Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 22/10
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 22/10

Publicerat 2022-10-20 22:52

Äntligen är det lördag igen och det betyder ny chans på miljonerna som utlovas till den ensamme på 13 rätt. Förra veckan blev ingen vidare just på stryket varpå det denna gång blir en kupong med revansch i sikte. Ett par spikar utan att överanalysera, en given etta på Etihad och sen såklart tecken på de två stora kupongrensarna. Den stora frågan är väl egentligen vad man gör av match 13, för inte blir väl det kryss som Niklas Holmgren hävdar att det alltid blir?

Spelstopp: 15:59 lördag 22 oktober


 

# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Chelsea – Manchester United 2
2 Manchester City – Brighton 1
3 Everton – Crystal Palace 2
4 Blackburn – Birmingham 1 X 2
5 Middlesbrough – Huddersfield 1 2
6 Millwall – West Bromwich 1
7 QPR – Wigan 1
8 Reading – Bristol City 1 2
9 Rotherham – Hull 1 2
10 Sheffield United – Norwich X 2
11 Stoke – Coventry 1 X 2
12 Sunderland – Burnley 2
13 Shrewsbury – Charlton 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Chelsea – Manchester United

Med mestadels matcher från The Championship är det inte mycket att hämta från de brittiska öarna runt den klassiska stryktips-tiden 16.00. Tur då att tungviktsmötet på Stamford Bridge avlöser med kupongens sista match 18.30 där ett fortsatt obesegrat Chelsea under Graham Potter gästas av ett Manchester United som spelade sin bästa fotboll för säsongen senast mot Spurs.

Intressanta förutsättningar som givetvis hjälper till att bygga upp stämningen och förväntningarna inför matchen som för 15 år sedan innebar den första helengelska Champions League-finalen någonsin. Nu lär det dröja innan dessa står där igen, även om Chelsea är närmst och vann den så sent som 2021, men två klubbar på väg uppåt har alla möjligheter att ställa till med ett rejält spektakel.


Skrällpotential: Birmingham

Det har varit en tämligen anonym inledning på säsongen för Birmingham även om dem ofta skrivits ner vad gäller förväntningar. Något som sett till utdelningen verkar fungera ganska bra för Troy Deeney och Co som alltså tagit poäng mot toppkandidater som Sheffield, Watford, Norwich, Luton, West Bromwich och nu senast Burnley.

Ett tufft spelschema onekligen men samtidigt något som bör ha förberett dem väl för den här typen av matcher där dem återigen kliver in som underdog. Blackburn har vunnit tre av sina fyra senaste matcher och har spelare som kan göra mycket på egen hand vilket räcker mot många lag. Samtidigt går det inte att ta något för givet här vad gäller deras förmåga att leverera enligt förväntan varpå gästerna ses med topppchans!


Omgångens säkra: QPR

Efter en positiv start i återkomsten har det gått tyngre den senaste tiden för Wigan. Nykomlingen föll igen senast mot Boro med klara 1-4 vilket innebar femte förlusten på de sju senaste omgångarna. Än mer oroväckande är dock att bara två lag släppt in fler mål än The Latics efter 15 omgångar – med 12 av de 22 totalt från dessa sju.

Nu ställs gästerna mot serieledande QPR som fick matchen precis dit dem ville senast men som överlag visat fin form mot slutet. Detta trots att nyckelspelaren Chris Willock dragits med skadebekymmer. Med hemmafansen i ryggen ska det mycket till för att QPR sviker och till rådande streckning och oddssättning erbjuder dem kupongens bästa spikvärde.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Chelsea – Manchester United2

Det sprakade inte direkt om Chelsea när Graham Potter försökte skriva in sig i historieböckerna med fjärde raka ligasegern som Chelsea-tränare. Brentford stod upp mer än väl och var definitivt närmast segern och återigen var det fokus på Chelseas anfallsspel, och brist på kreativitet. Manchester United däremot visade enorm slagstyrka och ett helt annat självförtroende och beslutsamhet än för bara ett par veckor sedan. Överraskar alla här?

2. Manchester City – Brighton1

Att förlora mot Liverpool, på Anfield dessutom, är givetvis ingenting att skämmas över Liverpools svala säsongsöppning till trots. Räkna dock med en rekyl här mot ett Brighton vars tidiga positiva tendenser sedan tränarbytet mattats av – vilket är illavarslande för gästernas del som släppt in 15 mål på lagens fem senaste inbördes möten.

3. Everton – Crystal Palace2

Skapar man inga chanser är det svårt att göra mål. För Evertons del går det mesta trögt i offensiv riktning just nu och lagets XG-siffror just nu är ingen vidare läsning. Om ens hjärta klappar lite extra för The Toffees det vill säga. Undertecknad däremot anser det bara bättra på spelvärdet på ett bättre fungerande Crystal Palace som fått lite väl låg utdelning på sitt sätt att spela såhär långt. Vinner enkelt om dem gör första målet?

4. Blackburn – Birmingham1X2

Två raka segrar och Ben Brereton Diaz målskytt igen. Ja nog är momentum på Blackburns sida här trots allt, åtminstone inför avspark och innan både vi och dem blivit påminda vilket humör Birmingham kommer med är det säkrast att ta med alla tecken. Hemmalaget är långt ifrån en garanti att kunna kräma ur tre segrar i rad varpå garderingen är ett måste.

5. Middlesbrough – Huddersfield12

Vad ska man egentligen göra av en kanonbra andrahalvlek? Tillskriva den enbart Middlesbrough eller till stora delar Wigans oförmåga? Ingenting går att ta för givet och även om hemmalaget på pappret bör vinna detta är detta en typisk match från den här serien som överraskar samtliga. Tvåan rensar således magiskt och den vill man ju gärna ha med men frågan är om även krysset kommer löna sig?

6. Millwall – West Bromwich1

Än så länge har inte West Bromwich stakat ut sin nya riktning än efter att ha gjort sig av med Steve Bruce, och nog finns risken för att det kan dröja ytterligare ett tag till med tanke på vikten av att det blir en bra rekrytering. The Baggies ställer undertecknad sig frågan till om dem är rätt förberedda och redo för den här utmaningen mot ett Millwall som fått upp ångan igen. På The Den går ingen säker!

7. QPR – Wigan1

Är det kupongens mest lågvärderade spikgaranti? Det ser verkligen ut som det på förhand och ett offensivt präglat QPR bör kunna forcera in både en och två bollar mot nykomlingen som föll igenom totalt i den andra halvleken senast mot Boro.

8. Reading – Bristol City12

Precis som vanligt är det omöjligt att förutse vad Bristol City kommer dyka upp med och så ojämna som även Reading är finns det tydliga incentiv att plocka med samtliga tecken. Dock brukar gaffeln räcka så gott som alltid när dessa spelar och nog borde vi kunna lita på att en av dem kommer helt fel in i den här matchen?

9. Rotherham – Hull12

Det är lite samma grundtanke som speglar den här matchen som den ovan. Dagsformen verkar vara oerhört avgörande för även denna duo varpå det är svårt att dra några växlar på såväl senaste matchen som de senaste omgångarnas resultat. Hull torde ha lite mer spets medan Rotherham väl har det bättre kollektivet i grunden. Men vad är det som blir utslagsgivande egentligen?

10. Sheffield United – NorwichX2

Det är tajt i toppen alltjämt och även om det droppat av något rent formmässigt på sistone är både Sheffield och Norwich med i titelracet i allra högsta grad. Upptrissat toppmöte som det är finns det faktorer som spelar in för bägge klubbar och då främst i Norwich, men om det blir så tajt som förväntat kan det räcka med att göra matchens första mål för att också ta hem samtliga poäng. Och det är väl även Sheffield kapabla till skadeläget till trots varpå alla tecken är att föredra.

11. Stoke – Coventry1X2

Precis som väntat lyckades inte Stoke hålla i och ta tredje raka segern i ligan och det om något är talande för de senaste säsongernas anonyma tillvaro i tabellens mitt. Toppchans således för gästande Coventry som är svåra att få hål på, tunga att möta och verkligen inte ska underskattas. Utgångskrysset får dock sällskap av ytterligare garderingstecken då undertecknad blivit besviken på Stoke alldeles för många gånger redan denna säsong. Ingenting lämnas således åt slumpen!

12. Sunderland – Burnley2

Det var två bekanta slutsatser som drogs efter veckans 14:e omgång där Sunderlands offensiva trubbighet fortsätter hämma dem medan Burnley återigen inte kunde döda matchen och fick nöja sig med ett kryss. Inget lag har i nuläget kryssat fler matcher än The Clarets vilket sett till deras ambitioner att nå Premier League börjar bli ett horn i sidan på manager Vincent Kompany. Här ska dock ett mål kunna räcka hela vägen men efter att inte ha haft marginalerna med sig senast borde det väl vara deras tur nu?

13. Shrewsbury – Charlton12

Det är alltid lurigt med matcher från de lägre divisionerna och denna är inget undantag. Extra speciellt blir det ju också med tanke på att Charlton än så länge inte lyckats vinna på bortaplan i League One men fortfarande är obesegrade hemma. En trend som kanske bryts här men som verkligen riskerar att också fortsätta. Charlton torskade här ifjol med matchens sista spark och något liknande kan definitivt inträffa även den här gången.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |