Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 25/5 – Lågmäld kupong trots EM-kvalet
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 25/5 – Lågmäld kupong trots EM-kvalet

Publicerat 2023-03-23 22:41

Landslagsuppehållet är här och det innebär att det är matcher var och varannan dag. Något som givetvis påverkar lördagens kupong som bara klarar av att leverera fem matcher från EM-kvalet. Resterande åtta kommer från League One och League Two vilket sätter en lågmäld stämning i jakten på 13 rätt. Med det sagt inte att det saknas värde denna tipslördag, snarare tvärtom, då möjligheten att stå ensam på 13 rätt tenderar att öka när de lägre divisionerna står för utbudet!

Spelstopp: 15:59 lördag 25 mars


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Spanien – Norge 1 X
2 Kroatien – Wales 1
3 Israel – Kosovo 1 X 2
4 Armenien – Turkiet 2
5 Andorra – Rumänien 2
6 Charlton – Wycombe 1 2
7 Exeter – Accrington Stanley 1 2
8 Fleetwood – Lincoln X
9 MK Dons – Morecambe 1 X
10 Peterborough – Derby 1 2
11 Portsmouth – Port Vale 1 2
12 Mansfield – Sutton X
13 Stevenage – Salford 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Spanien – Norge

Efter ett misslyckat VM var det oundvikligt att Spanien och förbundskapten Luis Enrique i enighet skulle gå skilda vägar. La Roja är således under ny ledning vilket sett till spelarmaterialet såklart blir spännande att följa. Än mer intressant hade det givetvis blivit med Erling Håland på andra sidan men skadebekymmer håller rekordmakaren ur spel denna samling.

En faktor som kommer få så gott som samtliga tippare att helt bortse Norge och jag blir inte förvånad om Spanien står runt, eller till och med över, 90% streckning när matchstarten närmar sig. Är Spanien att lita blint på dock, i det här skedet? Nja, jag är inte så säker på det…


Skrällpotential: Kosovo

Schweiz må vara den på förhand klara favoriten till gruppsegern i Grupp I men faktum är att det är en av de mer ovissa grupperna i detta EM-kval. Ingen går säker och det gör således att både Israel och Kosovo torde gilla sina chanser att lösa en mästerskapsbiljett.

Med det sagt lär detta bli en tuff match där hemmafavoriten Israel får passa sig. Gästerna har tagit stora kliv de senaste åren och har offensiva alternativ som kan hota här. Israel håller sällan nollan vilket vi såg i den senaste upplagan av Nations League vilket är värt att ha i åtanke!


Omgångens säkra: Turkiet

Efter degraderingen till Nations League C, det svaga EM-slutspelet 2021 och missen i VM-playoffet mot Portugal har det varit desto mer positivt i Turkiet vad gäller landslaget. Med mästerskapet i Tyskland tydligt i sikte tror jag knappast att de bränner den här möjligheten mot gruppens, och ett av kvalets, svagaste lag.

Defensivt håller inte Armenien ihop särskilt väl och med spelare som exempelvis Enes Ünal, skytteligatrea i La Liga, i toppform förväntar jag mig en tämligen tydlig bortaseger med ett par måls marginal. Med rådande oddssättning finns det gott spelvärde att hämta och man kan med fördel kombinera fram ett riktigt fint odds för att öka på det ytterligare!


svenska spel


Utvalt system – 576 rader

1. Spanien – Norge1X

De flesta flyr av förståeliga skäl garderingar här i Málaga i och med Hålands skadefrånvaro. Man ska dock komma ihåg att det finns en annan norrman som är i oerhört gott slag här och ett ungt landslag som inte räds den här typen av uppifter – eller att springa. Med ett nykomponerat La Roja på andra sidan vill jag därför inte utesluta en skräll, särskilt inte som det kan vara skillnaden mellan att bli ensam på 13!

2. Kroatien – Wales1

Evigt unge Luka Modrid styr fortfarande Kroatiens mittfält med bravur och i vinterns VM var det fortfarande imponerande tydligt. Bronset till trots är jag övertygad om att både han och övriga i truppen vill hålla ångan uppe och ta sig till ett nytt mästerskap i sikte på nya medaljer. ett klart begränsat Wales håller jag inte särskilt högt utan här bör hemmanationens klass och skicklighet lysa igenom ganska tydligt.

3. Israel – Kosovo1X2

Det brukar sällan saknas underhållningsvärde när Israel spelar landslagsfotboll. Många målrika matcher har spelats de senaste kvalen och så även i den senaste upplagan av Nations League. Ett genomgående tema är att Israel är lika benägna att släppa in mål som att själva göra dem vilket gör att garderingar ofta lönar sig. Mot ett Kosovo som ser sina chanser i gruppen tror jag på en jämnare match än streckningen antyder. Alla tecken!

4. Armenien – Turkiet2

Turkiet har onekligen hämtat sig från chocken som den senaste landslagssvackan medförde och är på god väg att bli den spännande joker till kommande EM som de skrevs upp som i föregående slutspel. Men visst, det är ett kval som ska spelas först men med tanke på övriga lag är det svårt att se dem missa avancemanget. Frågan är väl om det blir dem eller Kroatien som tar förstaplatsen?

5. Andorra – Rumänien2

Ett högre rankat Rumänien som får ses som en av huvudfavoriterna att gå vidare från gruppen har alla ögon på sig när gruppens svagaste länk står för motståndet i kvalpremiären. En match som på pappret bara ska kunna sluta på ett sätt och en match som många gånger också gör just det.

6. Charlton – Wycombe12

Två raka segrar till trots har inte Charlton något att göra med play0ffet såhär på sluttampen av League One-säsongen. De har väl däremot garanterat att avståndet ner till strecket är tillräckligt stort, något som givetvis gör att man kan ställa sig tveksam till om de nu ’checkar ut’. Gästerna har mer att spela för men har också visat tecken på att darra när det nu börjar gälla som mest. Tvåan agerar utgångstecken men ettan slår följe snabbt.

7. Exeter – Accrington Stanley12

Fjärde förlusten på de fem senaste har fått Accrington att falla under strecket med nio omgångar kvar. Ett pressat läge som kräver poäng framöver. Motivation bör det därmed inte råda brist på hos gästerna men frågan är hur det står till med den saken i Exeter. Hemmalaget har varit konsekvent inkonsekventa hela säsongen. De har dock följt upp i princip varje förlust med en seger så att ettan streckas först är inget konstigt. Alla tecken kan löna sig dock?

8. Fleetwood – LincolnX

Tryggt placerade i tabellens mittenskikt ska säsongens avslutande omgångar egentligen bara spelas av för såväl Fleetwood som Lincoln. Det vore således överraskande om detta möte bjuder på särskilt mycket välspelad fotboll eller målchanser för den delen. Då krysset varit gångbart för bägge den här säsongen, och blivit utfallet i lagens två senaste möten, får det stå ensamt här till förmån för bättre garderingsalternativ på kupongen.

9. MK Dons – Morecambe1X

Viktig sexpoängsmatch i botten av tabellen och nog är det klar fördel hemmaspelande MK Dons här. Deras två senaste matcher har båda haft samma förutsättningar och eftersom bägge slutat med tre poäng på kontot är det såklart lätt att plocka med ettan. Det förefallet också vara en potentiell spik men då gästerna inte är främmande för ett krigarkryss garderas hemmasegern upp. Utdelningshöjare!

10. Peterborough – Derby12

Hemmafördelen må vara en stark faktor att väga in här men Peterborough har blandat högt som lågt den här säsongen vilket gjort att jag lärt mig min läxa och garderingen är därför given. Ett Derby med höga ambitioner och en playoff-plats att bevaka kan mycket väl få med sig samtliga poäng här genom att utnyttja hemmalagets högmod. Peterborough kryssar ju som bekant också mer sällan än något annat lag så alla tecken känns slösaktigt.

11. Portsmouth – Port Vale12

Snart kommer Portsmouth behöva kasta in handduken vad gäller playoffet men än så länge har de inte gett upp hoppet. Något som bärgar för en stark insats framför hemmafansen där de bara förlorat tre gånger i ligan hittills. Gästande nykomlingen Port Vale kan dock spela med lite mer ’frihet’ då avståndet ner är tämligen stabilt. Kontrar effektivt eller faller igenom tidigt? Vi får se!

12. Mansfield – SuttonX

Sex lag gör upp om fyra playoff-platser och i det racet har Mansfield på pappret en liten fördel. De har en match tillgodo på lagen runt dem och har ändå klarat sig hyfsat sedan bäste målskytten Will Swan blev skadad. Med det sagt möter dem nu ett svårslaget Sutton som ihärdigt flåsar dem i nacken och som vunnit lagens tre senaste inbördes möten. Båda lagen nöjda med en poäng i det här läget?

13. Stevenage – Salford1X2

Hemmastarka Stevenage har direktplatsen upp till League One i egna händer fortfarande men minsta misstag eller poängtapp kan bli kostsamt. Ligatrean har exempelvis för inte alls längesen torskat med 0-2 mot jumbon Rochdale så visst finns det nerver i spel här, något ett offensivt skickligt Salford kan utnyttja!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |