helgen. Tre poäng mot ett Manchester United i gungning känns givet. Dock lär nog United hålla nere siffrorna, vilket gör att det knappast blir mer än fyra mål i matchen.

Men, Chelsea kommer ta kommandot från början och försöka avgöra tidigt. Därför satsar vi även på att Chelsea leder både i halvtid och efter fulltid.


Tips: Chelsea–Manchester United

Speltips Mr Green
Chelsea vinner & under 4.5 mål 1.88
Halvtid/fulltid – Chelsea/Chelsea 2.33

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher som alla spelas på lördagen.

Efter nio raka matcher utan förlust, varav sju vinster, förlorade Arsenal till slut borta mot Liverpool. Nu väntar betydligt lättare motstånd i form av jumbon Newcastle hemma, som är enda laget utan vinst i hela serien. Dessutom trivs Gunners mot just Newcastle. På de senaste tio mötena har det blivit nio vinster. Säker etta!

Crystal Palace smyger sig sakta men säkert uppåt i tabellen och är nu uppe på tionde plats. Dessutom har laget sju raka utan förlust. För Aston Villa är trenden den motsatta. Bara tre poäng på de sex senaste. Crystal Palace bör kunna fixa minst poäng här. Halvgardering 1X.

Tabelltrean Liverpool trummar på i toppen. 4-0 hemma mot formstarka Arsenal förra veckan var ett styrkebesked. Nu väntar Southampton hemma, som förra helgen förlorade borta mot dåvarande jumbon Norwich. Säker etta!

Norwich har med två raka segrar mot Brentford och Southampton lyckats lämna jumboplatsen. Men, nu ställs man mot tabellsexan Wolverhampton som har vunnit fem av de sju senaste. Svårt för Norwich att vinna, därav halvgardering X2.

Brigthon har inte vunnit sedan 19 september. Tur då att man möter ett Leeds som knappast heller är i toppform med bara en seger på de sex senaste. Brighton med bara en hemmaförlust såhär långt bör kunna fixa minst en poäng. Halvgardering 1X.

# Match 1 X 2 Odds
1 Arsenal–Newcastle 1 1.48
2 Crystal Palace–Aston Villa 1 X 1.34
3 Liverpool–Southampton 1 1.30
4 Norwich–Wolverhampton X 2 1.33
5 Brighton–Leeds 1 X 1.28
Totalt odds: 4.39

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HELGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |