Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 12/3
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 12/3

Publicerat 2022-03-10 21:29

Tredje omgången av Tips-SM är här och det är en riktigt svårlöst kupong som väntar denna lördag. Fotboll från Englands tre högsta serier utgör innehållet men bara två, varav den sena matchstarten är en av dem, hämtas från Premier League. Ovissa The Championship och League One som sällan gästar tipskupongen brukar kräva sina garderingar och den här veckan är inget undantag – särskilt inte efter förra veckan då knappt ett enda kvitteringsmål gjordes överhuvudtaget i det engelska seriesystemet. Kanske således läge att spela två system; ett för Tips-SM och ett större men reducerat system?

Spelstopp: 15:59 lördag 12 mars


svenska spel


Match i fokus: Manchester United – Tottenham

Sist ut på kupongen hittar vi också den mest profilstarka matchen då formsvaga Manchester United gästas av Tottenham som kommer från två riktigt fina målkavalkader i Premier League. Hemmalaget däremot har det desto tyngre och kommer från en riktigt jobbig derbyförlust där dem återigen slutligen inte ens var i närheten – vilket knappast är optimala förutsättningar inför den här matchen.

Än mindre optimalt är det sett till att Manchester United har sin retur med Atlético Madrid redan på tisdag som i allra högsta grad lever efter 1-1 i Madrid. Hur hemmalaget ska jonglera dessa två förberedelser samtidigt med den högst tvivelaktiga lagmoralen som råder, och där få spelare får ut särskilt mycket av sin högstanivå, återstår att se men visst har Tottenham ett ypperligt läge här!


Skrällpotential: Bristol City

Defensiven fortsätter att vara ett stort problemområde för Bristol City som nu förlorat åtta av sina 12 senaste matcher i ligan, med minst två insläppta i sju av dessa. Detta innebär att bara Reading och Peterborough släppt in fler mål i The Championship än deras 65 varpå det såklart är lätt att underskatta dem; både för oss som tippare men också som motståndare vilket Blackburn är för dagen.

Det gäller dock att inte spika hemmasegern för snabbt eftersom Blackburns form dalat ordentligt de senaste veckorna. Bäste målskytten Ben Brereton är fortsatt skadad vilket märkts i den offensiva utdelningen med blott två mål framåt på tio matcher; bägge genererat varsin 1-0 seger. Rovers har mest att förlora från sin nuvarande playoff-plats vilket bör passa gästerna bra som bör kunna hitta flera fina omställningslägen.


Omgångens säkra: Nottingham Forest

Med både en och två matcher färre spelade än lagen ovanför är Nottingham tabellpositionen till trots fortsatt en stark utmanare om playoff-platserna. Hemma på The City Ground har Forest plockat sex segrar på sina nio senaste försök vilket kommer bli en alltför svår uppgift för Reading som kommer från två raka förluster nu när verkligheten kommit ikapp dem igen efter tränarbytet.

Gästerna rådde inte på Millwalls stabilitet senast och hade svårt att skapa något av värde offensivt sett och trots att The Royals gjorde första mot Blackpool dessförinnan kunde dem inte stå emot trycket som skapades av hemmalaget, något som såklart bör spela Nottingham rätt i händerna här.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester United – Tottenham2

Det är visserligen inte längesedan som Tottenham stod för två riktigt tvivelaktiga insatser mot Burnley och Middlesbrough, men sett till resultaten därefter är det ändå tydligt att Spurs är på väg framåt under Antonio Conte som fortsätter att kräva mycket av sin spelartrupp. Av det Manchester United visar upp vad gäller inställning till att ’göra jobbet’ finns inte mycket annat att göra än att spika Spurs som har fint momentum.

2. Brentford – Burnley2

Efter den så viktiga sexpoängsmatchen förra veckan mot Norwich är det en ny sådan som väntar för Brentford den här eftermiddagen. Burnley, sex poäng bakom men två matcher mindre spelade, gästar och det blir en bra mycket svårare uppgift att lösa än senast. Gästerna har vaknat till mot slutet och var länge med i matchen mot Leicester liksom stod upp bra första 45 mot Chelsea i lördags. Gnetar sig till en viktig bortatrea?

3. Birmingham – Hull1

Inte för att Birmingham brukar vara ett lag att hålla i handen på tipskupongen men detsamma kan faktiskt sägas om Hull. Gästerna hade ett superläge mot ruskigt formsvagt West Brom förra helgen men sumpade det helt och släpper dem in första målet här går det verkligen att fråga sig om dem har en vändning i sig. Birmingham har fått lite väl lite utdelning under 2022 men kan verkligen lyftas fram av hemmasupporten om den här matchen svänger åt deras favör.

4. Blackpool – Swansea1

Med två raka segrar kliver Blackpool in med gott hopp om ett nytt starkt resultat när bortasvaga Swansea kommer på besök. Båda lagen har gjort tillräckligt för att undvika bottenstriden vilket såklart kan märkas av framöver, men då Blackpool vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher är det svårt att se förbi att dem har bättre chanser att säkra segern här. The Swans har gått mållösa ur fyra av sina fem senaste bortamatcher och kan mycket väl göra det här också!

5. Cardiff – Preston1X

Hade läget varit det omvända vore det desto enklare att förlita sig på Preston i det här läget då det trots allt är dem som har häng på playoff-platserna och mer att spela för. Cardiff är dock inne i en bra period med starka insatser, två raka segrar och svårslagen hemmaform de senaste veckorna. Garderingen är således ett måste men för den som letar spikvärde kan ettan absolut vara ett alternativ!

6. Coventry – Sheffield UnitedX2

Tre raka poängtapp har gjort att Coventry fått se sig passerade av ett par lag och det har dem inte råd med om playoff-drömmen ska fortsätta vara vid liv. Här står hemmalaget inför en rejäl utmaning då Sheffield United vunnit 11 av sina 17 senaste ligamatcher vilket tagit dem från ingemansland i mitten av tabellen till en av de främsta utmanarna om playoff-finalplatsen. Löser minst en pinne här?

7. Millwall – Middlesbrough1

Vilken stjärnsmäll Middlesbrough åkte på senast mot Sheffield United men det var å andra sidan inte första gången som Boro fått problem på bortaplan. 12 insläppta på sina fem senaste på resande fot och bara fyra segrar på 17 försök i ligan är värt att ta i beaktning här när formstarka Millwall står för motståndet. Inget lag har förlorat färre hemmamatcher än Millwall och bara West Brom har släppt in färre mål på hemmaplan än dem. Bra spikvärde således!

8. Blackburn – Bristol CityX2

Även om det inte är den enda orsaken till den sviktande formkurvan går det inte att förbise det faktum att Ben Brereton är oerhört saknad i Blackburn. Det var också chilenaren som satte ett av sina 20 ligamål när han kvitterade mot Bristol i höstas och utan honom har Rovers betydligt svårare att få utdelning. Något som öppnar för Bristol som inte har samma press på sig men som ändå skulle må bra av att avsluta säsongen starkare än de senaste resultaten gör gällande.

9. Bournemouth – Derby1X2

Med tre matcher tillgodo på trean Huddersfield är det frågan om Bournemouth redan räknat in direktplatsen till Premier League för hur ska man annars förklara det två senaste poängtappen? Mot ett Derby som slåss för allt vad dem är värda i botten av tabellen, där alla poäng kan göra skillnaden i slutändan, går hemmalaget inte säkert utan blir ordentligt övervärderade. Alla tecken måste således med med hopp om en fin rensartvåa!

10. Nottingham Forest – Reading1

Tio matcher återstår av säsongen och än så länge har Reading kontraktet i egna händer. Fem poäng och en match mindre spelad skiljer till Derby under strecket och det lär behövas sett till matcherna som väntar Reading härnäst. Först ut är hemmastarka Nottingham som följer på de två förlusterna mot Blackpool och Millwall som ändå tydligt markerade att det inte blir någon smekmånad för Paul Ince som rattar Reading säsongen ut.

11. Peterborough – Stoke1X

Poängen senast mot Bournemouth och nytt blod på tränarposten har kanske ingjutit lite mod och tro i jumbon Peterborough som trots allt bara har sju poäng upp till säker mark med 33 kvar att spela om. Ett Stoke som tabellmässigt befinner sig i ingemansland och som inte haft något vidare flyt heller på sistone erbjuder således en fin möjlighet att plocka nödvändiga poäng. Snart sista chansen för Peterborough?

12. MK Dons – Wigan1X2

Är det toppmötet här som till slut fäller tabelltrean MK Dons vad gäller chansen att nå direktplatsen till Championship? Med tanke på toppduons hängmatcher tillgodo är detta en match som hemmalaget absolut inte får förlora och sett till den senaste tidens formkurva ligger dem bra till för att i alla fall säkra minst ett oavgjort resultat – precis som senast lagen möttes och när The Dons gästade serieledande Rotherham nyligen.

13. Ipswich – Portsmouth1X

Efter den svaga inledningen av året har Portsmouth med sex segrar på sju matcher till synes bestämt sig för att ge det en ärlig chans att nå playoff. Här blir det dock oerhört tufft då Ipswich bara förlorat en av 18 hemmamatcher sedan slutet av november och tväremot Portsmouth startat 2022 riktigt starkt. 1X räcker då Ipswich hållt nollan i sex av sina åtta senaste på Portman Road?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |