Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 24/9
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 24/9

Publicerat 2022-09-20 21:59

Vi visste att det skulle komma förr eller senare men nog känns det som att säsongen knappt hunnit börja innan det ska brytas av med landslagssamlingar och Nations League. Med VM nalkandes lockar såklart inte dessa tidigare vänskapslandskamper i turneringsformat och ett par matcher från ettan på samma sätt som den europeiska klubblagssäsongen eller det stundande världsmästerskapet. Men det är bara att hålla tillgodo och glädjas åt att det bara är en dryg vecka innan ordningen är återställd. Så nog pratat är det väl lika bra att riva av detta nu?

Spelstopp: 15:59 lördag 24 september


 

# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Serbien  – Sverige 1 X
2 Slovenien – Norge 2
3 Spanien – Schweiz 1 X
4 Tjeckien – Portugal X 2
5 Skottland – Irland 1
6 Israel – Albanien 1 X 2
7 Nordirland – Kosovo 1 2
8 Cypern – Grekland 2
9 Oddevold – Åtvidaberg 1
10 BK Olympic – Trollhättan 1 X 2
11 Oskarshamn – Ängelholm 1
12 Sandviken – Haninge 1
13 BK Forward – Täby 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Serbien – Sverige

Ett litet glädjeskimmer i det stundande landslagsuppehållet i alla fall på förhand är att vi återigen ska få se Dejan Kulusevski, Alexander Isak och Emil Forsberg tillsammans längst fram i den svenska landslagströjan. Med alla tre i fin form under säsongsupptakten i respektive klubblag, kryddat med Victor Claesson för en gångs skull i matchform, ska det ändå bli spännande att se dem ta sig an Serbien.

Hemmalaget blir som bekant ingen lätt uppgift då dem jagar gruppsegern som fortsatt är inom räckhåll. Likaså har Serbien alltjämt spelare av högsta snitt som kan avgöra detta på egen hand; Alexandar Mitrovic och Dusan Vlahovic som bägge missade mötet på Friends i somras. Sverige må vara nederlagstippat men visst hopp går ändå att klämma fram!


Skrällpotential: Albanien

Med tanke på Rysslands uteslutning ur gruppen finns det inte mycket att spara på för Albanien mot ett fortsatt poröst Israel. Hemmalaget leder förvisso gruppen och säkrar gruppsegern vid tre poäng här men vinner däremot Albanien, som har revansch att utkräva från senast lagen möttes, är saker och ting snarare vidöppet och helt i gästernas händer.

Det finns således mycket kvar att spela om och som sagt ingen anledning att hålla tillbaka vilket bör ge oss en öppen tillställning. Så pass bra är inte Israel främst defensivt sett att dem bara hämtar segern här. Vi ska också minnas att Albanien tog ledningen sist lagen möttes och var bara en kvart ifrån 1-1 i slutändan.


Omgångens säkra: Oskarshamn

En tung vår har verkligen satt tonen på Oskarshamns säsong som med sju matcher kvar inte är bättre än sex poäng ovan nästjumbon Qviding. En av få ljusglimtar under 2022 har dock varit hemmaspelet där fem av sex segrar tagits. Faktum är att bara de absoluta topplagen hämtat tre poäng härifrån vilket ändå måste vägas in.

Sett till att formsvaga Ängelholm gästar ska segern därmed vara tämligen odiskutabel. Gästerna har inte vunnit på åtta raka omgångar och bara en på sina tio senaste vilket tillsammans med deras skrala bortafacit denna säsong inte inger något vidare förtroende. Bra spikvärde på en kupong där man gärna gardera upp de större favoriterna för att hitta guldkorn som denna!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Serbien – Sverige1X

Sverige är ju redan avskrivna från gruppsegern men Serbien har det hela trots allt i egna händer vid seger här. Norge väntar i den sista matchen och seger med två bollar där tar serberna vidare vilket vore en bra uppvärmning inför VM. Sverige däremot spelar ju inget VM och har således bara sin existens i B-divisionen och progressionen framåt att spela för. Hur mycket man än hoppas är det väl fortfarande lite väl många bitar som ska falla på plats?

2. Slovenien – Norge2

Med tanke på Norges guldläge i gruppen och den form som Erling Håland öppnat säsongen med är det ju givetvis svårt att se annat än att grannlandet tar sin revansch och vinner mot Slovenien. Hemmalaget hade inte mycket att hämta på Ullevål och ska inte räcka till om Norge bara har lite mer stolpe-in denna gång.

3. Spanien – Schweiz1X

Baksmällan efter framgångssagan i EM släppte efter två omgångar för Schweiz som följde upp knappa 0-1 mot Spanien med att besegra Portugal i omgång 4. I en så pass jämn grupp som detta är blir alla poäng viktiga i slutändan och även om Spanien går in som solklara favoriter kommer gästerna inte ge sig i första taget – och har ju blivit lite av en ’kryss-mästare’. Spaniens ineffektivitet framför mål är fortfarande värt att väga in varpå krysset kan rensa fint!

4. Tjeckien – Portugal12

Det blev visserligen förlust med 0-2 mot såväl Spanien som Portugal men om något stod Tjeckien upp bra i bägge – och både kunde och borde väl rimligtvis fått med sig i alla fall en poäng därifrån. Med blott två matcher kvar och en möjligen sista avgörande match mot Schweiz om degradering finns risken att hemmalaget tankar lite energi här. Men, det går absolut att se dem verkligen gå för det här också och Portugal är trots allt inget lag att hålla i handen om det blåser hårt.

5. Skottland – Irland1

Man undrar ju huruvida Skottland egentligen har hämtat sig från playoff-förlusten till VM och smällen i Dublin när dessa två senast möttes. Ett mer namnkunnigt Skottland bör ju på pappret kunna ta revansch men utan skadade Andy Robertson blir det såklart svårare. Motivationen finns dock och med gruppsegern också inom räckhåll får spiken anses tillräckligt underbyggd och möjliggör att jobba in skräll på annat håll!

6. Israel – Albanien1X2

Med tanke på den spets och effektivitet som finns i Isarels offensiv som var nog så synlig senast lagen möttes går det inte att räkna bort hemmalaget här, hur mycket man än må gilla gästernas skrällpotential. En öppen match är att vänta och precis som senast det begav sig i Tirana kan det svänga både en och två gånger oavsett vem som sätter första målet i matchen. Albaniens Armando Broja gjorde det senast, men vem gör det nu – för nog är mål att vänta?!

7. Nordirland – Kosovo12

Det förefaller fortfarande vara så att Nordirland som ett av tre lag, på 14 försök dessutom, ännu inte lyckats vinna i Nations League. 10 förluster och fyra kryss är givetvis inte godkänt och det verkar onekligen finnas någon slags låsning. Kosovo har därmed alla chanser att få med sig både en och tre poäng precis som lagens tidigare möte i gruppen och då hemmalaget spelar för sin överlevnad bör matchbilden återigen kunna bli händelserik.

8. Cypern – Grekland2

Fyra raka segrar och 7-0 i målskillnad är imponerande även om motståndet i gruppen kanske inte är det allra bästa. Gruppsegern är därmed klar för Grekland som bara har att spela av de två sista omgångarna innan dem åter är uppe i B-divisionen. Frågan är således hur pass motiverade dem är här? ’Derby’ som det ändå kan sägas vara får man nog utgå från att Grekland vill vinna detta på samma proffsiga sätt som dem gjort hittills. Om plånboken tillåter dock är ett rensarkryss ingen dum idé!

9. Oddevold – Åtvidaberg1

Tabelltrean Oddevold har likt Ljungskile inte riktigt orkat hålla uppe samma lägstanivå som Falkenberg i kampen om vem som gör GAIS eventuellt sällskap till Superettan. Dock ska sägas att Oddevold verkligen gjort ett ryck igen mot slutet och kliver in med bra momentum till den här matchen mot bortaklena Åtvidaberg. Hemmafavören ska också spela in när Oddevold återigen lämnar mötet med Åtvid med samtliga tre poäng.

10. BK Olympic – Trollhättan1X2

Precis som senast lagen möttes är det lika bra att plocka med samtliga tecken för även den här matchen har potential att gå åt vilket håll som helst. Olympic kontrade fint och effektivt till sig 3-1 i våras vilket är gästernas blott tredje förlust den här säsongen och då inte heller hemmalaget förlorar särskilt ofta, eller för den delen med några större siffror, är ett utgångskryss en mycket möjlig spik.

11. Oskarshamn – Ängelholm1

Efter två jobbiga poängtapp som följt på cupskrällen mot Elfsborg lär det ha varit rätt skönt för Oskarshamn att enkelt städa av Qviding senast. 2-0 på konstgräset i Oskarshamn innebar att 16 av totalt 22 poäng nu hämtats från hemmaspelet vilket i det här sammanhanget spelar stor roll. Ängelholm går som bekant riktigt tungt just nu och då inte minst i bortaspelet vilket räcker föga här på platsmattan.

12. Sandviken – Haninge1

Om matchen ovan är en tydlig hemmafavorit är Sandviken snäppet värre. Eller bättre ska väl sägas då norrettans målfarliga tabelltrea har alla möjligheter att göra processen kort med Haninge. Gästerna har som synes förlorat 10 av sina 14 senaste matcher och släpper man in mål i lika strid ström som dem gjort under säsongen blir det svårt att räcka till i den här typen av matcher. Haninge har i alla fall inte gjort det hittills mot topplagen och lär inte göra det nu heller. Solklar spik!

13. BK Forward – Täby12

Med bara sex omgångar kvar efter det här bottenmötet finns inte mycket marginaler kvar att trumma på för den här duon som just nu innehar två av tre nedflyttningsplatser. Den som vinner den här matchen tar med ens nyttiga kliv mot nytt kontrakt och med det utgångsläget kan det bli tämligen desperata slutscener här. Alla tecken är således att föredra men då inget lag egentligen tjänar på ett oavgjort resultat ska väl gaffeln räcka?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |