Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 14/5
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 14/5

Publicerat 2022-05-13 00:01

Nog är det en riktig slamkrypare till kupong som Svenska Spel dukar upp med den här lördagen. Den inleder visserligen väldigt trevligt med glödheta FA-cupfinalen och semifinaler i såväl The Championship som League Two men istället för att fortsätta på Europa-spåret som kupongen avslutas med utgör istället svenska division ett med sex matcher halva kupongen. Något som visserligen öppnar upp för bra utdelning men också väldigt ovissa matcher att ge sig på. Läge för ett reducerat system månntro?

Spelstopp: 15:59 lördag 14 maj


svenska spel


Match i fokus: Chelsea – Liverpool

Allas blickar riktas onekligen mot Wembley denna lördag där det vankas final i anrika FA-cupen. Precis som i Ligacupen är det Chelsea och Liverpool som drabbar samman inför att pokalen ska delas ut och frågan är om Chelsea, med den formen dem är i för tillfället, verkligen har det i sig att ta revansch på ett minst sagt svårstoppat Liverpool.

Ja Chelsea, som förlorat två raka FA-cupfinaler ska man komma ihåg, förlorade på straffar senast lagen möttes efter att även den matchen slutat oavgjort vid fulltid. Precis som lagens två ligamöten under säsongen vilken haft sina höjder men också djupare dalar för Chelseas del där ett par mindre övertygande prestationer på sistone står på ena sidan och ett dominant Liverpool som siktar på storslam på den andra.


Skrällpotential: Spezia

Det var ett hårt slag för Spezia att lämna hemmamötet med Udinese i höstas med noll poäng och noll gjorda mål framåt, detta då man var förtjänta av samtliga poäng efter ha dominerat matchbilden. Nu ges dem chansen att få revansch och med det också säkra sin status som Serie A-klubb även nästa säsong, även om det mycket väl kan lösa sig ändå om Cagliari förlorar planenligt mot Inter på söndagskvällen.

Det går dock inte att ta någonting för givet och det vet Spezia om alltför väl. Ett tufft spelschema mot slutet har gjort att dem inte kunnat lämna nedflyttningsstriden trots tappra försök mot såväl Lazio som Atalanta senast. Ett Udinese som visserligen är starka hemma men som vid det här laget ifjol redan checkat ut för längesen, och förlorade mot ett motiverat Salernitana här nyligen, erbjuder dock en lämpligare uppgift!


Omgångens säkra: Elfsborg

Trots förluster mot Mjällby i premiären och nere i Helsingborg har säsongen ändå öppnat på en positiv not för Elfsborg totalt sett. Kryss mot toppkonkurrenterna Malmö och nu Djurgården senast bådar gott inför vad som komma skall i Allsvenskan och boråsarna börjar således sätta en stabil standard såväl offensivt som defensivt.

Om defensiven fungerar lika bra som mot Djurgården senast kommer det inte bli många fler förluster i alla fall inte mot lagen från den undre halvan. I andra änden har Elfsborg redan visat vad man går för mot exempelvis Sundsvall och Värnamo som gick bort sig ordentligt, för att inte tala om sorgliga Degerfors. Om ingenting oförutsett inträffar ska man således återigen ligga bra till mot Sirius som dessutom haft det jobbigt mot topplagen hittills.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – LiverpoolX2

Tre raka kryss lagen emellan hittills och ett Liverpool som redan plockat en titel av dem hittills och nog får ”ge upp” ligatiteln till förmån för att gå rent i cupspelet istället. Nja, ingenting är såklart avgjort ännu och Liverpool är mycket väl medvetna om vilken höjd Chelsea har i sig när dem väl är på det humöret och intensiteten finns där. Med fullt fokus från båda lagen kan detta absolut gå hela vägen till straffar återigen, men nog bör Liverpool ta hem det i slutändan?

2. Sheffield United – Nottingham Forest2

Efter att ha vilat så gott som samtliga nyckelspelare i den sista helt betydelselösa omgången mot Hull har Nottingham, ligans bästa och mest jämna lag efter Fulham, lagt fullt fokus på att nå Premier League om än via playoff-slutspelet. Dem har visat i cupspelet att dem inte räds den nivån och det kan dem verkligen ta med sig in i det här dubbelmötet mot ett Sheffield som saknar samtliga ordinarie anfallare. Bra spikvärde!

3. Mansfield – Northampton1

Hur går det att ladda om efter att med minsta möjliga marginal i den sista ordinarie omgången bomma direktuppflyttningen?  Ja det är vad Northampton har att förhålla sig till när dem nu istället får försöka kvala sig upp, vilket inte blir någon lätt uppgift med tanke på hur jämn grundserien var. Mansfields fördel av hemmaplan i första mötet blir möjligen inte avgörande för dubbelmötet men ettan står samtidigt tryggt som utgångstecken här. Helgardera dock om möjligt!

4. Sirius – Elfsborg2

Med maximala sex poäng och 5-0 från fjolårets dubbelmöte bör Elfsborg ha en ganska väl utarbetad plan för att besegra Sirius även den här gången, även om gästerna såklart kommer sakna avstängde Per Frick här. Hemmalaget har redan förlorat stort mot både Hammarby och Djurgården liksom tämligen klart mot Kalmar i vårens cupspel vilket tyder på att dem har en bit kvar till att räcka till när de bättre lagen väl drar upp tempot – vilket även var synligt ifjol.

5. Hammarby TFF – Motala AIF12

Tre förluster borta och tre segrar hemma. Ja nog kan man säga att Motalas start i division ett är förväntad efter att dem varit lite för bra för division 2 ifjol. Mot ett ojämnt Hammarby Talang är man långt ifrån borträknade på förhand och detta kan mycket väl bli en av kupongens svängigaste matcher. Alla tecken är således att föredra!

6. Sylvia – Karlstad2

Precis som ifjol har Sylvia fått en bra start på säsongen men ungefär vid den här tiden började det sedan gå tyngre. Norrköpings-laget förlorade båda matcherna mot topplaget Karlstad under säsongen, ett Karlstad som likt 2021 är topptippat även den här säsongen. Då gästerna är offensivt tyngre och klart mer stabila lämnas tvåan ensam denna eftermiddag!

7. GAIS – Lunds BK1

Även om GAIS fick ta kliver ner från Superettan ifjol verkar det onekligen som att dem bestämt sig för att gör sejouren kortvarig. Fem segrar på sex omgångar talar sitt tydliga språk och med sitt upptagningsområde och dragningskraft är det klart att ett så pass klassiskt lag ska vara bättre än division 1. Ojämna Lund, som var seriens tredje sämsta bortalag ifjol, får således att göra på Gamla Ullevi. Hämtar sig inte från ett mycket troligt tidigt hemmamål?

8. Falkenberg – Oskarshamn12

Hade det inte varit för Oskarshamns svaga bortafacit förra säsongen hade det mycket väl varit dem snarare än Utsikten som spelar Superettan den här säsongen. Det är också det som ligger dem till last här tillsammans med det faktum att Falkenbergs enda poäng hittills kommit hemma på västkusten. Men med tanke på den negativa spiral som hemmalaget dragits in i de senaste åren är det bara att gardera detta så mycket som plånboken tillåter!

9. Qviding – Åtvidaberg1X

Bortsett en resultatmässig omvänd säsongsavslutning har både Qviding och Åtvidaberg snarlika säsonger bakom sig vilket, sett till hur 2022 inletts, gör detta till en nog så svårtippad tillställning. Båda lagen har också satts på prov under de första omgångarna men Qvidings hemmafördel väger ändå tungt här, trots att ÅFF tog tre mycket dyrbara och sällsynta bortapoäng här i höstas. Överraskar igen?

10. Ängelholm – Vänersborg1

Efter att ha flugit fram genom division 2 på sättet man gjorde det på är det inte konstigt att Ängelholm också fått en bra start ett snäpp upp i seriesystemet. Fortsatt obesegrade hemma på tre försök dessutom under 2022 bådar också gott inför att Vänersborg, som bara slutade fem poäng före nedflyttade Assyriska ifjol, gästar. Men man ska samtidigt komma ihåg att Vänersborg haft ett tufft schema och absolut kan hitta nätet här.

11. Udinese – Spezia1X2

Med två omgångar kvar är det en fråga om motivation när Serie A ska summera sin säsong. Udinese är sedan tidigare säkra i mitten av tabellen i det här skedet precis som ifjol. Frågan är således huruvida dem har det i sig att vinna här, inte minst om underläget kommer mot ett revanschsuget Spezia som definitivt säkrar kontraktet via tre poäng här och allra troligen också vid en pinne?

12. Rennes – Marseille1X2

Det är en minst sagt spännande avslutning i Ligue 1 när man tittar på tabellen utan PSG och ingenting är egentligen klart än. Rennes, ligans näst bästa hemmalag, har exempelvis fortfarande chans att nå Champions League och inte minst om det blir seger här. Marseille blir ingen lätt match såklart särskilt inte med tanke på att Rennes haft problem med toppkonkurrenterna på sistone; Monaco, Strasbourg, Nice och cupvinnarna Nantes.

13. Strasbourg – Clermont Foot1X

Gästernas seger senast gjorde allra troligen att nykomlingen spelar i högstaligan även nästa säsong då St Etienne måste vinna bägge återstående matcher vilket är föga troligt. En poäng för Clermonts del säkrar dock kontraktet helt på eget bevåg och kommer därmed gå för 0-0. Strasbourg som jagar Europa kommer vara närmast segern men kan inte ta något för givet, och minns också att hemmalaget kryssat näst flest matcher av alla.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |