Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Tips: Stryktipset 8/5
Stryktipset

Tips: Stryktipset 8/5

Publicerat 2021-05-08 02:56

Vilken härlig lördag det är som väntar med stormatcher som står som spön i backen. Det ska spels en försmak till Champions League-finalen på Etihad, toppmöte på Camp Nou mellan Barca och Atlético Madrid samt en tänkbar guldmatch på Allianz Arena. Detta tips får inte missas. Vi kör!

Spelstopp: 15:59

Sätter du full pott på Stryktipset så finns det chans till miljonutdelning. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel.

Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp direkt!


svenska spel


1. Manchester City – Chelsea | X

Vi rivstartar med en riktig smällkaramell i Manchester. City och Chelsea kommer i slutet av månaden göra upp om Champions League-pokalen i Istanbul men nu är det viktiga poäng i Premier League som står på spel. Seger för Guardiolas himmelblå armé nu och ligaguldet är i hamn. Någon autostrada till pokalen är det däremot knappast tal om. Sedan Tuchel tog över gästerna från London spelar The Blues med en helt annan pondus och kvalité där framförallt defensiven är magnifik. Värdarna gick dessutom på pumpen mot just Chelsea i FA-cupfinalen på Wembley nyligen. Inget lämnas åt slumpen, 1X2!


2. Liverpool – Southampton | 1

Även om Liverpool löst poäng i de fem senaste ligamatcherna är det knappast jättemuntra miner i och runt om katakomberna på Anfield Road. Hemmalaget kan mycket väl hamna utanför Europaplatserna när ligaspelet ska summeras och för tillfället är Klopps gäng hisnande 26 poäng bakom Man City i topp. Katastrof såklart och bara seger räknas här. Southampton har nämligen inte heller rosat någon marknad och framförallt våren har varit riktigt dålig. Coach Hassenhüttl kommer få klara sig utan bland annat Ings, Bertrand, Romeu och dessutom får inte Minamino spela mot Liverpool. Detta ska The Reds ta och ettan får klara sig utan hjälp.


3. Sheffield United – Crystal Palace | X

Bramall Lane står som värd för en match med trolig träningsmatch-karaktär. Sheffield är sedan tidigare klara för spel i The Championship medan Crystal Palace huserar i ingenmansland. London-klubben har vunnit en av åtta ligamatcher sedan slutet av februari och kollar vi underliggande siffror är det just nu en offensiv som inte alls fungerar då gästerna skapar väldigt få större farligheter framåt. The Blades vill såklart bara glömma den här säsongen men om vi ska hitta något positivt så har i alla fall spelet hemmavid varit aningen bättre under 2021. På de elva hemmamatcher i alla tävlingar som Bramall Lane bjudit på under året så har sex vinster skördats. Alla tecken gör sig bäst i stålstaden.


4. Elfsborg – Kalmar FF | 1

Vi flyttar oss från England och hamnar i Borås där Elfsborg och Kalmar gör upp om alltid viktiga poäng i Allsvenskan, i detta tidiga skede. Kalmar har varit en positiv överraskning inledningsvis. Offensivt är det ungefär lika magert i år som tidigare men då backlinjen med Sebastian Ring och Lars Saetra i bräschen varit mer eller mindre ogenomträngliga har ändå poäng rullat in. KFF kommer däremot få stora bekymmer på plasten i textilstaden. I seriesammanhang har faktiskt aldrig de rödklädda vunnit på Borås Arena och vi får backa bandet till gamla Ryavallen 2004 för att skönja en KFF-skalp. Elfsborg vann förra hemmamatchen mot Mjällby med 1-0 och med en het Ndione framåt kommer en ny hemmaskalp nu. Ettan får klara sig ensam.


5. Örebro – Halmstad | 2

0-1-3 och 0-9 i målskillnad efter Örebros fyra första allsvenska matcher. Årets första krislag är därmed korat och det finns stor risk att den där hemska trenden och även nollan framåt är intakt efter lördagens duell med nykomlingen Halmstad. Gästerna löste 1-1 mot IFK Göteborg med mersmak hemma och HBK har dessförinnan fixat en 1-0-vinst mot Häcken i premiären. Marcus Antonsson har acklimatiserat sig väl i sin nygamla omgivning och målat i två raka matcher. Framåt finns även sparkapital i Sadat Karim och Boman som tidigare visat att han vet var målet finns. X2 känns som en lämplig väg att gå på Behrn Arena.


6. Barcelona – Atlético Madrid | 1

Det första stoppet på spansk mark sker i Katalonien och det är ingen dålig duell vi ska bevittna. Atlético Madrid har varit herren på täppan i ligan mer eller mindre hela säsongen men en förlust på Camp Nou skulle förflytta Simeones gäng från ligaledning. Betydelsen av denna match är därmed enorm och Madrid-laget rullar dessutom till den enorma arenan, med vetskapen om att laget inte vunnit en ligamatch där sedan 2006. Barca har både Messi och Griezmann i magisk form. En duo som nu ska gå i klinch med ligans bästa defensiv där Giménez och gänget behöver komma upp med en hundraprocentig insats. Lite smolk i hemmabägaren är tränare Koemans frånvaro. Holländaren är avstängd och får därmed inte följa matchen från bänken. Svårtippat, men hemmaseger väger klart tyngst och om det finns råd till en gardering, så bör den användas här för en 1X.


7. Athletic Bilbao – Osasuna | 1

Bilbao kommer från en väldigt fint utförd bortamatch. Topplaget Sevilla stängdes ner helt och hållet samtidigt som Williams i slutskedet av matchen lyckades trycka in segermålet på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Med tolv poäng kvar att spela om finns fortsatt en liten chans för baskerna att lösa en topp 7-plats i ligan. Mot ett ojämnt Osasuna är segerchanserna goda trots att skadelistan är i längsta laget. Gästerna kommer från dubbla nederlag och har inte mer än äran att spela för. Genom åren har San Mamés varit en plats att frukta för besökarna och endast en vinst har det blivit här sett över de tio senaste försöken. Ettan runt 55-60 procent är en bra spik.


8. Cádiz – Huesca | 2

När det som mest behövdes kom bottenlaget Huesca upp med en riktigt fin prestation och löste en 1-0-skalp mot självaste Real Sociedad. Sandro Ramírez blev matchhjälte med bara en handfull minuter kvar med sin frispark som med minimal touch från en Sociedad-spelare går i mål. Sett över matchen i stort var det knappast oförtjänt. Cádiz är nästa lag som nu behöver besegras i jakten på en plats ovan nedflyttningsstrecket. Värdarna har gjort en stabil säsong och kommer spela La Liga-boll även nästa säsong. Här är ändå känslan att motivation absolut ska kunna slå klass och en tvåa som serveras till bra odds och smaskigt värde är bara att hamra in.


9. Fiorentina – Lazio | 2

Till Florens reser Lazio med fenomenal ligaform. De himmelsblå från huvudstaden har vunnit sju av de åtta senast spelade Serie A-matcherna och målsprutan Immobile har tryckt in kassar i fyra raka matcher. Fares är avstängd för gästerna och Caicedo samt Escalante är skadade men i övrigt ska truppen vara intakt. Fiorentina har från mars och framåt inte vunnit en hemmamatch och de lilaklädda är faktiskt bara fyra poäng från en hemsk 18:e-plats. Giuseppe Iachinis mannar har ändå en väldigt spännande frontlinje med Vlahovic i magisk form. Tillsammans med spelare som Bonaventura och Ribery finns nycklarna att åtminstone nypa en pinne. X2 gör sig bra på Stadio Artemio Franchi.


10. Lyon – Lorient | 2

Lyon är borta från guldstriden i Franska Ligue 1 men det går ändå inte att ta ifrån Les Gones prestation mot Monaco i förra omgången. 3-2-segern i furstendömet är en klassakt från värdarnas sida även om bråket i slutminuterna kastade lite mörker över den spelmässigt fina prestationen på planen. Depay, Caqueret, De Sciglio och Marcelo är alla avstängda här. Lorient är i riktigt gott slag och kommer med dubbla vinster till denna dust. Teremas Moffi har gjort sex mål på fyra matcher och tillsammans med sin partner Yoane Wissa på topp är Kummefiskarna, som gästerna kallas, ett lag som ett decimerat Lyon måste se upp med. Gaffeln (etta-tvåa) plockas fram där en inte alls omöjlig tvåa kommer göra susen för utdelningen.


11. Bayern München – Mönchengladbach | 1

Bayern München är bara enstaka poäng från att få fira ett nionde guld i tyska Bundesliga. Hemmalaget kommer närmast från en trött insats borta mot Mainz där Robin Quaison och hans kamrater tog en oväntad 2-1-seger. Ett hack i skivan helt enkelt. Mönchengladbach är i bra slag igen efter sin kalla period under februari-mars. Oscar Wendt fick en dryg kvart på planen i gästernas kross av Bielfeld (5-0). Kapten Lars Stindl ska nu vara redo för spel igen vilket självklart höjer statusen på laget än mer. Det är däremot stor skillnad på Fölens, som gästerna kallas, spel hemma kontra borta. Utanför Borussia-Park har laget endast vunnit fyra av 15 matcher och mot ett München som ännu inte torskat i ligan på egen matta blir uppdraget väldigt tufft. 1X får betraktas som ett lås.


12. Dundee United – Hibernian | 2

En skotsk cupmatch har smugit in på kupongen då vi är framme vid semifinaler. Matchen spelas på neutral matta i Glasgow och vinnaren kommer ställas mot antingen St. Mirren eller St. Johnstone om ett par veckor i final. Hibernian är ett bättre lag än Dundee United i år. Hibs har inbördes inte förlorat sedan 2016 och har offensivt en riktigt framgångsrik duo i Boyle-Nisbet. United spelar för tillfället i Premierships nedflyttningsgrupp och har nyligen torskat två raka matcher då Kilmarnock och Ross County segrat. Tvåan känns i tidigt skede som ett tecken som inte behöver ifrågasättas.


13. Galatasaray – Besiktas | X

Det återstår tre ynka omgångar i turkiska Süper Lig och denna helg bjuds vi på ett rivalmöte med enorm betydelse. Besiktas leder ligan och har fem poäng ner till Fenerbahce samt ytterligare en pinne tillgodo på Galatasaray. Värdarna kliver in till detta möte i gott slag. Efter tre raka vinster och nollan intakt bakåt finns fortsatt hoppet kvar om att avståndet till de Svarta örnarna ska kunna ätas ikapp. På Türk Telekom Stadium har Gala varit starka sett över hela året även om den senaste tiden varit en aning upp och ner med 1-3-1 hemmavid över de fem nyligen spelade matcherna. Mötet i fjol slutade 0-0 och vi kan nog räkna med ett ställningskrig med oviss utgång även i år. Alla tecken blir en enkel sista lösning.


Spiken! – Liverpool

Trots en period av mycket blandade resultat är det läge att ge Liverpool fullt förtroende nu. Southampton är inte bra för tillfället och saknar dessutom en knippe spelare av betydelse. Etta på Anfield.

Skrällen! – Lyon

En hög med avstängningar ställer till det för Lyon och mot ett Lorient med dubbla segrar i bagaget finns absolut risken att den franska bjässen kan fällas på hemmaplan.

13 rätt på Stryktipset är respekt, men har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till betting på fotboll. Att tippa rätt i 13 matcher på Stryktipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel direkt!


svenska spel


96 rader

1. Man City – Chelsea 1×2
2. Liverpool – Southamp. 1
3. Sheffield U – Crystal P 1x
4. Elfsborg – Kalmar FF 1
5. Örebro – Halmstad 2
6. Barcelona – A.Madrid 1x
7. A.Bilbao – Osasuna 1
8. Cádiz – Huesca 2
9. Fiorentina – Lazio x2
10. Lyon – Lorient 12
11. B.München – M-gladb. 1
12. Dundee U – Hibernian 2
13. Galatasaray – Besiktas 1x


864 rader

1. Man City – Chelsea 1×2
2. Liverpool – Southamp. 1
3. Sheffield U – Crystal P 1×2
4. Elfsborg – Kalmar FF 1
5. Örebro – Halmstad x2
6. Barcelona – A.Madrid 1x
7. A.Bilbao – Osasuna 1
8. Cádiz – Huesca 2
9. Fiorentina – Lazio x2
10. Lyon – Lorient 12
11. B.München – M-gladb. 1x
12. Dundee U – Hibernian 2
13. Galatasaray – Besiktas 1×2


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |