Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 10/12 –  Championship äntligen tillbaka!
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 10/12 – Championship äntligen tillbaka!

Publicerat 2022-12-08 17:23

Efter ett par veckors uppehåll är det så dags för engelska The Championship att göra comeback på kupongen. Efterlängtat givetvis om det än bara må vara sex matcher då vi i mångt och mycket fått hålla tillgodo med fotboll längre ner i pyramiden. Som en extra krydda till lördagens jakt mot 13 rätt hittar vi två av VM-kvartsfinalerna där Marocko gör sitt första framträdande någonsin efter att ha slagit ut Spanien – och nu ställs mot ett stjärnspäckat Portugal. 

Spelstopp: 15:59 lördag 10 december


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 England – Frankrike 2
2 Marocko – Portugal 1 X 2
3 Blackpool – Birmingham 2
4 Middlesbrough – Luton X 2
5 Millwall – Wigan 1
6 Sheffield United – Huddersfield 1 X
7 Stoke – Cardiff 1
8 Swansea – Norwich X
9 Accrington Stanley – Portsmouth 1 X 2
10 Bristol Rovers – Port Vale 1 2
11 Exeter – Sheffield Wednesday 1 2
12 Lincoln – Wycombe X
13 Oxford – Barnsley X 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: England – Frankrike

Med en VM-semi i potten är det upp till bevis nu huruvida det blir de regerande världsmästarna Frankrike eller EM-finalisten England som lever upp till förväntningarna inför turneringen. Men med Kylian Mbappé som ett äss i rockärmen lutar det onekligen åt Frankrike!

Hur England kommer hantera Mbappé och övriga i den franska offensiven återstår att se men att förväntningarna höjts, tack vare de två senaste mästerskapen såklart, behöver inte vara en fördel för England. Frankrikes erfarenhet av dessa lägen numret större trots allt?


Skrällpotential: Marocko

Det är inte varje VM som ett afrikansk lag lyckas ta sig förbi åttondelsfinalerna men Marocko kan nu sälla sig till den skaran. Och de behöver inte heller be om ursäkt för att ha gjort det. Visst var Spanien laget med bättre chanser och i tämligen god kontroll över matchen men gör man inte mål på sina chanser öppnas möjligheten upp för ett mer slumpmässigt avgörande som en straffläggning ändå får anses vara.

Slår man dessutom inte bättre straffar än vad Spanien gjorde finns heller inte mycket att klaga på varpå det bara är att gratulera Marocko till sin första VM-kvartsfinal någonsin. Med siktet inställt på ännu en skräll när stjärnspäckade Portugal väntar är i alla fall jag snabb att gardera upp!


Omgångens säkra: Millwall

Efter det långa uppehållet smygstartade Millwall och Sunderland när The Championship återupptog ligaspelet förra helgen. En match som sett till den första halvleken minst sagt kunnat sluta hur som helst och som sett till segersiffrorna i och med Sunderlands 3-0 var aningen missvisande.

Med den matchen i benen som sett till insatsen bådar gott framöver tar sig Millwall nu an bottengänget Wigan hemma på The Den. Med stjärnskottet Zian Flemming, som noterats för 8 mål hittills, i form är det inte läge att gå emot The Lions som i sedvanlig stil tillhör ligans bästa hemmalag.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. England – Frankrike2

Fem mål på fyra starter innebär allra troligen att Kylian Mbappé bara behöver göra ett till för att säkra titeln som VM:s bäste målskytt. Anfallaren är bara en i raden av spelare som kan avgöra detta för Frankrike som överlag gett ett stabilare och vassare intryck än England såhär långt. Ett England som vi fortfarande inte riktigt vet hur de kommer ställa upp och som mycket väl skulle kunna gå bort sig genom fel taktikval!

2. Marocko – Portugal1X2

Med en stark defensiv har Marocko slagit ut såväl Belgien som Spanien hittills vilket såklart är imponerande. Än mer då de lyckades hålla nollan i bägge matcherna och dessutom såg till att hålla målchanserna till ett minimum sett till vad som kanske förväntades före. Ett mer effektivt och vasst Portugal väntar nu och det blir såklart en rejäl utmaning men en som inte heller är omöjlig. Portugals defensiv är långt ifrån lika svårforcerad som Marockos och där finns således en liten öppning omöjlig att motstå till rådande streckning!

3. Blackpool – Birmingham2

Uppehållet kom onekligen lägligt för Blackpool som avslutade säsongens första del med fyra raka förluster, allra senast mot bottenkollega Wigan vilket håller dem kvar under strecket. Det börjar tveklöst se mörkt ut för The Tangerines som bortsett Jerry Yates saknar kvalitet i truppen. Med ligans näst sämsta disciplinära facit också har gästande Birmingham alla chanser att få den här matchen dit de vill – och få revansch på 1-6 smällen här i våras.

4. Middlesbrough – LutonX2

Michael Carricks intåg i Middlesbrough fick bra utdelning från start och det är såklart något som de bör kunna bygga vidare på. Samtidigt ska man nog inte dra alltför stora växlar av det då The Championship är en snårskog och nu gästas de trots allt av fjolårets playoff-finalist. Luton som också dem hämtat sig från en tung start har nu äntligen gjort klart med Nathan Jones efterträdare vilket ser riktigt spännande ut – och bör ge dem ett rejält lyft framöver. Utgångstvåa!

5. Millwall – Wigan1

Med tanke på tabelläget behövde Wigan agera och även om det känns spännande med Kolo Touré vid managerposten är det samtidigt svårt att se The Latics vända den negativa trenden riktigt än. Den gamle storspelaren Touré får också tuffast möjliga start då Millwall borta är en match som få om ens någon ser fram emot. Än mindre då hemmalaget redan är igång med ligaspelet igen och Zian Flemming fortsatt ser sådär vass och hungrig ut.

6. Sheffield United – Huddersfield1X

Efter en höst som präglats av skador bör Sheffield kunna trycka i ännu en växel under vintern, och med det koppla ett än tydligare grepp om en av direktplatserna tillbaka upp till Premier League. Såhär i återstarten gäller det dock att se upp då risken finns att ligatvåan kraftigt undervärderar jumbon Huddersfield. Gästerna har fått ett lyft sedan tränarbytet med 12 av 19 poäng tagna sedan Mark Fotheringham tog över. Överraskar likt Rotherham här före uppehållet?

7. Stoke – Cardiff1

Såväl Stoke som Cardiff fortsätter att vara opålitligheten själva där i princip ett bra resultat alltid följs av ett betydligt sämre. Faktum är att båda lagen bara lyckats vinna två matcher i rad vid ett tillfälle och inte heller gått mer än tre matcher i rad utan förlust vid mer än tillfälle. Något som gör att vi väl kan ’räkna’ med att någon av dem inte dyker upp här? Ja, vi chansar att det blir Cardiff då Stokes svala hemmafacit måste vässas till snart?

8. Swansea – NorwichX

Med fyra oavgjorda på de fem senaste och bara två segrar på åtta har Swansea tappat fart i toppen av tabellen. Än så länge är dem i allra högsta grad med i kampen om playoff-platserna men det är samtidigt ett par viktiga veckor framöver. Detsamma gäller för Norwich som efter sin urstarka start tappat momentum med blott två segrar men fem förluster på sina tio senaste. Vettigt därmed med delad pott som båda också skulle kunna tänkas vara nöjda med!

9. Accrington Stanley – Portsmouth1X2

Trots endast en seger på tio matcher håller sig Portsmouth kvar inom räckhåll till topp-6. Men fortsätter dem att spela på samma sätt som mot Wycombe förra helgen där dem var tvåa i duellerna kommer avståndet snabbt växa sig större. Risken för ett nytt poängtapp är således överhängande då man ska komma ihåg att Portsmouths samtliga förluster i League One kommit på resande fot!

10. Bristol Rovers – Port Vale12

Spännande nykomlingsmöte som har potential att bli en riktig målfest. Ja med ett snitt på tre mål per match de senaste fem dem emellan och varsin bortaseger ifjol gäller det att gardera upp tidigt. Bristol får väl gälla som knappa favoriter i forma av hemmalag men då Port Vale blev första lag att besegra serieledande Plymouth på bortagräs förra helgen går det inte att se förbi deras chanser här. Läge för alla tecken?

11. Exeter – Sheffield Wednesday12

Ligatrean Sheffield har varit en stabil kombatant i ligan såhär långt om än inte vidare spektakulär. Definitivt inte samma sorts underhållare som Exeter som även dem har förhoppningar om playoff och en möjlig uppflyttning. Faktum är att bara ett fåtal lag varit inblandade i fler mål än hemmalaget hittills vilket egentligen säger en sak: det får bära eller brista. Sheffield förlorar sällan och släpper lika sällan in mål så nog borde dem kunna lösa även detta. Men för säkerhets skull plockas även ettan då hemmalagets målfarliga Jevani Brown är på hugget!

12. Lincoln – WycombeX

Det är svårt att inte gilla det Wycombe visade upp mot Portsmouth senast och kan dem upprätthålla den nivån finns det ingenting som säger att dem inte kan ta klivet upp. Det återstår dock mycket av säsongen och än så länge är kanske inte kontinuiteten riktigt där, vilket gör att en gardering är värd att överväga. Lincoln är fortsatt obesegrade hemma och var trots förlusten senast bra med och förtjänade mer. Jämn match att vänta!

13. Oxford – BarnsleyX2

Fyra raka segrar till trots och en fjärdeplats i tabellen finns det fortfarande en del tvivel kring Barnsley. Tittar man tillbaka på några av segrarna den senaste tiden före uppehållet går det att konstatera att merparten lag tillhör tabellens bottenskikt. Ett svårslaget Oxford bör således kunna stå upp bra här på hemmaplan men frågan är hur långt det räcker?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |