Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 11/3 – Spännande fajter på kupongen!
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 11/3 – Spännande fajter på kupongen!

Publicerat 2023-03-09 23:07

Femte omgången av Tips-SM är här och det börjar med det onekligen att dra ihop sig inför den sista skälvande omgången. För den som fortfarande har chans att kamma hem förstaplatsen det vill säga. Undertecknad är inte en av dem men det gör samtidigt att det finns utrymme för lite mer våghalsiga drag denna helengelska kupong. Fem matcher från Premier League och åtta från The Championship är vad som väntar när vi går för 13 rätt lagom till att vårsolen börjat titta fram på riktigt. Väl mött!

Spelstopp: 15:59 lördag 11 mars


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Crystal Palace – Manchester City 1 X 2
2 Leicester – Chelsea 2
3 Leeds – Brighton 2
4 Tottenham – Nottingham Forest X 2
5 Everton – Brentford 1 X 2
6 Birmingham – Rotherham 1 X 2
7 Coventry – Hull 1
8 Preston – Cardiff 1 X 2
9 QPR – Watford 2
10 Reading – Millwall 1 2
11 Sheffield United – Luton 1 X
12 Swansea – Middlesbrough 2
13 West Bromwich – Huddersfield 1

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Crystal Palace – Manchester City

Returen mot RB Leipzig i Champions League på tisdag, som fortfarande lever i allra högsta grad efter 1-1 i första mötet, kan mycket väl vara ett tillräckligt störande moment för Manchester City som reser till Selhurst Park. Det är allmänt känt att det är den turneringen snarare än ytterligare en ligabuckla som står i fokus.

De fem poäng som The Citizens har upp till Arsenal är dessutom inte omöjligt att hämta in under resterande del av säsongen. Inte heller om det avståndet ökar med ytterligare någon poäng genom poängtapp här. För nog är det väl så att egentligen enda möjligheten till poängtapp här ligger i gästande Citys egna händer?


Skrällpotential: Nottingham Forest

Det är fortsatt knappa marginaler för Nottingham Forest i botten av Premier League. De har fyra poäng ner till Everton under strecket vilket understryker än mer hur värdefull poängen var mot The Toffees senast, än mer med tanke på att Forest har en match tillgodo dessutom.

Nykomlingen som redan besegrat Tottenham en gång den här säsongen kommer således fortsätta slåss för alla poäng de kan komma över. Och nog måste de gilla sina chanser här mot ett Spurs som har det tungt just nu extra tillspetsat genom Antonio Contes vara eller icke vara i klubben framgent. Otroligt skrällvärde, eller vad sägs?


Omgångens säkra: Chelsea

Man ska visserligen akta sig för att dra för stora växlar på saker och ting men visst finns det något i det faktum att Graham Potters Chelsea vunnit två raka matcher. Inte bara det eftersom det också blivit två hållna nollor och ett välförtjänt avancemang i Champions League på köpet – för att inte nämna att både Raheem Sterling och Kai Havertz hittade nätet för en gångs skull.

Muntra miner i Chelsea men hur ser det egentligen ut i Leicester? Som om inte uttåget ur FA-cupen vore nog blev det en smärtsam förlust senast i ligan mot jumbon Southampton. Fyra raka förluster och endast två segrar mot kvalificerat motstånd under 2023 talar sitt tydliga språk; Leicester är illa ute och i mina ögon rätt chanslösa här.


svenska spel


Utvalt system – 648 rader

1. Crystal Palace – Manchester City1X2

Jag brukar hålla mig från att gardera den sena matchstarten men här går det inte riktigt att låta bli. I ligaspelet har City trots allt tappat poäng åtta gånger redan och med returen mot Leipzig runt hörnet erbjuder Crystal Palace oerhört fint värde på förhand. 10 av 12 poängtapp totalt sett den här säsongen har också kommit på resande fot för City. Är alla 12 inne tidigare är det ju inte dumt alls att sitta på samtliga tecken!

2. Leicester – Chelsea2

Att det talas om kris i Leicester är inget nytt men med ytterligare en förlust, nionde på de 14 senaste matcherna sedan Boxing Day, är det nog dags för The Foxes att börja blicka nervöst över axeln snarare än uppåt i tabellen. Visst, ingen räknar med dem här med tanke på hur vinden vänt i Chelsea men det har inte direkt varit någon vidare hjälp tidigare under säsongen heller. Leicester föll också som bekant i returen i höstas trots en man mer i en timme.

3. Leeds – Brighton2

Som väntat var Brighton tillbaka på banan och det med besked senast mot West Ham. Efter den senaste tidens stolpe ut vad gäller målproduktionen var det såklart extra skönt med fyra mål framåt. Nya mål är att vänta mot ett Leeds som fortsatt har det tungt med målskyttet och återigen ser tunt ut i anfallslinjen. Toppchans därmed för gästerna som jag tycker är värda en extra slant denna vecka och bäst odds på Premier League hittas hos Betsson just nu!

4. Tottenham – Nottingham ForestX2

Femte matchen utan seger på de sju senaste och tre raka utan att ens hitta nätet. Ja nog knorras det en del i norra London och frågan är om det inte är läge för Tottenham och Antonio Conte att gå skilda vägar inom kort. Uttåget mot Milan lär inte ha varit droppen men att vänta till säsongen är slut kan visa sig förödande. Således har gästande Nottingham alla chanser i världen att utnyttja situationen till fullo och rensa rejält bland kupongerna!

5. Everton – Brentford1X2

23 oktober är dagen då Brentford senast förlorade en ligamatch. En svit ingen annan är i närheten av och att ett begränsat och ganska formsvagt Everton ska bryta den trenden förefaller osannolikt. Men med det sagt är poängen på spel betydligt mer värda för Everton än gästerna vilket, med hemmafördelen dessutom att räkna in, också gör det svårt att utelämna något tecken. Bäst att ta det säkra före det osäkra.

6. Birmingham – Rotherham1X2

Flyttar vi ner till The Championship är det fint att se att Rotherham vaknat till liv sent omsider. Åtta poängs marginal har de ner till strecket nu med tre lag mellan sig också. Ett av dem är Birmingham som inte ser mycket gå deras väg just nu. En bra insats förvisso senast men återigen uteblev segern trots tidigt ledningsmål den här gången. Garderingen är således nödvändig!

7. Coventry – Hull1

Efter fyra tuffa resultat i rad kom ett skadeskjutet West Brom till Hull senast och kammade noll. En match som på alla sätt helt gick Hulls väg. Svårare match att navigera nu när ett formstarkt Coventry med ligans skyttekung Victor Gyökeres i spetsen väntar. Hemmalaget har dessutom ett av ligans tajtaste försvar som hållt nollan oftare än något annat lag – 17 gånger på 35 omgångar. Vettig spik alltså!

8. Preston – Cardiff1X2

Coventry må vara bäst i ena änden av planen men vad gäller att göra mål, eller snarare att inte göra mål, där är både Cardiff och Preston i topp. Något som såklart borgar för ett mycket troligt kryss och en ny 0-0:a dem emellan – vilket i så fall vore tredje raka. Spikkrysset är således ingen dum idé utan snarare ett tämligen ’säkert kort’ men det betyder också att första målet, om något, allra troligen blir matchavgörande.

9. QPR – Watford2

Det återstår att se om respektive tränarbyte kan göra den skillnad som både klubbledningar hoppas på. QPR sitter i en lite mer prekär situation strax över nedflyttningsstrecket, och av det vi sett hittills de matcher Gareth Ainsworth basat över får bortasegern fungera som utgångstecken. Watford ska ha mer att tillgå både offensivt sett men också breddmässigt. Individuella kvalitén avgör?

10. Reading – Millwall12

Med playoff fortfarande en fullt realistisk målsättning för Millwall blir det intressant att se huruvida de kan växla upp de sista tio omgångarna. Det är oerhört jämnt runt 6:e platsen vilket gör alla poängtapp en kostsam historia. Och nog kan Reading från sin mittenposition i tabellen och på säker mark bjuda på både en och två överraskningar hemma på Madejski Stadium?

11. Sheffield United – Luton1X

Sju poäng ner till trean bör ju vara tillräckligt stort för att Sheffield United ska säkra uppflyttning i slutändan. Det ska dock sägas att de var illa ute senast mot Reading och att de har förlorat mot tre playoff-kandidater de senaste veckorna. Något som i mina ögon tvingar fram en gardering. Luton vet vi har en hög högstanivå så att de skulle vara sån självklar underdog här köper jag inte.

12. Swansea – Middlesbrough2

Med 13 segrar på de 16 senaste omgångarna har Middlesbrough fått vittring på Sheffield och den andra direktplatsen till Premier League. Avståndet på sju poäng kan snabbt krympas till fyra men då gäller det att Boro håller ångan uppe. Något som borde gå rätt bra mot ett formsvagt Swansea som inte har mycket kvar att spela om den här säsongen.

13. West Bromwich – Huddersfield1

Hemmalagets skadebekymmer till trots finns det fortfarande gott om kvalitet i de offensiva leden. Med segern i veckan håller West Brom också liv i ambitionerna att slå sig in i topp 6 vilket sett till kvarvarande spelschema får ses som högst troligt. Huddersfield däremot ser så gott som degraderade ut efter sjätte matchen på de nio senaste som de lämnade planen mållösa. Sjunde kommer här?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |