Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 30/4
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 30/4

Publicerat 2022-04-28 23:08

13 miljoner extra i potten denna lördag är inte fy skam och det kan verkligen behövas med tanke på att det är ett par riktigt tunga favoriter på kupongen. Blandat såklart med ett par riktigt svårlästa matcher nu när säsongens avslutande omgångar är mer eller mindre betydelselösa för flera av lagen, vilket kostar på i garderingsväg då det är högst oklart hur dagsform och motivation för dagen är. Det är dessutom en delikat avvägning i den sena matchstarten på Elland Road där Leeds tar emot serieledande Manchester City; satsa på en skräll eller lita på att City gör jobbet?

Spelstopp: 15:59 lördag 30 april


svenska spel


Match i fokus: Leeds – Manchester City

Med matchstart 18.30 är det den här matchen som återstår när kupongen förhoppningsvis är uppe på 12 rätt, och precis som vanligt finns det där och då ett bra värde att på en separat kupong spela mot det lag man satt sitt utgångstecken på. En på förhand mycket trolig City-seger exempelvis bör hitta hem men att, vid 12 rätt inför matchen, lägga en slant på framförallt krysset är en trevlig gardering i sig.

För även om det inte är så vidare troligt att City tappar poäng här med tanke på hur tajt det är i toppen mellan dem och Liverpool kvarstår ändå det faktum att The Citizens har sin retur mot Real Madrid kommande vecka i periferin. Hade deras första semifinalmöte slutat så som matchinledningen antydde skulle finalplatsen redan vara klar och tillåta City att spela sitt absolut starkaste lag helt påkopplat här. Räkna med viss rotation i alla fall?


Skrällpotential: Crystal Palace

Det är lätt att glömma snabbt i fotboll och stirrar man sig blint på de senaste omgångarna riskerar man att helt se förbi Crystal Palace här på St Marys. Visst, Southampton trivs bättre hemma än på resande fot och i James Ward-Prowse, med sina två mål senast, finns alltid potential att hitta nätet. Palace har dock stundtals visat betydligt bättre och snabbare progression än Southampton och har en hel del unga spelare som vill spela till sig en plats kommande säsong.

Gästerna förtjänar således större förtroende än vad både oddssättarna och svenska folkets streckfördelning antyder även i ett tidigt skede. Lyckas dem plocka bort Ward-Prowse och undviker att dra på sig hörnor och frisparkar kan detta absolut räcka hela vägen till en sällsynt bortaseger för The Eagles – som i öppet spel alltjämt är betydligt farligare än hemmalaget vars främsta hot kommer från liggande boll.


Omgångens säkra: Burnley

Man kan inte klaga på spänningen runt nedflyttningsstrecket i Premier League och det räcker att titta på när slutsignalen ljöd på Molineaux senast för att se hur mycket tre poäng där betydde för Burnley. The Clarets, som ser ut att få rätt i att ha gjort sig av med omtyckte Sean Dyche, får nu gälla som favoriter att klara kontraktet på Evertons bekostnad – mycket tack vare ett mer gynnsamt spelschema.

Då gäller dock att dem fortsätter att göra jobbet, inte slappna av och verkligen tro på att det kommer gå vägen. Det vill säga inte missa en sån här chans till tre mycket lovliga poäng mot ett lag som förlorat tio raka hemmamatcher och sex av sina sju senaste totalt sett. Ett läge som dem bara inte får missa, inte minst med tanke på vad som hände nyligen mot Norwich?


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Leeds – Manchester City2

Nu leder förvisso bara City med ett mål mot Real Madrid inför returen på onsdag men som det såg ut rent spelmässigt bör inte Pep Guardiola vara särskilt orolig trots allt. Dem har således all anledning att gå tillräckligt nära full styrka här för att inte riskera ett väldigt kostsamt poängtapp, men samtidigt är det nog att önska väl mycket att dem ska vinna med samma siffror som när lagen möttes senast.

2. Aston Villa – Norwich12

Det må se väldigt dystert ut för Norwich efter förlusten senast mot Newcastle men tills det matematiskt är över kommer inte The Canaries kasta in handduken. Det kan mycket väl ge en överraskning speciellt med tanke på att Aston Villa inte förmått skapa särskilt mycket av värde offensivt sett på sistone och inte heller vunnit på fem raka matcher – varpå man kan fråga sig hur det egentligen är med motivationen med hyfsat säkra åtta poängs marginal till Everton.

3. Southampton – Crystal PalaceX2

Inte för att Southampton är chanslösa här eller att dem egentligen, på pappret, har mer motivation än Crystal Palace men av de senaste veckorna att döma är det hemmalaget som sett betydligt tröttare ut. Palace har en annan typ av hunger och har hela säsongen tagit kliv mot det Patrick Vieira vill få ut av sitt lag, där de sista bitarna i grunden för en lovande säsong härnäst läggs här och nu. Spännande skrällpotential!

4. Watford – Burnley2

Nog skulle Burnley göra sig själva en enorm otjänst genom att göra om samma misstag här som mot Norwich. Med tanke på vad som står på spel måste detta generera tre poäng vilket skulle sätta än större press på Everton att behöva få ut något av sitt väldigt svåra kvarvarande spelschema. Med två raka segrar utan insläppt mål och en nyfunnen sammanhållning erbjuder Burnley veckans bästa spikläge.

5. Wolves – Brighton2

Trots tre förluster på sina fyra senaste lever alltjämt hoppet om spel i Europa nästa säsong för Wolves. För att dem ska kunna utnyttja West Hams trötta ben och tveksamma form gäller det dock att växla upp nu men inte mycket från deras sida tyder på att dem har det i sig. Ett Brighton som kan spela utan press på sig och dessutom får tillbaka viktige Yves Bissouma här bör således gilla sina chanser att ta en onödigt sällsynt bortaseger.

6. Blackburn – Bournemouth1X2

Med tämligen delikata förutsättningar här på Ewood Park ska det bli ytterst intressant att se vad respektive lag kan klämma fram i insatsväg. Blackburn som kommer från en moralstärkande derbyseger behöver fortfarande vinna båda återstående matcher för att ha någon chans på playoff medan Bournemouth inte har råd med poängtapp i kampen om andraplatsen med Nottingham och Huddersfield. Holmgång att vänta?

7. Nottingham Forest – Swansea1X

Med playoff-platsen säkrad är det bara att fortsätta gå för direktplatsen för Nottinghams del här i säsongens eventuellt sista hemmamatch. Då Bournemouth väntar härnäst är det av allra största vikt att inte förlora här mot ett Swansea som varit lite av en svängdörr defensivt sett på sistone. Mål brukar dock gästerna göra och det får Nottingham se upp med varpå det lockar att plocka krysset till låga streckprocent!

8. Middlesbrough – Stoke12

Efter segern senast är Middlesbrough åter i ett läge att med två avslutande vinster möjligen slå sig in i topp-6 förutsatt att Sheffield tappar poäng, och med flest hemmasegrar av alla lag i serien hittills ligger ettan såklart närmst till hands. Stoke är dock ett lurigt gäng och kanske än mer så när dem befäste sin mittenposition i tabellen, vilket uddamålssegrarna över playoff-kandidaterna QPR, Sheffield och Blackburn visat. Fin skrälltvåa att ta med!

9. Bristol City – Hull1X2

I en match som helt saknar betydelse men där båda lagen ändå har motivation att vinna för att avsluta på topp är det bara att strössla med garderingarna så mycket som plånboken tillåter. Hemmafördelen och Bristols målfarliga offensiva trio, som alla var delaktiga i segern senast, får dock utgångstecknet med reservation då dem mer regel än undantag släpper in minst ett mål.

10. Cardiff – Birmingham1X

Vid en första anblick kan det verka dåraktigt att ta ställning i en sån här match då Cardiff sett till formkurvan så tydligt bara vill att den här säsongen ska vara slut. Det här blir sista hemmamatchen och en chans att tacka supportrarna för sitt stöd under vad som varit en svår och lång säsong, en möjlighet som dem bör försöka ta sett till att det är ett svagt och på pappret inte alls lika motiverat Birmingham.

11. Coventry – Huddersfield2

Sett till de senaste omgångarna kan man inte säga annat än att Huddersfield fortsatt vågar drömma om att sno åt sig andraplatsen före Bournemouth och Nottingham. En ny stark insats här mot ett Coventry som varit väl så uddlöst i sina två senaste matcher tar dem ännu närmre, och med playoff-platsen redan säkrad har The Terriers ingenting att hålla tillbaka för trots bortaplan!

12. Millwall – Peterborough1

Som väntat blev Peterboroughs lilla formtopp lite för lite, lite för sent och degraderingen tillbaka till League One från The Championship är ett faktum. Och frågan är om inte luften helt gått ur dem nu vilket för dem är oroväckande sett till att det är ett högmotiverat Millwall, ligans näst bästa hemmalag, som står på andra sidan på The Den.

13. Reading – West Bromwich2

Nu när Reading till slut kan andas ut vad gäller överlevnaden i Englands näst högsta serie är det onekligen slagläge för gästande West Bromwich. Hemmalaget saknar dessutom bäste målskytten och poänggöraren Jon Swift vilket såklart innebär att deras chanser att motverka en fortsatt ihålig defensiv är närmare noll. Kupongens bästa spikvärde?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |