Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 2/7
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 2/7

Publicerat 2022-07-01 19:53

Allsvenskan, Superettan, förkvalet till Svenska Cupen. Och den relativt nya bekantskapen på tipskupongerna den senaste tiden; norska Eliteserien. En härlig blandning matcher som utgör de 13 utvalda till lördagstraditionen som efter en tillfällig söndagsomgång nu är tillbaka på klassiskt svensk stryktips-tid. Vilken skräll siktar du in dig på? För du glömmer väl inte bort att den som står ensam med 13 rätt alltid är garanterad minst 10 miljoner!

Spelstopp: 15:59 lördag 2 juli


svenska spel


Match i fokus: Djurgården – Hammarby

Nu är det återigen dags för Stockholms-derby med ett fullsatt och kokande Tele2 väntas. Båda lagen spelar som bekant sina hemmamatcher här varpå det inte finns någon tydlig fördel just vad gäller underlaget eller bekvämlighet på arenan. En blandad resultatrad de senaste åren dessutom tyder på att det mer är dagsformen och enskilda händelser i matchen som avgör snarare än något annat.

Med det sagt är det med ett tydligt favoritskap, om än inte alltför stort, som Djurgården kliver in i derbyt med. Offensiven har rullat igång och fått bra utdelning mot slutet medan det gått lite knackigare för Hammarby – som dock fortsatt hakar på i toppen. Även om det är tidigt än är detta nog lite ett avgörande läge för Hammarbys titelchanser varpå matchen senast dem emellan inte får upprepas…


Skrällpotential: Sirius

Precis som Norrköping är även Sirius en del av en klunga av lag som är lite för bra för att behöva nämnas runt kvalplatsen i Allsvenskan, men än så länge lite för ojämna och tunna i spelarbredd för att i nuläget vara en realistisk kandidat till topp-7. Således är detta en betydligt jämnare match än vad streckfördelning och oddsen inför matchen antyder.

Norrköping visade exempelvis senast mot Mjällby att bortsett Jonatan Levi finns inte särskilt mycket offensivt sett just nu, och Rickard Norling skriker i det tysta efter förstärkningar. Sirius har en sådan målskytt som Norrköping saknar men är å andra sidan också ojämna – och dessutom betydligt sämre borta än hemma i Uppsala. Dags att bryta den trenden nu?


Omgångens säkra: Bodö/Glimt

Med två raka segrar i ligan, och ytterligare två i cupen, utan insläppt mål verkar det onekligen som att fjolårets norska ligamästare kommit igång med säsongen 2022 på allvar. Förlusten borta mot främsta konkurrenten Molde blev startskottet och när Bodö nu är i det här stimmet är dem minst sagt svårstoppade.

Odd lyckades visserligen ta poäng i bägge inbördes möten ifjol i Eliteserien men tre gånger i rad är nog att våga hoppas på för mycket. De dubbelt regerande mästarna bör också vara bättre förberedda den här gången på vad hemmalaget har att komma med. Bra spikvärde erbjuds också vilket gillas!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Helsingborg – Kalmar2

Den nya tränarduon i Helsingborg har fortfarande inte fått strecka någon poäng sedan dem tog över och får alltjämt finna sig att vara tabelljumbo. Fem raka förluster och nio på 12 spelade omgångar börjar säkerligen äta på självförtroendet om det inte redan satt sig tungt över axlarna, något som ett spetsigt Kalmar som verkar ha fått lite fart igen ska kunna utnyttja till max.

2. Öster – Skövde1X

Fjolårets femma i Superettan Öster tillhör ett av seriens bästa hemmalag. Visserligen har det redan blivit lika många förluster hemma som hela förra säsongen men sett till att dem kommit mot toppduon Halmstad och Brage är dem ursäktade. Ettan ligger således starkt här men det gäller nog att se upp. Skövde är en pigg nykomling som inte gjort bort sig hittills varpå krysset kan löna sig riktigt bra!

3. Friska Viljor – Hudiksvalls FF1

Nog gjorde Friska Viljor ett tappert försök ifjol att ta sig upp till ettan men det räckte inte hela vägen. Nu är dock hemmalaget uppe i åtta raka segrar och bara totalt fem färre än hela förra säsongens saldo. Nu är det visserligen förkvalet till cupen detta handlar om men mot nivåmässigt likvärdigt motstånd backar dagsform och hemmafavör upp fint. Fint spikvärde!

4. Huddinge – Hammarby TFF1X2

Lottas enligt fördelningen 24-24-52. Innebär att det vid gardering 12 eller X2 bara är 76% chans på grön bock, vilket är lite för mycket gambling för att vara roligt när kupongen redan är svårtippad! Alla tecken således det enda rimliga.

5. Hässleholm – Eskilsminne2

Medan Eskilsminne flyger fram i Västra Götalands division 2 har Hässleholm det betydligt kämpigare i Södra och det spelar såklart stor roll när dem nu möts i Svenska Cupen. Gästernas offensiva förmågor ska vara tungan på vågen här om inte motivationen redan kopplat ett grepp om matchutvecklingen. Bra spikbud!

6. Karlsbergs BK – Vasalund12

Mycket spännande drabbning där Sportbladet-bekante Kalle Karlssons Karlsberg tar sig an AIK:s farmarklubb Vasalund i förkvalet. Hemmafördelen är påtaglig då Karlsberg är obesegrade i sin division 2-serie med 20 av totalt 24 möjliga poäng tagna, vilket bäddar för att dem ger gästande favoriten en rejäl utmaning. Hade inte match 4 lottats hade alla tecken åkt med här!

7.  Trosa-Vagnhärad – Nyköping2

Det var inget snack om vilket lag som var bäst och mest effektivt när duon möttes i seriespelet före uppehållet. Nyköping tog en bekväm 4-1 seger hemma i derbyt i ungefär samma stil som året dessförinnan. Att det nu är cupen snarare än seriespelet som gäller lär inte spela någon större roll och målfarliga Nyköping, trea ifjol med bud på att gå upp, spikas utan större betänkligheter.

8. IFK Österåker – Sollentuna12

Sist ut bland cupmatcherna hittar vi denna spännande drabbning där formstarka Österåker från tvåan tar emot ojämna Sollentuna som sett garderingen hitta hem i nio raka seriematcher. Hur dem ställer sig till lägre rankat motstånd här återstår att se men det är helt klart inte läge att räkna bort hemmalaget som verkligen kommer gå för det.

9. Odd BK – Bodö/Glimt2

Blir det tredje gången gillt för Odd eller har Bodö till slut lärt sig sin läxa? Ja med tanke pål hur dominanta Bodö varit de två senaste åren är det svårt att se hemmalaget, som sett till segrar och tabellpositioner tagit tydliga kliv tillbaka 2020 och 2021, ska lyckas undvika förlust. Något det blivit sju gånger redan vilket en skral målproduktion är den största boven till.

10. Djurgården – Hammarby1X

Det brukar inte saknas underhållning eller diskussionspunkter efter derbymatcherna från Tele2 och den här eftermiddagen bör inte bli något undantag. Mål brukar det bli åt båda hållen, åtta gånger av de tio senaste derbymatcherna dem emellan för att vara exakt, och med tanke på vad båda lagen har i sin arsenal tyder det mesta på att det kan bli målrikt även här. Formmässigt får Djurgården dock utgångstipset!

11. Häcken – Elfsborg1X

Nu blev det visserligen ingen seger för Häcken senast trots 2-0 med mindre än tio minuter kvar, men faktum kvarstår att poängen mot Hammarby både var värdefull och samtidigt befäste att Häcken inte kan räknas bort i guldstriden. Således är det Häcken med skyttekungen Jeremejeff som får fortsätta att gälla som favoriter, inte minst då Elfsborg har haft bekymmer i bortaspelet hittills.

12. IFK Norrköping – Sirius1X2

Ytterligare en match på kupongen som har alla ingredienser att bli en målrik sådan hittas i Norrköping som får besök av Sirius. Ett möte som snittat nästan fyra mål per match de senaste fem dem emellan och sett till framförallt gästernas offensiva kvalitéer får Norrköping verkligen se upp här. Det ska dock sägas att den här matchen kan gå precis hur som helst då inget av lagen är att lita på varpå alla tecken är att föredra.

13. Varberg – VärnamoX

Målsnåla Varberg, som gjort minst mål av alla såhär långt, är tillbaka hemma på västkusten efter två blytunga bortaförluster. Nu väntar pigga nykomlingen Värnamo som dock varit lite mer försiktiga på bortaplan hittills vilket gett skralt med poäng tillbaka. Något som bäddar för ett kryss då båda lagen är i behov av poäng, och säkerligen kan tänkas vara nöjda med en pinne vid oavgjort sista 20.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |