Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 29/5 – 10 miljoner i jackpot
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 29/5 – 10 miljoner i jackpot

Publicerat 2021-05-27 22:14

Tio miljoner kronor i jackpot dukas upp på Stryktipset som denna helg avgörs över två veckor. Bland annat ska årets Champions League-mästare koras i Portugal medan Sverige ska inleda sin uppladdning inför sommarens EM-fest. 13 rätt kan mycket väl ge rejäl skjuts på utdelningen och vägen dit finner ni här nedan.

Spelstopp: 15:59

Sätter du full pott på Stryktipset så finns det chans till miljonutdelning. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Manchester City – Chelsea   1

Portugal och Dragao står som värd för Champions League-finalen denna säsong. Engelskt på båda sidor av mittlinjen gäller och här finns det ingen anledning att inte ge City fullt förtroende. Pep Guardiola har nyligen dansat in ligaguldet hemma i Manchester till tonerna av “don’t look back in anger” tillsammans med sina spelare och en kuban i munnen. Ett harmoniskt himmelsblått gäng har därefter successivt laddat inför denna stund och med ett mer eller mindre helt skadefritt City behöver Chelsea komma upp på en extrem höjd för att kunna hota. Tuchel har som bekant fått fin fart på de blåa från London men här ska ändå Werner och gänget få trubbel. Etta i Porto!


2. Sverige – Finland   1

Det är förberedelser inför EM som gäller då Sverige och Finland ska träningsspela på Friends. Zlatan dras med en skada och är inte med i truppen. Ett stort avbräck för Janne och grabbarna. Frågan är dock om inte Pukkis frånvaro för finländarna är en större nackdel. Norwich-strikern har en vrist som strular och något spel i Solna är knappast att räkna med. Även en viktig herre som Tim Sparv dras med ett spökande knä och är för tillfället inte i tillräckligt bra skick för spel. I övrigt kan vi räkna med en hel del rotation från båda håll där ändå Isak, Berg, Kulan och company ska kunna greja en skalp. Hemmaseger för blågult ska vi jobba in.


3. Brentford – Swansea   2

Det är än en gång dags för Brentford att ta sig an Wembley och en megaviktig The Championship-final. I fjol blev det torsk i motsvarande drabbning mot Fulham och nu är det Swansea som står som sista hinder för Ponne Jansson och hans kompisar i London-laget. Walesarna tog sig till finalen genom att manövrera ut Barnsley i förra omgången. Att ta med sig från dubbelmötet med The Tykes är såklart Ayews magiska 1-0-mål på bortaplan i den första duellen. Svanarna har en fin offensiv med nyss nämnda Ayew och hans kompanjon Lowe. Två herrar som mycket väl kan komma att snurra friskt med Jansson, Dalsgaard och Pinnock med flera i backlinjen hos The Bees. Någon etta över 55 procent ska såklart inte lämnas ensam. Det här blir tokjämnt. 1X2.


4. Norrby – GAIS   1

Norrby är tillsammans med Värnamo den i särklass största överraskningen i Superettan. Borås-laget spelar en riktigt fin fotboll och hemma på plasten i Borås kommer nu GAIS få sig en lektion av Jobe, Strömberg, Vukojevic och company. Atleterna från Götet startade med att lösa tio av tolv möjliga poäng men har därefter tappat konceptet och torskat tre raka. Till denna fajt är dessutom viktiga Malkolm Moenza vid sidan efter sitt röda kort mot Helsingborg häromsistens. Ettan är ett bra spikförslag så länge den stannar runt 55-60 procent.


5. Assyriska FF – Hudiksvalls FF   1

Hudiksvall är nykomlingar i Norrettan och ett något skadeskjutet HFF fick en riktigt lektion av Brommapojkarna i förra omgången. 0-5 i baken och dessutom 1-19 (!) i hörnor samt 2-25 i skott. Nya tag nu när Assyriska från Södertälje står för motståndet. En något enklare resa är att vänta för norrlänningarna nu men ändå en svår bortamatch. AFF har rest sig från 2-7-fiaskot i premiären och har löst tre vinster sett över de fem senaste. Dalkurd besegrades bland annat i föregående hemmafajt. 1X känns som en perfekt lösning på problemet.


6. Umeå FC – Sandviken   2

Känslan är att det är Sandvikens år i år. Tillsammans med framförallt BP har gästrikelaget ryckt en aning i toppen och efter åtta matcher finns ännu ingen torsk noterad. Trots att Leo Englund lämnat klubben är fronten med Naeem, Bonnah och Igbarumah otroligt bra och SIF har snittat över två mål per match framåt. Umeå rasade ur Superettan i fjol och tappade då bland annat duktige burväktaren Viktor Frodig till Brage. Inför denna dust är både Jonathan Lundbäck likväl som Linus Marklund out eller åtminstone ytterst osäkra kort. Utan en fulltalig trupp ska UFC få stora bekymmer att hota om segern. X2 står sig därför väldigt bra.


7. Assyriska IK – IFK Malmö   X

Ytterligare ett Assyriska-gäng har letat sig på kupongen och denna gång är vi i Jönköping för att titta till Assyriska IK som ska ställas mot IFK Malmö. Hemmalaget vann sin april-premiär med 1-0 mot självaste Ljungskile men därefter har det gått troll i maskineriet. Sju raka matcher utan vinst finns på kontot varav de tre sista bataljerna dessutom slutat utan mål framåt för AIK. Malmö kommer från en skön derbyvinst mot Lund. Att släkten skulle vara värst i den fajten var såklart skrivet i stjärnorna då Geronimo Balint, som lämnade Lunds BK inför säsongen, löste segermålet för Kamratföreningen. Det har däremot knutit sig ordentligt när malmöiterna är på resande fot. Ingen seger och inget mål framåt finns noterat över fyra försök. En tokjämn fajt med få mål är att räkna med. Kryssa därför hela vägen över.


8. Torns IF – FC Trollhättan   2

Trollhättan ser sylvassa ut i år. Sedan FCT:s förlust i premiären har gästerna skördat poäng i samtliga matcher. Värvningarna av Yoann Fellrath från Örebro Syrianska samt Alibek Aliev från Varberg är smått otroliga. Åtta mål på lika många matcher har den förstnämnda 28-åringen producerat och Aliev står hittills på fyra. Tolv mål tillsammans är lika många baljor som hela Torns lag gjort under våren! Lundalaget kommer från två raka nederlag och känns på det hela taget inte riktigt på samma nivå som gästerna från Trestad. Tvåan kan gott singlas till troligen rätt skaplig procent i Skåne.


9. Oskarshamn – Skövde   X

Oskarshamn har ett gyllene läge i år att ta steget upp till Superettan. Truppen känns väldigt välbalanserad och har en härlig stabilitet med trotjänare som Filip Jägerbrink, Anton Agebjörn som kryddas med spets som Zekovic. Mot Skövde kommer dock duktige Dzelili få vila. Ett rött kort mot Vänersborg senast är anledningen. Gästerna från “schlätta” har i takt med sina framgångar de senaste åren blivit av med en del toppgubbar. Att räkna bort SAIK nu är däremot inte aktuellt. Fortsatt finns killar som kan göra skillnad. Viktor Granath är ämnad för större uppgifter än spela Ettan-boll i resten av livet. Likaså Daniel Ask som har potential men som inte riktigt lyckats på Superettan-nivå än. Vi testar alla tecken där högersidan kommer få igång utdelningen på ett positivt sätt.


10. Lindome – Österlen   1

Sista matchen för lördagen sker på Lindevi IP i Lindome strax söder om Göteborg. Österlen är nykomlingar och ställs nu inför ett väldigt svårt uppdrag. Hemma på Västkusten är värdarna ruggigt svåra att tas med, något som inte minst Linköping och Skövde tidigare under säsongen fått erfara. Giffarna har endast en torsk på hemmamattan sedan mitten av juli i fjol. Skåningarna har hittills endast löst en trea på åtta försök och ÖFF får nog trots allt sikta in sig på att slåss för livet på den undre delen av tabellen. Stannar ettan runt 60-65 procent är det klart spikläge på Lindevi.


11. Hammarby – Häcken   2

Söndagen är kommen och vi drar igång med en sprakande finalmatch i Svenska Cupen från Tele2 Arena. Hemmaplan således för Hammarby. Gästerna från Hisingen ligger som bekant sist i Allsvenskan men kan ändå resa hit med en 3-1-skalp och därmed första ligasegern för säsongen då Varberg besegrades förra helgen. Förutom vinsten fanns dessutom stjärnan Irandust med på planen i drygt 20 minuter. Mycket glädjande såklart för alla med gulsvart hjärta. Bajen har också varit en aning upp och ner under våren. Dessutom ryktas det om att Billborn är på väg att få sparken från klubben. Lite otrevlig turbulens därmed i hemmalägret och X2 lyser spännande och starkast på Stryktips-himlen.


12. Vasalund – Öster   2

Vasalund tog en blytung 3-0-skalp på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg i förra omgången. Alexander Andue skickade in dubbla strutar för stockholmarna och VIF gjorde på det hela taget en bra insats, men sett till matchbilden var det betydligt jämnare än vad siffrorna visade. Nu ska nykomlingen upp i klinch med Öster på Skytteholms IP. Ett bortalag som föll mot Brage i förra omgången där också Nicolas Mortensen fick kliva av planen ärrad efter en spark i ansiktet. En situation som såklart borde genererat årets mest solklara straffspark. Domare Magnus Lindgren måste fått dubbla sniglar på ögonen i detta läge för någon elvameters-spark blev det inte tal om. Istället kunde Borlänge-klubben rida ut stormen och vinna i Växjö medan Mortensen fick kliva ut från sjukan med 21 stygn i ansiktet och vetskapen om noll pinnar in på kontot. Ett garanterat revanschsuget Öster löser nu minst poäng. X2 är en fullkomligt no brainer i Solna då ÖIF i grunden är minst en klass bättre.


13. Blackpool – Lincoln   1

Vi river av ytterligare en final från Wembley. League One-klubbarna Blackpool och Lincoln är nu framme vid sista bossen i jakten på The Championship och båda lagen övertygade stort i sina respektive semifinaler. Lincoln löste Sunderland över två matcher medan Blackpool hade 3-0 med sig från match 1 mot Oxford och enkelt kunde defilera in i mål de sista 90 minuterna. Neil Critchleys The Seasiders har en fin uppsida när det kommer till det defensiva spelet. Med sina 37 mål bakåt under ligaspelet var klubben bäst i klassen. Samtidigt finns en av seriens bästa målskyttar i Jerry Yates att förlita sig på framåt. 1X känns som en väldigt bra lösning i London.


Spiken! – Sverige

Jannes blågula EM-gäng vill gladeligen visa upp sig på Friends. Mot ett något decimerat Finland ska en seger kunna bärgas. Bra etta.

Skrällen! – Swansea

Hög risk att Brentford snubblar på tröskeln till Premier League för andra året i följd. Swansea var bra mot Barnsley och har fin chans att gneta till sig en ny PL-biljett.


13 rätt på Stryktipset är respekt, men har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. Att tippa rätt i 13 matcher på Stryktipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Man City – Chelsea 1
2. Sverige – Finland 1
3. Brentford – Swansea x2
4. Norrby – GAIS 1
5. Assyr. FF – Hudiksvall 1x
6. Umeå – Sandviken 2
7. Assyr. IK – IFK Malmö 1×2
8. Torns – Trollhättan 2
9. Oskarshamn – Skövde x2
10. Lindome – Österlen 1
11. Hammarby – Häcken x2
12. Vasalund – Öster 2
13. Blackpool – Lincoln 1x


864 rader

1. Man City – Chelsea 1
2. Sverige – Finland 1
3. Brentford – Swansea 1×2
4. Norrby – GAIS 1
5. Assyr. FF – Hudiksvall 1x
6. Umeå – Sandviken x2
7. Assyr. IK – IFK Malmö 1×2
8. Torns – Trollhättan 2
9. Oskarshamn – Skövde 1×2
10. Lindome – Österlen 1
11. Hammarby – Häcken x2
12. Vasalund – Öster x2
13. Blackpool – Lincoln 1x


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Stryktipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |