Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 5/3
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 5/3

Publicerat 2022-03-04 16:21

Andra veckan av Tips-SM rullar vidare och precis som vanligt är det 13 matcher från Premier League och The Championship som utgör kupongen denna lördag. Jackpotten föll som bekant ut förra helgen men det finns ändå pengar att hämta sett till att flera hemmalag ser ut att streckas lite väl hårt nere i Championship och Chelsea ändå får räkna med en tuff match på Turf Moor. Notera att match 1 mellan Liverpool och West Ham på Anfield spelas sist med start 18.30. Värt att chansa med ett skrälltecken och hålla tummarna?

Spelstopp: 15:59 lördag 5 mars


svenska spel


Match i fokus: Liverpool – West Ham

Med åtta raka hemmasegrar i ligan och minst två mål gjorda i 10 av sina 11 senaste hemma på Anfield i ligaspelet är det klar fördel för Liverpool här. West Ham åkte trots starkast möjliga elva ur FA-cupen i helgen och har haft det lite kämpigt spelmässigt den senaste tiden, något som var i princip det omvända senast lagen möttes då West Ham lyckades bli ett av endast två lag som besegrat Liverpool denna säsong.

Nu är förutsättningarna desto bättre för hemmalaget som formligen flyger fram för tillfället. Utan större problem kunde ett roterat Liverpool ta sig förbi Norwich i helgens cupmöte och med 2-0 med sig till returen mot Inter på tisdag har Jürgen Klopp koll på läget – och kommer se till att gå för det här för att hålla jämna steg med Manchester City i toppen. 12:e raka segern i alla tävlingar på ingång?


Skrällpotential: Luton

Nog hade det varit fint om Luton hade slagit ut Chelsea i helgens FA-cupmöte och visst gick dem för det på bästa möjliga sätt. Förlusten där trots ledning två gånger om bör dock ha gjort gott för självförtroendet och kan visa sig vara en ’blessing in disguise’ sett till att dem såklart fokuserar på ligaspelet och stundande playoff-kval. Efter den senaste tidens fina form har Luton den sista platsen i egna händer.

Middlesbrough är tredje bästa hemmalaget i The Championship och blir såklart ingen lätt nöt att knäcka. Dem lyckades slå ut Tottenham på den här arenan i helgen men först efter ordinarie tid och ett fortsatt problemtyngt Spurs är kanske inte den bästa värdemätaren i nuläget. Boro föll mot bottengänget Barnsley i ligamatchen dessförinnan som man inte ska glömma bort och har flest förluster av alla lag på den övre halvan av tabellen!


Omgångens säkra: Hull

Trots vissa tveksamheter inför matchen senast mot Peterborough visade Hull ingen pardon mot sin nykomlingskollega eller för den sakens skull sin förre manager Grant McCann. 3-0 var rättvist sett till matchbilden och bröt en fyra matcher lång segerlös svit för The Tigers som håller försprånget till nedflyttningsstrecket intakt.

Nog bör dem gilla sina chanser att bättra på det ytterligare när ett formsvagt West Bromwich utan mycket till självförtroende kommer på besök. Gästerna har inte vunnit och knappt gjort mål på de fem matcher sedan Steve Bruce tog över, och The Baggies var uppenbart tagna av stundens allvar så fort baklängesmålet kom senast mot Swansea – något ett hungrigt hemmalag ska kunna dra stor nytta av.


svenska spel


Utvalt system – 256 rader

1. Liverpool – West Ham1

Liverpool är både sist ut på kupongen och en av de hårdast streckade favoriterna den här veckan och det är inte så konstigt. West Ham vann visserligen senast lagen möttes men har haft det tufft när Liverpool har bästa möjliga lag tillgängligt. Som läget ser ut ut nu och det fokus hemmalaget kan lägga på den här matchen gör ettan tämligen förutsägbar.

2. Aston Villa – Southampton2

Det går onekligen bra för Southampton nu som trots viss rotation senast ändå besegrade ett fullgott West Ham med i slutändan ganska klara 3-1, vilket innebär åttonde segern på de 12 senaste matcherna sedan Boxing Day. Här gillas deras chanser mot ett Aston Villa som inte riktigt får det att flyga just nu även om det blev seger senast mot Brighton, något som såg väldigt osannolikt ut efter första 45. Bra spikvärde!

3. Burnley – ChelseaX2

Det satt långt inne men ett roterat Chelsea kunde till slut avancera i FA-cupen mot Luton. En mer ordinarie elva är att vänta här och det talar såklart för en ensidig historia. Men, Chelsea fick bara med sig 1-1 i returmötet och Burnley, som kryssat flest matcher i ligan, har spelat upp sig tack vare lite ny energi från januarifönstret. Matcherna mot Man United och Liverpool exempelvis motiverar garderingen som kommer rensa fint!

4. Newcastle – BrightonX2

Med marginalerna med sig senast mot Brentford återstår det att se huruvida Newcastle kan bygga vidare på den senaste tidens form när ett segersuget Brighton väntar. Skadeläget på nyckelspelare som Trippier, Wilson och Saint-Maximin plågar hemmalaget alltjämt och 11 mot 11, mot ett så pass spelförande lag som Brighton, finns det klart bättre potential åt höger. Gästerna var bra senast men fick ingen utdelning, kanske att det vänder här?

5. Norwich – Brentford1

Bortsett de inledande veckorna på säsongen har Brentford fått det allt tyngre att hävda sig i Premier League med 14 förluster på de 20 senaste matcherna det absolut tydligaste tecknet. Jumbon Norwich innebär således en mer eller mindre måste-match för deras del där vi nog kan börja vinka adjö vid förlust. Norwich kommer gå all-in här för att tajta till nedflyttningsstriden ytterligare och ger inte bort något utan en rejäl fight!

6. Wolves – Crystal Palace1

Det här är kanske inte den match på kupongen som får det att vattnas i munnen allra mest och den riskerar också att bli en av de målsnålaste. Wolves, som vunnit tre raka hemmamatcher mot Palace utan att släppa in mål, bör dock kunna ta hem samtliga poäng sett till att offensiven nu är mer ordinarie än senast mot West Ham. Gästerna såg lite väl loja ut i FA-cupsegern mot Stoke, en attityd som inte räcker långt här om den upprepas.

7. Middlesbrough – Luton2

Inte råder det någon tvekan om att Middlesbrough förtjänar beröm efter att ha slagit ut både Tottenham och United ur FA-cupen, men frågan är huruvida dem kan ställa om när en av playoff-konkurrenterna väntar. Sett till att dem förlorat två av de tre senaste ligamatcherna är det kanske inte så lätt och då Luton stod upp nog så bra mot Chelsea, trots viss rotation för egen del, gillas gästernas chanser att få med sig samtliga poäng.

8. Preston – BournemouthX2

Ligans kryss-specialister, inte minst hemma på Deepdale, håller alltjämt drömmen om playoff vid liv men för att det ska bli verklighet gäller det också att omsätta det till segrar under avslutningen. Varför inte börja mot ett Bournemouth som visserligen har kvalitet men också haft marginalerna med sig mot såväl Blackpool som Stoke – och som kommer bli rejält överstreckat? Alla tecken rekommenderas för den som har råd!

9. Swansea – Coventry12

Då båda lagen trivs betydligt bättre i hemmaspelet blir det intressant att se hur den här matchen kommer utspela sig. Detta då det är Coventry som har mest att spela för då dem i allra högsta grad är inblandade i playoff-striden. Gaffeln har betalat bra den senaste tiden och blir således valet då den hittat hem i nio av lagens 11 senaste matcher i ligan. Matchens enda mål avgör?

10. Bristol City – Birmingham12

Precis som i matchen ovan är det svårt att förutspå vad vi kommer få se från båda lagen. Bristol har såklart en tydlig hemmafördel men fortsätter att släppa in lite väl många mål bakåt, vilket gör att det inte alltid räcker att förlita sig på sin fina fronttrio. Detsamma kan sägas för Birmingham som visserligen inte har samma uppenbara spets i offensiven men ändå är goda för en målrik tillställning här – där den stora frågan är vems försvar som tillåter mest.

11. Hull – West Bromwich1

Ett nervöst West Bromwich åkte på en ny förlust hemma mot Swansea och efter blott en seger på 11 matcher i ligan börjar hoppet om playoff-platserna falna. Steve Bruce har inte fått någon vidare styrsel på laget sedan han tog över och mot ett betydligt hungrigare Hull, som kan spela med större frihet och utan press, blir det tufft att bärga några poäng. Något som knappast hjälps av West Broms svaga bortafacit.

12. Reading – Millwall12

Med fyra nya insläppta mot Blackpool tog Reading återigen över stafettpinnen från Peterborough vad gäller laget som släppt in allra flest mål i ligan. Något som såklart gör dem fortsatt opålitliga i tipssammanhang som dessa och som Millwall, med fyra raka segrar, ska kunna utnyttja till sin fördel. Gästerna får dock se upp med formstarka Lucas Joao och John Swift i hemmalaget som kan ställa till med en hel del oreda!

13. Stoke – Blackpool1X

Det hör knappast till vanligheterna att Blackpool får den offensiva utdelning som senast mot Reading men med så pass mycket hjälp av motståndarförsvaret är det bara att tacka och ta emot. Svårare uppgift väntar här mot ett Stoke som gjorde det mesta rätt mot Palace i cupen men som nu kan fokusera helt på ligaavslutningen. Mot ett Blackpool som bara vunnit tre bortamatcher på hela säsongen och inte seda


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |