Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 16/4
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 16/4

Publicerat 2022-04-14 22:31

11 miljoner i jackpott sveper in över lördagens kupong som en frisk fläkt i vårsolen. Toppar kupongen både vad gäller position och dragningskraft är givetvis semifinalmötet i FA-cupen mellan Manchester City och Liverpool som alltså spelas bara en vecka efter att Premier League-duon drabbat samman i ligan där delad pott blev slutresultatet i seriefinalen. Utöver det bjuds det på finfin underhållning även från Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland denna annorlunda lördagskupong som sällan skådat en sådan salig blandning förut!

Spelstopp: 15:59 lördag 16 april


svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Liverpool

Inte nog med att lagens bägge ligamöten slutat med delad pott det har dessutom blivit varsin stark hemmaprestation och en riktigt målrik tillställning. Att det blivit 2-2 två gånger om har också mer att göra med lagens respektive offensiva kvalitéer än det defensiva som man annars kan tro vid en första anblick, och som vi redan konstaterat den här säsongen är detta Englands två bästa lag vilket gör detta än mer spännande.

När det nu vankas semifinal av FA-cupen på Wembley bör det också kunna bli både tempostarkt och chansrikt eftersom det på sätt och vis är ”mindre” på spel nu än när lagen möttes i ligan senast. Med det sagt finns det inget som tyder på att lagen inte kommer gå för det här och framförallt Liverpool kunde kosta på sig att rotera i veckans Champions League – en cupvecka som såg båda lagen kvalificera sig för kvartsfinalerna.


Skrällpotential: Norwich

Nu ska det visserligen mycket till för att Norwich inte ska trilla ur Premier League men efter segern senast håller dem fortsatt dörren lite på glänt vad gäller att säkra kontraktet. En väl genomförd insats mot Burnley gav en välförtjänt trepoängare och Norwich behöver inte titta längre än mot Everton förra helgen för att våga tro att dem ska kunna skrälla på Old Trafford.

Det finns i nuläget inget lag som ska behöva känna sig underlägset Manchester United, ett United som inte visar särskilt mycket av något och har fortsatta problem på alla fronter. Everton kom väldigt långt på sammanhållning, fansen i ryggen och att ständigt vara i rörelse och med fullt fokus – tämligen enkla komponenter men ack så effektiva mot detta United. Räcker till minst en poäng även för Norwich?


Omgångens säkra: Brentford

I elfte timmen har nykomlingen Brentford vaknat till liv och kanske att det är tack vare Christian Eriksens intåg trots allt. Eller så behövde nykomlingen bara en lite längre startsträcka för att växa in i kostymen vilket kombinerat med den passningsfot och fotbollshjärna som Eriksen besitter till slut kommer ge frukt.

Fyra segrar på sina fem senaste och obesegrade med dansken från start ser ut att hålla Brentford uppe men än är ingenting spikat och klart. Det gäller således att rida vidare på det momentum man skapat efter de fina prestationerna mot Chelsea och West Ham, där bl a viktige poängspelaran Bryan Mbeumo fått efterlängtad utdelning men också bäste målskytten Ivan Toney. Känns piggare än målsnåla nästjumbon Watford?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester City – LiverpoolX2

Även om lagens två tidigare möten den här säsongen har inget av dem känts som ett spikkrys vare sig på förhand eller sett till hur matcherna artat sig. Det är således ingen dum idé att plocka med samtliga tecken då detta är en match som båda kan vinna, ingen vill förlora och som absolut kan svänga en hel del när målen väl kommer precis som tidigare möten. Men visst bör väl Liverpool göra bättre ifrån sig än på Etihad?

2. Manchester United – NorwichX2

Om det är något lag som bara vill att den här säsongen ska vara över är det onekligen Manchester United, och det gäller för både spelare som ledare och manager Ralf Rangnick. Inte mycket fungerar och det finns få om ens några ljusglimtar att hitta i deras spel varpå gästernas möjligheter inte ska underskattas. Norwich har allt att spela för och vann överraskande senast vilket visade att dem inte gett upp ännu – räcker kanske hela vägen till tre pinnar här?

3. Southampton – Arsenal2

Det fanns ingenting som Southampton kunde sätta emot när Chelsea gick för fullt på alla cylindrar senast och bara det att 0-6 var smickrande för deras del säger egentligen det mesta. Luften ser onekligen ut att gått ur The Saints som utöver Chelsea också åkte dit ordentligt mot både Aston Villa och Manchester City. Slagläge således för ett Arsenal i behov av tre poäng som vann lagens förra möte med klara 3-0 och även lämnade St Marys förra vintern med tre poäng och tre mål gjorda!

4. Watford – Brenford2

Med nio raka hemmaförluster i ligan, flest förluster totalt sett och näst flest insläppta mål såhär långt är det inte mycket som talar för att Watford ska lyckas ta ikapp Everton över strecket som är sex poäng före i nuläget. Ett piggt och just nu också vasst och effektivt Brenford blir en ny tuff måstematch för deras del och nog bör Watfords pressade läge kunna passa gästerna väldigt bra – vilket ger fint spikvärde.

5. Getafe – Villarreal1X2

Att tabellsjuan Villarreal besitter en riktigt hög högstanivå råder det inga tvivel om och efter att dem slagit ut Bayern München ur Champions League har även dem utanför Spanien lärt sig att ta dem på allvar. Hemma i La Liga har det dock varit sisådär med formen på sistone och nog kan det tänkas vara ett delat fokus som är den största boven i dramat. Mot ett Getafe som tagit samtliga segrar hemma i Madrid denna säsong ligger Villarreal illa till och risken för ett nytt poängtapp är överhängande.

6. Alavés – Rayo Vallecano1X

Precis som nykomlingen Rayo spelar även jumbon Alavés väldigt många tajta matcher där matchens första mål är av allra största betydelse. I det läget som nu råder är det också hemmalaget som har allra mest att förlora om det inte blir poäng här då deras överlevnadschanser alltjämt lever. Seger är det enda som gäller under avslutningen och mot ett bortasvagt Rayo, med 10 av 14 förluster i bortaspelet, litar vi till hemmalaget denna gång!

7. Valencia – Osasuna1

Man gör bäst i att inte låta sig luras av att Osasuna trots allt vunnit fler bortamatcher än hemma i Pamplona. Valencia som sällan förlorar hemma på Mestalla är i bra form och har fortfarande chansen att nå Europa nästa säsong via ligan men främst genom Copa del Rey. Det gäller dock att vinna merparten av återstående matcher och mot ett Osasuna som förlorat sju av sina tio senaste på resande fot ligger hemmasegern närmst till hands.

8. Lazio – Torino12

Visst är det anmärkningsvärt att trenden för Torino alltjämt håller i sig vad gäller antal tagna poäng kontra ”Expected Points”. Senast mot Milan, som har det motsatta vad gäller poängskörden, borde dem vunnit men fick nöja sig med 0-0 och även om dessa saker tenderar att jämna ut sig över säsongen är tiden snart slut – men mot ett Europa-jagande Lazio som inte är att lita på rensar tvåan alldeles ypperligt!

9. Juventus – Bologna1

Att Juventus lyckades omvandla sitt spelövertag till en sen kvittering och vändning senast mot Cagliari var viktigt inte bara för deras självförtroende men såklart också för deras topp-4 ambitioner. Fem poängs marginal har dem nu ner till Roma vilket dem måste prioritera för att säkra Champions League-platsen nästa säsong. Hemma mot ett Bologna som inte imponerar på resande fot måste tre poäng vara det enda utfallet!

10. Fiorentina – Venezia1

Sex raka förluster och 13 på de 18 senaste omgångarna är inga vackra siffror som nykomlingen Venezia visar upp för tillfället. Mot hemmastarka Fiorentina, som har tredje bäst hemmafacit i Serie A och likt Lazio jagar Europa, ska mycket till om dem ska få med sig några poäng överhuvudtaget vilket oddssättningen också speglar.

11. St Etienne – BrestX

Det är ett riktigt getingbo runt kvalstrecket i franska ligan och för St Etienne är alla poäng välkomna. Brest är på hyfsat bekvämt avstånd i mitten av tabellen men skulle såklart må väldigt bra av att inte förlora den här matchen mot hemmalaget som är laget just nu på kvalplatsen. Med två jämna inbördes möten bakom sig det senaste året finns det mycket som talar för delad pott här, varpå spikkrysset inte är en dum chansning!

12. Lille – Lens1X

Varken de regerande mästarna Lille eller pigga Lens har gett upp om att nå Europa kommande säsong vilket talar för en ny högintressant tillställning dem emellan precis som i cupen i januari. Efter två raka inbördes förluster är det kanske dags för Lille att ta revansch? Hemma förlorar dem som bekant sällan och även om det återigen blir en passande matchbild vad gäller förväntningar för Lens ska 1X räcka långt här.

13. Borussia Mönchengladbach – Köln1X2

Derbydags i Tyskland är alltid sevärt och så lär det bli även denna gång dessa två möts. I Köln stod matchen och vägde innan tre mål sista kvarten såg till att göra en redan tung säsong ännu tyngre för Mönchengladbach. Med tanke på vändningen Köln stod för förra helgen och det faktum att bäste målskytten Anthony Modeste är tillgänglig igen gör detta till en nog så oviss och öppen historia – varpå garderingarna strösslas friskt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |