Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 31/12 – Nu stänger vi 2022 med 13 rätt!
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 31/12 – Nu stänger vi 2022 med 13 rätt!

Publicerat 2022-12-30 00:09

Årets sista dag är här och så även årets sista tipskupong. Den sträcker sig dock både över själva nyårsafton och hela vägen in i nyårsdagskvällen då det bara är de fem första matcherna från Premier League som spelas under lördagen. Det betyder således att både Chelsea och Tottenham kommer lagom till att första pizzabeställningen levererats hem till dörren under söndagen när övriga åtta matcher ska jobbas in till full pott. För vad vore väl en bättre start på det nya året och inringning av det gamla? Nu åker vi!

Spelstopp: 15:59 lördag 31 december


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Brighton – Arsenal 1 2
2 Manchester City – Everton 1
3 Fulham – Southampton 1
4 Newcastle – Leeds 1 2
5 Bournemouth – Crystal Palace 1 X 2
6 Nottingham Forest – Chelsea 2
7 Tottenham – Aston Villa X 2
8 Blackburn – Cardiff X
9 Blackpool – Sunderland 2
10 Coventry – Bristol City X 2
11 Huddersfield – Luton 1 2
12 Millwall – Rotherham X
13 Peterborough – Wycombe 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollSpela ansvarsfullt.
Testa dina spelvanor med Spelkollen

 

Match i fokus: Tottenham – Aston Villa

För nionde (!) matchen i rad släppte Tottenham in första målet i matchen. Men inte bara det eftersom det återigen var en väldigt blek första halvlek från Spurs som enligt självaste Erik Niva återigen spelade som ett bottenlag. Och med facit i hand bortsett de sista 20-25 minuterna av matchen är det svårt att argumentera emot det påståendet.

Således blir det intressant att se om trenden håller i sig även här när Unai Emerys Aston Villa gästar. Ett Villa som slagit både Chelsea och Manchester United i ligan denna säsong och som gav ett betydligt bättre intryck mot Liverpool senast än vad Tottenham gjorde mot Brentford.


Skrällpotential: Brighton

Roberto De Zerbis Brighton skakade snabbt av sig uttåget ur Ligacupen genom att komfortabelt besegra Southampton på sydkusten på annandagen. The Seagulls kom återigen till en hel del chanser men med skillnaden att de faktiskt satte dem den här gången vilket var nyttigt inför vad som nu väntar när Premier League rullar vidare in i det nya året.

Arsenal blir sannerligen ingen lätt uppgift då The Gunners har riktigt gott momentum att luta sig mot när vinnarkulturen sakta men säkert byggs upp. Det ska dock sägas att förr eller senare kommer det en förlust då inget lag har överpresterat sitt förväntade antal poäng lika mycket som Arsenal. Med tanke på att Brighton vunnit lagens två senaste inbördes möten, tillsammans med sin spelskicklighet, är det inte omöjligt att detta är just det tillfället.


Omgångens säkra: Chelsea

Trots en pigg start har det inte varit någon dans på rosor för Graham Potter i Chelsea. Skönt då för alla inblandade att omstarten i ligan efter tre raka förluster före VM-uppehållet slutade med en komfortabel 2-0 seger hemma i London. Något som har alla möjligheter att följas upp på liknande sätt i Nottingham. Varför inte se om det går att boosta det utfallet genom någon av alla bettingbonusar som finns därute?

Nykomlingen hade som bekant ingenting att sätta emot Manchester United i tisdags och med ligans sämsta målskillnad är det inte svårt att förstå varför. Blott 11 mål gjorda men 33 insläppta, näst sämst i bägge kategorier, gör det svårt att landa annat än en nästjumboplats i tabellen. Om Chelsea nu faktiskt kommer till den här fasen av säsongen med ny energi och pigga idéer blir det en tung afton för hemmalaget.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Brighton – Arsenal12

Brighton är ett av få lag utanför de uppenbara topplagen som klarar av att i enskilda matcher spela på lika villkor som Champions League-klubbarna. Trygga med bollen såväl utan som under press borde såklart kunna generera ännu mer. Den nuvarande sjundeplatsen är dock minst sagt rättvis då det fortfarande finns frågetecken kring effektiviteten. Får de träff finns dock alla chanser att få med sig något mot ett hårt streckat Arsenal som alla räknar med tar ytterligare en seger här. Läge för alla tecken?

2. Manchester City – Everton1

Erling Håland och övriga i Manchester City sumpade visserligen lite väl många lägen men hade i slutändan inga problem att vinna med två måls marginal mot Leeds. Mer av samma vara är att vänta här då norrmannen Håland fortsätter sin jakt på nya målrekord i ett City som redan släppt iväg Arsenal lite väl långt i tabellen. Femte raka inbördes segern utan insläppt mål på ingång med andra ord!

3. Fulham – Southampton1

Med fjärde raka förlusten inkasserad har Southampton parkerat sist i tabellen och nye managern Nathan Jones har onekligen en lång uppförsbacke framför sig. Inte blir det lättare när Fulham med matchavgörande Alexandar Mitrovic i spetsen står för motståndet. The Cottagers fick förvisso matchen mot Palace senast lite till skänks men har överlag imponerat stort hittills under säsongen. Vettig spik!

4. Newcastle – Leeds12

Tabelltrean Newcastle fullkomligt flyger fram och fina 3-0 senast mot Leicester var ytterligare ett bevis på de framsteg som fortsätter göras under Eddie Howes trygga ledarskap. Således kliver The Magpies in som solklara favoriter mot ett Leeds som fortsätter släppa in mål på löpande band – och som bara lyckats vinna två men förlorat nio av 13 tävlingsmatcher sedan augusti. Men med Arsenal på ingång härnäst för Newcastle och enorm potential för miljonutdelning vid skrälltvåa här får garderingen flyta med som en pigg nyårsraket.

5. Bournemouth – Crystal Palace1X2

Sett till vad som hände på annandagen och det faktum att Crystal Palace haft det kämpigt i bortaspelet hittills är detta en svårsiad tillställning. Båda lagen behöver poängen och båda lagen har också kapacitet att vinna, vilket såklart ställer till det när det gäller att plocka ut en trolig segrare efter 90 minuter. Alla tecken är därmed nästan ett måste med krysset som tydligt utgångstecken.

6. Nottingham Forest – Chelsea2

Med så många spelare in under sommarens transferfönster är det inte konstigt att det är svårt att skönja någon riktig röd tråd i nykomlingen Nottingham. Vad än Steve Cooper försöker få till får det inte önskad effekt i alla fall inte såhär långt och segern mot exempelvis Liverpool var en tillfällighet och anomali snarare än något annat. Ett galvaniserat Chelsea har således ett ypperligt läge att uträtta vad både Arsenal och nu senast United gjorde mot Forest!

7. Tottenham  Aston VillaX2

För den som håller på Tottenham kan det inte vara annat än plågsamt att följa laget för tillfället då samma mönster spelas upp match efter match. Bara jumbon Southampton har exempelvis gett bort fler ledningsmål än Spurs 14, där merparten är matchens första mål, och gör dem det igen här vilket vore 11:e gången i ligan på 17 omgångar och tionde raka totalt sett är man illa ute. Något som gästerna också är väl medvetna om.

8. Blackburn – CardiffX

Femte förlusten på sex matcher och andra raka trots att man gjort först målet är något som börjat oroa Blackburn-fansen. Fjolårets skyttekung Ben Brereton Diaz formdipp fortsätter och nog börjar kritiska röster höjas över manager Jon Dahl Tomasson. Mot ett Cardiff som gått för att spela 0-0 i sina två senaste matcher och kryssade för fjärde gången i rad senast blir det knappast lättare och om inte nu, när ska egentligen Blackburns första oavgjorda match komma för säsongen?

9. Blackpool – Sunderland2

Spikvärdet är högt även i den här matchen från The Championship där gästande nykomlingen Sunderland med all sin offensiva spets har fina möjligheter mot formsvaga Blackpool. Nästjumbon åkte nämligen på 12:e förlusten för säsongen i torsdags, deras åttonde raka match utan seger, samtidigt som Sunderland övertygade borta mot Wigan. Fyra mål framåt blev det för The Black Cats som bör få utdelning även här då bara två lag släppt in fler mål än hemmalaget.

10. Coventry – Bristol CityX2

Om Bristols Nigel Pearson hänger löst och laget som bara vunnit en av sina nio senaste matcher har tappat förtroendet för honom var det sannerligen ingenting som märktes på svårspelade The Den i Millwall i torsdags. Snarare tvärtom och om något bör den prestationen sett till inställning ha gjort gott för samtliga runt Bristol City. Något som också väger över till deras fördel när dem nu gästar ett något tröttkört och återigen trubbigt Coventry – som dock inte besegras i första taget. Spikkrysset ett möjligt alternativ?

11. Huddersfield – Luton12

Efter Lutons fina segrar över Norwich och QPR och med en snabb titt i tabellen är det lätt att kvickt se förbi hemmalagets chanser här. Men Huddersfield har verkligen lyft sig mot slutet och kommer inte ge upp detta i första taget. När gamle skyttekungen Jordan Rhodes dessutom är i målform är i alla fall inte jag villig att räkna bort The Terriers trots att mycket pekar mot det motsatta. Alla tecken en möjlighet som bör undersökas?

12. Millwall – RotherhamX

Precis som på Europatipset i torsdags är jag inte övertygad att det kommer gå fullt så lätt för Millwall trots hemmaplan och ett av ligans sämre bortalag som motstånd. En kryssgardering ska absolut kunna löna sig, för tredje gången i ordningen dessutom, mot ett Rotherham som bekant kryssat flest matcher av alla hittills. Men Millwalls väl så defensiva och chansfattiga matchen mot Bristol i torsdags i åtanke bör även detta bli en chans med få chanser och där framförallt gästerna håller hårt i poängen. Spikkrysset således en fräck spik!

13. Peterborough – Wycombe1X2

Sist ut hittar vi League One-mötet i Peterborough där hemmalaget tog första segern i ligan på två månader senast. Hemma är också där det tagit en absolut majoritet av trepoängare under säsongen och med revansch i sikte mot just Wycombe, och med ligans skytteligaledare tillgänglig, ligger också ettan närmast till hands här. Men Wycombe besegras inte hur som helst och gästerna stod trots allt upp bra mot serieledande Plymouth i torsdags. Alla tecken därmed ett måste!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |