Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Premier League v.52
Premier League

TIPS: Premier League v.52

Publicerat 2021-12-31 16:43

Nyårshelgen bjuder på en riktigt späckad Premier League-omgång där fyran möter ettan och tvåan möter trean. Vi ger tips för bägge matcherna och avslutar som vanligt med en femling. Gott nytt år och häng med!

Manchester City har med halva säsongen spelad kopplat ett rejält grepp om Premier League-titeln. Laget har nu hela åtta poäng upp på tvåan Chelsea och nio poäng ner till trean Liverpool, som dock har en match mindre spelad.

Men, på nyårsdagen ställs City borta mot ett formstarkt Arsenal. Betydligt jämnare än guldstriden är kampen om den sista CL-platsen där Gunners är fyra poäng före West Ham och Manchester United, som har en match mindre spelad.

Fem poäng bakom Arsenal finns Tottenham med två färre spelade matcher. Så räkna med en stenhård kamp om fjärdeplatsen under våren.


1000 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


ARSENAL–MANCHESTER CITY

Emirates Stadium, London. Avspark lördag 1 januari 13:30.

Premier Leagues två formstarkaste lag ställs mot varandra på Emirates. För Arsenal är varje poäng viktig i kampen om topp 4, medan Manchester City jagar elfte raka segern i PL.

Arsenal har verkligen hittat tillbaka till den fina form man hade under hösten. Gunners har vunnit de fem senaste, inklusive en match i Ligacupen, och dessutom med en målskillnad på 19-2.

En spelare som verkar ha hittat målformen är Bukayo Saka med tre mål på de två senaste matcherna. Saka stod för två av målen i 5-0-segern borta mot Norwich annandag jul.

Tio raka vinster och 31-6 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Manchester City är bäst i England just nu. Det känns som att det ska mycket till om något lag ska kunna hota de ljusblå den här säsongen.

Samtidigt fortsätter laget att ha många spelare i målprotokollet. På de tre senaste matcherna har hela åtta olika spelare gjort mål, vilket verkligen är en styrka för City.

Svårtippat

Med tanke på lagens form och att Arsenal har allt att vinna känns inte utgången av den här matchen helt given. Men, City är favoriter och därför kör vi ändå på att gästerna vinner, men att hemmalaget gör mål. Arsenal har nämligen gjort mål på Emirates i alla matcher utom en den här säsongen. City-vinst och båda lagen gör mål har Betway dessutom en boost för.

Eftersom oddsen är generösa kan vi även kosta på oss en ”gardering” i form av Arsenal eller oavgjort och båda lagen gör mål. Att City ska mållösa av plan känns näst intill osannolikt.


Tips: Arsenal–Manchester City

Speltips Betway
Manchester City vinner och båda lagen gör mål (med boost) 3.25
Arsenal eller oavgjort och båda lagen gör mål 3.60

CHELSEA–LIVERPOOL

Stamford Bridge, London. Avspark söndag 2 januari 17:30.

Chelsea tar emot Liverpool hemma på Stamford Bridge och för båda lagen är det bara en sak som gäller, seger. I annat fall kan guldtåget med Manchester City vara på väg att lämna perrongen.

Att säga att Chelsea är ett lag i kris är väl att ta i. Men, bara två trepoängare på de sex senaste duger inte om man har tänkt sig utmana City om PL-titeln.

Chelsea saknar den skärpa man hade tidigare under säsongen. Något som blev ganska tydligt hemma mot Brighton senast när man tappade en tämligen säker seger till 1-1 på övertid.

Sviktande form?

Även Liverpool har gjort aningen tveksamma insatser senaste tiden. 0-1 borta mot Leicester i tisdags och dessförinnan 1-1 borta mot Tottenham gör att man nu är klart efter Manchester City, även om man förvisso har en match mindre spelad än serieledarna.

Är senaste veckan ett tecken på sviktande form för Liverpool eller är det bara ett hack i maskineriet? Det återstår att se, men mot Chelsea lär Liverpool få visa sig från sin allra bästa sida om det ska bli tre poäng.

Återigen svårtippat med tanke på att båda lagens form som sagt är tveksam. Dock har Chelsea fördel av hemmaplan och där har man bara förlorat en gång under säsongen. Därför satsar vi på att Chelsea tar minst poäng och att båda lagen gör mål, då Liverpool mycket sällan går mållösa av en fotbollsplan.

Men, en sak är säker och det är att Romelu Lukaku har hittat målformen. Belgaren har gjort mål i de två senaste och kan mycket väl göra det även mot Liverpool.


Tips: Chelsea–Liverpool

Speltips Betway
Chelsea vinner och båda lagen gör mål 2.40
Romelu Lukaku målskytt 3.20

Veckans PL-femling

Vi avslutar som vanligt med veckans PL-femling där vi sätter ihop vår egen rad med fem utvalda matcher.

Watford har haft en tung december och står nu på fem raka förluster. Tottenham ångar däremot på och vinner majoriteten av sina matcher. Även om Spurs haft det lite svårare på bortaplan bör man ändå vinna mot ett lag som Watford. Tvåa!

Crystal Palace har tagit sju poäng av tolv möjliga på fyra senaste. West Ham har haft det lite tungt i december, men segern mot Norwich bör ha gett lite nyvunnet självförtroende. Dessutom vet vi vilken kapacitet West Ham besitter och därför ska man fixa minst poäng här. Halvgardering X2.

Brentford har bara en seger på de fem senaste och lär få det tufft mot Aston Villa, som trivs mot lag på den undre halvan. Räknar man bort förlusterna mot de tre topplagen har Villa fyra segrar på de fyra senaste och bör kunna ta minst poäng här. Halvgardering X2.

Everton har bara tagit poäng i tre av de tio senaste matcherna medan Brighton tagit poäng i fem av de sex senaste. Dock har Brighton väldigt svårt att vinna. Bara en seger på tre månader. Därför tar Everton, som slog Arsenal för några veckor sedan, i kraft av hemmaplan minst poäng. Halvgardering 1X.

Både Leeds och Burnley befinner sig kring strecket. Leeds har dock nästan bara förlorat mot topplagen och ska kunna fixa minst poäng mot Burnley, som bara vunnit en match den här säsongen. Halvgardering 1X.

# Match 1 X 2 Odds
1 Watford–Tottenham 2 1.62
2 Crystal Palace–West Ham X 2 1.38
3 Brentford–Aston Villa X 2 1.38
4 Everton–Brighton 1 X 1.49
5 Leeds–Burnley 1 X 1.28
Totalt odds: 5.88

500 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


OMGÅNGENS MATCHER I PREMIER LEAGUE


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |