Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 7/5
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 7/5

Publicerat 2022-05-06 00:00

Trots skral utdelning är det ändå på sin plats att gratulera alla ni som ryggade systemet förra lördagen som gav 13 rätt med mersmak. Idel favoritsegrar vilket i sammanhanget var extra synd eftersom både Bournemouth, Middlesbrough och Nottingham hade garderats upp, men full pott är alltid full pott. Den här veckan är det nya matcher som gäller och nya jackpottmiljoner i potten också, 14 till antalet, och då det inte blir en ny favoritomgång är det dags att spetsa till garderingarna rejält!

Spelstopp: 15:59 lördag 7 maj


svenska spel


Match i fokus: Liverpool – Tottenham

Det finns flera fina matcher att välja och vraka mellan när man planerar upp fotbollskvällen denna söndag. Liverpools titeljakt passar alldeles utmärkt att inleda aftonen med då det ska bli intressant att se om dem lyckas ta revansch på Tottenham efter 2-2 tidigare under säsongen. Som Liverpool ser ut och agerar för tillfället, med Champions League-avancemanget som grädde på moset, ligger en ny Anfield-triumf nära till hands också.

Tottenham har dock potential att göra detta till en sevärd historia precis som senast lagen möttes. Dem hittade tillbaka till vinnarspåret senast och har alltjämt inte gett upp hoppet om fjärdeplatsen. Med spelare i form kan allt hända i alla fall innan matchen satt sig och Spurs  bäste målskytt Son, med två fullträffar senast vilket tagit hans total till 19 fullträffar endast tre bakom Mo Salah, får Liverpool se upp med!


Skrällpotential: Brighton

Efter vad som måste känts som en evighet utan både segrar och poäng har Brighton nu plockat tre fina segrar på sina fem senaste matcher. 3-0 mot Wolves senast var i underkant men likväl ett fint kvitto på vad Brighton kan få ut av sitt spel när saker och ting stämmer och utdelningen kommer. Graham Potter bör således gilla sitt lags chanser att sätta käppar i hjulet för ytterligare ett av lagen som slåss om Europa-platserna ovan dem i tabellen.

För nog ligger Manchester United i riskzonen att gå samma öde till mötes som både Arsenal, Tottenham och nu Wolves. Gästande United kunde visserligen tack vare Cristiano Ronaldo ganska obehindrat besegra Brentford senast och sno åt sig en poäng på Stamford Bridge dessförinnan, men är fortfarande inte att lita på överhuvudtaget. Med fem raka inbördes förluster för Brighton är det väl dags för revansch nu?


Omgångens säkra: Crystal Palace

Efter att Watford tappade 1-0 till 1-2 matchens sista tio minuter senast mot Burnley betyder deras femte raka förlust, och hisnande nog 24:e på 34 omgångar den här säsongen, att dem åker ur Premier League. Ett hårt slag såklart men också något som man ändå får säga varit väntat och egentligen bara avvaktat den definitiva bekräftelsen.

Med loppet helt kört för The Hornets är det svårt att se dem kräma ut något av värde borta på Selhurst Park där Crystal Palace varit stabila. Utöver Liverpool och Chelsea har bara två lag hämtat tre poäng här och med tanke på de framsteg som Patrick Vieira gjort med sitt lag under vintern blir detta en lämplig uppgift att ta nästa kliv – att kontrollerat och bekvämt vinna en match man är storfavoriter i.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Liverpool – Tottenham12

Förutsättningarna fortsätter att vara sådana att Liverpool måste gå rent under säsongsavslutningen för att kunna ta ligatiteln av Manchester City. Än så länge har dem inte visat några tecken på att vara nära något poängtapp och har hanterat spelschemat föredömligt, vilket håller dem inom räckhåll för den historiska kvadrupeln, men sett till att Tottenham faktiskt har spelare att göra match av detta är skrällvärdet alldeles för bra för att passa på!

2. Chelsea – Wolves1

Av de två inledande matcherna på kupongen är det Chelsea snarare än Liverpool som lever farligast vad gäller förväntningarna, detta sett till den senaste tidens form. Å andra sidan visar inte Wolves mycket av någonting de senaste omgångarna som genererat noll poäng av nio möjliga och noll mål framåt. Med tanke på att dem misslyckats att hitta nätet i tre av sina fyra senast mot Chelsea är det svårt att se förbi hemmasegern.

3. Brighton – Manchester United1X

Nog har Brighton spelat ett par matcher mot Manchester United som gett mersmak och om något så låter sig varken Brighton eller Graham Potter sig nedslås av ett tämligen dystert inbördes facit. The Seagulls har varit det bättre laget flera gånger om och i det skick United är just nu, kanske något uppblåsta igen efter de två senaste matcherna, vore revanschen en fin fjäder i hatten för hemmalaget – och karma för United.

4. Burnley – Aston Villa1X

Det verkar onekligen som att Burnley har bestämt sig för att inte åka ur och med det spela sin fotboll i The Championship nästa säsong. Vändningen senast lär ha gjort en hel del gott och ettan får således inleda streckningen här men det är samtidigt inte läge att lita på dem blint. Detta med tanke på den potential som fortfarande väntar på att låsas upp av Steven Gerrard i Aston Villa varpå alla tecken är att föredra om plånboken tillåter!

5. Brentford – Southampton12

Då båda lagen har skaffat sig ett tillräckligt stort försprång till nedflyttningsstrecket behöver dem inte direkt oroa sig över vad tre poäng eller inte här har för betydelse för säsongen som helhet. Däremot kan det absolut ha betydelse för vad man tar med sig in till nästa säsong varpå det blir intressant att se hur Southampton tar sig an den här matchen efter sex förluster på sina nio senaste – samtidigt som Brentford har en rekyl att vänta från senast på Old Trafford?

6. Crystal Palace – Watford1

Trots idelig försök har inte marginalerna varit på Watfords sida mot slutet, även om det också såklart ligger något mer i att förlora 24 av 34 omgångar. Med degraderingen nu officiell börjar jobbet med att omstrukturera vilket säkerligen innebär en del förändringar i matchtruppen här vilket ska spela Crystal Palace rätt i händerna. För visst ska hemmalaget vara betydligt hungrigare här?

7. Exeter – Port Vale2

Med The Championships sista omgång tidigarelagd enligt tradition är det istället två matcher från League Two som tar plats på kupongen. Port Vale som innehar den sista playoff-platsen i skrivande stund har likväl chansen att vid seger mot ett redan uppflyttat Exeter också gå upp via tredjeplatsen och slippa kvala. Motivationen bör således inte vara några som helst problem här!

8. Mansfield – Forest Green1

Mansfield är i samma sits som Port Vale men marginellt bättre, och såklart också med hemmafördel i sista omgången som mycket väl skulle kunna leda till att det istället är dem som tar den tredje och sista direktplatsen upp till League One. Sett till att Mansfield är ligans tredje bästa hemmalag den här säsongen och Forest Green likt Exeter redan är klara för uppflyttning erbjuder ettan riktigt fint spikvärde på ren motivation!

9. Malmö – Mjällby1X

Den fina våren fortsätter för lilla Mjällby som inför den här matchen placerat sig en poäng före de regerande svenska mästarna. Bara Hammarby har lyckats besegra Mjällby hittills och Malmö, visserligen obesegrade efter sex omgångar, har ännu inte fått igång sitt tunga maskineri. Utan Anders Christiansen bl a senast mot Hammarby saknas det där lilla extra vilket kan göra detta till en svårlöst seger trots hemmaplan.

10. Lazio – Sampdoria1

Det är tur för Sampdoria att dem verkar få bra med hjälp av Cagliari under strecket för att säkra sin status i Serie A. Fem poängs marginal har dem ner vilket ska räcka för att slippa stressa upp sig, vilket öppnar upp för ett högmotiverat Lazio som febrilt jagar femteplatsen som ger Europa League. Målkungen Ciro Immobile behövde bara dryga halvtimmen för att avgöra senast lagen möttes och något liknande är att vänta även här.

11. Betis – Barcelona1X2

Ett av kupongens mer intressanta kvällsmöten hittas i Andalusien där femteplacerade Betis, nyss krönta cupkungar, mycket väl kan ställa till det för Barcelona och med det sätta press på Atlético på den sista Champions League-platsen. Betis vann lagens tidigare möte under säsongen och har varit en jobbig motståndare för katalanerna, som också börjat se lite slitna ut på sistone. Slagläge för hemmalaget således?

12. Cadiz – Elche1

Livsviktiga poäng står på spel i botten av La Liga där framförallt Cadiz av dessa två är indraget i allra högsta grad. Med ligans sämsta hemmaform går det såklart att argumentera för att Cadiz kanske förtjänar att åka ur, samtidigt har deras fighting-spirit och karaktär verkligen hävdat det motsatta under vintern vilket räcker långt här. Elche kan tack vare sju poäng av nio andas ut och har kan få problem att stå upp mot ett vilt kämpande hemmalag!

13. Nice – Nantes1X2

Oväntad men inte desto mindre härlig cupfinal i Frankrike att avsluta kupongen med där tabellfemman Nice, ligans tredje bästa lag på resande fot, får gälla som favoriter här i Paris.  De stora drakarna PSG och Marseille är redan utslagna tack vare Nice vilket såklart stärker deras aktier ytterligare. Men Nantes har en stark andra halva av säsongen i ryggen och kan absolut göra match av detta. Tar finalen förbi 90?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |