Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 30/7
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 30/7

Publicerat 2022-07-29 20:42

Stolpe ut för förra veckans system men det kanske var lika bra med tanke på den låga utdelningen. Desto bättre blir det att det även denna vecka ligger extramiljoner i potten som naturligtvis ska fördelas ut när den engelska ligasäsongen nu inleds. Utöver Community Shield-mötet mellan Liverpool och Manchester City som såklart drar blickarna till sig, och tre svenska matcher som summerar kupongen, drar The Championship igång med sin premiäromgång där allt givetvis kan hända! Spännande tider minst sagt!

Spelstopp: 15:59 lördag 30 juli


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Liverpool – Manchester City 2
2 Blackburn – QPR X
3 Cardiff – Norwich 2
4 Blackpool – Reading 1 2
5 Luton – Birmingham 1 2
6 Millwall – Stoke 1 X 2
7 Rotherham – Swansea 2
8 Wigan – Preston  1 2
9 Middlesbrough – West Bromwich 1 X 2
10 Hull – Bristol City 1 2
11 GIF Sundsvall – Varberg X 2
12 AFC Eskilstuna – Dalkurd 1
13 Halmstad – Landskrona 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Liverpool – Manchester City

Ingen kan säga något om att det i Premier League är Liverpool och Manchester City som dominerat de senaste åren. Rivaliteten dem emellan och viljan att hela tiden utvecklas och vinna driver dem bägge under ledning av två av världens absolut bästa managers. Det är således inte mer än rätt att FA-cupvinnaren Liverpool tar sig an ligamästaren Manchester City i säsongsupptakten i Community Shield.

Det blir en första värdemätare och en indikation kring vem som faktiskt kommer kliva in i säsongen som favoriter. Liverpool och Jürgen Klopp vill såklart ösa över det ansvaret på Pep Guardiolas Manchester City som såg till att plocka in Erling Håland, men Liverpool har å sin sida knappast blivit ett dugg sämre än fjolåret – trots att Sadio Mané lämnat och ersatts med Darwin Núñez och Fábio Carvalho.


Skrällpotential: Stoke

Med tanke på hur bra Stoke inledde fjolårssäsongen i The Championship och att manager Michael O’Neill fått bra backning under transferfönstret såhär långt finns det ingenting som hindrar dem från att faktiskt gå ännu bättre denna säsong. Dwight Gayle exempelvis lär göra mycket nytta längst fram med sin erfarenhet av spel i såväl den här serien som Premier League.

Nu ställs visserligen The Potters mot ett vanligen urstarkt hemmalag i form av Millwall som återigen var och snuddade på playoff-platserna i våras. Dock ska sägas att Millwall tappat sin bäste poängplockare Jed Wallace som inte blir enkel att ersätta, och såklart kommer bli märkbart i ett ganska begränsat lag med små resurser.


Omgångens säkra: Swansea

Russel Martin gjorde mycket rätt i Swansea när han tog över klubben under fjolårssäsongen och ändrade framförallt lagets mentalitet och spelsätt. Något som nu satt sig och som ska börja ge frukt även i poängställningen. För nog var det så att spelet ofta förtjänade mer än vad resultatet visade och med Michael Obafemi och Joël Piroe har The Swans två av ligans bästa avslutare.

Nykomlingen Rotherham kommer såklart göra sitt allra yttersta i premiären som dem också dragit fördelen av att få spela hemma, men som dem höll på att sjabbla bort direktplatsen under ligaavslutningen är det inte alls säkert att dem blir särskilt lyckosamma – vare sig här eller under säsongen generellt sett då dem kommer få bekänna färg både en och två gånger.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Liverpool – Manchester City2

Precis som vanligt bör det bli en riktigt trevlig fotbollsmatch att följa mellan Englands två bästa fotbollslag för såväl supportrar som den neutrale. Försäsong som det fortfarande är på sätt och vis gör det aningen svårbedömt formmässigt men då Liverpool brukar köra stenhårt uppe i alperna kan det vara ett och annat trött ben som ännu inte är 100%. Citys truppbredd och vana att spela just den här matchen ger dem således ett övertag.

2. Blackburn – QPRX

Såväl QPR som Blackburn har bytt managers inför säsongen efter att bägge ha sjunkit som en sten under vårsäsongen. Målen torkade upp för hemmalaget och kanske främst Ben Brereton Diaz medan omklädningsrummet tappade förtroendet i gästande QPR. Hur lagen hämtat sig från det och hur väl förberedda dem är liksom hur långt dem kommit under det nya ledarskapet återstår således att se varpå det enda rimliga är att utgå från krysset och gardera så mycket som plånboken tillåter!

3. Cardiff – Norwich2

Även om Cardiff bet ihop under vintern och tidiga våren så pass att dem aldrig riktigt behövde oroa sig för nedflyttningsstriden är det alltjämt en säsong att glömma. Frågan är bara hur pass mycket bättre det rimligen kan gå denna säsong utan större sportslig satsning vilket ett Norwich med all sin erfarenhet och spets på den här nivån ska kunna göra processen kort med. För nog studsar väl Teemu Pukki och Co tillbaka direkt?

4. Blackpool – Reading12

Fjolårets nykomling Blackpool gjorde en riktigt bra säsong ifjol, inte minst hemma, och har flera fina skrällar färskt i minnet. Det bådar såklart gott inför framtiden men detta blir också den tuffa andrasäsongen med ny manager dessutom vilket inte alls är någon garanti för nytt kontrakt. Dem bör dock gilla sina chanser mot ett Reading som inte övertygade ifjol och som dessutom tappat sin bästa offensiva spelare Jon Swift!

5. Luton – Birmingham12

Ett numera hårdsatsande Luton siktar på andra raka playoff-placeringen efter att på allvar flörtat med Premier League i våras. Fina nyförvärv in visar att man har fullt förtroende för Nathan Jones som med sitt 3-5-2 visat sig vara jobbiga att möta för de allra flesta. Något ett bortaklent Birmingham som verkligen haft det turbulent både på och utanför planen lär erfara denna premiärdag. Vettig spik men varför inte plocka den mest osannolika tvåan på hela kupongen när det är jackpottvecka?

6. Millwall – Stoke1X2

Trots att Millwall tappat sin bästa spelare inför säsongen går det ändå inte att någonsin helt räkna bort dem hemma på The Den då dem trots allt var ligans tredje bästa hemmalag ifjol. Dock får Stoke sägas ha bra chans att ta både en och tre poäng här sett till vad dem borde kunna få ut av sin trupp, liksom sättet dem inledde fjolårssäsongen på. Men nog är det väl nu eller aldrig för Stoke?

7. Rotherham – Swansea2

En nykomling i en hemmapremiär går man inte emot i första taget av princip men att tappa sin bäste målskytt trots uppflyttningen bådar sällan gott. Det kan således ta ett tag för Rotherham att spela in sig i The Championship innan poängen börjar hitta in på kontot. Swansea, en av huvudfavoriterna till playoff-platserna, ser säkerligen detta som en drömöppning av sin säsong. Vinner med ett par måls marginal?

8. Wigan – Preston12

Precis som Rotherham hade även Wigan darr på manschetten under vårens upplösning i League One. Direktplatsen via seriesegern säkrades dock till slut och The Latics spelar återigen i andradivisionen. Jämfört med sina bägge nykomlingskollegor är Wigan också bättre rustade och ska kunna göra bra ifrån sig. Tufft blir det däremot omgående då Preston med smarta värvningar har mer att ge än 13:e platsen från ifjol. Öppet!

9. Middlesbrough – West Bromwich1×2

Med matchstart 18.30 blickar vi mot Riverside där Chris Wilder ska fortsätta det han påbörjade förra säsongen med Boro som sånär gav en playoff-plats i slutändan. Samma goda momentum är det inte riktigt i West Brom som alltjämt får sägas vara ett frågetecken under Steve Bruce, även om det värvats rejält och på rätt platser i form av poängspelarna Jon Swift och Jed Wallace. Till rådande tecken ser det dock riktigt intressant ut från höger!

10. Hull – Bristol City12

Då endast Barnsley gjorde färre mål förra säsongen än Hull är det knappast till deras fördel att ha sålt av bäste målskytten Keane Lewis-Potter, och inleds det med ett par förluster ser det ganska omgående oroväckande ut. Mot ett anfallsglatt Bristol där det mycket väl kan behövas ett par mål för att avgå med segern ser det genast problematiskt ut även om gästerna har frågetecken på ett par nyckelspelare. Säkrast att gardera!

11. GIF Sundsvall – VarbergX2

Förlusten borta i Helsingborg blev till slut droppen och nog är det väl så att om man inte vinner den typen av matcher är det nog dags att börja planera för en retur tillbaka till Superettan. Visst återstår det nästan halva säsongen men det är alltjämt dystert i Sundsvall i behov av ett rejält omtag. Mot ett Varberg som sällan förlorar mot den undre halvan ser segerchanserna skrala ut men en välbehövlig hemmapoäng är inte omöjlig sett till Varbergs bortafacit!

12. AFC Eskilstuna – Dalkurd1

Bottengänget Dalkurd må ha krigat sig till samtliga tre poäng senast mot J-Södra men mot ett hemmastarkt och offensivt skickligt Eskilstuna slår blixten inte ner två gånger. Gästerna vann det hemmamötet trots att dem släppte in två bollar vilket sett till deras målstatistik hittills kommer som en överraskning. Gott revanschläge således för Eskilstuna här som bara behöver en bra start för att undvika onödig dramatik.

13. Halmstad – Landskrona1

På tal om revanschläge finns det kanske inget bättre sådant än för just Halmstad som mot oddsen och matchutvecklingen föll senast lagen möttes nyligen. Landskronas insatser därefter gör inte att garderingen lockar nämnvärt och serieledande Halmstad ska istället planenligt få sin revansch utan större betänkligheter i kupongens tidsmässigt sista match. Magnus Haglunds gäng är bättre på alla plan och missar inte chansen en gång till!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |