Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 28/5
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 28/5

Publicerat 2022-05-26 23:04

Precis som befarat blev det till slut en helt slaktad utdelning på förra helgens kupong då både Liverpool, Manchester City och Chelsea lyckades vända sina matcher under dramatiska scener. Således finns 11 miljoner extra i potten den här veckan då Stryktipset är tillbaka på ordinarie spelstopp även om kupongen även spänner över söndagen. Guldkornet är självfallet Champions League-finalen men räkna med dramatik och känslor även i Championship som också är framme vid finalmatchen i sitt playoff!

Spelstopp: 15:59 lördag 28 maj


svenska spel


Match i fokus: Liverpool – Real Madrid

Endast VM-finalen kan mäta sig med Champions League vad gäller dragningskraft i fotbollsvärlden. Att det är mesta mästarna Real Madrid och Liverpool som gör upp i finalen den här gången gör det knappast mindre intressant världen över sett till vad som hände dem emellan 2017-2018. Liverpool fick visserligen en slags revansch säsongen efter men frågar man Mohamed Salah är detta den riktiga revanschen.

Det blir dock ingen lätt uppgift sett till vad Real Madrid uträttat hittills i turneringen med oddsen emot sig dessutom. Karim Benzema spelar sitt livs fotboll den här säsongen och bakom honom visar exempelvis Luka Modric att gammal är äldst medan Vinicious Jr inte räds någon – inte ens Virgil Van Dijk. En rafflande final är vad som väntar som säkerligen kommer bli en minnesvärd sådan!


Skrällpotential: Värnamo

Det gäller att smida medan järnet är varmt brukar det heta och det är precis vad nykomlingen Värnamo kan göra innan Allsvenskan tar ett kort uppehåll för att se landslaget ta sig an Nations League. Jonas Therns unga, spelskickliga och framförallt löpvilliga Värnamo har alla chanser att dra nytta av att Hammarby har 120 minuter plus ett straffavgörande i benen bara dagar bort.

Inte nog med det kommer gästande Hammarby med en förlust i cupfinalen i ryggen efter dyrbara straffmissar från annars så säkra Nahir Besara och Astrit Selmani. Hur dem laddar om inför den här matchen återstår såklart att se men undertecknad tror på problem för de nuvarande serieledarna.


Omgångens säkra: AIK

Även om det blev en missräkning senast mot Sirius för AIK och att dem står som bortalag här går det ändå inte att blunda för att dem har en ypperlig chans att säkra en viktig trepoängare nere i Helsingborg. Nykomlingen är i fritt fall efter sjunde förlusten av tio möjliga senast vilket innebar att Jörgen Lennartsson fick lämna sin tränarpost.

Inte mycket har stämt för Helsingborg hittills och att det skulle komma till den här slutsatsen är inte heller överraskande sett till hur det sett ut. Såväl resultatmässigt som prestationerna på planen har varit väldigt svårsmält för supportrarna som knappt kan tro att Helsingborg tagit sig upp från Superettan. Slagläge således för AIK som ska kunna ta detta med ett par måls marginal.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Liverpool – Real Madrid1X2

Hur gärna man än tror på Liverpool som kommer vara det spelförande laget här går det inte att utesluta Real Madrids möjligheter. Såväl under ordinarie tid som en eventuellt förlängning och straffläggning. Således är det bara att teckna samtliga tecken, luta sig tillbaka och njua av denna underbara final vilken sätter punkt för den europeiska klubblagssäsongen.

2. Häcken – Sirius1X

För femte matchen i rad gjorde skyttekungen Alexander Jeremejeff mål. För ett lag som Häcken är det såklart ovärderligt att ha en sådan spelare och att han stått för 50% av lagets målskörd är väl mer talande än något annat. Formstarka Häcken som klättrat till andraplatsen får därmed gälla som favoriter här men nog kan Sirius som visat framfötterna på sistone göra match av detta. Krysset räcker dock?

3. AFC Eskilstuna – Östersund1

Inte hade Östersund någon vidare rolig säsong ifjol då det blev ett tidigt konstaterande att 2022 skulle spenderas i Superettan. Men precis som väntat har det varit tufft även en nivå ner i näringskedjan då ÖFK efter nio omgångar parkerat näst sist i tabellen med blott en seger. Gästerna är dessutom fortsatt utan seger på bortaplan vilket bådar illa då Eskilstuna var ett av seriens starkaste hemmalag ifjol.

4. Mansfield – Port Vale1X2

Som en uppvärmning till miljardmatchen i match 9 som spelas på söndag är det playoff-finalen i League Two som ska avverkas under lördagen. Och det är verkligen hugget som stucket mellan dessa två vem som tar klivet upp till League One. Dock ska det väl sägas att Port Vale var bättre på resande fjol under ordinarie säsong och som lite mot oddsen vände underläge i semifinalen vilket inte ska underskattas!

5. Ham-Kam – Odds BK1

Nykomlingen Ham-Kam var tveklöst andradivisionens bästa lag förra säsongen och det har varit synligt även under de inledande omgångarna av Eliteserien. Fortsatt obesegrade hemma och poäng mot toppduon bådar gott inför fortsättningen. Mot ett formsvagt Odd som inte var någon publikvärmare förra säsongen heller singlas ettan tidigt!

6. Strömsgodset – VikingX2

Det är bara två veckor sedan dessa två möttes i ligan men nu är det dags igen. Frågan är bara om ambitiösa Viking, trea ifjol, lyckas bättre den här gången. 0-0 slutade deras senaste inbördes möte vilket är tredje gången av fyra som lagen fått dela på poängen. Särskilt inte med tanke på att Strömsgodset gått fem matcher i rad nu utan förlust vilket inkluderar upphämtningen senast mot regerande mästarna Bodö. Således är krysset nödvändigt!

7. FC Haka – FC LahtiX2

Sett till den senaste tidens resultat men även förra säsongens både grundserie och nedflyttningsrunda är det svårt att se logiken i hemmalagets oddsmässiga favoritskap. Lahti var riktigt svårslaget ifjol och har stått upp bra mot såväl HJK som KuPS och SJK i de senaste omgångarna. Haka däremot föll mot bottengänget VPS nyligen här på hemmaplan och har släppt in mål i alla utom en match hittills. Nytt poängtapp att vänta?

8. Inter Åbo – Ilves1

Precis som förra säsongen ligger Inter precis bakom och skuggar tabelltoppen. Ligans fjärde bästa lag i såväl grundserie som i mästerskapsrundan har således både potential och kapacitet att vinna den här matchen precis som dem gjort fyra av lagens fem senaste möten. I Benjamin Källman har också Inter en av ligans mest intressanta spelare så bli inte förvånad om han hamnar i målprotokollet!

9. Huddersfield – Nottingham ForestX2

Det är så oerhört mycket som står på spel denna eftermiddag på Wembley, något Huddersfield är väl medvetna om efter att ha tagit sig upp just via playoff säsongen 2016-2017. Tittar man till säsongens första halva är det osannolikt att dem nu står här, vilket får sägas gälla det motsatta för Nottingham som varit seriens bästa lag sedan Steve Cooper tog över. Nog håller väl ett spelförande Nottingham för trycket?

10. Degerfors – Malmö2

Segrarna mot nykomlingsduon Sundsvall och Helsingborg fortsätter att vara Degerfors enda poäng i Allsvenskan 2022. Sju förluster därutöver med totalt 8-21 i målskillnad är oroväckande med tanke på att det är ett vaket Malmö som precis säkrat cuptiteln som kommer på besök. Ett Malmö vars skadelista börjar ljusna och som ska väga över till deras fördel. Given spik!

11. Helsingborg – AIK2

Ingen spik är däremot mer given än den här då Helsingborg inte haft mycket att komma med och såklart inte kommer hitta någon magisk lösning för att bryta den negativa trenden såhär fort. Utan en klar identitet och en tydlig riktning framåt som också omsätts nere på planen pekar det mesta på att Helsingborg blir denna säsongs Östersund – det vill säga klar jumbo och tidigt bekräftad nedflyttning.

12. Norrköping – ElfsborgX2

Efter ett par bra resultat i ryggen som flugit lite under radarn var det på förhand intressant att se hur Rickard Norlings Norrköping skulle stå sig mot ett topp-jagande Hammarby. Svaret kom lika fort som det var tydligt. Något som också gör att det råder tveksamhet kring huruvida Norrköping faktiskt kommer hör hemma bland topp-6 denna säsong. Elfsborg däremot lär göra det definitivt och ska såklart komma oerhört långt här på att göra första målet i matchen.

13. Värnamo – Hammarby1

Sist men inte minst ut på kupongen hittas spännande nykomlingen Värnamo som tar sig an ett Hammarby vars reaktion här ska bli intressant att följa. Kvalitéer finns såklart men det är ändå tveksamt huruvida Hammarby klarar att ställa om efter den tunga cupförlusten. Naturgräset på Finnvedsvallen lär också vara till klar fördel för hemmalaget i sitt press-spel som har potential att överraska Hammarby ordentligt!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |