Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 19/2
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 19/2

Publicerat 2022-02-18 16:07

Sista chansen att vässa formen innan Tips-SM drar igång nästa helg och lämpligt nog är det fulltalig omgång från Premier League och The Championship som står för utbudet på kupongen med sex respektive sju matcher. Notera att match 1 som också är den mest högprofilerade tillställningen spelas sist med start 18.30 vilket kan ha betydelse för den som jagar de 12 jackpottmiljoner som kryddar potten den här lördagen!

Spelstopp: 15:59 lördag 19 februari


svenska spel


Match i fokus: Manchester City – Tottenham

Serieledande Manchester City visade ingen pardon mot vare sig Norwich förra helgen eller mot Sporting i veckan och med 9-0 i ryggen från dessa två matcher är det svårt att se hur Tottenham ska få med sig något från Etihad. Hemmalaget, som vunnit 13 av 15 hemmamatcher hittills och 19 av sina 21 senaste totalt sett, lär knappast hålla igen här sett till den form som exempelvis Bernardo Silva, Riyad Mahrez och Raheem Sterling befinner sig i.

Tottenham kommer också till den här matchen med ett sargat självförtroende efter tredje raka förlusten i ligaspelet, en konsekvens av det alltför ihåliga defensiva arbetet som exempelvis sett dem släppa tio bollar förbi sig i de fem senaste matcherna. Sett till att dem gått mållösa från sina två senaste besök här och dessutom förlorat sex av sju besök talar väldigt lite för annat än City tar samtliga poäng.


Skrällpotential: Crystal Palace

Efter fem raka matcher utan seger är Crystal Palace visserligen inte i allra bästa slag men nog kan tajmingen spela en avgörande roll för deras del här. Chelsea är alltid en svår motståndare sett till vad dem kan åstadkomma på sin dag men efter klubblags-VM, där The Blues verkligen hade kunnat åka hem tomhänta, väntar både Lille i Champions League inom bara några dagar liksom Liverpool i Ligacupfinalen kort därefter.

Detta erbjuder således Crystal Palace en sällsynt möjlighet att ta sig an ett Chelsea vars fokus möjligen är en bit från 100%, vilket såklart kan synas i både laguttagning, matchplan och inställning. Det ska dessutom understrykas att de offensiva spelarna hos Chelsea inte riktigt är i den form som förväntats, och med främste poängspelaren Mason Mount skadad kan det uppstå problem både med kreativiteten framåt som med effektiviteten framför mål.


Omgångens säkra: Derby

Bortamötet med Middlesbrough gick inte direkt Derbys väg senast och nog var det de två psykologiskt tunga insläppta målen precis före halvtid som sänkte dem den gången. I det läge som The Rams befinner sig finns ingen tid eller utrymme att tycka synd om sig själva när en av säsongens verkliga nyckelmatcher står för dörren i bottenstriden.

Peterborough är ett av lagen som Derby behöver passera för att klara kontraktet och med tanke på deras form, liksom Readings precis över strecket, går det inte att nog understryka vikten av tre poäng här. Hemma på Pride Park är Derby dock att räkna med och då Peterborough fortsatt är ligans sämsta bortalag i alla kategorier är detta en chans som Derby helt enkelt inte har råd att missa.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Manchester City – Tottenham1

Som ett av Europas bästa lag för tillfället verkar det finnas få saker som kan få stopp på detta Manchester City. Tottenham i det här läget är definitivt inte ett av dem och Spurs får snarare se till att försöka hänga kvar i matchen så länge som möjligt. Återstår att se dock om dem klarar sig bättre än exempelvis Sporting i veckan som hade precis samma ingångsvärde…

2. Arsenal – Brentford1

Arsenal ligger bra till för att ta sig förbi både West Ham och Manchester United de kommande veckorna efter att The Gunners hittat tillbaka till vinnarspåret senast. Nog kan man säga att mycket har hänt sedan säsongspremiären där Brentford sköljde över Arsenal med 2-0. Ett formsvagt Brentford, som inte vunnit på åtta raka bortamatcher och dessutom förlorat sju av sina nio senaste i ligan totalt sett, är således illa ute här.

3. Crystal Palace – Chelsea1X2

Med Chelseas viktigaste kugge offensivt sett, både spelmässigt men faktiskt också poängmässigt, Mason Mount definitivt out här och tajmingen i övrigt är hemmalagets sida går det inte att blunda för att Chelsea är en favorit i fara. Och när det är jackpottomgång är det bara att strössla i ett sånt här läge så länge plånboken räcker!

4. Aston Villa – Watford1X

Watford fortsätter förvisso att ha det förskräckligt tungt och har spelmässigt inte fått särskilt mycket till nytändning sedan Roy Hodgson klev ur pensioneringen. Samtidigt blir The Hornets allt bättre organiserade defensivt vilket är kanske den främsta nyckeln för att hålla dem kvar i Premier League. Mot ett Aston Villa som hade uppenbara svårigheter att bryta ner Newcastle, som spelade på samma sätt som Watford förväntas göra nu, finns således chansen att kriga till sig en pinne.

5. Southampton – Everton1

Hemma på St Marys är Southampton riktigt svårslagna och sett till nuvarande form får The Saints också gälla som klara favoriter överlag i det här mötet. Everton är ojämna och har varit en sorglig syn lite väl ofta på resande fot den här säsongen, och med tanke på att dem förlorat fyra av sina fem senaste besök här får ettan flyga solo utan större betänkligheter.

6. Brighton – Burnley1

Jumbon Burnley stod förvisso upp länge och väl mot Liverpool men fick ändå ge sig i slutändan vilket innebär att dem står kvar på blott en ligaseger för säsongen – för 11 matcher sedan. Brighton, som visat allt bättre form mot slutet i ligan, har således ett ypperligt tillfälle att knappa in på lagen ovan dem i tabellen via tre pinnar här. För visst siktar väl Graham Potter och Co mot Europa?

7. Bristol City – Middlesbrough2

Med tre väldigt bra genomförda ligamatcher fortsätter Middlesbrough att stärka sina aktier vad gäller playoff-platserna. I nuläget är Boro onekligen ett av de mest pålitliga lagen i toppen bakom Fulham och det ska räcka långt här. Bristol blir dock en utmaning då dem vunnit tre raka hemma och i princip alltid hittar nätet, men precis som var fallet senast har dem svårt att hålla matchen ut. Kryss räcker som gardering för den som måste?

8. Luton – West Bromwich12

Om något har Luton blivit undertecknads mardrömslag denna säsong och även om The Championship överlag tenderar att vara lite av en berg-och-dalbana är det få lag som går från en jättebra prestation ena veckan till att förlora med 0-3 veckan efter – mot ett lag som i det läget inte borde kunna besegra dem med dessa siffror. Luton stod senast för just en sådan förlust och mot ett West Brom som vi inte vet var vi har ännu under Steve Bruce gör att garderingen är ett måste. Alla tecken för den som har råd?

9. Cardiff – Blackpool12

Med fyra segrar på sina fem senaste matcher, inklusive tre raka hemma på Millennium Stadium, har Cardiff skaffat sig andrum i bottenstriden. En fin formkurva har också sett Blackpool i teorin säkra kontraktet med god marginal och det är svårt att inte uppskatta vad nykomlingen gör med små medel den här säsongen, inte minst mot topplagen. Att de ska kunna få med sig något trots lågt förtroende från tipparna är således långt ifrån omöjligt och förra veckans insats mot Bournemouth lovar gott!

10. Derby – Peterborough1

För Derbys del har många matcher den här säsongen varit en typ av måstematch och 21 minuspoäng har inte varit någon lätt uppgift att hämta in. The Rams har gjort vad de kunnat och framförallt hemma vilket tagit dem till ett ändå tämligen gynnsamt läge så länge detta slutar med en oerhört viktig trepoängare. Varken Reading eller Peterborough ser ut att vinna några fotbollsmatcher den närmsta tiden och det måste Derby utnyttja till fullo.

11. QPR – Hull1X2

För fjärde matchen i rad klev QPR av planen efter en svag insats och om inte London-laget vaknar till snart riskerar dem att tappa sin playoff-plats till de jagande lagen bakom som är i betydligt bättre form. Kommer reaktionen här? Man vill gärna tro det men då det inte går att lita på att QPR faktiskt ’dyker upp’ för tillfället är alla tecken att föredra. Hull försvarade sig galant senast mot Sheffield och kan mycket väl straffa ett sovande hemmalag.

12. Sheffield United – Swansea1X2

Lagens tabellpositioner till trots ska man inte döma ut Swanseas chanser i Sheffield i första taget. The Swans ser allt bättre ut i sitt 3-4-2-1 system vilket ska kunna matcha hemmalagets dito tämligen väl, inte minst då gästerna är så pass bolltrygga, och rent kvalitetsmässigt spelare för spelare är inte heller Sheffield åtta platser bättre – varpå tvåan rensar oerhört fint!

13. Stoke – Birmingham1

Även om Birmingham äntligen fick lite utdelning senast ska väl den matchen också tillskrivas Lutons svaga insats, och The Blues är även fortsättningsvis inte ett lag man håller i handen. Allra minst på bortaplan där Birmingham bara lyckats vinna en av sina 14 senaste i ligan vilket ett Stoke som verkar vara på gång igen ska kunna dra maximal nytta av.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |