Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 19/3
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 19/3

Publicerat 2022-03-17 23:02

Halvvägs in i Tips-SM blickar vi ut över kupongens 13 matcher som utgör den fjärde omgången. Det är engelska League One och The Championship som bidrar med flest matcher men där höjdpunkterna hittas i vardera ände; FA-cupmötet i Middlesbrough där hemmalaget är en given underdog mot favoriten Chelsea och slutligen Svenska Cupens ena semifinal på Tele 2 Arena där Hammarby tar emot Elfsborg. Ett fint vårtecken så gott som något?

Spelstopp: 15:59 lördag 19 mars


svenska spel


Match i fokus: Hammarby – Elfsborg

Fjolårets cupmästare Hammarby lyckades vända 0-2 till seger 3-2 mot Norrköping senast för att säkra sin plats i semifinalen vilket bara det är en bedrift sett till att lagets nye tränare Marti Cifuentes nyss kommit till klubben. Pålitlige målskytten Astrit Selmani tillsammans med namnstarka nyförvärvet Nahir Besara, som också stod för 1+1, var såklart den avgörande faktorn för Hammarby i en annan jämn tillställning.

Inte blir det lättare nu snarare tvärtom och för Hammarbys del gäller det att deras offensiva kvalitetsspelare verkligen visar vägen här för att väga upp. Elfsborg är svårslaget och så pass välorganiserade att man kan ställa sig frågan om detta Hammarby, som gått från cupvinnaren Stefan Billborn till nuvarande MFF-tränaren Milos Milojevic till Cifuentes bara det senaste året, verkligen har det i sig att själva avgöra inom 90 min.


Skrällpotential: Middlesbrough

FA-cupen har bevisligen även den här säsongen varit skrällarnas turnering och det finns få bättre exempel än Middlesbrough. Chris Wilder har fått bra effekt på Middlesbrough sedan han efterträdde betydligt mer bakåtsträvande Neil Warnock, med cupavancemanget och att samtidigt utmana om playoff-platserna i The Championship en nog så tydlig markör.

Att slå ut både Manchester United och Tottenham efter straffar respektive förlängning är såklart höjdpunkterna för Boro hittills men nog kan har man gett sig själva friheten att fortsätta drömma och våga hoppas på ytterligare framgångar. Chelsea är självklart jättefavoriter av förklarliga skäl men hade som bekant väldiga problem med Plymouth och Luton i tidigare rundor – och spelade Champions League så sent som i onsdags!


Omgångens säkra: MK Dons

Tabelltrean MK Dons flyger stadigt i toppen av League One och har trots två matcher mindre spelade och tre poäng kvar att hämta in på Wigan knappast gett upp om direktplatsen till The Championship. 10 segrar på de 14 senaste i ligan håller fortfarande marginal ner till Oxford som närmast jagar bakom och, tack vare poängen senast, kontakt med just Wigan ovan dem i tabellen.

Att Cambridge, som bara vunnit två av sina tio senaste matcher i ligan, trots hemmaplan ska lyckas stå emot detta offensivt skickliga Dons går det såklart att ställa sig högst tveksam till. Hemmalaget har hälsosamma tio poäng ner till strecket vilket ger utrymme att förlora den här typen av matcher vilket dem också gjort på senare tid; mållösa i tre raka och 13 insläppta mot playoff-utmanarna Wycombe, Sheffield och Oxford.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Middlesbrough – ChelseaX2

Även om risken är överhängande att Chelsea nu när det börjar närma sig slutskedet i turneringen faktiskt ’dyker upp’ på allvar, och avgör detta möte tidigt, vill man ju ändå i längsta möjliga mån tro på en ny skräll. Boro försvarade sig hedersamt mot både United och Tottenham, som visserligen är på en annan nivå än Chelsea vanligtvis, och kommer göra allt för att ta detta så långt dem bara kan framför hemmasupporten!

2. Bristol City – West Bromwich2

Det återstår att se om comebacken mot Huddersfield och segern senast över Fulham har suddat ut det självtvivel som tidigare rådde i West Brom. Sex poäng skiljer nu upp till playoff-platserna men en hel drös lag också som måste passeras dessutom. Bristol är inte ett av dem och sett till hur ojämna dem är kommer det inte som någon chock. Defensiven fortsätter att vara en akilleshäl och om gästerna nu fått tillbaka självförtroendet är värdet på spiktvåan riktigt bra!

3. Huddersfield – Bournemouth1X2

Efter 17 raka utan förlust i ligan kom så ’bananskalet’ för Huddersfield och förlusten i Millwall var inte heller mycket att diskutera. Visst, kanske att The Terriers hade den här matchen i periferin då den i mångt och mycket kommer avgöra chanserna att peta ner Bournemouth från direktplatsen men faktum kvarstår; två kostsamma poängtapp med två insläppt i vardera är oroväckande tajming och anledning att gardera!

4. Hull – Luton2

Med sju poäng av 12 och tre hållna nollor på de fyra senaste matcherna bör väl Hull ha gjort tillräckligt för att slippa se sig om över axeln. 10-13 poäng skiljer ner till Barnsley under strecket med dubbelt så många poäng lite drygt kvar att spela om, varpå det inte är här Hull måste kräma ur den allra sista energin. Bra spikvärde således på Luton som med sju segrar på sina tio senaste jagar vidare i toppen i den tajta playoff-striden!

5. Reading – Blackburn1X2

Med blott tre segrar på 12 försök den senaste tiden börjar det nog på att bli aningen nervöst i Blackburn då något av lagen runt dem i tabellen vilken vecka som helst kan peta bort dem från topp-6. Läget är dock inte riktigt lika prekärt som för Reading vars fyra raka utan seger tillsammans med Barnsleys lilla formtopp gör hotet om nedflyttning än mer kännbart. Darrigt att vänta och således också helt öppet?

6. Stoke – Millwall2

Millwall har tack vare segern senast tagit över facklan som ligans mest formstarka lag från Huddersfield som The Lions med sådan tydlighet besegrade med klara 2-0 senast. Gästerna kliver därmed in som klara favoriter här mot ett Stoke som inte heller mot Cardiff lyckades bryta den dystra sviten om blott tre segrar på de 18 senaste matcherna – detta trots att dem för en gångs skull nätade först. Ny försvarsnolla att vänta från Millwall?

7. Swansea – Birmingham1X2

Det är tur för Birminghams del att dem lyckades plocka så pass många poäng under hösten och att lagen under dem inte varit bättre än dem är, för sett till antal segrar under vintern är det inte konstigt att The Blues bara befinner sig två placeringar över strecket. Dock ger sig inte Birmingham utan en fajt och det kan räcka långt förutsatt att defensiven håller ihop utan onödiga misstag!

8. Oxford United – IpswichX

Ligans målfarligaste lag Oxford tillhör även dem mest formstarka just nu och med 15 av 18 inspelade poäng den senaste tiden håller dem hårt i sin playoff-plats. Ipswich är också med i snacket om än ett par poäng bakom vilket gör detta till en oerhört viktigt match för båda lagen, något som talar för delad pott. 0-0 är fullt gångbart och då inte minst eftersom fyra av lagen fem senaste inbördes möten i modern tid slutat just mållöst!

9. Lincoln – Sunderland12

Med Sunderland på väg upp igen efter en liten svacka är det helt klart revanschläge för gästerna mot nykomlingen, detta då Lincoln på självaste Stadium of Light där Sunderland varit så stabila under säsong hämtade hem samtliga tre poäng. Seger för The Black Cats skulle utöver att stilla revanschsuget också vara välbehövlig sett till hur jämnt det är runt 6:e platsen. Samtidigt, Lincoln överraskade dem sist och även Sheffield här nyligen så varför inte igen?

10. Cambridge United – MK Dons2

Det har blivit ett par tunga resultat den senaste tiden för Cambridge som också haft det jobbigt generellt sett sedan månadsskiftet januari-februari. Det räcker föga när högmotiverade och formstarka MK Dons kommer på besök, samma Dons som bara behövde en halvtimme senast lagen möttes för att sätta tre bollar i nät och med det också döda matchen.

11. Portsmouth – Wycombe1

Trots den uppåtgående formkurvan i Wycombe räcker det med att titta på motståndet för att börja ifrågasätta om det verkligen kommer vara värt att ’slösa’ en gardering här, som bättre behövs på annat hållt denna vecka. Hemmalaget har visserligen nollats i två raka matcher men hemma på Fratton Park är man vanligen att lita på framför mål med dubbelt så många mål där som på resande fot – och nästan hälften av dessa från sina fem senaste framför hemmafansen.

12. Charlton – Burton1

Det är intressant hur lika Burtons och Charltons säsonger utspelat sig i ligan. Dem har följts åt under den andra halvan och har väl egentligen bara sitt hemmafacit att tacka för att slippa vara indragna i streckstriden. Båda lagen har exempelvis ett poängsnitt på drygt två poäng per hemmamatch sett till de 12 senaste vilket ger en stark hemmafavör här. I brist på bättre spikar får det helt enkelt duga!

13. Hammarby – ElfsborgX2

Svenska Cupen går in i sitt mest dramatiska skede när semifinalerna ska avgöras där förloraren såklart kommer gräma sig medan vinnaren inte riktigt kan kosta på sig att fira riktigt än. Intressant blir det således och så även att se hur väl Hammarby klarar av att stå emot och bryta ner ett välfungerande tillika stabilt Elfsborg. Gästerna får också utgångstipset men matchens betydelse gör också delad pott en högst trolig utgång?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |