Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 5/2
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 5/2

Publicerat 2022-02-03 21:24

Tiden nästintill springer iväg vilket gör att vi redan är inne i februari och säsongens sista tredjedel. I England där kupongen hämtar samtliga 13 matcher är det såväl Premier League som The Championship och League One på schemat, men såklart också huvudnumret i form av FA-cupen. I förra rundan såg vi flertalet skrällar bl a från Cambridge United som mycket väl kan göra det igen!

Spelstopp: 15.59 lördag 5 februari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Burnley – Watford

Kupongens enda bidrag från Premier League är det, för en gångs skull, intressanta mötet mellan Burnley och Watford. Varför? Gamle Roy Hodgson lockades tillbaka från pensioneringen av Watford efter att Claudio Ranieri inte lyckats få ihop bitarna i The Hornets och nästjumbon har således agerat i till synes rättan tid för att lyckas hålla sig kvar.

Jumbon Burnley är också i ett mycket prekärt läge efter blott en seger i ligan såhär långt och även om klubben inte gör sig av med omtyckta Sean Dyche i första taget måste dem likväl agera. Man plockade in erkände målskytten Wout Weghorst från Bundesliga-klubben Wolfsburg som ersätter Chris Wood vilket bör bli en sömlös transfer, och nog borde det kunna få fart på målproduktionen i Burnley med start redan i denna sexpoängs-match.


Skrällpotential: Wigan

Wigan fortsätter att göra det bra i League One vilket mycket väl kan sluta med att dem är tillbaka i The Championship till nästa säsong. Nästintill ett konststycke av klubben och Liam Richardson som hade ett tungt fjolår där kontraktet säkrades med två matcher tillgodo. Den här säsongen är det verkligen nya tag och ett helt annat ’go’ i Wigan som nu gått 14 matcher i rad utan förlust.

Stoke, om än en division högre i näringskedjan, går således inte säkra här trots hemmaplan. The Potters som inledde säsongen starkt skrevs ner nästan lika snabbt som dem snackats upp som playoff-kandidater. Blott två segrar på de tio senaste i ligan, en av åtta hemma på Bet365 Stadium, imponerar inte men än är det inte kört vad gäller att nå en topp-6 placering i slutändan. Lägger fokus på ligaspelet?


Omgångens säkra: Wolves

Med fem segrar på sina sex senaste matcher, som inneburit fyra hållna nollor, har Wolves satt sig själva i en mycket bra position inför resterande del av säsongen. Spel i Europa nästa säsong är fortfarande i ropet och även om det såklart prioriteras är en cupresa inte helt otänkbart heller. Wolves har stått upp bra mot såväl Liverpool, Manchester City och Chelsea liksom Tottenham, Leicester och Manchester United och i ett enstaka cupmöte kan dem inte räknas bort.

Hemmalaget har därmed ett fint läge att fortsätta sin fina svit mot ett Norwich som fortfarande är rätt begränsade. Gästerna har visserligen vunnit två raka matcher men måste prioritera ligaspelet och kommande hemmamöte med Crystal Palace på onsdag. Segrarna har dessutom kommit mot lag som efter matchen valt att gå skilda vägar med dåvarande managern varpå man inte ska läsa in för mycket i dessa.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Burnley – Watford1

Burnley kan ta sig upp en bra bit på säker mark om man vinner sina hängmatcher men detta är trots allt en måsteseger för dem. En passande uppgift dock då ett formsvagt Watford sätter enorm tilltro till att Roy Hogdson kan bryta den negativa spiralen. Hemmalagets nyförvärv och det faktum att Maxwell Cornet är tillbaka här väger tungt eftersom gästerna i sin tur saknar sina två bästa offensiva kuggar; avstängde Emmanuel Dennis och Ismaïla Sarr som ska spela final i AFCON.

2. Everton – Brentford12

Det är inte bara Tottenham som varit aktiva under januarifönstret och visst finns det ett stort mått optimism och spänning kring Frank Lampard och Everton i nuläget. Tyvärr kommer inget av hans nyförvärv till spel här då dem redan spelat i turneringen men räkna med en bättre inställning från hemmaspelarna under friare offensiva tyglar än under Rafa Benitez tidigare. Brentford blir dock ingen lätt uppgift och än kan det sitta kvar en del gamla ’vanor’ i Everton som gästerna kan utnyttja.

3. Tottenham – Brighton1X2

Såväl Antonio Conte som Spurs suktar efter en titel och FA-cupen är tveklöst deras bästa chans att nå det målet. Uppehållet och januarifönstret har gett klubben gott om tid och utrymme att fila på taktiken och startelvan som ska ta dem dit. Brightons vana att släppa in första målet i matchen ser problematiskt ut mot ett Spurs som inte tappar många poäng efter att dem tagit ledningen. Samtidigt är svårslagna Brighton aldrig uträknade oavsett motstånd så räkna med en jämn match här.

4. Southampton – Coventry1

Med endast två segrar på sina tio senaste matcher i ligan har målsnåla Coventry tappat fart i playoff-racet men nog är det ligaspelet som är prio ett för de ljusblå. Southampton, som visade klass och effektivitet i förra rundan mot Swansea, bör också bli en lite väl tuff utmaning då hemmalaget bara förlorat en gång på St Marys hittills.

5. Stoke – Wigan12

Det är svårt att riktigt veta var man har Stoke vecka efter vecka och även om skadeläget inte hjälpt dem något vidare den här säsongen borde dem alltjämt få ut mer än vad formen den senaste tiden antyder. Således måste detta garderas upp och Wigan, som vunnit 15 av sina 19 bortamatcher hittills i alla tävlingar, blir en riktigt spännande joker då dem absolut har kapacitet att ordna en skräll här.

6. Wolves – Norwich1

Wolves är inne i en riktigt fin period och i ligan tuffar dem på bra strax bakom de förväntade topplagen. Utan konstigheter löste man avancemanget mot Sheffield i förra rundan efter 3-0 hemma och mot ett Norwich som visserligen spelat upp sig under Dean Smith ser ettan stark ut återigen.

7. Huddersfield – Barnsley1

Med tanke på att Barnsley fortfarande inte vunnit på bortaplan den här säsongen och är sist i The Championship bakom ett Derby som tilldelats 21 minuspoäng ser det återigen mörkt ut vad gäller segerchanserna. Med fyra raka förluster är självförtroendet förståeligt lågt och Huddersfield ska således inte tappa detta, även om FA-cupen kanske inte är deras främsta prio, varpå 12 raka utan förlust för The Terriers är inom räckhåll.

8. Peterborough – QPR2

QPR sitter i ett lite liknande läge som Huddersfield ovan även om Peterborough varit snäppet vassare än Barnsley på sistone. Boro har dessutom ett hyfsat hemmafacit att luta sig mot men efter fem raka utan seger totalt sett, med minst två insläppt i samtliga, har ändå hemmalaget inte mycket att vinna på att avancera i cupspelet. QPR har således ett ypperligt läge här och går knappast av planen mållösa.

9. Cambridge United – Luton12

Cambridge stod för en av turneringens stora skrällar när de slog ut Newcastle i förra rundan och med hemmafördelen här vore det dumdristigt att inte ta med ettan. Luton bör såklart rimligtvis vinna detta men trots en mycket bra period från december och framåt trivs The Hatters alltjämt bättre hemma än i bortaspelet. Cambridges hemmasvit den här säsongen ska inte underskattas men kanske är det precis vad Luton, vars motivation i cupspelet är svårläst, kanske gör?

10. Blackpool – Bristol City1X2

Efter en tyngre period har Blackpool fått lite utdelning igen och det hårda arbetet gav också meriterande 1-1 senast mot Fulham vilket sannerligen är något att bygga vidare på. Gästande Bristol tog sånär en oerhört efterlängtat trepoängare på bortaplan senast men släppte återigen in ett sent mål som förändrade slutresultatet negativt, men någon gång släpper det även för dem varpå det är säkrast att ta med alla tecken här.

11. Hull – Preston1X

Tvärtom mot vad många trodde fortsatte nykomlingen Hull på den inslagna vägen senast när tredje raka segern säkrades mot Swansea. Inga dåliga segrar heller sett till motstånd eller det faktum att The Tigers också hållt nollan i samtliga vilket stärker deras aktier till ytterligare poäng mot Preston här. Gästerna förlorar visserligen sällan och har näst flest kryss av alla i ligan hittills, men sju av deras nio förluster har alltjämt kommit bortaspelet. 1X räcker långt?

12. Swansea – BlackburnX

Inte mycket går Swanseas väg för tillfället och senast mot Luton blev tredje matchen i rad som The Swans lämnade planen mållösa. Nu väntar ett nytt tufft test mot ett Blackburn som möjligen har sin bäste målskytt Ben Brereton Diaz tillbaka, men som också haft det lite tyngre offensivt sett de senaste matcherna. Att utgå från krysset är således inget dumt val då detta har 0-0 skrivet ’all over’.

13. Burton – Sheffield Wednesday1X

Hemmafördelen är onekligen svår att se förbi här då Sheffield förlorat sina tre senaste bortamatcher och trots allt släppt in mer än dubbelt så många mål på resande fot än hemma på Hillsborough. Men då bara två lag kryssat fler matcher än Sheffield hittills, med gästerna fortsatt i en bra position för att nå playoff, är det likaväl svårt att lämna ettan ensam.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |