Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 4/6
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 4/6

Publicerat 2022-06-03 00:28

Förra veckan stängde ner den europeiska säsongen i och med Champions League-finalen vilket innebär att det de närmaste månaderna återstår svensk fotboll från de lägre divisionerna. Och nu också då Nations League vilket ändå får sägas vara ett trevlig inslag under försommaren när man mest räknar ner inför semestern. Sverige spelar inte förrän på söndag men Italien – Tyskland fungerar riktigt bra som uppvärmning!

Spelstopp: 15:59 lördag 4 juni


svenska spel


Match i fokus: Italien – Tyskland

De regerande Europamästarna Italien bommade VM-kvalet under uppmärksammade former bara ett år därpå och Roberto Mancinis vara eller icke vara kommer därmed vara under lupp det kommande året. Lyckas han växla in en ny generation spelare och framförallt ledare nu när exempelvis Giorigo Chiellini tackat för sig? Nations League kan mycket väl bli en nyckel för Mancini om han ska behålla sitt jobb.

Tyvärr för hans del är det tuffast möjliga motstånd som väntar i den inledande omgången av gruppspelet. Tyskland har redan gjort och gått vidare från sin förra era under Jogi Löw, som ledde Die Mannschaft under EM förra sommaren, då Hansi Flick tagit över. Den tidigare trippelvinnaren från Bayern München har stora planer för det tyska landslaget och har en trupp som blir oerhört intressant att följa det kommande året!


Skrällpotential: Gefle

Det är derbydags i Gävleborg där gästande Gefle nu för tiden får se sig passerade av Sandviken, men så sent som 2016 spelade allsvensk fotboll och 2013 kvalade till Europa. Säsongen 2022 har inletts ungefär på samma vis som den föregående gick vilket betyder att det är en lång väg innan Gefle är uppe på nivån från mitten av 2010-talet, men nog brukar dem trivas rätt bra i derbyt och har ändå fått en bra start på säsongen.

Seger senast det begav sig och poäng i fyra av lagens fem senaste inbördes möten är inte att underskatta. Inte heller deras motivation att inflika första hemmaförlusten för Sandviken sedan början av 2020. Det är 31 matcher sedan vilket såklart ska respekteras men är det något lag någon gång som ska bryta den sviten är det väl nu. Då tvåan helt utelämnas av gemene man är det bara att hugga direkt derby som det är!


Omgångens säkra: Motala

Det är nästan kusligt hur det stämt hittills vad gäller Motalas resultat hemma respektive borta. Fem segrar hemma och fem förluster borta talar sitt tydliga språk även om det var nära att den sviten bröts mot topplaget Karlstad senast. 2-1 med dryga 20 minuter kvar på bortagräs tappades under ett par kaotiska minuter men återigen visade Motala offensiv spets.

Med den offensiva uppsättningen som Motala har tillgång till bör det räcka hela vägen mot ett Täby som höll på att åka ur ettan ifjol, mycket tack vare deras bedrövliga bortafacit. Flest insläppta mål med 43 på 15 omgångar, nästan dubbelt så många som hemma, och 11 förluster kommer innebära problem här mot erkänt hemmastarka Motala.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Italien – Tyskland2

Ett Italien på nedgång och som dessutom är i stort behov av en generationsväxling bör kunna bli en riktig munsbit för ett mer up-and-coming Tyskland som sånär gick rent genom VM-kvalet. Bredden är vass och spetsen likaså i ett väldrillat landslag som Hansi Flick känner utan och innan. Med Qatar i periferin är det ett bra läge att jobba in de sista detaljerna nu och även att höja ribban genom att gå för Nations League-titeln.

2. Ungern – England2

Om det var något lag som visade hur mycket hemmafördel man kan dra i ett mästerskap så var det Ungern i fjolårets EM-slutspel. Tyvärr för deras del innebär fansens beteende där att den här matchen spelas utan hemmasupportrar, vilket såklart är ett stort plus för gästande England som med all sin kvalitet kan fokusera helt på att lösa tre inledande poäng i ’Dödens Grupp’.

3. Finland – Bosnien1X

Efter att ha stött på varandra i såväl EM- som VM-kvalet känner Finland och Bosnien väl till varandra vid det här laget. Med hemmafördelen och det i åtanke ska således 1X räcka långt här då undertecknad har svårt att se Bosnien redan ha hämtat sig från deras bedrövliga VM-kval — där dem dessutom brände chansen att ta playoff-platsen av Ukraina.

4. Litauen – LuxemburgX2

Det hör inte till vanligheterna att lilla Luxemburg kliver in i en match som favorit men likväl är det precis det som gäller här. Säkerligen mycket tack vare gästernas fyra av sex inbördes poäng när länderna möttes i EM-kvalet 2019 men också tack vare ett betydligt bättre VM-kval i en mycket svårare grupp dessutom. Läge för en spik till och med månntro?

5. Montenegro – RumänienX2

Inte hade Rumänien marginalerna med sig i VM-kvalet där andraplatsen bakom Tyskland levde till den sista matchminuten i den allra sista omgången. Surt såklart men också ett kvitto på att Rumänien är betydligt närmare ett mästerskap än vad Montenegro är. Tvåan får således gå först här men säkras upp med ett kryss utifall gästernas effektivitet står i vägen för dem ännu en gång.

6. Oskarshamn – Ljungskile1X2

Fjolårets bästa hemmalag Oskarshamn tappade direktuppflyttningen till Superettan i de sista omgångarna tack vare ett par bortaförluster. Något som verkar ha följt med laget även över vintern vilket gett en ganska sval start på de inledande tio omgångarna. Mycket återstår såklart av serien och efter att ha mött ett par topplag nu bör dem väl ha hittat ett sätt att säkra ett resultat att bygga vidare på. Intressant garderingsläge således!

7. Qviding – Vänersborg12

Få lag är så oberäkneliga som Vänersborg och det är därmed läge att plocka fram samtliga tecken för den som har råd. Qviding med sina sju förluster av tio möjliga och -11 i målskillnad är inte heller ett lag att hålla i handen varpå det verkligen är hugget som stucket vem som vinner här. Öppen match att vänta!

8. Åtvidaberg – Falkenberg2

Fjolåret var en enda lång och utdragen besvikelse som sånär slutade med degradering. 2022 har inletts på ungefär samma sätt där inte mycket studsar Åtvids väg och inte heller mycket talar för någon scenförändring heller inom den närmsta tiden. Nu kommer topplaget Falkenberg på besök som sina fyra bortaförluster på fem försök till trots ändå erbjuder en vettig spik.

9. Hammarby TFF – Karlstad2

Med fyra segrar på sex matcher börjar fjolårets tabellfyra Karlstad växla upp. Fyra mål senast varav tre i en riktigt vältajmad del av matchen innebär att Karlstad nu gjort flest mål efter serieledande Sandviken vilket räcker långt mot ett Hammarby som både förlorade och släppte in två bollar mot Vasalund och Sandviken nyligen – lag som Karlstad främst ska utmana. Vettig spik!

10. Motala – Täby1

Med en så pass hemmastark nykomling som dessutom gör så pass mycket mål är det svårt att se förbi att ettan ligger riktigt bra ensamt här. Täby klarade sig endast kvar ifjol genom att besegra då redan klara seriesegrarna BP i en av de sista omgångarna men kan, om nuvarande formkurva står sig, få finna sig att ta klivet ner denna säsong istället. Kupongens starkaste hemmafavör?

11. Sandviken – Gefle1X2

Så var det som sagt dags för derby och det är matcher som Gefle brukar kunna höja sig i, väl medvetna om storleken på uppgiften här i och med Sandvikens extraordinära hemmafacit de senaste åren. 32 hemmamatcher i rad säger såklart något och gör att ettan är given men räkna inte bort Gefle enkom därför. Dem har varit störst i bygden och har inlett säsongen relativt starkt så visst finns det hopp och optimism!

12. Vasalund – Stockholm Internazionale1

För ett år sedan skilje det två divisioner mellan dessa två och Vasalund har visat inledningsvis att dem siktar på att ta sig tillbaka till Superettan på första försöket. Visserligen har inte motståndet på sistone varit särskilt svårt men det är matcher som ska vinnas dem med, och då Stockholm Internazionale är samma typ av motstånd finns det väldigt lite som talar emot att Vasalund vinner även detta.

13. Las Palmas – Tenerife1X

Tenerife, som lyckades lösa en playoff-plats med minsta möjliga marginal, har 1-0 att gå på från det första mötet i denna semifinal. Las Palmas som avslutade säsongen urstarkt får således chansen att vända på steken framför hemmafansen och kommer kunna ta initiativet omgående här. En tidig kvittering ger momentum och det släpper väl inte hemmalaget men Tenerife kommer göra vad dem kan för att stänga butiken varpå krysset måste med!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |