Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 15/10
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 15/10

Publicerat 2022-10-13 23:55

Det blev onekligen ett par tunga nederlag vad gäller systemets spikar förra veckan men lika lite idé som det är att gråta över spilld mjölk är det att älta gamla garderingsmissar. Ny vecka och nya tag således där lördagens 12 engelska matcher får sällskap av Kalmars jakt på den allsvenska tredjeplatsen som ger Conference League nästa år, ett Kalmar som hämtade tre viktiga poäng mot Elfsborg senast och väl ligger bra till att göra det även i Värnamo? 

Spelstopp: 15:59 lördag 15 oktober


 

# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Tottenham – Everton 1 X
2 Fulham – Bournemouth X 2
3 Wolves – Nottingham Forest 1 2
4 Bristol City – Millwall 1
5 Burnley – Swansea X
6 Cardiff – Coventry 1 X
7 Middlesbrough – Blackburn X
8 Preston – Stoke 1 X
9 Reading – West Bromwich 1 2
10 Sheffield United – Blackpool X 2
11 Sunderland – Wigan X 2
12 Watford – Norwich 2
13 Värnamo – Kalmar 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Tottenham – Everton

Precis som förra veckan är det Tottenham som är i blickfånget lite extra av kupongens matcher. Inte bara då det är den mest högprofilerade matchen utan även eftersom den med sin sena matchstart också tillhör en av de sista matcherna på kupongen – och således blir extra intressant om 11 av 11 sitter när matchen rullar igång i norra London.

Det blir dock ingen lätt match mot ett Everton som spelar allt bättre i såväl offensiv som defensiv riktning, men allt sammantaget är detta såklart en match som Tottenham ska vinna. I alla fall om dem vill tas på allvar i tabelltoppen och realistiskt utmana om topp-4. Kvalitén finns onekligen men hur är energinivåerna och motivationen såhär dagarna efter Champions League när vardagen knackar på igen?


Skrällpotential: Bournemouth

Nykomlingen Bournemouth är fortfarande obesegrade sedan tränarbytet och den tunga storförlusten på Anfield och det är verkligen inga poäng dem behöver be om ursäkt för på sistone. Newcastle, Brentford och nu senast Leicester har alla fått uppleva hur svåra Bournemouth kan vara att ha att göra med.

Nykomlingskollegan Fulham är inget undantag och då allra minst om bäste målskytten Alexandar Mitrovics skadeproblem fortsätter hålla honom från spel. Mot West Ham senast var The Cottagers högst ordinära där serbens targetspel och avslutpotential verkligen var en saknad pusselbit. Värt att ha i åtanke när garderingar ska sållas!


Omgångens säkra: Kalmar

Kanske var det bara en tidsfråga trots allt men vem hade under våren kunnat tro att Kalmar i det här läget skulle vara seriens formstarkaste lag? Faktum kvarstår dock att med sju raka matcher utan förlust bl a är Kalmar laget som på de 11 senaste omgångarna tagit flest poäng sedan mitten av juli.

Det kommer dock bli en ruskig kamp om tredjeplatsen med främst Hammarby som innehar den nu, varpå utrymme för misstag och kostsamma poängtapp inte riktigt finns. Så det är bara att gnugga på för Henrik Rydström och hans Kalmar som nu äntligen börjar få utdelning, vilket som sagt kanske inte är så konstigt då dem alltjämt springer mest i hela Allsvenskan.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Tottenham – Everton1X

Det finns mycket att gilla med Everton och som streckfördelningen så fint antyder finns det också fint värde på framförallt kryss här. Dock ska sägas att Tottenham är tunga att möta och om nu Son som synes har kommit igång med poängproduktionen blir ju den offensiva potentialen svår att förbise här – med Harry Kane i målform och en Richarlison som vill befästa sin plats i startelvan. Vettigt spikbud?

2. Fulham – BournemouthX2

Trots att Fulham flög igenom The Championship ifjol hade dem onekligen problem mot vissa lag när svårighetsgraden ökade. Bournemouth var ett av dessa i bägge inbördes möten som båda slutade oavgjort – något som får ses som rimligt här också med tanke på att gästerna spelat upp sig markant. Saknas Mitrovic igen vill i alla fall undertecknad ha med tvåan till riktigt fina procent!

3. Wolves – Nottingham Forest12

Tränarbytet fick ingen omgående effekt för Wolves som inte hade något att sätta emot Chelsea på Stamford Bridge förra veckan. Behagligare uppgift nu såklart men Nottingham borde rimligen även dem se detta som en mycket möjlig trea, varpå detta mycket väl kan avgöras av dagsform och motivation enligt modellen ”den som vill det mest – vinner”. Garderingen därmed ett måste.

4. Bristol City – Millwall1

Vad som sades i omklädningsrummet i Birmingham förra veckan tog onekligen skruv då Bristol City dök upp som ett helt annat lag i veckan hemma mot Preston. Ny hemmamatch här mot notoriskt bortasvaga Millwall får ses som en ypperlig chans att återigen tysta tvivlarna som ser Bristol som alldeles för opålitliga för att ha något med playoff-platserna att göra. Offensiven löser det igen för hemmalaget?

5. Burnley – SwanseaX

Vad har vi för match att vänta egentligen när ligans två främsta bollhållare ställs mot varandra? Ja det återstår att se men det ska nog mycket till för att detta ska bli en böljande och chansrik historia. Swansea kommer från fyra raka segrar men har en tuff uppgift framför sig då Burnley inte förlorat sedan mitten av augusti – det är 11 tävlingsmatcher sedan. 0-0 på resultattavlan månntro?

6. Cardiff – Coventry1X

Det som såg så mörkt ut har på väldigt kort tid vänts till något betydligt ljusare i Cardiff som efter en betydande och likasåfullt övertygande seger i Wigan senast nu går för tredje raka. Något som inte är omöjligt med tanke på gästande Coventrys fortsatta problem med målskyttet. The Sky Blues har nämligen gått mållösa ur fem av sina sju senaste ligamatcher vilket håller jumbon kvar på blott en seger och åtta gjorda mål.

7. Middlesbrough – BlackburnX

Det var ingen vidare omgång senast för vare sig Middlesbrough eller Blackburn som bägge åkte på svidande men likväl klara förluster utan att själva hitta nätet. Något som öppnar för två lag som till varje pris vill bryta den negativa spiral man befinner sig i, om än Blackburn lyckats ta betydligt fler poäng hittills. Boro kan onekligen bättre än såhär och då gästernas första kryss för säsongen ska komma någon gång är väl detta ett alldeles ypperligt tillfälle.

8. Preston – Stoke1X

Kanske spelade det roll, kanske inte men det blev samtidigt talande att Preston misslyckades att ta tredje raka segern senast i Bristol. Tre segrar i rad hade dem ju nämligen inte plockat i ligan på över två år. Var vi nu har dem återstår att se men det är väl knappast läge att ta några onödiga chansningar. Alla tecken vore därmed att föredra men 1X borde räcka hela vägen med marginal.

9. Reading – West Bromwich12

Med Steve Bruce borta borde saker och ting ganska omgående bli bättre i West Bromwich med tanke på spelarmaterialet. Men en negativ trend är inte alltid så lätt att bryta och att ställas mot ligans bästa hemmalag här gör ju inte saken lättare. Samtidigt verkar verkligheten komma ikapp Reading som borde fortsätta dala i tabellen kommande veckor. Ett sista ryck har dem väl dock i sig?

10. Sheffield United – BlackpoolX2

Ett horribelt skadeläge har satt käppar i hjulen för hårdsatsande Sheffield United som såklart vill ta sig tillbaka till Premier League på första försöket. Med de spelare som går att ställa på planen kommer det dock bli kämpigt framöver och då inte minst med tanke på antalet skador i backlinjen. Något som öppnar för ett Blackpool som verkligen imponerade förra helgen och som måste gilla sina chanser under rådande förutsättningar!

11. Sunderland – WiganX2

Ett av kupongens tre nykomlingsmöten hittar vi på Stadium of Light där målsnåla Sunderland tar emot Wigan. Hemmalaget har bara lyckats vinna en av sina sex senaste matcher och målproduktionen fortsätter att stå i centum och ta upp onödig uppmärksamhet. Något som öppnar för gästerna som senast mot Blackburn verkligen visade att dem hör hemma i den här serien snarare än League One. Fin skrällpotential!

12. Watford – Norwich2

För mindre än ett år sedan var detta en match i högstaligan men numera är det andra strålkastare som gäller för Watford och Norwich. En omställning som Norwich klarat bäst hittills och som väl också ser ut att göra det även framgent. Hemmalaget har som bekant inte sett särskilt mycket bättre ut sedan tränarbytet och med vetskapen om vad The Canaries uträttade här i januari är spiken väl befogad – inte minst då denna match avslutar hela kupongen 20.45.

13. Värnamo – Kalmar2

Med tio poäng plus målskillnad som marginal till Degerfors på kvalplatsen är det verkligen inte konstigt att Värnamo efter de senaste veckornas kraftansträngning kommer tackla av under de sista omgångarna. Nu löste dem visserligen ett kryss i Malmö senast men det var samtidigt mot ett MFF som inte mår särskilt bra just nu, vilket är raka motsatsen till Kalmar som ångar på fortsatt i skymundan trots den starka formkurvan. Motivationsseger?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |