Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 18/12
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 18/12

Publicerat 2021-12-16 18:52

Med 13 miljoner extra i jackpott denna lördag finns det verkligen skäl att dra ihop kompisgänget och sätta ihop ett större system, inte minst med tanke på utdelningen de senaste veckorna för den som lyckats pricka in samtliga 13 rätt. Förra veckan blev utdelningen visserligen skral trots att både hårt streckade duon Bournemouth och Fulham droppade poäng, men läget hade såklart varit annorlunda om Leeds lyckats hålla 2-2 mot Chelsea i London. Nya tag nu inför julhelgen när kupongen synas där Premier League, The Championship och sist ut League One samsas med det mest anmärkningsvärda att sex matcher kommer lottas med jämn fördelning i fem av dem.

Spelstopp: 15.59 lördag 18 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Leeds – Arsenal

Om det fanns visst fog att tro att Leeds äntligen växt in i säsongen efter sitt fina fjolår när bortamötet mot Chelsea stängdes ner förra helgen blev snabbt varse att det nog kommer bli en lång säsong i tabellens botten trots allt. Det gick inte många dagar innan Marcelo Bielsas man-man-spel blev fullkomligt uppätet av Manchester City på Etihad där siffrorna till slut stannade vid 0-7, vilket innebär att Leeds facit mot toppklubbarna den här säsongen fortsätter vara dyster läsning.

Arsenal är förvisso inte på Manchester Citys nivå men visade för en gångs skull den typen av tendenser när man lärde West Ham en dyrbar läxa på Emirates i onsdags. Det slutade 2-0 efter en fullt kontrollerad och högintensiv insats som, om de lyckas replikera den här, kommer ge frukt mot ett Leeds som saknar självförtroende och som dessutom släppt in näst flest mål av alla i Premier League.


Skrällpotential: Peterborough

För tredje gången den här säsongen lyckades Peterborough hämta upp ett underläge och vända till seger. Sett till hur matchen utvecklade sig efter att Millwall tog ledningen var segern också rättvis och likväl välbehövlig då Boro nu har kontakt med lagen ovan strecket igen. Det är något som man bör kunna bygga vidare på om självförtroendet och utförandet håller samma nivå som senast.

Nykomlingskollegan Blackpool erbjuder också ett lämpligt motstånd då The Seasiders inte vunnit på sju raka matcher och förlorat tre i rad i The Championship. För att strö salt i såren har Blackpool dessutom gått mållösa ur sina fyra senaste vilket såklart inte är bra men kanske än värre sett till att det var ett försvagat Derby som ändå tog samtliga poäng förra helgen.


Omgångens säkra: Aston Villa

Steven Gerrard la snabbt återkomsten och förlusten på Anfield bakom sig när hans Aston Villa, som mycket väl hade kunnat få med sig något i Liverpool, tog tre bekväma poäng av jumbon Norwich i veckan. En mycket bättre start än såhär kunde han knappast ha önskat sig med fyra segrar av sex möjliga, något som bör kunna adderas med ytterligare en på Villa Park när formsvaga Burnley gästar.

Gästerna har en ryckig tid bakom sig då även matchen mot Watford i veckan ställdes in pga Covid-19 precis som när de skulle ta sig an Tottenham för ett par veckor sedan. Såklart långt från ideala omständigheter under en redan tung säsong som sett The Clarets blott vinna en match och fortsatt vara segerlösa på bortaplan i ligan. Burnley har dessutom gått mållösa ur åtta av sina 18 tävlingsmatcher hittills vilket räcker föga mot ett Villa på uppgång.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 243 rader

1. Leeds – Arsenal2

Det saknas fortfarande lite för många nyckelspelare i ett oerfaret Leeds som åkt på flertalet smällar mot de bättre lagen i ligan. Arsenal däremot har gått från klarhet till klarhet de två senaste matcherna där såväl formation som startelva klickat vilket räcker hela vägen till en ny bekväm seger i kupongens sista match.

2. Aston Villa – Burnley1

Burnley visar inte mycket till liv den här säsongen för att motivera en mittenplacering och ligger absolut i riskzonen för att tvingas ta klivet ner till The Championship. Aston Villa visar desto mer och har fått den där välbehövliga nystarten under Steven Gerrard som inte bommar den här chansen, framförallt inte på hemmaplan.

3. Southampton – Brentford1X

Då denna match lottas enligt jämn fördelning, om än med något större chans för en lottad etta, är det läge att gardera med minst ett tecken till.

4. Watford – Crystal Palace1X2

Synd på ett så pass fint slagläge för Palace att det inte blir spel här och likt matchen ovan är det bara upp till en själv och hur stort system man har råd eller vill spela som avgör hur många tecken man plockar med. Jämn fördelning av bollarna som ska lotta fram rätt tecken så kanske i alla fall måste helgardera en av dessa?

5. West Ham – Norwich1

En skrällmöjlighet som allra troligen försvinner även om det är 33% chans att det blir antingen kryss eller tvåa lottat. Med tanke på att flera andra matcher har jämnare fördelning är det nog inte mycket annat att göra än att spika ettan och hoppas på det bästa!

6. Bristol City – HuddersfieldX

I nästintill matchens sista spark lyckades Bristol City sno åt sig en poäng borta mot Hull förra helgen men det var återigen en match där man inte riktigt kom till sin rätt. Nya tag nu hemma på Ashton Gate där Bristol är svårslaget vilket ska räcka långt mot ett ojämnt Huddersfield som trots allt bara vunnit två bortamatcher hittills – och vars målvakt blev utsett till matchens lirare senast mot Coventry. Jämnt att vänta dock och när garderingar behövs på annat håll är krysset en mycket gångbar spik.

7.  Coventry – Stoke1X2

Även om det är viss fördel för hemmastarka Coventry här är det allra troligen en jämn tillställning att vänta mellan två lag som inledde säsongen starkt men som tappat lite fart mot slutet. Stoke har exempelvis gått mållösa ur tre av sina fyra senaste medan Coventry inte vunnit på fem raka matcher om än med fyra oavgjorda registrerade. Det lutar således åt att dagsformen avgör här och då är gaffeln ett bra redskap!

8. Millwall – Preston1X2

På grund av rådande omständigheter kring Covid-19 har Millwall lämnat beskedet om att de inte kan fullfölja sina åtaganden vad gäller att arrangera den här matchen, som tidigt förmedlats att den ställs in. Det betyder att Svenska Spel kommer lotta utgången enligt fördelningen 40-30-30, en jämn lottning således, varpå det säkraste är att ta med alla tecken här för den som har råd – men kanske är det värt att chansa?

9. Blackburn – Birmingham1

Med sju segrar på sina tio senaste ligamatcher, varav fyra raka segrar utan insläppt mål och en fin skalp senast mot Bournemouth, har tagit Blackburn tillbaka till toppstriden. Här kliver man således in som klara favoriter mot ett Birmingham som släpper till lite väl mycket och mer än en gång inklusive senast tappat en klar ledning. Blackburn är ligans fjärde bästa hemmalag medan Birmingham bara vunnit en av sina nio senaste på bortaplan. Krysset räcker som gardering om pengarna tillåter?

10. Blackpool – Peterborough2

Fjolårets dubbelseger över just Peterborough i League One är ett minne blott vid det här laget och Blackpool är inne i en riktigt tung period. Visserligen har Peterborough också haft det kämpigt den senaste tiden men spelar med ett annat självförtroende och hot offensivt sett vilket bör fälla avgörandet här. Gästerna har dock släppt in klart flest mål av alla vilket alltid oroar, men hemmalaget är samtidigt ett av fem lag som snittar under ett mål per match hittills.

11. Nottingham – Hull1

Med 30 inspelade poäng och blott en förlust på sina 15 senaste matcher har Nottingham Forest verkligen hittat rätt och överkörningen av Swansea senast var helt klart imponerande ur flera aspekter. Frågan är om de kan ställa om så pass att de får lika bra utdelning här mot ett Hull som ändå är obesegrade i sex raka matcher varav de gjort första målet i fem av dessa. Krysset rensar visserligen fint men på ett mindre system ryker det tack vare alla lottade matcher.

12. Reading – Luton1X2

Reading står inför samma utmaningar och svårigheter som Millwall och kommer inte heller kunna arrangera den här matchen till följd av ett utbrott av Covid-19 i truppen. Lottningen här är liknande som match 8 med fördelningen 30-28-42 vilket gör att du som tippare ställs inför samma val; helgardera eller chansa på antingen ett eller två tecken.

13. Ipswich – Sunderland2

Trots en bra säsong med minst förluster av alla som sånär också kröntes med en uppflyttning blev det en ny säsong i League One för Sunderland. Ipswich var en bit bakom playoff-lagen om än inte långt men har dock varit den som fått trögast start på den nya säsongen av duon, och har bara precis i dagarna gjort klart med en ny manager. Formen de sex senaste matcherna är också till Sunderlands fördel vilket bl a inkluderar 2-0 segern i returen för några veckor sedan. Bra spikbud!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |