Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 23/4
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 23/4

Publicerat 2022-04-21 23:03

När veckans skrällpotential Norwich trots två kvitteringar ändå inte klarade att ta poäng på Old Trafford pga Cristiano Ronaldo visste man vart den annorlunda stryktipskupongen förra veckan skulle barka. Marginalerna var helt enkelt emot samtidigt som Arsenal svek, märkligt med tanke på vad dem sedan uträttade mot Chelsea i veckan, och det är inte mycket annat att göra än att be för stolpe in den här veckan!

Spelstopp: 15:59 lördag 23 april


svenska spel


Match i fokus: Brentford – Tottenham

Med en ganska lågmäld kupong den här veckan där det på många sätt märks att vi närmar oss slutet av säsongen sticker ändå den här matchen ut. Den är intressant ur flera aspekter där utöver den sena matchstarten 18.30 också ser Christian Eriksen ställas mot sitt gamla lag. Dansken som tidigare var ett kreativt nav i Tottenham har istället den senaste tiden sett till att Brentford i princip säkrat nytt kontrakt.

Det var hans inläggsfot som spelade fram Pontus Jansson till segermålet senast och med honom på planen från start har Brentford ännu inte förlorat i ligan vilket såklart är iögonfallande. Samtidigt är det inte så konstigt att en spelare av hans kaliber också lyfter ett i grunden ganska trevligt Brentford som man absolut ser i Premier League även nästa säsong. Intressant att se vad dem kan uträtta med Eriksens hjälp här!


Skrällpotential: Nottingham Forest

Nu fick visserligen Nottingham matchen till skänks tack vare det tidiga röda kortet och straffen som West Brom drog på sig senast, men mycket talar för att dem hade löst tre poäng i alla fall. Så pass bra är dem just nu och så pass fokuserade är dem också på att inte sjabbla bort playoff-platsen som är garanterad om Forest plockar minst fyra poäng på sina fem sista omgångar.

Och mot ett Peterborough som visserligen vaknat till mot slutet men som måste vinna här lär det uppstå ytor som Nottingham med sin kvalitet ska kunna utnyttja. Boro har trots idoga försökt av Reading fortfarande släppt in flest mål i The Championship, hisnande 83 på 43 omgångar, vilket lär adderas till ytterligare den här eftermiddagen.


Omgångens säkra: Millwall

Nog finns det en aura över Birmingham de senaste matcherna att dem checkat ut nu när kontraktet är klart för hur annars kan man förklara 1-6 mot nykomlingen Blackpool, som inte har något att spela för egentligen, i måndags? Tredje raka förlusten var dock ett faktum redan efter 15 minuter och detta bör således bli en riktigt munsbit för playoff-jagande Millwall.

Gästerna återhämtade sig snabbt från sin lilla minisvacka och har sju av nio poäng sedan dess, vilket håller dem inom räckhåll och som den främsta utmanaren till Sheffield som just nu innehar den sista playoff-platsen. Då det är så pass jämnt i getingboet runt 6:e platsen måste den här typen av matcher innebära tre poäng och får Millwall bara in första målet kan det absolut rinna iväg precis som för Blackpool.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Brentford – Tottenham2

Även om Brentford tagit ett par segrar mot slutet går det inte att komma ifrån att dem också fått en del hjälp på traven vad gäller förutsättningar och marginaler. Såväl West Ham och Chelsea är och var involverade i Europa medan matchens sista spark gav segern senast mot Watford. Tottenham stod förvisso för en offensivt sval insats senast mot Brighton men måste snabbt tillbaka till vinnarspåret för att hålla Champions League-drömmen vid liv – och bör kunna lita på sina offensiva kuggar här!

2. Manchester City – Watford1

Trots att det dröjde så var det bara en tidsfråga innan bollen skulle studsa rätt för City och serieledningen återigen var deras. Mot ett så gott som degraderat Watford ska deras bredd och kvalitet lysa igenom trots att Champions League väntar i veckan. Watford har också en riktigt tung inbördes statistik mot City och möter dem i ett läge där poängtapp inte finns på kartan.

3. Leicester – Aston Villa1X

Även om Leicester möjligen har ett öga på torsdagens möte med Roma är det ändå fem dagar bort. Brendan Rodgers behöver således inte rotera mer än nödvändigt vilket ska räcka långt mot ett formsvagt Aston Villa som behövt göra en hel del ”soul-searching” de senaste veckorna. Med hemmafördelen en tydlig faktor att väga in ligger ettan nära till hands även om alla poäng är välkomna för Villa som måste få stopp på den senaste tidens röta.

4. Norwich – Newcastle1X2

Det går inte att säga annat än att Newcastle åtnjuter en riktigt god lagsammanhållning för tillfället och nog firades det efter segern senast, tredje raka, vilket definitivt säkrat kontraktet. Med det sagt lockar det att fortsätta lägga äggen i deras korg men Norwich fortsätter att kämpa tappert och har inte gett upp. Marginalerna var emot dem senast men dem har inget annat val än att fortsätta gå för det och hemma på Carrow Road har dem inte förlorat mot Newcastle sedan 1994!

5. Bournemouth – Fulham1

Efter två vaskade möjligheter att säkra uppflyttningen, eller möjligen bara väntandes på rätt tillfälle och rätt lag, kunde Fulham till slut bekräfta det fotbollsvärlden vetat i flera månader. The Cottagers är tillbaka i Premier League med fyra matcher tillgodo och kan mycket väl få sällskap av nuvarande tvåan Bournemouth. The Cherries tog en oerhört viktig seger senast för att hålla greppet om andraplatsen och ska ha klart mer motivation här än Fulham!

6. West Bromwich – Coventry1X2

Det ska oerhört mycket till för att någon av dessa ska lyckas ta en playoff-plats men ska det finnas den minsta av chans att det händer måste det bli seger här. Inget av lagen tjänar således på ett oavgjort resultat vilket öppnar för en riktig holmgång och böljande tillställning där det är säkrast att plocka med alla tecken. Men visst hoppas vi på nya mål för svenske Victor Gyökeres?

7. Swansea – Middlesbrough12

Som läget lyder är det Middlesbrough som har något att spela för här och nog är dem i stort behov av en moralstärkande seger inför de sista omgångarna. Tuffa matcher mot topplagen mot slutet har minskat chanserna att nå playoff avsevärt och det gäller således att inte tappa ytterligare poäng här, vilket blir tufft om Swansea med sin offensiva kvalitet är på spelhumör hemma i Wales. Läge för alla tecken?

8. Birmingham – Millwall2

Med tanke på hur det sett ut de senaste omgångarna är det inte konstigt att man räknar bort Birmingham i den här typen av matcher. Millwall är precis som Nottingham, Coventry och Blackpool välorganiserade och hårt jobbande vilket ska ge resultat mot ett Birmingham som saknar samma grad av motivation och kvalitet. Bästa spiken på kupongen?

9. Hull – Reading12

Det går inte att klaga på underhållningsvärdet i botten av tabellen de senaste veckorna och Reading är ett av lagen att tacka för det. Upphämtningen till 4-4 senast mot Swansea innebär att dem bara behöver matcha Peterboroughs resultat denna lördag för att vara säkra, och då Peterborough förväntas förlora gör det detta till en måstegardering.

10. Peterborough – Nottingham Forest2

Med två matcher tillgodo på övriga lag vore det smått otroligt om Nottingham efter vintern dem haft skulle missa playoff. Tre poäng här mot ett Peterborough som måste framåt och måste riskera att förlora för att ha någon chans att hänga kvar möjliggör lite extra tid för förberedelser inför ett krävande playoff. Den chansen måste Nottingham ta för att optimera möjligheterna att nå uppflyttning så räkna med en vass insats från deras sida!

11. Stoke – QPR12

Vid det här laget har det inte undgått någon vad som gäller när QPR spelar på bortagräs; alltid läge för en gaffelgardering. Gästerna har visserligen mer att spela för tack vare segern senast så tvåan borde rimligen väga tyngst här, men QPR har också varit sin egen värsta fiende lite väl många gånger de senaste månaderna för att motivera ensamt förtroende. Stoke har ju dessutom ställt till det för flera av playoff-utmanarna på sistone så ettan måste med!

12. Sheffield United – Cardiff1

Med kontraktet i hamn tack vare segern över Reading för tre omgångar sedan är det inte konstigt att initiativförmågan droppat av lite i Cardiff. Två raka förluster utan att hota särskilt mycket framåt visar tendenser på att The Bluebirds gärna vill se säsongen vara över för att planera inför något bättre till kommande säsong. Sheffield, som släppt in minst mål av alla på hemmaplan, har således den här matchens för dem tre oerhört viktiga poäng i egna händer.

13. Derby – Bristol City12

Med degraderingen bekräftad förra helgen blir det intressant att se huruvida Derby väljer att ’go out with a bang’ de avslutande omgångarna eller om luften helt enkelt gått ur dem. Det är mycket som är oklart runt klubben inför kommande säsong vilket mycket väl kan spilla över här för gästande Bristol att utnyttja. Samtidigt är Bristol långt ifrån ett säkert kort i bortaspelet vilket Derby, som ändå visat bra med karaktär under säsongen, kan synliggöra framför hemmafansen!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |