Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 15/5
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 15/5

Publicerat 2021-05-14 21:02

Det är ett varierande Stryktips som väntar till helgen där vi ska titta till allt från Wembley till Mellringe IP. Ingen dålig spännvidd. Dessutom ska huvudstadsderbyn i både Italien och Portugal analyseras. 13 rätt kan mycket väl ge klirr i kassan och speltipset inför helgens Stryktips kan bli din hjälp på vägen.

Spelstopp: 15:59

Sätter du full pott på Stryktipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Chelsea – Leicester  1

Efter en vecka av blåvitt rus fick Chelsea en negativ reaktion på alla framgångar. Arsenal tog sin första skalp på The Bridge sedan 2011 i onsdags. Ingen rast och ingen ro för Tuchel och hans herrskap som nu ska ta sig till Wembley för FA-cupfinal. Leicester står för motståndet och Rodgers mannar kommer närmast från en 2-1-viktoria på Old Trafford. En trepoängare i Premier League som troligen säkrade en Champions League-plats till kommande säsong. Ska vi vara lite tuffa mot Rävarna så var insatsen mot United genomgående svag. Dessförinnan hade dessutom Vardy och company torskat mot Newcastle (2-4) och kryssat mot ett trött Southampton (1-1). Kommer London-laget upp i normal nivå är ettan given. Över 60 prollar är det dock läge att revidera finalspiken något.


2. Brighton – West Ham  2

Brighton kommer även till kommande säsong spela Premier League-boll och sommarfönstret bör bestå av sökande efter en måltjuv av rang. Måsarna har underpresterat offensivt å det grövsta. För andra säsongen i rad ska tilläggas. West Ham tar sig söderöver med ett glasklart uppdrag – tre pinnar! Vinst för The Hammers och spel i Europa är mer eller mindre säkrat. Gästerna slipper dagen till ära ställas mot kapten Dunk samt Maupay som båda är avstängda. Lite skador i hemmalägret finns dessutom att notera. Ett helmotiverat bortagäng löser minst en pinne på sydkusten. X2 är ett lås.


3. Southampton – Fulham  2

Det blev bara en säsong för Fulham i finrummet. Hissen ner till The Championship står och väntar men innan The Cottagers får sätta på sig den mindre kostymen ska ytterligare tre matcher spelas. Southampton borta kan mycket väl innebära en påfyllnad av London-klubbens poängskörd. The Saints imponerar inte och även om de rödvita löste 3-1 mot Crystal Palace häromsistens finns mycket som fortsatt inte fungerar. Båda lagen har bara äran att fortsatt spela för och det bör bli en rätt svängig duell därmed. Gubben (etta-tvåa) är inget dåligt val där värdet på tvåan kan bli riktigt spännande.


4. Juventus – Inter  1

Två omgångar kvar att spela för dessa herrskap i Serie A. Inter har sedan en tid tillbaka fått fira ligaguldet medan Juventus mest sprungit runt med skämsmössa efter en bedrövlig säsong sett med Juve-ögon. Chansen att nå andraplatsen finns likväl efter 3-1-viktorian borta mot Sassuolo i veckan. Inter har torskat en av 18 bortamatcher i år men historiskt mot Den gamla damen har Milano-klubben haft stora bekymmer i Turin. 2012 var senaste tillfället som gästerna skördade en triumf här. Ett motiverat hemmalag ska få första penseldraget nu men krysset är fullkomligt nödvändigt att få med ögonaböj.


5. Roma – Lazio  2

Derby della Capitale! Roma mot Lazio i en viktig tillställning med Europaplatser på spel. De himmelsblå kliver ut på Olimpico med tre vinster över de fyra senaste och Immobile har sett vansinnigt vass ut med sex mål framåt sedan landslagsuppehållet i slutet av mars. Överlag känns Simone Inzaghis gäng något hetare. Roma föll med 1-3 mot Inter i förra fajten. Inget konstigt med att torska mot ligans bästa lag men sett över de tio senaste matcherna är Fonsecas herrar ett botten fem-lag med raden 2-2-6. En del skador finns som förklaring och till derbyt finns troligen Veretout, López och Diawara på läktaren. Tvåan testas ensam i Rom.


6. Benfica – Sporting  2

Derby de Lisboa härnäst. Sporting är på väg mot en mer eller mindre perfekt säsong. Med två omgångar kvar att spela är guldet grönvitt och Rúben Amorims manskap är fortsatt obesegrade. Firandet får fortsätta om ett par dagar för nu står nämligen ny ära och berömmelse på spel. Benfica jagar en topp 2-plats men avståndet upp till Porto (fyra pinnar) kommer bli ruggigt tufft att käka ikapp då Portos spelschema är väldigt fördelaktigt. Värdarna ska ha Taarabt och Rafa Silva tillbaka i spel efter frånvaron mot Nacional häromsistens men frågan är ändå om det verkligen räcker. Sporting får förtroendet även nu, X2 liras.


7. Anderlecht – Genk  1

Så sent som i onsdags stångades Anderlecht och Genk om poäng. En dust som slutade med delad pott (1-1) och i denna tajta och tuffa Mästerskapsrunda var det mer två förlorade poäng än en vunnen pinne för båda lagen. Avståndet upp till Brugge är fortsatt oroväckande långt och siktet på att lösa andraplatsen får vara båda lagens uppdrag nu. De lilaklädda värdarna har hemma varit väldigt tuffa att tas med. Bara Kortrijk har lyckats lösa alla tre poängen på Lotto Park i år. Dessutom är lagets defensiv sylvass på egen matta. 13 insläppta på hela säsongen är bäst i klassen. De besökande Smurfarna har förlorat två raka ligamatcher här och kommer få stora problem även nu. Ettan testas allena.


8. Helsingborg – Öster  2

Dags att ta sikte på Sverige där Helsingborg och Olympia blir första anhalt. HIF är ännu obesegrade i Superettan men spelmässigt har det varit blandad kompott från skåningarnas sida. Mot Brage i Borlänge var det titt som tätt väldigt krampaktigt framåt och 0-0 speglade matchen rätt väl. Öster fick smaka torsk i hemmamatchen mot Sundsvall. Ett resultat som inte alls speglade förhållandena på planen och bland annat fick Giffarna ett mycket tvivelaktigt ledningsmål (offside). ÖIF trivs vanligtvis på gräs och det här ska bli bra mycket jämnare än vad oddsen och strecken visar. Helgardera och jobba in en småländsk knall i Skåne.


9. Brommapojkarna – Hudiksvalls FF  1

Dagens största favorit och den också överlägset enklaste spiken jobbas in i Stockholm. BP är fortsatt utan förlust i Norrettan och ställer ett riktigt intressant lag på banan. Haninge-förvärvet Marijan Cosic har inte gjort någon besviken så långt och målat fyra gånger om. Ynglingen Omar Faraj, kaptenen Sandberg-Magnusson och flera andra håller väldigt hög klass för denna nivån. Hudiksvall har visserligen tre raka vinster i bagaget men skadeläget är fortsatt rätt illa och bortamatcher på Grimsta IP är alltid tufft. Ettan kan faktiskt spikas hela vägen till 80-85 procent utan att behöva revideras.


10. Gefle – Haninge  1

Gefle huserar som bekant i den svenska tredjedivisionen numera och de himmelsblå från Gästrikland har startat årets säsong på ett rent av dåligt sätt. En vinst över sex matcher har det hunnit bli. Trepoängaren kom dock häromsistens. Hammarby Talangförening fick se sig besegrade av GIF efter en fint genomförd match. Möjligen kanske det kan bli lite lättare axlar hos det forna allsvenska laget nu. Haninge har startat på liknande sätt men gästerna har på bortaplan gått på pumpen tre gånger om och dessutom släppt in tio mål bakåt på dessa bataljer. Det håller inte. Ettan ska klara sig ensam på Gavlevallen.


11. Örebro Syrianska – Täby FK  X

Det hör knappast till vanligheterna att vi besöker Mellringe IP när det handlar om Stryktipset men nu är vi här. En plats där Örebro Syrianska huserar och det är ett hemmalag med en fin start på säsongen. Närmast kommer de gulröda från en 0-0-match borta mot Sandviken och tio inspelade poäng på sex omgångar får anses som riktigt bra. Täby vann premiären borta mot Assyriska med 7-2 men därefter har TFK fått kliva av planen fem gånger om utan seger. Gästerna har ändå ett rätt trevligt lag med nyförvärvet Uppling som stort utropstecken så långt. Någon bergsäker etta är det knappast tal om i Närke och vi kan nog räkna med fint värde österut. Måla på med alla tecken och jobba en Täby-knall för bättre utdelning.


12. Assyriska Turabdin – Åtvidaberg  X

Klassiska Åtvidaberg är numera ett lag som kommer få slåss med näbbar och klor för att lösa kontraktet i Söderettan. Jesper Nys manskap har inte vunnit efter sex omgångar men fyra oavgjorda matcher har ändå ÅFF mäktat med. Ett ungdomligt bortagäng ska ha möjligheten att lyfta en aning i tabellen och Assyriska Turabdin får anses som en klart passande uppgift. Jönköpings-laget vann sin premiär men har därefter inte mäktat med ytterligare segrar. De två senaste hemmamatcherna har dessutom defensiven rämnat fullkomligt med nio insläppta bollar totalt. Matchen på Rosenlunds IP känns som ett solklart fall för helgarderingspennan.


13. Lunds BK – Vänersborg IF  1

Sist men inte minst besöker vi studenternas stad i Skåne, Lund. Bollklubben gästas dagen till ära av ett något ojämnt Vänersborg. Gästerna kryssade mot IFK Malmö i förra omgången men var chanslösa borta mot Skövde och föll på “schlätta” med klara 1-4. Skåningarna kommer närmast från en 0-4:a i baken mot Ljungskile men truppen i sin helhet har en del spännande bekantskaper. Bland annat känns lånet från Trelleborg, Velickovic, samt Rebin Assad som riktigt vassa förvärv. Detta är två lag som snittar omkring tre mål per spelad match och det är därmed en rätt passande gubbe (etta-tvåa) att jobba in.


Spiken! – Brommapojkarna

Norrettans kanske bästa lag mot en division 2-nykomling på Grimsta. Detta ska bara sluta på ett sätt. Banka in ettan med klubba!

Skrällen! – Öster

Öster har en av ligans mest spännande offensiver. Velic mannar fick inte hål på Sundsvall sist men det kan mycket väl Helsingborg få sota för nu. Tvåan vid sundet ska med.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Chelsea – Leicester 1
2. Brighton – West Ham 2
3. Southampton – Fulham 12
4. Juventus – Inter 1x
5. Roma – Lazio 2
6. Benfica – Sporting 2
7. Anderlecht – Genk x
8. Helsingborg – Öster x2
9. BP – Hudiksvalls FF 1
10. Gefle – Haninge 1
11. Örebro Syr. – Täby x2
12. Assyriska T – Åtvid. 1×2
13. Lund – Vänersborg 12


864 rader

1. Chelsea – Leicester 1
2. Brighton – West Ham x2
3. Southampton – Fulham 12
4. Juventus – Inter 1x
5. Roma – Lazio 2
6. Benfica – Sporting x2
7. Anderlecht – Genk x
8. Helsingborg – Öster 1×2
9. BP – Hudiksvalls FF 1
10. Gefle – Haninge 1
11. Örebro Syr. – Täby 1×2
12. Assyriska T – Åtvid. 1×2
13. Lund – Vänersborg 12


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Stryktipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |