Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 10 April
Välj liga

TIPS: Stryktipset 10 April

Publicerat 2021-04-09 12:31

Stryktipset är tillbaka med engelsk fotboll från Premier League och The Championship, men kryddas också med en allsvensk premiär i Örebro. Framför allt lyser 18 miljoner i jackpot extra starkt. Här har ni en fullmatad analys om samtliga 13 matcher.

Spelstopp: 15:59

Sätter du full pott på Stryktipset så finns det chans till miljonutdelning. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp idag.

1. Liverpool – Aston Villa 1

Liverpool kom inte upp i nivå borta mot Real Madrid i veckans Champions League, men visade däremot klass när de utklassade Arsenal innan dess. Med tre poäng upp till topp 4 och en CL-biljett är det fullt fokus för Klopp och hans mannar här. Att portugisen Jota kommit tillbaka från sin skada betyder mycket, anfallaren har redan bombat in ett par bollar och ger en extra dimension i anfallsspelet. Aston Villa stod för ett litet trendbrott när de vände mot Fulham. Innan dess har insatserna dock varit svaga, mycket beroende av att viktige stjärnan Grealish varit skadad. Han är tillbaka i träning nu men knappast i form för 90 minuter. Kommer högmotiverade Pool upp i normal nivå bör de lösa tre poäng mot ett Villa i ingemansland.

2. Crystal Palace – Chelsea 2

Chelsea studsade tillbaka starkt efter den oväntade 2-5-torsken mot WBA genom att besegra Porto med 2-0 i den första CL-kvartsfinalen. Förlusten mot WBA ska således tas med en nypa salt då mittbacken Thiago Silva tog ett rött kort i den första halvleken som fick laget ur balans. I övrigt har Tuchels inträde på tränarbänken varit en succé där inte minst defensiven stadgats upp rejält. Crystal Palace är lyckades knipa en pinne borta mot Everton senast och har i stort sett säkrat kontraktet till nästa säsong. Målskytten då, Batshuayi är dock utlånad från Chelsea och får inte delta här. Palace har också haft det riktigt kämpigt mot Chelsea de senaste säsongerna och förlorade med hela 0-4 i London i höstas. Här är det klasskillnad återigen och tvåan är en solid spik.

3. Barnsley – Middlesbrough 1

Barnsley är helt klart vårens lag i The Championship. Tränaren Ismael har gjort underverk med laget som i fjol lyckades klara kontraktet för att Wigan tvångsdegraderas. Nu slåss de istället i allra högsta grad om en playoff-plats. Tre poäng borta mot Luton senast cementerade femteplatsen och formen är ypperlig. En del tack vare amerikanen Daryl Dike som kom in i vintras och varit en succé. Middlesbrough har en solid trupp att tillgå men varit för ojämna sett över hela säsongen för att blanda sig i topp 6. Har nu nio poäng upp till playoff och det är för mycket. Säsongen ska således i stort sett bara spelas av, men en kryssgardering kan ändå vara av värde då Boro trots allt har rejält med rutin och är svåra att bryta ner. 1X.

4. Birmingham – Stoke 2

Stoke har som vanligt en slagkraftig trupp att tillgå, men överraskat negativt ännu en säsong och är långt från toppen. Hade dock sju poäng på tre matchen innan förlusten senast mot Millwall vilket visar att The Potters inte lagt sig ner för att dö. Flera spelare i laget spelar för nya kontrakt och har fortsatt något att bevisa. Birmingham har fullt fokus på att lösa ett nytt kontrakt. Sju poäng är det ner under strecket, men jagande Rotherham har fyra matcher mindre spelade så Brums kan knappast slappna av. Laget har höjt sig sedan Lee Bowyer tog över tränarsysslan och löste en fin pinne borta mot Brentford. Öppen match där Stokes högre klass får första tjing, men alla tecken är att föredra.

5. Bristol City – Nottingham 2

Bristol City har haft en bedrövlig höst, där lagdelarna inte alls hänger ihop, och hade faktiskt riskerat att åka ur om de inte hade haft rejält med stolpe in under våren och samlade ihop tillräckligt med poäng då. En spelare som Nakhi Wells som gjorde bra ifrån sig i QPR i fjol har inte alls fått ut sin potential i City som nu återigen radat upp en tråkig svit på tre raka förluster, och sju raka torsk på hemmaplan! Nottingham har fått tillbaka spelare från skade, inte minst sin gamla skyttekung Grabban. Kommer från tre riktigt bra insatser med totalt sju inspelade poäng och är på gång. Har en riktigt stabil defensiv som sällan släpper in mer än ett mål per match. Ska ses med bra chans och tvåan spikas.

6. Cardiff – Blackburn 2

Mick McCarthy fick en flygande start när han klev in som ny tränare i Cardiff. Ett tag såg det ut som att en playoff-biljett såg möjlig ut, men de senaste veckorna har laget fallit in i gamla synder. Bara två mål framåt och en vinst på de senaste sex matcherna gör att säsongen är över. 0-5 borta mot bottenlaget Sheffield W senast var direkt pinsamt att se. Cardiff är således ingen favorit att hålla i handen. Blackburn har också gått kallt på slutet, men truppen är i grunden minst lika bra som värdarnas där skyttekung Armstrong väntar på att få igång målskyttet igen. Gästerna ska ha en bra chans att ta poäng här. Då båda lagen är ojämna och tämligen opålitliga för stunden passar en (etta-tvåa) perfekt!

7. Preston – Brentford 2

Brentford håller precis som i fjol på att tappa direktplatsen till Premier League. 0-0 hemma mot Birmingham var inte vad The Bees var ute efter i jakten på andraplacerade Watford. Insatserna på slutet har dock inte varit så dåliga, även om det blivit fyra raka kryss. Offensiven är på pappret en av de bästa i ligan och med kapten Pontus Jansson tillbaka från skada har även defensiven fått större trygghet. Med lite mer medstuds ska det börja rulla in trepoängare igen. Den här hängmatchen är ett måste om det ska finnas någon chans på topp 2. Räkna med ett högmotiverat bortalag. Preston är inte oävna, men hemmaplan har inte varit någon fördel under säsongen. Klubben är faktiskt en av de sämsta i ligan på hemmagräset med bara fem vinster på 20 matcher. Vettig spiktvåa.

8. Huddersfield – Rotherham 2

Huddersfield åkte på en riktig käftsmäll mot serieledande Norwich i den förra omgången när det blev hela 0-7 i baken. Ingen vidare stämning i truppen således och formen är svag med bara en vinst på de nio senaste matcherna. Rotherham har fortfarande chans att rädda kontraktet men behöver samla på sig trepoängare, och det nu. Får här tillbaka viktige kapten Wood från avstängning och det betyder mycket. När ettan streckas upp till alldeles för stor favorit är det läge att måla på hela vägen och hoppas på skrälltvåan.

9. Derby – Norwich 2

Norwich stod som sagt för en rejäl urladdning mot Huddersfield. Nu är Premier League-kontraktet väldigt nära och en vinst i kväll samtidigt som andra resultat går rätt väg kan faktiskt göra att Kanariefåglarna kan fira uppflyttningen redan under lördagskvällen. En morot så god som någon. Pukki, Cantwell, Buendía och Hugill är spelare som håller högsta klass i den här serien. Derby har varit en besvikelse under säsongen och har fortfarande inte riktigt löst kontraktet. Det finns dock betydligt mer klass i truppen än vad tabelläget visar och defensiven är ofta stabil hemma på Pride Park. I höstas skrällde Derby dessutom och vann bortamötet med Norwich och de är inte chanslösa nu heller. Tvåan först, men den som har råd garderar.

10. Bournemouth – Coventry 1

Tre raka segrar och totalt 8-1 i målskillnad har gett Bournemouth hopp om att ta sig tillbaka till Premier League igen. Vid vinst här och Reading samtidigt tappar poäng i den tuffa bortamatchen mot Watford så kliver Körsbären åter upp på en topp 6-plats som ger en playoff-plats. Spelare som Danjuma, Solanke, Billing och Lerma håller PL-klass och här kommer Coventry få det tufft. Gästerna tog en viktig 3-1-seger mot usla Bristol City senast, men har haft det väldigt svårt på resande fot denna säsong. Elva poäng på 19 matcher är sämst i ligan och mot ett formtoppat Bournemouth är det svårt att se något trendbrott. Spiketta.

11. QPR – Sheffield Wednesday 2

Sheffield W har börjat dödsrycka i bottenstriden. 5-0 hemma mot Cardiff senast var ord och inga visor och visar de samma takter hela vägen in i kaklet så lever trots allt chanserna till ett nytt kontrakt. Här lär Wednesday återigen komma som frustande tjurar med nyfunnet självförtroende i ryggen. QPR stod för en riktigt uppryckning efter januarifönstrets fina värvningar av Johansen och Austin. London-laget har dock inte så mycket att spela för längre och det har också märkts på prestationerna. Nu känns som fågel eller fisk för QPR beroende på inställning. Den lågt streckade tvåan måste med. Etta-tvåa är ett vettigt val.

12. Wycombe – Luton 2
Det var inte många som trodde på Wycombe inför säsongen och det såg länge ut som om nykomlingen skulle bli en hopplös jumbo. Jumbo kan de fortfarande bli, men laget har knappast sett hopplöst ut på slutet. Tre raka hållna nollor och raka vinster mot Blackburn och i sexpoängsmatchen borta mot Rotherham (3-0) är starka siffror. Än lever således hoppet om nytt kontrakt, även om det ska till en ruggig slutspurt om det ska klaras av. Luton var med i samma bottenstrid i fjol, men har gjort en riktigt bra säsong utefter sina mått mätt och stämplar in på en trygg mittenplacering. Truppläget ser bra ut där nyförvärven Adebayo och Ince kommit bra in i truppen. En liten mättnadskänsla kan ha smugit sig in, men i grunden är Luton det bättre laget. Mot ett desperat Wycombe tar vi dock inga risker. Helgardering.

13. Örebro – IFK Göteborg 2

Allsvensk premiär avslutar kupongen! Örebro har gjort det bra mot Göteborg de senaste åren och har faktiskt tagit åtta poäng på fyra allsvenska matcher de senaste två säsongerna. Tappet av fjolårets bästa spelare i ÖSK, Nahir Besara, kan dock kosta och här saknas även nyförvärvet Kevin Walker. Blåvitt har också en hel del skador i truppen, framför allt defensivt. Men har å andra sidan en häftig joker i Marek Hamsik som är tillbaka i träning efter skada och mycket väl kan slängas in i spel. Totalt sett känns IFK Göteborg starkare. Men premiärnerver ska inte underskattas. På större system är det läge att gardera tvåan med ett kryss.

Spiken! – Bournemouth

Bournemouth har hittat tillbaka till formen och i kombination med en av ligans bästa trupper blir laget livsfarliga om de tar sig till playoff. Hemma mot seriens sämsta bortalag, Coventry, ska chanserna till en viktig trea vara mycket goda.

Skrällen! – Rotherham

Rotherham får tillbaka viktige kaptenen Wood efter avstängning och har kniven på strupen här för att nypa chansen till nytt kontrakt. Huddersfield visade usel karaktär senast i 0-7-torsken mot Norwich. Skrälltvåan måste med.

13 rätt på Stryktipset är respekt, men har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Att tippa rätt i 13 matcher på Stryktipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader

1. Liverpool – Aston V 1
2. Crystal P – Chelsea 2
3. Barnsley – Mboro 1x
4. Birmingham – Stoke x2
5. Bristol C – Nottingham 2
6. Cardiff – Blackburn 12
7. Preston – Brentford 2
8. Huddersf. – Rotherham x2
9. Derby – Norwich 2
10. Bournem. – Coventry 1
11. QPR – Sheffield W 12
12. Wycombe – Luton 1×2
13. Örebro – Göteborg 2

864 rader

1. Liverpool – Aston V 1
2. Crystal P – Chelsea 2
3. Barnsley – Mboro 1x
4. Birmingham – Stoke 1×2
5. Bristol C – Nottingham 2
6. Cardiff – Blackburn 12
7. Preston – Brentford 2
8. Huddersf. – Rotherham 1×2
9. Derby – Norwich x2
10. Bournem. – Coventry 1
11. QPR – Sheffield W 12
12. Wycombe – Luton 1×2
13. Örebro – Göteborg x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Välj liga

Publicerat 2021-04-29 05:11

TIPS: Topptipset 29/4

Det ska spelas semifinaler i Europa League och det är två högintressanta drabbningar vi har framför oss. Får vi se en helengelsk final eller sätter Roma och Villarreal käppar i …

Välj liga

Publicerat 2021-04-26 22:08

TIPS: Europatipset 27/4

Det är väldigt mycket brittiskt på tisdagens Europatips. 25 av 26 lag på kupongen plockas från de brittiska öarna. Endast Real Madrid står för undantaget då de tar emot Chelsea …

Copyright © Fotboll.com 2024   |