Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 28/1 – FA-cupen för nästa hela slanten
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 28/1 – FA-cupen för nästa hela slanten

Publicerat 2023-01-26 23:58

FA-cupen är tillbaka bland utbudet och denna lördagskupong har plockat ut nio av dem, med övriga fyra matcher från The Championship och League One. Spännande cupmöten där några av de stora favoriterna ingår innebär en hög risk för antingen högvinst eller rent av slaktad utdelning varpå det kan löna sig att testa på ett större men reducerat system – allt för att inte gå miste om favoriten som faktiskt kommer bomma sin match. För inte går väl alla 80+ procentare och vinner respektive tillställning?

Spelstopp: 15:59 lördag 28 januari


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Manchester United – Reading 1
2 Preston – Tottenham 2
3 Fulham – Sunderland 1 X
4 Southampton – Blackpool 1 2
5 Blackburn – Birmingham 1
6 Ipswich – Burnley 2
7 Bristol City – West Bromwich 1 X 2
8 Luton – Grimsby 1 X
9 Sheffield Wednesday – Fleetwood 1 2
10 Coventry – Huddersfield 1 X 2
11 Hull – QPR 1 X
12 Middlesbrough – Watford 1
13 Peterborough – Portsmouth 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Manchester United – Reading

Det fortsätter att vara mycket fokus på Manchester United. Visserligen inte så konstigt kanske med tanke på utväxlingen de haft den senaste tiden och det faktum att dem numera är favorit att plocka en av de två Champions League-platserna bakom ledarduon i ligan – och har en fot och nio tår i finalen av Ligacupen.

Faktum är att det är returen mot Nottingham som väntar härnäst för United och då de har 3-0 att gå på där är det högst troligt att det är i den matchen det roteras snarare än här. Det finns ingen anledning för United att inte gå för FA-cupen och med nytt hopp bland supportrarna lär stämningen kunna hjälpa dem en bra bit på traven hemma på Old Trafford i kupongens avslutande kvällsmatch med start 21.00.


Skrällpotential: Huddersfield

Sakta men säkert börjar Huddersfield komma ikapp lagen ovanför och runt nedflyttningsstrecket. Senast blev det sånär tredje segern på de fyra senaste i ligan och den typen av kontinuitet kommer vara väldigt gynnsam när säsongen nu går in i ett oerhört viktigt och kanske rentav avgörande skede.

Kommande veckor kommer dock inte bara bli viktiga för Huddersfield för att se var deras säsong tar vägen. Coventry står också vid en form av vägskäl efter blott en seger på de åtta senaste omgångarna, om än mot några av seriens bättre lag nu mot slutet. Detta blir dock inte mycket lättare utan en problematisk, och troligen målsnål, tillställning för hemmalaget är att vänta mot ett Huddersfield som inte ger sig i första taget.


Omgångens säkra: Burnley

Sett till var Burnley står i tabellen i The Championship och marginalerna de har där är det verkligen inte svårt att se dem som klara favoriter här. Nu är det visserligen cupmatch som alltid kan ställa saker och ting på ända, på bortaplan dessutom, men tar man Burnleys insats i förra rundan med i beräkningen blir deras avancemang än mer underbyggt.

Med det sagt inte att Ipswich kommer lägga sig platt eller inte har chansen att störa gästerna. The Clarets kan däremot lägga ett helt annat fokus på den här matchen än hemmalaget – som man ska komma ihåg allt som oftast släpper in mål vilket kommer bli kostsamt mot en så pass stark motståndare som Burnley.


svenska spel


Utvalt system – 576 rader

1. Manchester United – Reading1

Formstarka Manchester United har som sagt ingen anledning att rotera här utan förväntas ställa upp med i princip samma lag som mot Nottingham senast. Det betyder att Marcus Rashford troligen kommer göra poäng igen och att nye Wout Weghorst får 90 minuter. Detta mot en motståndare som har en förmåga att släppa till väldigt mycket bakåt. Läge att sätta en slant igen på Weghorst som målskytt i matchen hos något av alla spelbolag som erbjuder 100% insättningsbonus?

2. Preston – Tottenham2

Inte för att Tottenham är mycket att vila ögonen på nu för tiden och vanligtvis hade garderingen legat nära till hands, men sett till det offensiva manfall Preston fortsätter att lida av går det inte att göra mycket annat än att helt spika Spurs här. Sett till hur saker och ting har varit den senaste tiden har inte vare sig Antonio Conte eller Spurs råd att kasta bort den här matchen. Med vår egen Dejan Kulusevski tillbaka bör det dessutom kunna lossna lite framåt!

3. Fulham – Sunderland1X

Som nykomlingen i respektive serie gör såväl Fulham som Sunderland det riktigt bra sett till förväntningarna inför säsongen. Vad deras ambitioner är i det inhemska cupspelet är dock inte helt klarlagt men klart är såklart att Fulham har större chanser att gå långt av de två. Både sett till truppkvalitet men också hur The Cottagers stått sig mot de bättre lagen i England. Gästerna bör dock kunna stå upp bra här och att de tar detta till ett omspel är inte alls omöjligt.

4. Southampton – Blackpool1X2

Nye Blackpool-managern Mick McCarthy tog snabbt till orda vad gäller klubbens prioriteringar. Ska man lita på det, vilket jag inte gör, kommer The Tangerines vaska den här matchen mot betydligt högre rankade Southampton som bör vinna detta oavsett vem man frågar. Personligen tycker jag dock att The Saints, som inte har det helt lätt i Premier League, sett bleka ut den här säsongen och att hamna på fel sida av en cupskräll vore därför inte ologiskt.

5. Blackburn – Birmingham1

Så kom det till slut Blackburns första kryss för säsongen. Något oförtjänt kanske men likväl en poäng som dem jobbade hårt för och verkligen behövde efter en tids svag ligaform. När det nu vankas cupmatch är Rovers alltjämt ett osäkert kort då det är svårt att veta vad man rimligen kan förvänta sig. Detsamma gäller för Birmingham som lika väl kan gå för det som helt vaska den här matchen för att istället koncentrera sig på ligaspelet. Ettan självklart först men garderingar välkomnas om utrymme finns.

6. Ipswich – Burnley2

Nog vore det överraskande om Burnley som fortsätter att ånga på mot Premier League med 18 poängs marginal till tabelltrean Watford skulle rotera bort sig och rentav förlora den här matchen? I alla fall på annat sätt än att Ipswich gör sin bästa match för säsongen och har alla marginaler med sig. Ett scenario som är liga otroligt som ologiskt i sammanhanget. Visst, det blir kanske inga 4-0 till gästerna men avancemanget löser dem.

7. Bristol City – West BromwichX2

Då det finns mycket att gilla med både Bristol City och West Bromwich har den här matchen alla möjligheter att bli en riktigt sevärd historia. Säkerligen också med mål åt båda håll där det blir intressant att se hur stor vikt lagen lägger på den här turneringen, inte minst gästerna som är bra med i kampen om playoff-platserna i ligan som är prio ett. Alla tecken är därför lämpligt men jag tror samtidigt inte att The Baggies känner sig redo att kliva ur FA-cupen riktigt än.

8. Luton – Grimsby1X

Utöver Bristol är Luton ett lag som det är lätt att tycka om och när The Hatters börjat få lite utdelning mot slutet bör säsongstipset om en ny playoff-möjlighet hitta hem. Här i cupen däremot finns det risk att de går på en mina då de spelat två matcher mer än gästande Grimsby de senaste sju dagarna – något som mycket väl kan göra sig påmint.

9. Sheffield Wednesday – Fleetwood12

Av alla matcher på kupongen är hemmasegern i detta möte en av de på förhand mest givna. Fyra raka inbördes segrar inklusive här för bara en vecka sedan gör Sheffield, som slog ut Newcastle i förra rundan och är erkänt vassa hemma på Hillsborough, till en solklar favorit. Och det är just då när det är så givet som det dyker upp en varningsflagg och skrällen här rensar nog samtliga system – vilket gör den till ett lika givet val att ha med.

10. Coventry – Huddersfield1X2

Ståendes vid varsitt vägskäl återstår det att se hur mycket risktagande och konstruktiv fotboll vi kommer få se här; dels på grund av gästernas tabellposition men också sett till hemmalagets skadeläge. I mina ögon talar det mesta för 0-0 även om det lika gärna kan gå åt endera håll med matchens enda mål. Upp till bevis för Victor Gyökeres som haft det lite tyngre efter julhelgen kanske att lösa tre poäng åt Coventry?

11. Hull – QPR1X

Tajt och snålspelat bör det även kunna bli här då varken Hull eller QPR är så värst mycket närmre något segerrecept som kan tänkas vara ihållande. Fem av Hulls tio senaste matcher har slutat med delad pott liksom fyra av QPR:s fem senaste vilket väger tungt när strecken ska fördelas. Att endast Preston och Cardiff gått mållösa ur fler matcher än duons 11 på 28 omgångar talar också sitt tydliga språk. Vid gardering går ettan först då Hull trots allt har Oscar Estupiñan längst fram som har ett gott målsinne.

12. Middlesbrough – Watford1

Marginalerna var inte med Watford förra helgen mot Rotherham och skadelistan är fortsatt nästintill oändligt lång. Något ett par spännande förvärv in och en spelsugen Ismaïla Sarr såklart skulle kunna råda bot på. Boro som gått oerhört starkt under Michael Carrick blir dock ingen lätt uppgift och man ska komma ihåg att Watford hamnat i trubbel flera gånger den senaste tiden. Att ställa ettan helt ensam till fint värde är därför bara logiskt!

13. Peterborough – Portsmouth12

Hemmafördelen till trots ska gästande Portsmouths uppryckning sedan tränarbytet inte underskattas här. Att ta tre raka segrar i dessa sammanhang är svårt men långt ifrån omöjligt, särskilt inte när de fått upp vittringen på lagen runt playoff-platserna. Och tittar man till hur tungt det gått för Peterborough under vintern och att dem kryssat mer sällan än någon annan i League One gör garderingen väntad.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |