Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.49
Premier League

TIPS: Premier League v.49

Publicerat 2021-12-10 11:22

Premier League rullar vidare med omgång 16 där serieettan siktar på att behålla ledningen. Dessutom har vi ett Londonlag som letar efter formen. Vi ger odds för bägge lagens matcher och bjuder givetvis även på en femling – häng med!

Det blir allt tydligare att Premier League resten av säsongen troligtvis kommer att handla om de ”tre stora” inom engelsk fotboll just nu, Manchester City, Liverpool och Chelsea.

Förra veckan blev det en del omkastningar i toppen när Chelsea något oväntat förlorade mot West Ham i Londonderbyt. Detta gjorde att Manchester City gick upp i ledning en poäng före Liverpool och två poäng före Chelsea.

Samtidigt knaprade West Ham in en poäng och har nu bara sex poäng upp till en tredjeplats. Några snäpp ner i tabellen fortsätter Arsenal, som ett tag såg ut att vara på att ge sig in i toppstriden på allvar, att tappa. Gunners är nu nere på sjundeplats.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


MANCHESTER CITY–WOLVERHAMPTON

Etihad Stadium, Manchester. Avspark lördag 11 december 13:30.

Manchester City gick förra helgen upp i topp för första gången den här säsongen efter segern borta mot Watford. Utsikterna att behålla PL-ledningen är minst sagt goda då man ställs mot ett Wolverhampton med tveksam form.

Fem raka segrar i Premier League talar sitt tydliga språk. Manchester City är ett lag i toppform, som förtjänar serieledning. Dessutom har laget fått fart på målskyttet. På de fem senaste i PL har det blivit minst två bollar i nät.

En stor del i Citys målskörd den senaste tiden har Bernardo Silva. Portugisen har gjort tre mål på de två senaste matcherna och fem på de fem senaste matcherna. Kanske kan Silva bli den som fyller Agüeros skor som målgörare nummer ett i City?

Wolverhampton såg ett tag ut att vara på väg uppåt för att vara med i kampen om en CL-plats. Men, onödiga poängtapp mot bottengängen Norwich och Burnley har gjort att man halkat ner till en åttondeplats i tabellen.

Förra helgen blev det 0-1 hemma mot Liverpool. Att Wolves ska ha någon större chans borta mot ett Manchester City i toppform känns inte särskilt sannolikt.

Manchester City kommer till den här matchen som storfavoriter, fattas bara annat. Och med tanke på att Wolves gått mållösa av plan tre matcher i rad känns det som att serieledarna inte bara kommer att vinna utan också hålla nollan. Ett spel som dessutom ger boost hos Betway.

Sedan är som sagt även Bernardo Silva i en hiskelig målform. Att han gör mål för tredje matchen i rad känns också ganska rimligt. Mål från Silva samtidigt som City vinner ger med boost hos Betway bra spelvärde.


Tips: Manchester City–Wolverhampton

Speltips Betway
Manchester City vinner och håller nollan (med boost) 1.66
Bernarndo Silva gör mål och Manchester City vinner (med boost) 2.75

ARSENAL–SOUTHAMPTON

Emirates Stadium, London. Avspark lördag 11 december 16:00.

Arsenal ställs mot Southampton hemma på Emirates och jagar den fina form man haft tidigare under hösten. För Southampton är varje poäng viktig för att hålla avståndet ner till strecket hyfsat betryggande.

Arsenals säsong börjar allt mer likna en bergskedja. En djup dal inledningsvis följdes av en hög topp som nu övergått i ännu en dalsänka. På de fyra senaste har laget en seger och tre förluster, dock har två av matcherna varit mot Liverpool och Manchester United.

Gunners ligger just nu sjua och skulle nog behöva öka målskörden aningen för att ta sig högre upp i tabellen. Nuvarande 1,2 mål per match är lite för lite om man vill vara med och slåss i den absoluta toppen.

Southampton har hittills under säsongen tagit poäng lite här och där, dock utan att imponera. Laget ligger för närvarande på 16:e plats i tabellen, vilket är ganska väntat då det är i det häradet man befunnit sig de senaste säsongerna.

För Saints handlar det om att ta så pass mycket poäng att man slipper ha en alltför svettig vår. I de två senaste matcherna har laget ändå varit ganska hyfsade med poäng mot både Brighton och Leicester.

Även om Southampton kanske inte tillhör den absoluta botten så ska Arsenal på hemmaplan inte ha några större problem att ta tre poäng här. Mot lag i de nedre regionerna av tabellen har Gunners mer eller mindre varit säkerheten själv den här säsongen.

Därför säger vi att Arsenal både vinner och håller nollan, ett spel med boost hos Betway. Vi säger även att Arsenal tidigt tar kommandot och leder både i halvtid och efter full tid.


Tips: Arsenal–Southampton

Speltips Betway
Arsenal vinner och håller nollan (med boost) 3.00
Halvtid/Full tid – Arsenal/Arsenal 2.40

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Chelsea förlorade visserligen derbyt borta mot West Ham förra helgen. Men, hemma mot Leeds som ligger på 15:e plats i tabellen är tre poäng kassaskåpssäkra. Säker etta!

Maskinen Liverpool har verkligen kommit igång och står nu på sex raka segrar inklusive Champions League. Samtidigt har man en målskillnad på 17-2 på de sex senaste. Aston Villa, som förvisso vunnit tre av de fyra senaste och ligger tia i tabellen, ska inte ha mycket att sätta emot. Säker etta!

Manchester United har kommit tillbaka efter svackan man hade under oktober och november. Jumbon Norwich har faktiskt åtta poäng på fem senaste. Men, United är minst ett nummer större och ska reda ut det här. Tvåa!

West Ham gjorde en stark insats när man vände och vann mot Chelsea förra helgen. Men, tabellfyran har också vacklat en del under säsongen. Därför känns det säkrast att gardera borta mot Burnley, som i sin tur kan blixtra till ibland. Halvgardering X2.

Leicester gör en tämligen medioker säsong och ligger inte bättre än elva i tabellen i dagsläget. Seger mot nästjumbon Newcastle, som bara förlorat en av de fem senaste, känns därför inte helt självklar. Därav halvgardering 1X.

# Match 1 X 2 Odds
1 Chelsea–Leeds 1 1.29
2 Liverpool–Aston Villa 1 1.24
3 Norwich–Manchester United 2 1.46
4 Burnley–West Ham X 2 1.29
5 Leicester–Newcastle 1 X 1.20
Totalt odds: 3.62

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HELGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |