Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 13/11
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 13/11

Publicerat 2021-11-11 21:42

Det är ett annorlunda upplägg denna tipslördag då helgens kupong till Stryktipset sträcker sig över både lördag och söndag. Det innebär att vi får se matcher från flera håll och då inte bara från det europeiska VM-kvalet, med svenska Ettan Norra och spanska La Liga 2 en del av de 13 utvalda matcherna. Mest intressant med upplägget är dock att Spanien – Sverige får ta plats på kupongen vilket också avslutar det hela med sin sena matchstart 20.45 under söndagskvällen.

Spelstopp: 15.59 lördag 13 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Spanien – Sverige

Aj aj aj, matchen mot Georgien blev inte alls vad Sverige hade tänkt sig. Förbundskapten Janne Andersson får ta på sig en del av skulden men även spelarna ska ha sitt efter att inte bara tappat poäng utan förlora en match man ska vinna 100 gånger av 100. Ett redan väldigt svårt utgångsläge till den sista gruppspelsmatchen blev med ens  betydligt svårare för Spanien kommer inte gå på samma mina två gånger om. Självförtroendet har dessutom fått sig ett par törnar sedan den segern och Sverige hade såklart önskat bättre uppladdning än som nu blev fallet.

Spanien som har sett oddsen för direktavancemang öka markant sedan förlusten mot Sverige har nu chansen att på hemmaplan sätta den sista spiken i kistan vad gäller gruppsegern. Det går således att räkna med en ordentlig spansk anstormning än värre än i EM-premiären som det är långt ifrån säkert att Sverige lyckas klara av att hantera den här gången.


Skrällpotential: Ryssland

Det är Ryssland som kliver in i den sista avgörande gruppfinalen mot Kroatien i pole position då det bara krävs att undvika förlust för att säkra gruppsegern. Detta då kroaterna tappade poäng mot Slovakien förra månaden vilket innebar att Ryssland kunde kliva förbi i tabellen. Med tanke på att Kroatien måste vinna här och hur jämnt lagens förra möte blev ser hemmalaget ut att bli lite väl hårt streckade. Ryssland har verkligen fått bra fart sedan förbundskaptensbytet och blir att räkna med här.

Sedan uttåget ur EM har Ryssland vänt blad för att ta ny fart i VM-kvalet. Sex raka segrar varav de hållt nollan i fem har det blivit däribland mot Kroatien i returen, något som man siktar på att upprepa även här. Oavgjort räcker för att ta direktplatsen till VM och ju längre matchen står och väger desto mer desperata kommer Kroatien bli, vilket såklart kan spela Ryssland rätt i händerna.


Omgångens säkra: Nordmakedonien

Det var inget snack om att det var Nordmakedonien som hade mer krut i arsenalen när Armenien skrevs av från playoff-platsen i gruppen. Med fem mål på sina fem skott på mål visade EM-debutanterna en skrämmande effektivitet och tack vare det gav man sig själva chansen att ta andraplatsen före Rumänien. Mot ett sedan länge avhängt Island, som bara besegrat Färöarna och Liechtenstein på bortaplan det senaste året, räknar vi hem en ny viktig trepoängare för att i alla fall avsluta snyggt om det inte skulle räcka hela vägen till playoff!


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Montenegro – Nederländerna2

Nederländerna vann med 4-0 i returmötet tidigare under hösten och måste bara vinna här för att fortsätta hålla grepp om förstaplatsen i gruppen före Norge. Klasskillnad att vänta återigen när Memphis Depay och de andra drar upp tempot!

2. Norge – Lettland1X

Det räcker inte bara att titta uppåt i tabellen för Norges del som också har Turkiet precis hack i häl, vilket innebär att ett poängtapp här vore ytterst kostsamt. Utan Erling Håland kan dock segern sitta långt inne och Lettland har ändå tajtat till det mot slutet vilket gör detta till ett riktigt rensar-kryss!

3. Wales – Belarus1

Visst satt segern lite väl långt inne för Wales senast lagen möttes men då som nu lär det bli Gareth Bale som spelar en avgörande roll. Wales har andraplatsen inom räckhåll och ska kunna leverera mot gruppens slagpåse som förlorat sex av sju omgångar hittills med -13 i målskillnad.

4. Sandviken – Karlstad12

Säsongens sista hemmamatch väntar för Sandviken som stått för en bra säsong med sin topp-5 placering. Här blir det dock tufft då Karlstad fortfarande har kvalplatsen Superettan inom räckhåll så länge det blir tre poäng vilket bör ge oss en öppen match mellan två motiverade lag.

5. Valladolid – Fuenlabrada1X

Nog väger hemmafördelen in tungt här men Fuenlabrada spelar tajt och tog en vass poäng mot topplaget Eibar senast. Gästerna har kryssat hälften av sina matcher såhär långt och kan absolut sno åt sig en pinne även här vilket ger bra rensarvärde!

6. Eibar – Alcorcon1

Fyra raka förluster på bortaplan och endast en seger på sina tio senaste matcher. Nja, Alcorcon har det tungt nu och det faktum att de släpper in lite väl mycket mål gör detta till en så gott som omöjlig uppgift. Ett hemmastarkt Eibar bommar inte detta.

7.  Mirandés – HuescaX

Inget av lagen har särskilt vass form för tillfället och svårläst som detta är kan det vara värt att ta med alla tecken. Mirandés hemmafavör jämnas ut av att de sällan håller nollan varpå 1-1 vore ett mycket gångbart resultat.

8. Las Palmas – Zaragoza1X2

Såväl Zaragoza som Las Palmas har förlorat minst antal matcher såhär långt och gästerna framförallt har blivit lite av en kryss-specialist med sina 10 oavgjorda på 15 omgångar. Zaragoza har också plockat två av sina tre segrar den senaste tiden vilket ger dem bättre chanser här än oddsen påvisar.

9. Spanien – Sverige 1

Efter matcherna mot Grekland och Georgien går det inte längre att känna någon större förhoppning om att Sverige ska fixa direktplatsen på egen hand genom att ta poäng av Spanien. Hemmalaget lär dominera detta från start och ta sin revansch när det gäller som mest.

10. Grekland – Kosovo12

Det finns inte längre något kvar att spela om annat än äran och när motivationen tryter finns det all anledning att gardera upp. Grekland håller såklart en högre nivå och bör ta detta men Kosovo fick med sig en pinne senast lagen möttes och kan väl lika gärna gå för tre här?

11. Portugal – Serbien1X2

Allt är fortfarande vidöppet vad gäller förstaplatsen i gruppen och även om Portugal har matchboll går det inte att räkna ut Serbien här. Gästerna är tunga att möta och har offensiv spets som absolut kan mäta sig med portugiserna vilket kan sluta i en hetsig tillställning.

12. Kroatien – RysslandX2

Det räcker med pinne för Ryssland här som verkligen fått saker att stämma mot slutet. Kroatien är favoriter men har pressen på sig att vinna här vilket kan innebära en jobbig afton eftersom gästerna inte släpper till särskilt mycket chanser nu för tiden.

13. Nordmakedonien – Island1

Sist ut på kupongen hittar vi ett begränsat Island som bara vill att denna kvalhöst ska ta slut. En tuff bortamatch i Nordmakedonien är långt ifrån optimalt i det läget vilket gör att hemmalaget borde kunna ta kontroll på detta för att ta sikte på playoff-platsen.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |