Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 26/11 – FA-cupen levererar skrällarna?
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 26/11 – FA-cupen levererar skrällarna?

Publicerat 2022-11-24 23:25

Dubbla spikkryss är alltid en vågad väg att gå men å andra sidan hade det inneburit 12 rätt om dem bägge suttit i två ändå målsnåla tillställningar i League One. Med en stor portion fotboll från de lägre nivåerna om än i FA-cupen denna helg är det gångbart med en liknande strategi för att försöka pricka in möjliga skrällar – som kan leverera från flera håll. Så även från VM som givetvis rullar på med två matcher på lördagen och fyra under söndagen där toppmötet Spanien – Tyskland summerar kupongen under söndagskvällen. Då ska vi vara där med chans på 13!

Spelstopp: 15:59 lördag 26 november


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Frankrike – Danmark  1
2 Argentina – Mexiko 1 X 2
3 Hartlepool – Harrogate 1
4 Oxford – Exeter 1 2
5 Portsmouth – MK Dons 1 2
6 Sheffield Wednesday – Mansfield 1 2
7 Shrewsbury – Peterborough 1
8 Walsall – Carlisle 1 2
9 AFC Wimbledon – Chesterfield X
10 Japan – Costa Rica 1
11 Belgien – Marocko 1 X
12 Kroatien – Kanada 1 X 2
13 Spanien – Tyskland 1

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Spanien – Tyskland

Med Tysklands överraskande förlust trots ledning länge och Spaniens fullkomliga demolering av Costa Rica är det onekligen ett laddat utgångsläge när dessa två europeiska giganter drabbar samman. För visst har världsmästarna från 2010 Spanien och 2014 års dito Tyskland alla möjligheter att bli VM:s hittills bästa match?!

Två offensivt lagda lag där Tyskland må vara snäppet mer erfaret kanske men Spanien desto hungrigare innebär intressanta förutsättningar, inte minst då Tyskland med all största säkerhet är ute vid förlust. Vilket givetvis vore ett stort fiasko och i nivå med Jogi Löws upplaga från 2018 som då regerande världsmästare.


Skrällpotential: Kanada

Det blev visserligen förlust mot ett på pappret rätt överlägsen Belgien men sett till matchutvecklingen och dess händelser har Kanada all rätt att känna sig snuvade. Och trots att de fick en straff tilldömd missade storstjärnan Alphonso Davies möjligheten att göra Kanadas första VM-mål någonsin.

Det spelmässiga och viljan att gå framåt var dock en fröjd att se och med lite bättre skärpa och ett bättre domarteam här finns det ingenting som säger att dem inte kan besegra Kroatien. Ett Kroatien som såg lite väl idéfattiga och tröga ut i sin premiär och kommer med pressen på sig att vinna här mot en så pass given underdog som Kanada ändå är.


Omgångens säkra: Frankrike

Trots tidigt underläge såg aldrig Frankrike ut att känna av pressen i premiären mot Australien. Ett lugn och självförtroende som man inte ska underskatta i den här turneringen, allra minst med tanke på den bredd och spets som finns i den där truppen. Särskilt också när deras viktigaste offensiva spelare från 2018 Oliver Giroud nu också letat sig in i målprotokollet.

Flankerad av vindsnabba trubbelmakarduon Kylian Mbappé och Ousmane Dembélé har den franska offensiven mycket mer att ge mot Danmark nu än när lagen möttes i Nations League två gånger om här det senaste halvåret. Ett Danmark som hade det lite väl svårt mot Tunisien och inte riktigt kom till sin rätt offensivt sett. Blir hårt straffade här?


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Frankrike – Danmark1

Danmark var väldigt öppna med att dem siktade in sig på den här matchen som en nyckelmatch för gruppsegern, men efter premiären den första omgången har matchen fått en lite annan betydelse vad gäller danskarnas möjligheter till avancemang. Förlust här kan bli ödesdigert och det kan mycket väl märkas – och är även något som Frankrike bör kunna utnyttja.

2. Argentina – Mexiko1X2

VM:s stora praktskräll stod Saudiarabien för när dem med hänsynslös effektivitet vände och vann mot Leo Messis Argentina. Ett resultat som nu satt Argentina i en riktig rävsax med tanke på vad en förlust här kommer innebära. Med tanke på de spelare som ställs mot varandra här finns det en överhängande risk för en hel del avblåsningar, fouls och kort utdelade som stör matchrytmen – något som kan få storfavoriten ur balans ännu en gång?

3. Hartlepool – Harrogate1

Med båda lagen i den bottenskiktet av League Two efter 11 förluster på de första 19 omgångarna är det högst oklart hur mycket någon av dem faktiskt satsar på FA-cupen. Alla tecken vore därmed att föredra men då inget lag ’tjänar’ på ett kryss bör vi få en vinnare under 90 minuter Med tanke på Harrogates formkruva i bortaspelet och att dem faktiskt förlorade här i våras när lagen möttes i ligan får ettan fungera som en vettig chansspik i sammanhanget.

4. Oxford – Exeter12

Samma strategi och tankesätt som ovan går också att applicera på den här matchen men där respektive lag istället utmanar om playoff-platserna i League One. Exeters bortafacit hittills är ett orosmoln men deras målfarliga duo Jevani Brown och Sam Nombe kan inte räknas bort när den här matchen ska avgöras. Så var inte för snabb att spika hemmasegern när det vankas skrällarnas turnering!

5. Portsmouth – MK Dons12

Man trodde ju mer på MK Dons än vad man blev belönad med förra veckan och fjolårets ligatrea är således kvar under strecket på 14 poäng. Nu ställs The Dons som förlorat fler matcher än någon annan i ligan hittills mot ett Portsmouth som ännu inte förlorat hemma på Fratton Park. Det ska ju bara kunna gå på ett sätt varför det blir en given gardering då gästerna trots allt verkar trivas bättre i cupspelet denna säsong, och nog kommer tvåan rensa många kuponger!

6. Sheffield Wednesday – Mansfield12

Hemma på Hillsborough förlorar Sheffield sällan och tack vare det är The Owls på god väg upp från League One till The Championship. Här har dem också goda chanser såklart att hålla den fina hemmasviten till liv mot ett Mansfield som ändå släpper in en hel del mål en division ner. Samtidigt är det kanske ligan som är Sheffields primära fokus efter uttåget ur Ligacupen? Till rådande procent är det spännande med en gardering i alla fall!

7. Shrewsbury – Peterborough1

Det må gå betydligt trögare för Shrewsbury i ligan än för Peterborough men när det vankas cupspel bör hemmalaget kunna vaska fram lite extra motivation. Gästerna har också som bekant varit oberäkneliga denna säsong inte minst på bortaplan och lägger man till det faktum att Shrewsbury vunnit lagens två senaste möten här ligger ettan riktigt fin som en vågad chansspik!

8. Walsall – Carlisle12

Eftersom det tenderar att bli jämna matcher lagen emellan vore ett krysstecken ingen dum idé. Det lönade sig väl när dem möttes i ligan nyligen och hade detta varit just en ligamatch hade benägenheten varit större att utgå just från det även nu. Men då detta är en match som båda har råd att gå för det i bör detta bli lite mer öppet än senast och då kan matchen verkligen gå åt båda håll – undertecknad vill i alla fall tro att det är utgångsläget i FA-cupen.

9. AFC Wimbledon – ChesterfieldX

Då Chesterfield ångar på tillbaka mot League Two som de lämnade under plågsamma former 2018 efter andra raka degraderingen. Med klubben nu på rätt köl igen finns det all anledning att känna hopp inför möjligheterna att ställa till med en skräll. Detta då hemmalaget kanske får lite väl stort förtroende sett till formkurvan. Krysset ger ett för Chesterfield önskvärt omspel och då inget lag kryssade fler matcher mellan än Wimbledon och Chesterfield i respektive serie ifjol plockas spikkrysset rakt av. Vågat? Ja. Troligt? Ja!

10. Japan – Costa Rica1

En madrömstart utan dess like. Ja så kan man verkligen beskriva Costa Ricas premiär mot ett hänsynslöst Spanien som knappt tillät dem röra bollen och än mindre få till ett avslut. En match som tveklöst bör ha satt sig på psyket, konstigt vore ju annars, vilket ger Japan ett jätteläge att säkra sin plats i åttondelsfinalen efter vändningen mot Tyskland. Vinner här med momentum på sin sida?

11. Belgien – Marocko1X

Tempofattigt och oskärpa i sista passningen präglade såväl Belgien som Marocko i premiären. Och även om det var mer väntat att Marocko skulle få det svårt mot Kroatien var det ingenting i jämförelse med de problem Belgien hade med Kanada. En lika sval insats av favoriten Belgien här och ett oavgjort resultat är fullt möjligt. Samtidigt går det inte att komma ifrån att med Kevin De Bruyne och Co finns alltid potentialen att få träff så ettan måste alltjämt plockas med.

12. Kroatien – Kanada1X2

Bra lag har tur sägs det och det stämmer förvisso inte alltid men ändå tillräckligt ofta för att generera precis den typen av matcher och resultat som Kanadas senast mot Belgien, som innebär att dem fortfarande jagar det historiska första VM-målet. Här kommer dem försöka ta chansen och ser ju riktigt spännande ut men riskerar ju såklart återigen att kamma noll med tanke på den spets och erfarenhet som står på andra sidan i form av ett Kroatien som kan bättre än vad dem uträttade mot Marocko.

13. Spanien – Tyskland1

1-0 med sig till pausvilan, full kontroll på matchen och bud på fler mål. Sätter man inte sina chanser finns alltid risken att det straffar sig och ett tyskt försvarsspel som går att ifrågasätta löper också risken att bli ’synade’ även här. Spaniens spelmönster och bolltrygga spelare blir en rejäl utmaning och med den hunger som också finns ser spanjorerna ut att bli en riktigt spännande joker i det här mästerskapet. Är vi med mot 13 rätt inför den här matchen finns också gott spelvärde på X2 som en ’garanti’ för utdelning och det är ingen dum avslutning på kupongen!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |