Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 23/5 med 17 miljoner i jackpot
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 23/5 med 17 miljoner i jackpot

Publicerat 2021-05-21 17:36

Stryktipset denna omgång är flyttat till söndagen för att kunna få med den sista omgången av Premier League. Samtliga tio matcher från världens bästa liga finns med på kupongen och här har vi  rejält med drama att vänta!


5 Europa-platser står på spel

City och United sitter säkra på första och andra plats i tabellen, men Chelsea, Liverpool och Leicester måste slåss om de sista två Champions League-platserna. Sedan har vi Tottenham och Everton som måste ta de tre sista poängen för att ha chans att snuva West Ham på Europa League biljetten.

 

Nytt för denna säsong är också att man lagt till kvalificeringt till Europa Conference League på plats 7 i tabellen. Här har vi hela fyra storklubbar som kan hamna på den sjunde och sista platsen för Europaspel, nämligen Tottenham, Everton, Arsenal och West Ham, om Hammers skulle torska mot Southampton och förlora EL-platsen. I talongen hittar vi även ett derby från Italien samt två spännande kamper från Allsvenskan.

 

Spänning och 17 miljoner i jackpott

Med så mycket som står på spel i Premier League och 17 miljoner kronor i jackpot finns det minsann skäl till att göra en noggrann analys. Den kommer här!

Sätter du full pott på Stryktipset denna helg, så finns det alltså extra stor chans till att det blir miljonvinst. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!

Spelstopp: 16:59


svenska spel


1. Aston Villa – Chelsea 2

Startskottet ljuder på Villa Park där ägarna kan se tillbaka på en framgångsrik säsong. Höjdpunkten var den galna matchen mot Liverpool i höstas, men efter nyår har The Villains varit lite upp och mycket ned. Chelsea-lånet Ross Barkley får inte spela mot The Blues, och med Trézéguet och Matty Cash skadade tappar Birminghamklubben mycket eldkraft. Thomas Tuchel förlorade FA-cupfinalen, men fick revansch på Leicester bara några dagar senare. N’Golo Kanté lär sparas efter ha klivit av mot Leicester, men bredden i Chelseas trupp gör att en seger krattas hem ganska enkelt ändå. Singla på!


2. Liverpool – Crystal Palace 1

Jürgen Klopps titelförsvar tillhör de sämre i det engelska finrummet, men att Liverpool i omgång 37 till slut jobbade upp sig på Champions League-plats är en bragd i sig. Skadorna har hemsökt The Reds som fått förlita sig på reserver som Nathaniel Phillips i backlinjen, och då är det inte konstigt att City sprungit iväg. Roy Hodgsons sista match som professionell tränare går på Anfield, och svenskbekantingen har skrivit in sig i Palace historieböcker genom att säkra nytt kontrakt fyra år i rad vilket är rekord. Här åker dock hans trötta och omotiverade Eagles på stryk när radens säkraste spik finns på Merseyside.


3. Leicester – Tottenham 1

FA-cupen blev Leicesters höjdpunkt denna coronasäsong för Champions League kan bli svårt att nå efter nederlaget mot Chelsea. Extra bittert för Brendan Rodgers som legat topp fyra hela säsongen, men då hoppet ännu lever kommer The Foxes att gå för fullt. Ett annat lag vars ligasäsong gått allt sämre är Spurs. Efter Lucia har gästerna varit skygga på bortamattorna, och ännu en säsong utan titlar plågar de vitklädda som ser ut att tappa talismanen Harry Kane och lånet Gareth Bale i sommar. Trolig etta på King Power Stadium!


4. Manchester City – Everton 2

Mästarna City gav inte 100 procent mot Brighton, men nederlaget betyder ingenting för The Citizens. Joao Cancelo åkte ut och “tvingas” till vila inför Champions League-finalen, och Gündogan lär inte riskeras inför resan till Portugal. The Toffees har en liten chans att nå nystartade Europa Conference League, och därför ställer Carlo Ancelotti upp med sina starkaste elva där James Rodríguez kan komma att hoppa in från bänken. Everton har presterat mot stora lag som Liverpool, Spurs, Arsenal och Chelsea denna säsong, så varför inte putta omkull ett omotiverat City? Inga tecken får glömmas på Etihad!


5. Arsenal – Brighton 2

En uppryckning på slutet gör att Arsenals hopp om Europaspel för 26:e säsongen i rad fortfarande lever. Nicolas Pépé har hamnat i förgrunden efter tre mål på de senaste tre framträdanden, men problemen bakåt är långt ifrån lösta då Rob Holding och Gabriel är ljusår ifrån klassiska mittbackspar som Campbell/Adams. Brighton njuter av maj med viktorian mot mästarna Citys förstaelva i tisdags som höjdpunkt. Trots att Neal Maupay är avstängd och Danny Welbeck är skadad är Leandro Trossard ett bra alternativ att slänga in mot The Gunners ihåliga defensiv. Värdarnas annus horribilis kan få ett passande slut – tvåan plockas med ihop med övriga tecken!


6. Wolverhampton – Manchester United 1

Med andraplatsen säkrad kommer Ole Gunnar med all sannolikhet att fälta reserver och reservers reserver då Europa League-finalen på onsdag är prio ett. Harry Maguire går på kryckor och har troligtvis spelat klart denna vår och sommar medan Anthony Martial petades ur Deschamps EM-trupp på grund av sin fysiska status. Nuno saknar en tung kvartett då Raul Jimenez, Pedro Neto, Jonny and Daniel Podence alla är skadade, men Willan José och Adama Traoré bör kunna hävda sig mot Uniteds andralinje. Skippa tvåan vid gardering och satsa på den värdepumpade vänstersidan.


7. West Ham – Southampton X

Inget Champions League för David Moyes och hans manskap då resultaten de senaste sex veckorna inte hållit måttet. Keepern Lukasz Fabianski gick sönder på uppvärmningen mot nedflyttade West Brom och det är ännu oklart om han kommer att riskeras när The Hammers behöver en pinne för att säkra Europa League-deltagande. Southampton var inne i en bra period fram till sista kvarten mot Leeds innan The Saints rasade ihop. Värdarna upplevs dock inte så dåliga, och lär inte bli sämre av att urviktige Danny Ings torde starta. Strikern förändrar hela laget och kan absolut sänka West Ham. Alla tecken behövs dock i London.


8. Leeds – West Bromwich 1

Galne Marcelo Bielsa lär vara galet glad åt att han fört nykomlingen Leeds United till en tiondeplats som kanske till och med kan bli mer. Storsint av argentinaren är även gesten att låta Robin Koch och Mateusz Klich få resten av veckan ledigt för att bättre förbereda sig inför EM. Bra stämning i både laget och klubben med andra ord. Nykomlingen på mattans andra halva, West Brom, kraschar ur Premier League efter ett år när The Baggies aldrig varit riktigt nära. Englands tredjekeeper Sam Johnstone har fått släppa flest bollar förbi sig av alla lag vilket säger allt egentligen. Ettan är packad och klar!


9. Sheffield United – Burnley 2

En säsong som tillbringats i den nedersta delen av källaren är inget Sheffield vill minnas, och bortsett någon udda seger har viljan lämnat The Blades för länge sedan. Oliver McBurnie och Billy Sharp har missat för många matcher, och det har kostat United dyrt. Burnley klarade sig på håret i synnerhet tack vare den vasse nyazeeländaren Chris Wood och nu kan gästerna andas ut. Sean Dyche har gjort ett bra jobb, och behöver därmed inte riskera Southgates förstekeeper Nick Pope då denne dras med en axelskada. Värdarna från stålstaden är för dåliga och The Clarets säger hejdå till 20/21 med minst ett poäng!


10. Fulham – Newcastle 1

Näsan ovanför vattenytan hela tiden har varit Newcastles melodi denna säsong, och tur är väl det sett till skadeläget. Målkungen Callum Wilson är out, vilket också gäller Isaac Hayden och sannolikt även Joelinton och Allan Saint-Maximin. The Championship blir det för Fulham, men FFC vill avsluta snyggt och faktum är att The Cottagers har ett fint facit mot The Magpies sedan 2014. Den sista chansen att imponera på andra arbetsgivare för Ivan Cavaleiro och Ademola Lookman tas när de svartvita stänger 20/21 i moll. Chansspik på Craven Cottage!


11. Atalanta – Milan 2

Serie A-säcken knyts ihop med en kamp i Lombardiet där ära, Champions League och prestige står på spel. Atalantas besvikelse över ytterligare en finalförlust i Coppa Italia lär vara påtaglig, och även om La Dea slaktade Milan med hisnande 5-0 förra gången de möttes i Bergamo är förutsättningarna annorlunda. ACM står utan Zlatan, men har gjort det bra en längre tid och hade fram till 0-0-mötet mot Cagliari (Donnarumma var strålande) en fin majmånad. Utmattade bergamasker kan inte rå på historiens makt som i fotbollen är stark. X2 torde räcka.


12. Djurgården – IFK Göteborg 1

Med efterlängtade fotbolls-EM runt knuten ska en sista allsvensk omgång avverkas innan uppehållet, och för Blåvitt kunde denna match inte kommit i ett sämre läge. Trots Marek Hamsiks pärla på Nya Ullevi blev det ett nytt blåvitt kryss. Mattias Bjärsmyr såg 20 år äldre ut när Sirius enkelt kom igenom, och ett frustande DIF kommer att göra livet surt för honom och övriga göteborgska försvarare. Blåränderna spelade oavgjort i derbyt, men var det bättre laget. Målskyttet står inte och faller med en spelare, och därför singlas ettan med ro i själen.


13. Häcken – Varberg 2

Göteborg är platsen där raden avslutas och vi får se ett krisande Häcken som ligger sist i Allsvenskan. Det är redan klart att Andreas Alm lämnar klubben efter nästa helgs cupfinal och nu ska han försöka lösa lagets första ligaseger under våren. Det blir dock ingen enkel uppgift. Varberg har den fina skalpen mot IFK Norrköping färskt i minne där målskyttarna var oväntade. Flyttfågeln Robin Simovic och Dortmund-produkten Tashreeq Matthews gav de grönsvarta en tvåmålsledning inom loppet av åtta minuter vilket räckte till tre poäng. På Hisingen doftar det skräll. X2 på Bravida!


Spiken! – Liverpool

Till slut lyckades Liverpool med vad som var ett till synes omöjligt uppdrag. LFC har trots skadorna en stark trupp med bra mentalitet. Ett tröttkört Palace står inte emot den röda stormen som är annalkande. Seger och CL för Jürgen Klopps mannar!

Skrällen! – Everton

Ingen anledning finns för Man City att riskera skador, framför allt med CL-finalen runt hörnet, och det vet Pep om. Everton gör en sista kraftansamling för att nå Europaplats eller åtminstone sätta sig i respekt inför nästa säsong. Go, Toffees, go!

13 rätt på Stryktipset är respekt, men har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Att tippa på Stryktipset och få alla 13 matcher rätt, kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Aston Villa – Chelsea 2
2. Liverpool – Crystal P 1
3. Leicester – Tottenham 1
4. Man City – Everton 1×2
5. Arsenal – Brighton x2
6. Wolves – Man United 1
7. West Ham – Southamp. x2
8. Leeds – West Brom 1
9. Sheffield U – Burnley x2
10. Fulham – Newcastle 1
11. Atalanta – Milan x2
12. Djurgården – Göteborg 1
13. Häcken – Varberg x2


864 rader

1. Aston Villa – Chelsea 2
2. Liverpool – Crystal P 1
3. Leicester – Tottenham 1x
4. Man City – Everton 1×2
5. Arsenal – Brighton 1×2
6. Wolves – Man United 1x
7. West Ham – Southamp. 1×2
8. Leeds – West Brom 1
9. Sheffield U – Burnley x2
10. Fulham – Newcastle 1
11. Atalanta – Milan x2
12. Djurgården – Göteborg 1
13. Häcken – Varberg x2


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Stryktipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |