Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset 8/1
Stryktipset

TIPS: Stryktipset 8/1

Publicerat 2022-01-07 09:58

Klassiska FA-cupen är vad som väntar denna lördag när den engelska fotbollen kliver in i sitt mest folkkära skede av säsongen. Lag från alla divisioner har chansen och även om de flesta av de mindre lagen redan är utslagna återfinns ändå ett par från League Two och under även när Premier League-lagen och The Championship kliver in i i handlingen. Med de många skrällchanserna på kupongen i åtanke är det ingen dum tanke att spela ett system med fler garderingar och således sätta tilltro till ett fåtal spikar. Notera även att match 1, 5 och 6 spelas med en senare avsparkstid med start 18.30.

Spelstopp: 15.59 lördag 8 januari


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Leicester – Watford

Kupongens enda möte mellan två lag från Premier League gör såklart att detta möte står i fokus för den neutrale om det handlar om att faktiskt följa matchen via tv-sändning. Leicester får såklart gälla som klara favoriter och bör kunna ställa upp med ett tämligen starkt lag trots bortfall pga Afrikanska Mästerskapen, och förväntas också göra det med tanke på hur Brendan Rodgers formerade elvan i Ligacupen.

Watford ska i så fall få det tufft att hänga med då Leicester fått en veckas vila inför den här matchen, och även om dem mot förmodan ställer sitt starkaste lag på banan här lär fokus ändock vara på nästkommande ligaomgång. Med sex raka förluster ligger Watford alltjämt pyrt till i tabellens botten och då ytterligare matcher i diverse cupspel framöver bara ställer till extra besvär är det inte omöjligt att The Hornets ”vaskar” detta.


Skrällpotential: Rotherham

Det är visserligen jämnt i toppen av League One med flera lag som vill ta sig tillbaka till The Championship. Allra längst upp hittas Rotherham som både vill och synnerligen verkar mer än kapabla till att göra sejouren i tredjedivisionen ettårig. Med bäst målskillnad av alla och framförallt minst insläppta mål efter halva serien spelad är det mycket som fungerar väldigt bra.

Gästande Rotherham bör således gilla sina chanser att mäta sig mot ett av topplagen i The Championship som fått upp ångan mot slutet och återfinns på en femteplats. QPR har precis som Rotherham hittat ett fint offensivt spel som ofta fäller avgörandet i matcher där såväl Ilias Chair och Chris Willock sticker ut. Det är med andra ord som upplagt för en målkavalkad här men kanske att motivationen ändå är högre hos kontringsstarka underdogen Rotherham!


Omgångens säkra: Brighton

Segrar föder segrar brukar det heta och nog passar talesättet in på Graham Potters Brighton. En jobbig segerlös svit är nu till ända och The Seagulls kan nu räkna in sju poäng av nio möjliga och sex mål framåt. Inte dåligt för ett lag som haft så förtvivlat svårt att få utdelning tidigare under säsongen men som oftast, likt matchen mot Chelsea, spelat bättre än resultatet visat.

Även om Potter väljer att rotera något här lär man gilla sina chanser att ta ytterligare en seger och utöka sin nya betydligt finare svit än den föregående. Brighton spelar inte förrän nästa helg i ligan och har således råd att ställa ut ett starkt lag vilket ska vara numret för stort för West Brom trots hemmaplan.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 256 rader

1. Hull – Everton12

Även om det hade varit symptomatiskt för Evertons säsong att kraschlanda redan i tredje omgången har skadeläget ljusnat så pass att Rafa Benitez för första gången på länge kan ställa upp med mer eller mindre sitt starkaste lag. Laget behöver sätta ihop ett par segrar och även om avancemang mot Championship-nykomlingen Hull inte vore annat än förväntat är Everton knappast bortskämda med bekväma segrar. Vettigt garderingsläge!

2. Leicester – Watford1

Med risk att denna match blir inställd om det skulle dyka upp Covid-fall i något av lagen, så pass utarmade är dem båda av omständigheterna, är det ändå motiverat att lita på att Leicester med sin fullgoda anfallsuppsättning löser avancemanget. The Foxes var sugna på Ligacuptiteln och släpper inte chansen på att försvara sin titel i FA-cupen i första taget!

3. Wigan – Blackburn2

Med varsin längre förlustfri svit ångar såväl Wigan som Blackburn på i toppen av respektive serie. Det är således oklart hur långt man känner sig bekväma att gå i turneringen med tanke på det primära målet att nå uppflyttning i ligaspelet, varpå en sen titt på startelvorna ger den bästa indikationen. Wigan hade vissa problem i tidigare två rundor varpå utgångstvåan får stå ensam tills närmare spelstopp!

4. West Bromwich – Brighton2

Två av West Broms viktigaste spelare är avstängda här och det är inte vilka avbräck som helst. The Baggies har också fullt upp med toppstriden om en av uppflyttningsplatserna i ligaspelet, där man inte vunnit  på tre raka matcher, för att slösa den energi som krävs för att ta sig vidare till nästa runda. Brighton är helt enkelt en lite för svår motståndare i detta skede!

5. Swansea – Southampton2

Med hög risk för att denna match kommer ställas in pga rådande omständigheter med Covid-19 i hemmalaget, som inte spelat fotboll på snart en månad, kan garderingar mycket väl behövas närmare spelstopp. Utgångstvåan är annars ett bekvämt val då Southampton har tillräckligt med kvalitet för att avancera förbi ett ringrostigt och ganska formsvagt Swansea.

6. Birmingham – Plymouth12

Då Birmingham har lika många poäng ner till nedflyttningsstrecket som Plymouth har upp till direktplatserna är det inte omöjligt att någon av dem gör den andra sällskap i nästa års ligaspel. Birmingham har inte hittat mycket till kontinuitet den här säsongen, vilket också varit fallet de två tidigare. Ifjol åkte The Blues exempelvis ut både FA- och Ligacupen på första försöket; mot lilla Cambridge hemma i den senare varpå gaffeln streckas tidigt!

7.  QPR – RotherhamX2

Med flest mål insläppta av The Championships topp-10 och redan tre övertidsavgöranden i Ligacupen på fyra försök ligger QPR illa till här. Rotherham är inte vilket dussingäng som helst från divisionen under och stod upp väl i lagens dubbelmöte i ligan ifjol. Målrikt blev det då och med tanke på förutsättningarna nu är det inte omöjligt med ytterligare en sådan tillställning. Alla tecken för den som har råd?

8. Kidderminster – ReadingX2

Inte mycket har gått Readings väg såhär långt i ligaspelet då The Royals endast har tre poängs marginal ner till Peterborough under strecket. Missas avancemanget här mot lilla Kidderminster kommer Readings manager Veljko Paunovic mycket troligen behöva lämna sin post och frågan är om inte spelartruppen kan tänkas vilja se det hända. Räkna med att inget kommer gratis mot ett taggat hemmalag!

9. Boreham Wood – AFC Wimbledon1X

Det skiljer visserligen två divisioner mellan lagen här men om saker och ting fortsätter som säsongens första halva kan dem absolut mötas i League Two nästa säsong. Boreham tillhör toppen av National League Premier och är hittills obesegrad på hemmaplan, och lär gilla sina chanser att skrälla mot ett Wimbledon som kanske inte tar detta på lika stort allvar som dem.

10. Barnsley – Barrow1X

Poya Ashbagi letar fortfarande efter första segern sedan han tog över ett Barnsley som bara vunnit två matcher på hela säsongen. Vänder det inte snart är det nog bara att börja planera inför degraderingen men här erbjuds den förre U21-förbundskaptenen en gyllene chans att skapa lite momentum och öka på självförtroendet. Barrow har inte vunnit på sex raka bortamatcher och bara en gång av 13 de senaste månaderna men kommer såklart ge detta en chans så länge matchen står och väger där krysset rensar fint!

11. Newcastle – Cambridge United1

Hur är egentligen läget i Newcastle efter den senaste tidens skador och bortfall pga Covid? Hade det varit ett bättre lag på andra sidan här hade det funnits anledning att tvivla på att Newcastle grejar detta men då Cambridge bara vunnit tre av sina 17 senaste matcher, med fem förluster på sina åtta senaste, bommar inte hemmalaget detta.

12. Peterborough – Bristol Rovers12

Mycket tack vare hemmafördelen och det faktum att Bristol Rovers inte spelat någon fotboll på snart fyra veckor kliver Peterborough in som klara favoriter här. Nykomlingen i Championship har fått en tuff start och riskerar att få ta klivet tillbaka till League One igen till våren, vilket ändå gör det värt att ifrågasätta deras motivation att ta sig långt i FA-cupen. Konstigare saker har hänt än att underdogen på bortaplan chockar!

13. Port Vale – Brentford12

Precis som i matchen ovan kommer även Port Vale från samma förutsättningar som Bristol, med skillnaden att dem tvingas ta sig an Premier League-motstånd. Brentford har dock inte vunnit på fem raka bortamatcher och kan mycket väl rotera ganska friskt här vilket alltid är ett vågspel som dansar mot underskattning. Skrällar i FA-cupen hör till vanligheterna så gott som varje säsong så varför inte här?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |