Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 29/1
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 29/1

Publicerat 2022-01-28 10:54

När de stora ligorna tar ett litet uppehåll för att kunna släppa spelare till det sydamerikanska VM-kvalet bl a innebär det en lite nedtonad stryktipskupong denna lördag. The Championship spelar i alla fall full omgång under helgen vilket utgör majoriteten av kupongens 13 utvalda matcher, där League One kompletterar med de fyra avslutande matcherna.

Spelstopp: 15.59 lördag 29 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Hull – Swansea

Sett till att nykomlingen Hull plockat 20 av sina 29 poäng från de 11 senaste omgångarna, inklusive två ytterst moralstärkande segrar över playoff-jagande duon Blackburn och Bournemouth, kommer beskedet om att huvudtränaren Gavin McCann får sparken lite som en chock. McCann är en populär figur bland fansen efter att ha lett klubben tillbaka till The Championship på första försöket och hade till synes fått klubben på fötter igen.

Forne Rangers-ikonen Shota Arveladze sägs vara på ingång och med tanke på Hulls skrala målproduktion är det i det avseendet ett förståeligt val av den nya klubbledningen. Frågan är dock hur såväl fans som spelargruppen nu kommer reagera på bytet och om Arveladze, som har ett ganska anonymt cv som manager, verkligen kan ta vid där McCann avslutade. Slagläge för gästande Swansea?


Skrällpotential: Bristol City

Det blev visserligen förlust borta mot Luton senast men precis som väntat var Bristols offensiva trio återigen ett ständigt hot framåt. Lagets bäste målskutt Andreas Weimann gjorde också Bristols mål, sitt sjunde på de sex senaste starterna och 14:e totalt i The Championship, framspelad av unge Antoine Semenyo som gjorde sin åttonde poäng på sju starter.

Med så pass mycket offensiv potential kommer till slut också segrarna och ett Preston som riskerar att övervärderas här går knappast säkert. Hemmalaget kunde dra stor nytta av West Bromwichs låga självförtroende senast men just självförtroende är ingen bristvara i Bristol City, varpå Preston får räkna med en jämn match precis som senast lagen möttes – och som säkerligen kan svänga en hel del.


Omgångens säkra: Sheffield United

Som ensam match på kupongen med en senare matchstart än 16.00 kan således Sheffield United vara det sista hindret mellan dig och 13 rätt. Efter två tunga poängtapp var Paul Heckingbottom och hans Sheffield tillbaka på vinnarspåret senast mot Luton. Viss draghjälp fick man av det röda kortet även om The Blades redan hade 2-0 att gå på efter en kanonstart på den andra halvleken, något att ta med sig till den här matchen.

Mot nykomlingen Peterborough måste gästerna gilla sina chanser vad gäller att plocka sjätte segern av nio möjliga, i alla fall om man fortfarande tror på att playoff är en möjlighet. Sheffield är trots allt bara åtta poäng bakom topp-6 med tre matcher färre spelade och med en insats som senast ska ett formsvagt Peterborough trots hemmaplan kunna slås tillbaka.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Barnsley – BournemouthX2

Med blott tre segrar på sina 12 senaste ligamatcher och ny tung förlust hemma mot nykomlingen Hull förra helgen är det högst tveksamt om Bournemouth är en favorit att hålla i handen denna lördag. Jumbon Barnsley har såklart sina egna problem med flest förluster och minst mål gjorda vilket knappast fått självförtroendet att nå några vidare höjder, men gästerna är opålitliga för tillfället vilket ger en öppning.

2. Hull – Swansea2

Nog verkar tajmingen märklig från Hulls sida att kicka sin manager just när saker och ting börjat hända, och beslutet kan mycket väl få motsatt effekt. Swansea har således ett bra slagläge här att utöka sin senaste förlustfria svit efter två hållna nollor bl a och måste gilla sina chanser att ta en välbehövlig trea.

3. Luton – Blackburn12

Förlusten senast var en klar missräkning för Luton efter den senaste tidens fina formkurva men här presenterar sig ett ypperligt läge att replikera omgående. Blackburn saknar nämligen bäste målskytten Ben Brereton Diaz som åkt till Chiles viktiga VM-kval vilket lämnar gästerna något kort offensivt sett. Sam Gallagher, som förvisso avgjorde senast, är den ende som gjort fler än tre mål hittills vilket lämnar garderingen vidöppen.

4. Millwall – West BromwichX

West Brom såg rejält låga ut när underläget uppstod senast och efter blott tre segrar på sina 12 senaste ligamatcher, varav sex förluster på de nio senaste på bortaplan, är laget i stort behov av en seger. Millwall, som släppt in minst mål av alla på den undre halvan, är också i stort behov av poäng efter den senaste tidens förluster och utan  viktige Tom Bradshaw här vilket är ett stort offensivt avbräck.

5. Middlesbrough – Coventry1X

Med sex segrar från sina åtta senaste ligamatcher, därav fyra raka hemma på Riverside, har Middlesbrough under Chris Wilders ledning seglat upp som en realistisk utmanare om playoff-platserna. Här ställs Boro mot ett målsnålt men likväl svårslaget Coventry som gjort max ett mål i åtta av sina tio senaste i ligan. Kommer krävas två för seger?

6. Preston – Bristol City1X2

Preston är ett av dem lag som gynnats av sitt tränarbyte och förbättringen såväl spel- som resultatmässigt är tydlig. Frågan är dock om hemmalaget inte blir väl stora favoriter här, om än förståeligt sett till Bristols bortafacit och kanske främst antal insläppta mål. Gästerna är alltid ett hot offensivt och går sällan av planen mållösa vilket kan räcka långt här.

7. Peterborough – Sheffield United2

Allra sist ut på kupongen står nykomlingen Peterborough, som bekant trivs bättre hemma än i bortaspelet, mot ett allt bättre Sheffield United. I och med att denna match spelas när övriga 12 är klara finns det anledning att utelämna garderingar och lita till att det bättre laget faktiskt löser segern här, och med det bygger vidare på den senaste tidens fina form.

8. QPR – Reading12

Trots tre mål framåt redan i första halvlek vill det sig inte för Reading och med sju förluster av tio möjliga kommer The Royals allt närmre nedflyttningsstrecket. Förlusten senast var sjätte raka matchen med minst två insläppta vilket tagit totalen till 51(!) insläppta efter 27 omgångar. QPR har således ett ypperligt tillfälle att stärka sin position i tabelltoppen men får se upp mot ett mer eller mindre desperat Reading med gott om offensiv potential.

9. Fulham – Blackpool1X

Trots att Fulham saknade sina två bästa poängplockare i form av Harry Wilson och Alexandar Mitrovic kunde ersättarna ändå se till att The Cottagers säkrade fjärde raka segern senast i Stoke. Här lutar det åt samma elva som senast som ska räcka långt, men Fulham får nog räkna med en tuff match precis som senast lagen möttes då Blackpool har stått för flera bra insatser mot topplagen under säsongen.

10. Bolton – Sunderland2

Trots två raka segrar går det inte att säga annat än att Bolton haft en tung säsong såhär långt. Nio förluster på de föregående 13 omgångarna imponerar knappast och än så länge har Bolton inte lyckats vinna tre matcher i rad, vilket öppnar för tabelltvåan Sunderland som har satt sig i en bra sits för att ta minst en playoff-plats. Gästerna, som gjort flest mål av alla hittills, har också skyttekungen Ross Stewart till sin hjälp vilket bör fälla avgörandet här.

11. Lincoln – Burton1

Visst har Lincoln vaknat till i precis rätt tid där fina segrar över playoff-jagande trion Sunderland, Oxford och nu senast Plymouth skapat fyra poängs marginal ner till strecket. Mot ett bortasvagt Burton, som man var klart bättre i höstens returmöte, bör man således gilla sina chanser att rida vidare på det momentum som skapats.

12. Sheffield Wednesday – IpswichX

Jämnt att vänta mellan playoff-jagande Sheffield och Ipswich som i nuläget ligger sida vid sida i tabellen. Gästande Ipswich har en knapp fördel formmässigt medan svårslagna Sheffields hemmafavör måste tas hänsyn till vilket gör ett utgångskryss ett mycket troligt scenario. Inget lag har nämligen kryssat fler matcher än Sheffield såhär långt där ett av de tio kom just i detta returmöte i höstas.

12. Wycombe – MK Dons1X2

Precis som ovan är även detta ett jämnt möte i toppen av tabellen mellan två lag som har ambitioner att ta ett kliv upp i seriehierarkin. Ett utgångskryss är gångbart även här då inte mycket finns som skiljer lagen åt, men MK Dons har ändå ett visst inbördes övertag med tre raka segrar. Tar Wycombe revansch här månntro?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |