Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.50
Premier League

TIPS: Premier League v.50

Publicerat 2021-12-17 16:48

Det är en något stukad Premier League-helg vi har framför oss. Men, det finns ändå ett par intressanta möten att se framemot. Vi ger tips för båda och avslutar, på grund av omständigheterna, med en trippel – häng med!

Till följd av ökat antal coronafall har fem av helgens matcher i Premier League blivit uppskjutna. Dock berör detta inte de tre topplagen som alla kommer att spela sina matcher som planerat.

Tittar man i tabellen har Chelsea efter poängtappet mot Everton i veckan tappat mark till Manchester City och Liverpool. City leder med en poäng före Liverpool, som i sin tur är tre poäng före Chelsea.

Ett hack ner har Arsenal nu tagit sig upp till fjärdeplats och gått förbi West Ham. Gunners har goda förutsättningar att behålla CL-platsen då man möter ett formsvagt Leeds borta.


1000 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


LEEDS–ARSENAL

Elland Road, Leeds. Avspark lördag 18 december 18:30.

Tabellfyran Arsenal ställs mot Leeds på klassiska Elland Road. För Gunners är tre poäng viktigt för att behålla CL-platsen, medan hemmalaget behöver poäng för att inte halka ner alltför nere nedflyttningsstrecket.

Leeds gjorde en stark insats förra säsongen när man som nykomling slutade på en niondeplats. Den här säsongen har det dock gått sämre. Med snart halva säsongen spelad ligger laget inte bättre än på 16:e plats i tabellen.

I tisdags åkte man dessutom på en rejäl kalldusch när man förlorade borta mot Manchester City med hela 7-0. Rent generellt har laget haft mycket svårt mot topplagen den här säsongen och lär få svårt även mot Arsenal.

Har vänt trenden

Efter förlusterna mot Manchester United och Everton har Arsenal vänt trenden. 3-0 mot Southampton förra helgen och 2-0 i derbyt mot West Ham i onsdags vittnar om att Gunners har hittat formen igen.

Laget är nu för första gången på evigheter känns det som med och slåss om en CL-plats. Fortsätter Arsenal i den här stilen kan det bli en trevlig både vinter och vår för Arteta o co.

Arsenals formkurva är som sagt stigande medan Leeds är på väg nedåt. Efter veckans 0-7-förlust lär dessutom hemmalagets självförtroende vara rejält stukat. Samtidigt som man också har det svårt mot topplagen.

Därför satsar vi på att Arsenal vinner och dessutom håller nollan. Ett spel som ger bra spelvärde med boost hos Betway. För att gardera lite kör vi även på en halvgardering som innebär X2 och att båda lagen gör mål då Leeds oftast gör mål hemma.


Tips: Leeds–Arsenal

Speltips Betway
Arsenal vinner och håller nollan (med boost) 4.25
Halvgardering och båda lagen gör mål – Oavgjort eller Arsenal 2.05

TOTTENHAM–LIVERPOOL

Tottenham Hotspur Stadium, London. Avspark söndag 19 december 17:30.

Ett formstarkt Tottenham tar emot ett lika formstarkt Liverpool hemma på Hotspur Stadium. För Spurs gäller det att vinna för att ta greppet om sista CL-platsen. För Liverpool behövs tre poäng för att hänga på Manchester City i toppen.

Tottenhams sjundeplats i tabellen är egentligen lite missvisande. Laget har hela tre matcher mindre spelade än både fyran Arsenal och femman West Ham, som ligger fyra respektive tre poäng före Spurs.

Dessutom står hemmalaget på tre raka segrar och bara ett insläppt mål de fyra senaste matcherna. Sedan så har Tottenham även fått igång målskyttet. Sju mål på de tre senaste är bra för ett lag som efter elva omgångar bara hade gjort nio mål.

Sex raka segrar

Maskinen Liverpool är utan tvekan igång. Laget är nu uppe i sex raka segrar, åtta Champions League inkluderat. Dessutom har man börjat spika igen näst intill helt. Bara två insläppta mål på de sex senaste PL-matcherna.

Dock ska sägas att spelschemat varit tämligen överkomligt senaste tiden. Mot lite bättre motstånd har Liverpool den här säsongen inte varit lika övertygande, vilket ändå ger Tottenham en viss chans.

Liverpool är svårslagna i dagsläget och bör vara numret större än Tottenham en sådan här match. Dock är Tottenham ganska svåra att göra mål på. Dessutom har hemmalaget fått vila upp sig i två veckor eftersom både matchen mot Brighton förra söndagen och matchen mot Leicester i torsdags blev uppskjutna. Därför säger vi att Liverpool vinner, men att det inte blir över fyra mål.

Samtidigt känns det också som att Spurs bör kunna få in en boll i nät med tanke på den form man visat i senaste matcherna. Därför kör vi även på att båda lagen gör mål och att det blir minst tre mål.


Tips: Tottenham–Liverpool

Speltips Mr Green
Liverpool vinner + Totalt antal mål under 4.5 1.95
Båda lagen gör mål + Totalt antal mål över 2.5 2.07

Veckans PL-trippel

Eftersom helgens omgång i Premier League som bekant är något stukat får den sedvanliga PL-femlingen den här veckan bantas ner till en PL-trippel.

Aston Villa har fyra segrar och två förluster på de sex senaste. Men, då ska tilläggas att de två förlusterna kom mot Manchester City och Liverpool och dessutom bara med uddamålet. Burnley har förvisso fyra oavgjorda på de fem senaste, men har gått mållösa av plan i tre raka matcher. Det mesta talar för Aston Villa i den här matchen. Etta!

Nästjumbon Newcastle är parkerade i botten med bara en seger den här säsongen. Manchester City ligger i topp och står på sju raka segrar. Dessutom brukar man titt som tätt fullständigt krossa bottenlagen. Som i tisdagens 7-0-seger mot Leeds. Säker tvåa!

Wolverhampton är inne i lite av en formsvacka även om det blev seger borta mot Brighton i onsdags. Även Chelsea har tappat lite av den form man hade tidigare i höstas. Bara en seger på de tre senaste för serietrean, men mot ett svajigt Wolves bör Chelsea ändå vinna. Tvåa!

# Match 1 X 2 Odds
1 Aston Villa–Burnley 1 1.73
4 Newcastle–Manchester City 2 1.19
5 Wolverhampton–Chelsea 2 1.61
Totalt odds: 3.31

500 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


HELGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |