Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 9/4
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 9/4

Publicerat 2022-04-07 23:40

Med förra veckans besvikelser i form av AIK, Aston Villa och Chelsea nu bakom oss lägger vi fullt fokus på att hitta mer rätt denna vecka istället. Kupongen som sådan ser dock lovande ut och det uppstår direkt två av tre fina revanschlägen i match 1 som är den sena matchstarten och match 3. Av de 13 utvalda matcherna den här lördagen återfinns fyra i Premier League, åtta i The Championship och precis som förra veckan hämtas den sista matchen från Allsvenskan.

Spelstopp: 15:59 lördag 9 april


svenska spel


Match i fokus: Southampton – Chelsea

Efter tunga 1-4 mot Brentford förra helgen åkte Chelsea på en ny smäll när det i veckan vankades Champions League. Egna misstag och en briljant för att inte säga Ballon d’Or-värdig insats av Karim Benzema gav en tämligen odiskutabel 1-3 förlust inför returen på Bernabéu som kommer redan på tisdag för The Blues.

Southampton som varit starka hemma på St Marys under säsongen har således ett ypperligt läge att få med sig ett positivt resultat när Chelse har fokus på annat håll, och såklart kommer behöva rotera för att hålla nyckelspelarna som ska starta på tisdag pigga. The Saints lär också efter två raka hemmaförluster och fyra utan seger totalt sett vara bra sugna på att ge fansen något att jubla åt. Bra skrällpotential?


Skrällpotential: Barnsley

Så länge det lever rent matematiskt finns hoppet alltjämt kvar för Barnsley att hänga kvar i The Championship. Det mest optimala hade såklart varit att ha vunnit mot Reading senast för att krympa avståndet till potentiellt två poäng om The Tykes vinner sin hängmatch dem fortfarande har tillgodo.

Mot ett Millwall som bara vunnit en av sina fem senaste matcher, men ändå har chansen att ta en playoff-plats fortfarande, är det i princip bara seger som gäller där varje återstående match för Barnsley är som en cupfinal. Då hemmalaget också behöver vinna i princip samtliga matcher som är kvar kan detta bli en riktigt svängig match, och vad är det då som säger att inte gästerna som har mest att spela för tar hem det?


Omgångens säkra: Tottenham

Om de tre senaste omgångarna är något att gå på är det bara att konstatera att Aston Villa har en lång väg kvar att gå innan dem är ett stabilt mittenlag med chans på kontinentalfotboll på det sätt dem tippades inför säsongen. Samtidigt är det väl bara att slå fast att saker och ting verkligen har vänts till det bättre och gladare i Tottenham där först Brighton innan West Ham och Newcastle slogs tillbaka med ett par måls marginal.

Gästande Tottenham ska således klara av att motsvara förväntningarna här då dem är bra mycket bättre rustade, har bättre spets och dessutom är mer organiserade taktiskt såväl med som utan boll. Harry Kane är i magisk form, Son visar återigen sitt vassa målsinne och Dejan Kulusevski trivs onekligen som fisken i vattnet – med en riktig speluppläggare som bryter rätt linjer där bakom i form av Rodrigo Bentancur.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Aston Villa – Tottenham2

Av det båda lagen visat upp den senaste tiden finns det inte mycket om ens något som talar för att Villa ska lyckas åstadkomma något i skrällväg här. Spurs har med fem segrar på sina sex senaste klivit förbi Arsenal på fjärdeplatsen vilket såklart är högsta prioritet i det här läget av säsongen, och som offensiven sprudlar för tillfället lär dem knappast gå mållösa från Villa Park. Bäst spikvärde på hela kupongen således!

2. Arsenal – Brighton1X2

Det börjar bli smått tragikomiskt för Brighton som återigen fick lämna planen mållösa. Norwich borde rimligtvis inte fått med sig något från matchen senast men när Brighton inte ens sätter bollen från elva meter då vet man att man är illa ute. Arsenal bör dock passa dem rent spelmässigt och med möjligen lite nerver i spel hos hemmalaget efter förlusten senast, där dem verkligen inte var bra, lockar fint värde på X2 så pass att alla tecken åker med!

3. Southampton – Chelsea1X

Även om Thomas Tuchel aldrig skulle erkänna det och inte spelarna heller är det svårt att se dem förlora matchen mot Brentford utan dubbelmötet med Real Madrid alldeles i närheten. Förlusten till trots har Chelsea ändå marginal ner till Tottenham och Arsenal varpå dem ”har råd” med ytterligare något poängtapp som exempelvis mot ett vanligen hemmastarkt Southampton som ska kunna dra nytta av förutsättningarna.

4. Watford – Leeds1X2

Trots att Watford gjorde väldigt många rätt senast mot Liverpool och dessutom visade prov på fighting spirit kunde dem ändå inte stå emot spetskvalitén till slut. Leeds erbjuder en klart mer överkomlig uppgift för The Hornets som måste plocka ett par segrar och dra nytta av Evertons kollaps för att lyckas hänga kvar i Premier League. Dock är gästerna onekligen på rätt spår sedan Jesse Marsch tagit över och blir en svår nöt att knäcka!

5. Blackburn – Blackpool1

Trots två missade poäng senast mot Coventry tack vare det oerhört sena insläppta målet finns det ändå mycket positivt att ta med sig för Blackburn. Bäste målskytten Ben Brereton Diaz är tillbaka och med skadeplågade Bradley Dack också tillgänglig finns återigen offensiva alternativ vilket kommer göra gott avslutningsvis när Rovers, som alltjämt är ligans nästbästa hemmalag, siktar mot playoff. Vettig spik!

6. Reading – Cardiff1

Som Cardiff vek ner sig i derbyt är det inte undra på att man ställer sig frågande till om dem nu checkat ut från den här säsongen. Kontraktet är nästintill matematiskt klart och mot ett betydligt hungrigare Reading som verkligen behöver poängen ska det bli tufft. The Royals har vunnit tre av sina fyra senaste hemmamatcher mot liknande motstånd och erbjuder således tillräckligt vettigt spikläge.

7. West Bromwich – Stoke1

Sju poäng av nio möjliga mot ligans tre bästa lag från sina senaste matcher hemma på The Hawthornes gör ändå att drömmen om playoff fortsätter hållas vid liv. Inte minst med tanke på deras starka hemmafacit under säsongen då fyra av sex återstående matcher spelas hemma, och med spelschemat som är kvar finns det ingenting som säger att The Baggies inte plockar 15 av 18 poäng – med början mot ett Stoke som gått nio raka bortamatcher utan seger.

8. Preston – QPR1

Med åtta förluster på de 11 senaste ligaomgångarna är det inte konstigt att QPR fallit ifrån topp-6 och även om inte särskilt mycket talar för dem under ligaavslutningen finns ändå chansen fortfarande. En seger kan absolut få fart på Rangers igen men utan Chris Willock blir det svårt och kanske framförallt mot ett hemmastarkt Preston. Gaffeln brukar löna sig när QPR spelar borta så den är inget dumt val nu heller om man känner behov av att ”säkra upp”!

9. Bristol City – Peterborough12

Nog är det uppseendeväckande att Peterborough helt plötsligt börjat plocka lite poäng när allt såg mer eller mindre kört ut? Faktum kvarstår dock att Boro tagit lika många poäng de sex senaste omgångarna som de 18 före, något som såklart motiverar en gardering som kommer rensa många system. Bristol är visserligen bättre offensivt sett men släpper precis som Peterborough in alldeles för mycket mål fortfarande vilket öppnar för mål i båda näten.

10. Millwall – BarnsleyX2

Trots att Poya Ashbagi nu börjat ta lite poäng med sitt Barnsley går det inte att komma ifrån känslan av talesättet ”too little, too late”. Det enda som kommer kunna rädda dem kvar nu är att vinna fotbollsmatcher, troligen minst fyra av återstående sju vilket såklart är enklare sagt än gjort. Men mot ett Millwall som tappat poäng i fem av sex matcher på sistone och kanske har lite för långt upp till playoff-platserna är allt möjligt!

11. Nottingham Forest – Birmingham1

Med momentum på sin sida och två matcher tillgodo dessutom har Nottingham skaffat sig ett ypperligt läge att inom några veckor säkra en plats i playoff-slutspelet. Planenligt 2-0 mot Coventry senast innebar fjärde raka hemmasegern och åttonde på de tio senaste hemma i ligan, något som självklart gör ettan mest trolig även här. Birmingham trivs inget vidare på bortaplan och ska inte kunna rå på ett högmotiverat hemmalag.

12. Swansea – Derby12

Att följa upp en sådan derbyinsats som förra helgen med en ny seger utan insläppt mål trots att det egentligen inte finns mycket kvar att spela om för Swansea är på ett sätt imponerande, men frågan är om hur länge till det kan hålla i sig. Derby vinner visserligen i princip aldrig på bortaplan men har inget annat val än att vinna samtliga matcher som är kvar för att inte degraderas. Största kupongrensaren av alla?

13. Degerfors – Häcken1X2

Eftersom vi bara är en match in på säsongen i Allsvenskan finns det än så länge inte många slutsatser att dra av särskilt mycket. Häcken må få det tidiga favoritskapet men efter fjolåret kommer dröja innan dem är att lita på enligt undertecknad, och på naturgräset i Degerfors där dem föll med klara 0-3 i somras går dem knappast säkra. Degerfors tog 22 av 34 poäng hemma ifjol och hade fyra ramträffar mot Djurgården senast vilket man inte får glömma bort!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |