Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Spanien–Sverige VM-kval

TIPS: Spanien–Sverige VM-kval

Publicerat 2021-11-13 19:00

Efter chockförlusten borta mot Georgien i torsdags har Sverige ett riktigt knepigt läge inför sista VM-kvalmatchen borta mot Spanien. Ska blågult ta direktplatsen till VM krävs seger. Inför morgondagens match har vi som vanligt tagit fram de bästa tipsen. Häng med!

Inför sista omgången ligger Spanien en poäng före Sverige, vilket innebär att om Spanien vinner eller om matchen slutar oavgjort går Spanien till VM. Vinner Sverige är det Sverige som tar direktplatsen till VM i Qatar nästa vinter.

Oavsett resultat är blågult redan klara för playoff tack vare att Spanien slog Grekland borta.

När lagen möttes förra gången på La Cartuja i Sevilla för exakt fem månader sedan handlade det om en EM-premiär, vilken som bekant slutade 0-0 efter en stark svenska försvarsinsats. Frågan är om blågult kan göra om den bedriften?


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VM-KVAL GRUPP B

Invalid league slug "vm-kval-europa"


INTE ORUBBLIGA

Spanien har inte gjort något felfritt VM-kval, men nu leder man trots allt gruppen inför sista omgången och har allt i egna händer. Dock är det spanska laget inte samma maskin man var för runt tio år sedan när mästerskapstitlarna radades upp på varandra.

1-1 hemma mot Grekland och 1-2 borta mot Sverige visar att Spanien går att rubba. Men, det krävs att motståndarlaget har en riktigt bra dag på jobbet medan spanjorerna har en något sämre.

Tittar man på det spanska laget finns det förstås klasspelare så det räcker och blir över. Dock valde förbundskaptenen Luis Enrique att ställa över ett antal ordinarie spelare mot Grekland i torsdags.

Bland annat bänkades lagkaptenen Sergio Busquets på mittfältet. Men, då är det också stenhård konkurrens om de tre platserna på den spanska mitten. Mot Grekland spelade Rodri, Koke samt blott 17-årige supertalangen Gavi till vardags i FC Barcelona. Frågan är om det blir samma mittfält mot Sverige eller om veteranen Busquets får chansen.

I senaste matchen mönstrade Luis Enrique i anfallet Pablo Saraia, Alvaro Morata samt Raúl de Tomás, som gjorde sin allra första A-landskamp för Spanien.

Båda lagen gör mål och över 2.5 mål – Odds Betway (med boost): 4.00


KRÄVS UTDELNING PÅ MÅLCHANSER

Efter segern mot Spanien i början av september låg vägen till VM öppen för Sverige. Men, efter förlusten borta mot Grekland och framför allt torsdagens förlust borta mot Georgien kommer det bli mycket tufft för blågult att direktplatsen till VM.

Ska det bli seger mot Spanien går det inte att göra som mot Georgien och missa en massa målchanser. Mot Spanien kommer det kanske bara bli ett par klara målchanser, om ens det och då måste det bli utdelning.

Det kommer att krävas en lika felfri försvarsinsats från svensk sida på La Cartuja som den i EM-premiären. Då kan det gå vägen för blågult, men det känns som att vägen dit är lång.

Vad gäller det svenska laget talar mycket för att Janne Andersson kommer att mönstra ungefär samma uppställningen som mot Georgien. Olsen i mål och Krafth, Lindelöf, Nilsson och Augustinsson i backlinjen.

På mitten är Albin Ekdal tillbaka efter avstängningen mot Georgien och kommer därmed troligen peta Mattias Svanberg. I övrigt lär det bli Claesson, Olsson och Forsberg på mitten.

Längst fram troligtvis Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic. Dock lär Zlatan knappast få 90 minuter som mot Georgien om Sverige behöver göra mål. Då kommer nog Kulusevski plockas in ganska tidigt i andra halvlek.


SPANIEN ETT NUMMER STÖRRE

Spanien är såklart storfavoriter i den här matchen. Inte minst efter Sveriges bedrövliga insats mot Georgien. Det enda som talar för Sverige är att man kan gå ut och spela utan särskilt mycket press eftersom playoff-platsen redan är säkrad.

Dock känns Spanien ett nummer större i dagsläget och bör vinna det här om laget kommer upp i normal standard. Sverige var svaga mot Georgien och just nu känns det inte som att blågult har någon chans att slå Spanien på samma sätt som man gjorde hemma på Friends Arena i september.

Men, spanjorerna kommer att få jobba hårt för att luckra upp det svenska försvaret och därför lär det knappast bli mer än två mål. Något som slutligen leder oss fram till en Dubbel hos Unibet där vi spelar på att Spanien vinner, samtidigt som det blir under 2.5 mål.

Spel
1 Spanien vinner
2 Under 2.5 mål
Totalt odds med Spelbyggaren: 3.15

unibet tv streaming

100 kr gratisspel

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Publicerat 2024-01-18 12:52

Varför vi rekommenderar svenska bettingsidor

Betting är ett fenomen som bara blir större och större för varje dag som går, och idag finns det tusentals olika bettingsidor att välja mellan. Det finns sidor med licens …

Publicerat 2023-09-16 20:30

Fotbollens positiva koppling till spelindustrin

Att fotboll blivit en mångmiljardbransch är det ingen som säger emot, men pengars växande betydelse inom sporten är det delade uppfattningar kring. Spelbranschens koppling till fotboll blir också vanligare att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |