Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 18/2 – Favorittyngd kupong i Tips-SM
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 18/2 – Favorittyngd kupong i Tips-SM

Publicerat 2023-02-16 23:20

Andra omgången av Tips-SM rullar in och med tanke på den favorittyngda kupong som väntar är det en på förhand tacksam uppgift för den som jagar totalsegern i tävlingen. Men det går såklart att kombinera med en jakt på både 13 rätt och hög utdelning, varpå en och annan gardering bland favoriterna måste med i såväl Premier League som i The Championship som tillsammans utgör kupongen denna lördag. Eller vad har du för taktik, om du med andra ord inte redan är borta efter första omgången? 

Spelstopp: 15:59 lördag 18 februari


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Newcastle – Liverpool X
2 Chelsea – Southampton 1
3 Nottingham Forest – Manchester City 2
4 Brighton – Fulham 1 X 2
5 Everton – Leeds 1 X 2
6 Brentford – Crystal Palace 1
7 Wolves – Bournemouth 1 X 2
8 Blackburn – Swansea X
9 Hull – Preston 1 2
10 Luton – Burnley 2
11 Rotherham – Coventry 1 2
12 Sunderland – Bristol City 1 X 2
13 Wigan – Norwich 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Newcastle – Liverpool

Obesegrade i 17 raka matcher gör att Newcastle hänger kvar i toppen av Premier League suktandes efter en mycket möjlig Champions League-plats. Senast mot Bournemouth satt dock poängen långt inne och tredje raka krysset i ligaspelet, vilket innebär att dem nu kryssat fler matcher än de vunnit, gör att en första förlust på länge hägrar.

Något som mycket väl kan komma mot ett Liverpool som såg pigga ut i derbyt senast och som vid seger skulle kunna skapa kontakt med just Newcastle och övriga som kämpar om den där fjärdeplatsen. Liverpool har visserligen Real Madrid härnäst i veckan som kommer vilket öppnar för hemmalaget att lyckas undvika förlust ytterligare ett tag till…


Skrällpotential: Fulham

Endast målskillnad håller Fulham bakom Brighton i tabellen och när man ser det så pass svart på vitt är det ändå lite konstigt att man inte hyllat dem mer, i alla fall inte i närheten så mycket som Brighton fått till sig. Visst spelar Brighton något piggare fotboll överlag och vad gäller offensiv underliggande statistik som skott mot mål och skott på mål per match i snitt skuggar dem exempelvis Man City och Liverpool.

Men bollen ska också in och framförallt blir det kostsamt om det inte blir mer än ett mål per match vilket exempelvis kostade dem senast mot Crystal Palace och sånär också mot Bournemouth dessförinnan. Håller den trubbigheten i sig här har Fulham, som förtjänar mer förtroende än svenska folket behagar ge dem här, alla möjligheter att lämna med både en och tre poäng – så pass stabila är de.


Omgångens säkra: Burnley

Det var ingen vidare match från Burnleys sida senast mot Watford då det mesta som kunde gå snett gick snett sett till hur ledningsmålet släpptes in och var matchen sen tog vägen. Att serieledarna ändå löste en poäng i slutändan visar dock på en underliggande tro på att ingenting ska stoppa dem från att ta klivet upp från The Championship.

Efter insatsen framför hemmafansen senast är därmed en bättre prestation att vänta nu mot ett Luton som visserligen skapar en del och absolut kan hota, men som alltjämt mött lag från tabellens nedre skikt den senaste tiden. Hur de lyckades bomma segerchansen senast förblir en gåta och det lär de få sota för här mot ett Burnley som knappast håller igen.


svenska spel


Utvalt system – 648 rader

1. Newcastle – LiverpoolX

Eftersom det här är kupongens sista match med start 18.30 får vi tyvärr inte veta startelvorna förrän spelstoppet passerat. Det går därför inte att med säkerhet veta att Liverpool ställer upp med starkast möjliga lag eller om det roteras till förmån för Madrid på tisdag. Något som ändå får ses som troligt och givetvis spelar det svårslagna hemmalaget rätt i händerna – som fick sig ett litet uppvaknande senast som jag tror bäddar för en starkare insats här.

2. Chelsea – Southampton1

Med Joao Felix in har Chelsea fått betydligt bättre flyt och effekt i offensiven. Ändå fortsätter det vara oerhört svårt att få in bollen vilket gör att tveksamheten kring deras på förhand så givna favoritskap är nära till hands. Samtidigt är Southampton, tränarskiftet till trots nu som kan få effekt framöver, allt annat än bra just nu och truppen uppenbart inte särskilt väl rustad för Premier League – vilket lär märkas.

3. Nottingham Forest – Manchester City2

Det faktum att Man City inte spelar Champions League förrän på onsdag, tillsammans med segern i seriefinalen mot Arsenal i onsdags, gör det svårt att se de regerande mästarna bomma detta. 6-0 slutade lagens förra möte och även om Nottingham spelat upp sig sen dess är det svårt att se dem ha särskilt mycket mer med segern att göra nu. Så varför inte pumpa upp spelvärdet på City genom att plocka någon av alla fina insättningsbonusar som finns att tillgå?

4. Everton – Leeds1X2

Med tanke på allt Everton gjorde rätt mot Arsenal är det anmärkningsvärt att dem hade en så pass annorlunda approach mot Liverpool senast, ett Liverpool som inte alls är i samma slag som Arsenal och verkligen hade kunnat störas så pass att poäng var en realistisk möjlighet. Något som gör Everton svårlästa här vilket också stämmer in på Leeds som trots underliggande bra siffror fått ut alldeles för lite såhär långt, och som dessutom också agerat på tränarfronten. Öppet att vänta? Alla tecken ett måste!

5. Brighton – Fulham1X2

Medan Brighton drar applåder och ser till att hålla sig i strålkastarljuset lever Fulham en något mer anonym tillvaro. En faktor som såklart kan gynna gästerna här som kliver in i den här, enligt mig väldigt jämna matchen, som tydliga underdogs vilket också märks i både oddssättning och streckning. Fint läge att strecka från höger med andra ord!

6. Brentford – Crystal Palace1

Nästan oavsett vad man tittar på när det gäller den här duon nu när de ställs mot varandra är det svårt att hitta särskilt mycket som egentligen talar emot Brentford. Hemmafördelen, bättre utdelning överlag och en högre höjd är alla saker som bör synas och innebära tre nya poäng. Gästernas bästa spelare Wilfried Zaha dras fortfarande med skadebekymmer och utan hans x-factor har Palace problem att skapa tillräckligt mycket för att räcka till segrar.

7. Wolves – Bournemouth1X2

Ett av ligans målsnålaste lag mot det som släppt in flest mål hittills? Ja nog är förutsättningarna intressanta i och med att hemmalagets favoritskap också är skyhögt. Ett favoritskap som jag inte är säker på att de klarar att leva upp till då det blir en matchbild som inte alls ser ut att passa dem. Kan gästerna hålla emot på fasta situationer, där Wolves tenderar att skapa en hel del och Bournemouth släppa in fler mål än någon annan, finns alla chanser till poäng. Kanske rentav alla tre?

8. Blackburn – SwanseaX

Med fyra raka kryss har Blackburn till slut stannat upp den negativa spiral som såg dem mer eller mindre falla fritt i tabellen. Fyra poäng upp till fyran Luton är långt ifrån omöjligt men då gäller att poängen fortsätter komma. Med defensiven i fokus här i en match där matchbilden, med Swansea som spelförande med stort bollinnehav, bör passa hemmalaget som handen i handsken är delad pott det klart troligaste utfallet. 0-0?

9. Hull – Preston12

Trots en man mindre och ett sedermera underläge 0-1 lyckades formsvaga Preston via en straff rädda en poäng, och med det förhindra sjunde förlusten på de tio senaste matcherna. Faktum kvarstår dock att Preston inte är att hålla särskilt högt just nu vilket ger hemmalaget riktigt goda chanser till tre poäng. Samtidigt trivs Preston betydligt bättre som underdog och på resande fot vilket faktiskt tvingar fram en gardering.

10. Luton – Burnley2

Efter att ha mött några av ligans formsvagaste lag den senaste tiden är det nu en helt annan typ av utmaning som väntar för Luton. Burnley har som bekant varit i en klass för sig även om det inte kom fram lika synligt senast mot Watford som tidigare. Marginalen ner är så pass god att något enstaka poängtapp och sämre insats är okej, men räkna inte med att manager Kompany accepterar att det blir ett stående inslag. Fint spikvärde således även om segern troligtvis bara blir med 1-0.

11. Rotherham – Coventry12

Eftersom bara jumbon Blackpool har tagit färre segrar än Rotherham hittills är det oerhört tajt i botten av tabellen. Och utan det där riktiga flytet på sin sida är det ett par tuffa månader som väntar för The Millers. Vilket samtidigt gör dem oberäkneliga och sätter än mer fokus på kvarvarande hemmamatcher där en majoritet av poängen hämtats såhär långt. Bortaklena Coventry får därmed passa sig!

12. Sunderland – Bristol City1X2

Såväl Sunderland som Bristol City fortsätter att gå starkt i ligaspelet och även om det skiljer ett antal placeringar dem emellan är det trots allt inte så värst många poäng som skiljer dem åt. Allra minst om gästande Bristol skulle lämna Stadium of Light med tre poäng mot nykomlingen som hämnd för lagens tidigare möte i hemmapremiären. Öppen match att vänta där det är lika bra att täcka samtliga utfall.

13. Wigan – Norwich12

Efter att länge ha varit ett hopplöst fall verkar det som att ordningen på sätt och vis är återställd i både Wigan och Norwich. Det bäddar såklart för en härlig match dem emellan som är mer oviss på förhand än vad streckfördelningen antyder. För vad gästerna har i spets i exempelvis Teemu Pukki, som stått för 10+7 i ligan hittills, har hemmalaget i fighting-spirit vilket absolut kan ta ut varandra – eller än mer troligt få vågskålen att tippa över.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |