Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 21/1 – Dags att syna bottenlagen!
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 21/1 – Dags att syna bottenlagen!

Publicerat 2023-01-19 23:28

Vi har flertalet ångestladdade bottenmöten i fokus denna lördagseftermiddag från Premier League och The Championship. Englands två högsta serier utgör kupongens samtliga 13 matcher där det väl är dags för i alla fall ett trendbrott för något av alla de lag som haft det kämpigt den senaste tiden. Vem blir ditt val? 

Spelstopp: 15:59 lördag 21 januari


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Crystal Palace – Newcastle 1 2
2 Leicester – Brighton 2
3 Southampton – Aston Villa X 2
4 West Ham – Everton 1 X 2
5 Bournemouth – Nottingham Forest 2
6 Birmingham – Preston X
7 Blackpool – Huddersfield 1 X 2
8 Bristol City – Blackburn 1
9 Cardiff – Millwall 2
10 QPR – Swansea 1 X 2
11 Stoke – Reading X 2
12 Watford – Rotherham 1 X 2
13 Wigan – Luton 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: West Ham – Everton

Ångestmöte deluxe hämtat raka vägen från bottenträsket i Premier League där båda lagen ligger under nedflyttningsstrecket med halva säsongen spelad. West Ham och Everton har dock haft vitt skilda förväntningar inför säsongen varpå David Moyes och West Ham är laget som har mest att bevisa här.

Att matchbilden bör passa gästande Everton något bättre behöver dock inte betyda att det blir enkla poäng att hämta för Frank Lampard. The Toffees har trots allt bara lyckats tre ligamatcher hittills vilket är färre än samtliga vilket inkluderar jumbon Southampton, formsvaga nykomlingen Bournemouth och hopplöst målsnåla Wolves.


Skrällpotential: Reading

Tack vare det lilla lyftet den senaste tiden är det Reading snarare än Stoke som håller sig inom räckhåll om playoff-platserna. Store Andy Carroll har gjort ett fint avtryck i Reading som faktiskt lyckas skapa en hel del runt honom – och faktiskt får sägas göra framsteg under Paul Ince vilket inte var någon garanti sett till hur ojämna de har varit under tidiga hösten.

Den typen av positivitet och skäl till optimism är det inte lika lätt att skönja i Stoke som efter tre raka förluster bara är fyra poäng före bottentrion. The Potters har dessutom förlorat två raka inbördes möten med Reading som man ska komma ihåg spelat bra mot både Watford och QPR senast där de gick upp till 2-0 ledning i bägge matcher.


Omgångens säkra: Brighton

Det är bara den som inte sett Brighton under säsongen som tittar på resultatet mot Liverpool senast utan att anse det vara någon vidare överraskning. The Seagulls fortsätter att fungera riktigt bra som lag vilket kanske framförallt understryks av Leandro Trossards uttåg ur klubben – en spelare som många andra lag av samma storlek som Brighton hade gjort allt för att behålla och vara till lags.

Sättet Brighton fungerar som fotbollsklubb både på och utanför planen är således det rakt motsatta jämfört med dagens motståndare Leicester. The Foxes är med sina 12 förluster, flest av alla i ligan tillsammans med West Ham och Southampton, bara två poäng över strecket och sett till förutsättningar är femte raka förlusten att vänta här – med ett par måls marginal likt senast lagen möttes!


svenska spel


Utvalt system – 648 rader

1. Crystal Palace – Newcastle12

Alexander Isak fick äntligen agera matchhjälte för sitt Newcastle som utan att imponera på samma sätt som tidigare under säsongen slog tillbaka Fulham senast. Ett resultat som håller The Magpies på en Champions League-plats som ändå får ses som en rimlig förhoppning med tanke på hur säsongen artat sig. Dock är jag fortfarande av uppfattningen att Newcastle har en förlust i sig snart. Palace såg spännande ut mot United i veckan och har knapp hemmafördel trots allt. Förtjänar en gardering?

2. Leicester – Brighton2

Den ene sjunker som en sten medan den andre flyger högt utan något egentligt tak för var det här kan ta vägen. Det håller kanske inte hela vägen till Europa för Brighton och nog borde det vända för Leicester förr eller senare men riktigt där är vi inte än. Det är inte länge sedan lagen möttes i ligan på sydkusten och det lär fortfarande vara skäl till en och annan mardröm i hemmalaget – som släppte fem av sina 33(!) bollar för säsongen i den matchen.

3. Southampton – Aston VillaX2

James Ward-Prowse är på god väg att bli en lika stor klubbikon för Southampton som gamle Matt Le Tissier. Hans form den senaste tiden, om den håller The Saints kvar i ligan, lär underlätta den saken. Tre raka segrar har det blivit vilket såklart ska tas i beaktning men jag gillar ändå Aston Villas möjligheter desto mer här. The Villains har vunnit lagens två senaste inbördes möten utan insläppt mål och står dem bara rätt nu utan att släppa till några frisparkslägen ska det minst bli en poäng på St Marys.

4. West Ham – Everton1X2

Efter ångestmötet mot Southampton förra helgen är det redan dags för nästa för Evertons del. Tappet från 0-1 till 1-2 gjorde knappast några underverk för självförtroendet och det är såklart något som kan ligga dem i fatet här. Dock är inte West Ham i särskilt bättre skick rent formmässigt och har betydligt mer press på sig att leverera tre poäng. Alla tecken nödvändiga?

5. Bournemouth – Nottingham Forest2

Av de formsvaga lagen är det få som ser ut att ha accepterat var säsongen är på väg som Bournemouth. Nykomlingen visar inte mycket av egentligen någonting vilket gör dem till de stora favoriterna att bli första lag att degraderas. Detta är således ett läge som gästande Nottingham, med betydligt högre ambitioner och förmåga att påverka sitt eget öde, bara måste ta – och med det ta revansch för hemmaförlusten i höstas.

6. Birmingham – PrestonX

Det brukar inte finnas mycket som skiljer dessa två emellan vare sig det är här i Birmingham eller på Deepdale i Preston. Sett till lagens form och det faktum att de båda är i stort behov av en rekyl efter fyra insläppta vardera förra helgen i ligan är en ny jämn och tajt tillställning det troliga utfallet. Inget av lagen håller jag särskilt troliga att hålla en ledning om någon av dem nu eventuellt hittar en väg förbi. Krysset singlas därför ensamt!

7. Blackpool – Huddersfield1X2

En snabb titt på tabellen i The Championship och formkurvan kommer det inte som någon överraskning att Blackpool valt att byta manager. Något som kan, och bör, få effekt här. Men då Huddersfield är i lika stort poängbehov och är ett par matcher i samma process som hemmalaget är det ändå från höger som jag streckar först och främst. För säkerhets skull plockas dock samtliga tecken i detta bottenmöte vars tre poäng som står på spel kan få stor betydelse i slutändan!

8. Bristol City – Blackburn1

Nog förefaller det häpnadsväckande att Blackburn alltjämt står på noll oavgjorda matcher i alla tävlingar denna säsong. Den turliga segern mot Norwich i cupen och 0-4 mot formsvaga Rotherham senast är dock utmärkta exempel på att fotboll inte alltid är logisk – liksom att Blackburn inte är ett lag att hålla i handen. För ett Bristol på gång kan detta således bli en riktig munsbit och jag singlar hemmasegern utan att blinka.

9. Cardiff – Millwall2

För andra gången den här säsongen har Cardiff bytt manager och det om något talar sitt tydliga språk kring hur klubben egentligen mår. Det har visserligen tagits lite poäng mot slutet men ligans målsnålaste gäng riskerar att hamna i en rejäl svacka framöver och är, trots hemmaplan, illa ute direkt. Millwall lär vara rejält sugna på en trea och med det hålla kontakt med lagen ovan runt playoff-platserna, och bör väl kunna hålla nollan här?

10. QPR – Swansea1X2

Riktigt lika målsnålt och ’trist’ som i Cardiff lär det knappast bli i London där QPR och Swansea drabbar samman. Båda lagen har spelat att par livliga tillställningar mot slutet vilket bäddar för en öppen och trevlig match mellan två lag som kan mer än de fått ut de senaste tiotalet omgångar i ligan. Ska de ha med playoff-platserna att göra gäller det att vinna just den här typen av matcher vilket gör detta till en form av säsongsdefinierande punkt av säsongen – som kräver alla tecken.

11. Stoke – ReadingX2

Det kan vara svårt att tro det med tanke på vissa talesätt men faktum kvarstår att Stoke är ligans näst sämsta hemmalag såhär långt. Alltför ofta har det dock inneburit poängtapp och då främst nederlag, vilket man ska ha i åtanke här. Reading å andra sidan har mer i rockärmen och verkar ha hämtat sig från en resultatmässigt svag höst vilket jag värderar högt här. Så pass att tvåan sånär singelstreckas!

12. Watford – Rotherham1X2

Att Watford fortfarande är trea i tabellen och ’best of the rest’ säger egentligen mer om hur pass bra och stabila de två topplagen i serien är snarare än att The Hornets gör särskilt mycket väsen av sig. Således går det inte att riktigt ta dem på allvar och lita på att de gör jobbet trots hemmaplan när ett Rotherham i stort poängbehov gästar. The Millers var snabba ur startblocken senast mot Blackburn och lär försöka med samma matchplan här – vilket kan lyckas återigen och då upprepa samma mönster från när lagen möttes i höstas.

13. Wigan – Luton2

För tredje gången på kort tid ska Wigan och Luton göra upp. Avancemanget i FA-cupen satt långt inne för Luton men över det framtvingade dubbelmötet var det ändå rättvist att The Hatters gick segrandes. I omspelet märktes det också en tydlig kvalitetsskillnad vilket jag förväntar mig kommer bli påtagligt även nu när lagen möts i ligaspelet – och till riktigt gott spikvärde dessutom. För den som är sugen att plocka tvåan rakt av rekommenderas att kika in listan över insättningsbonusar som med fördel drar upp spelvärdet avsevärt!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |