Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 16/7
Europatipset

TIPS: Stryktipset Lördag 16/7

Publicerat 2022-07-15 14:15

Nordiskt och fotbolls-EM står för underhållningen denna lördag där det allsvenska mötet mellan Hammarby och Elfsborg sticker ut lite extra. Sett till möjlig potential för att hitta en ensam kupong med 13 rätt och i så fall 10 miljoner garanterat i utdelning står såklart Tyskland och Spanien för i respektive sista gruppspelsmatch i EM. Frågan är om man har råd att ta med bägge i jakten på miljonerna?

Spelstopp: 15:59 lördag 16 juli


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Djurgården – Värnamo 1
2 Östersund – Öster 2
3 Danmark – Spanien X 2
4 Finland – Tyskland 2
5 Jerv – Sandefjord X 2
6 Ham-Kam – Bodö/Glimt X 2
7 HJK – VPS 1 2
8 IFK Mariehamn – HIFK  1
9 AIK – Kalmar X 2
10 Hammarby – Elfsborg 1 X
11 IFK Göteborg – Mjällby X 2
12 Sirius – Degerfors 1
13 Västerås – Landskrona BoIS X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Hammarby – Elfsborg

Efter derbyförlusten som såklart var extra sur eftersom det blev noll mål framåt tog Hammarby lite revansch när Göteborg planenligt precis som vanligt kördes över på Tele2 senast. Äntligen lite utdelning för Hammarby som i och med segern där fortfarande har bra toppkänning vilket får sig ett stort ytterligare lyft med en bra prestation och tre poäng här.

Elfsborg blir dock ingen lätt match såvida dem inte är lika frikostiga som AIK senast där bägge målen är mål som ett topplag självklart ska kunna undvika. Frågan man nu kan ställa sig är då givetvis om Elfsborg verkligen är ett lag redo att utmana i toppen av Allsvenskan? Tre kryss på de fyra senaste och bara två segrar på sju tyder på ett nej på den frågan…


Skrällpotential: Mjällby

Första hemmaförlusten för 2022 är ett faktum men Mjällby ska samtidigt inte vara särskilt missnöjda med prestationen mot serieledande Häcken senast. Tvärtom var det inte oförtjänt att det var Mjällby som tog ledningen vilket återigen visar hur bra dem kan vara med de knappa resurser som finns till förfogande.

Mot ett Göteborg som hade det riktigt jobbigt i Stockholm i måndags och som fortsatt inte är att lita på har Mjällby ett ypperligt läge att ta andra raka bortasegern – och med det ytterligare distansera sig från nedflyttningsstriden. Med tre kryss från de fem senaste inbördes matcherna ska en poäng vara det minsta man lämnar ett återigen ifrågasatt Göteborg med.


Omgångens säkra: Öster

Starka poäng mot både BP och Utsikten från tabelltoppen i Superettan har fått Östers säsong på kurs igen. När nu tabelljumbon Östersund väntar, visserligen uppe i Östersund, är utsikterna goda att sjunde segern på 14 omgångar kan plockas. Hemmalaget är fortsatt inne i ett tungt stim då dem inte får mycket med sig, i princip inte gör några mål men släpper in desto fler.

Med tanke på hur hårt och tufft Östersund spelade i ångestmötet med J-Södra senast är det inte omöjligt att domarteamet håller ett extra öga på dem här, vilket mycket väl kan rendera ett och annat kort – och med det addera till deras redan högsta saldo ackumulerade kort.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Djurgården – Värnamo1

Med flest mål gjorda och minst insläppta är det inte konstigt att Djurgården återfinns i toppen av tabellen. Med en fin resultatrad på sistone där dem lyckats navigera sig genom ett tufft derby och följa upp det med kontrollerade 2-0 nere i Helsingborg senast ger ett stabilt intryck. med nytt fint läge för en nödvändig trea är det inte mycket annat än spikläge då Djurgården som synes växlat upp och kommit igång.

2. Östersund – Öster2

Det går inte att säga annat än att alla lag som tar sig an Östersund måste se sig själva som klara favoriter och då det inte finns mycket som tyder på en vändning för hemmalaget inom en snar framtid är det bara att fortsätta på det spåret. Slagläge således för Öster som hittat rätt igen.

3. Danmark – SpanienX2

Om Spanien åker ur redan i gruppspelet kan man oavsett skadan på Putellas klassa detta EM som ett stort fiasko. Den hårda sanningen är dock att Spanien måste ta poäng här för att avancera vidare vilket såklart kan bli problematiskt om Danmark, som inte har något att förlora på att gå för segern, gör första målet här. Tvåan först men då krysset rensar fint är det en given kandidat till skrälltecken!

4. Finland – Tyskland2

Även om inte Finland gjort bort sig på något sätt i mästerskapet hittills är det ändå redan färdigspelat tack vare två raka förluster. Dem lämnar dock med hedern i behåll och kommer såklart göra sitt yttersta för att lämna på snyggast möjliga sätt. Ett förmodat roterat Tyskland är såklart ett gynnsammare utgångsläge än om detta inlett gruppspelet men tyskornas klass bör ändå lysa igenom.

5. Jerv – SandefjordX2

Till skillnad från Jerv har i alla fall Sandefjord gott om mål i sig och det bör kunna räcka hela vägen till en ny bortatrea. Intressant nog har Sandefjords samtliga segrar kommit på bortaplan såhär långt och dem har redan tangerat fjolårets antal bortasegrar, vilket ytterligare stärker deras aktier här mot nästjumbon. Bör vinna men förlorar i alla fall inte?

6. Ham-Kam – Bodö/GlimtX2

Krysset visar sig återigen vara en väldigt användbar gardering när nykomlingen Ham-Kam är inblandat. Kan dem lösa 0-0 mot topplaget Molde bör dem också kunna göra detta till en väldigt svårlöst trepoängare för Bodö som spelade Champions League-kval i veckan. Hemmalaget har som bekant kryssat flest matcher och släppt in minst mål av alla efter toppduon. Skräller igen?

7. HJK – VPS12

Nykomligen VPS stod förvisso för en skakig insats senast mot Mariehamn men mot ett HJK som gick en tuff retur i Champions League-kvalet i Riga kan deras pigga ben absolut få utdelning. Gästerna har som bekant gjort flest mål i serien hittills och lär inte ge hemmalaget någon överdriven respekt i onödan. Fin skällpotential således!

8. IFK Mariehamn – HIFK1

Efter fina resultat och prestationer mot topplagen Honka och HJK lyckades Mariehamn följa upp det med att ta revansch på VPS senast. Nödvändiga och nyttiga poäng för dem i botten av tabellen och som dem spelar för tillfället med sin offensiva lutning ska segern här inte behöva vara särskilt hotad.

9. AIK – KalmarX2

Trots avsaknaden av naturliga anfallare och en rätt dyster formkurva rent spelmässigt lyckades AIK både göra två mål och få med sig en poäng i Borås senast. Bra för deras ambitioner i toppen såklart men inte på långa vägar en insats som ger dem något favoritskap i toppen. Mot ett spelskickligt om än ineffektivt Kalmar blir det återigen en tuff match och säkerligen en målsnål sådan. Krysset passar således perfekt!

10. Hammarby – Elfsborg1X

Som väntat kom så den där riktiga urladdningen från Hammarby och det om något bör kunna sporra till ytterligare en stark insats här. Elfsborg kommer såklart också gå för segern här vilket tyder på en chansrik tillställning precis som vanligt när duon möts. Hemmafördelen ligger dock tungt i Hammarbys vågskål då Elfsborg bara vunnit en bortamatch hittills varpå 1X ska räcka hela vägen.

11. IFK Göteborg – MjällbyX2

Med en hel del tur lyckades Göteborg ta tre raka segrar och precis som förväntat synades dem rejält mot Hammarby senast. Något som ett hårdjobbande Mjällby med sin stabila organisation också ska kunna utnyttja maximalt till sin fördel. Hemmalaget är som bekant lite väl beroende av Marcus Berg och kan Mjällby plocka bort honom ur matchbilden löser man minst en pinne här!

12. Sirius – Degerfors1

Tack vare ett alltför försiktigt Norrköping som verkligen behövde vinna kunde Degerfors till slut kvittera, och i och med det skicka Rickard Norling till arbetsförmedlingen. Ett hungrigt Sirius som inte gör den typen av taktiska misstag blir betydligt tuffare och bortasvaga nästjumbon Degerfors ska därmed inte ha särskilt mycket att hämta på Studenternas denna eftermiddag. Dags för Christian Kouakou att näta igen?

13. Västerås – Landskrona BoISX2

Efter segern mot serieledande Halmstad senast står nu Landskrona på tio raka matcher utan förlust. Kommer fjärde raka segern här tar man sig verkligen in i toppstriden på allvar vilket såklart är ambitionen. Rent kvalitativt i truppen ska man utmana däruppe vilket dem också visat i matcherna mot topptrion de senaste veckorna. Västerås må ha hemmaplan men släpper fortfarande in lite väl mycket mål varpå x2 räcker långt!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |