Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Lördag 9/7
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Lördag 9/7

Publicerat 2022-07-08 22:39

Med sju miljoner extra i potten denna jackpottlördag är det med spänning vi vänder blickarna mot damernas EM-slutspel som såklart stjäl allt fokus denna helg, allra särskilt då de fem sista matcherna på kupongen spelas först på söndag. Sverige inleder gruppspelet mot VM-tvåan Nederländerna i match 1 och precis som i OS kan det bära riktigt långt med en bra start via en håll-käften-insats direkt. 3-0 mot USA då banade väg för OS-finalen så vem vet vad en stark trea kan göra för ett än bättre och rejält revanschsuget svenskt landslag den här gången?

Spelstopp: 15:59 lördag 9 juli


# järnspets-kooperativa spel 1 X 2
1 Nederländerna – Sverige X 2
2 Portugal – Schweiz 2
3 Degerfors – Norrköping 1 X
4 Bodö/Glimt – Sarpsborg 1
5 Strömsgodset – Odd BK 1 2
6 HIFK – Haka 1 2
7 VPS – Mariehamn 1
8 New York City – New England Revolutio  1 X 2
9 Elfsborg – AIK 1
10 Mjällby – Häcken 2
11 Kalmar – Sirius 1 2
12 J-Södra – Östersund 1
13 Utsikten – Öster 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Nederländerna – Sverige

Så var det äntligen dags för Sverige att göra mästerskapsdebut, och som de två senaste stora mästerskapen gått för svensk del är det inte utan stor optimism som EM nu stundar. Det smäller också direkt i premiärmatchen av gruppen då VM-finalisten Nederländerna står på andra sidan av våra nu välkända svenska fotbollsdamer, ett Nederländerna som inte alls är i lika god form som 2019.

Även om det vore nyttigt med en starkt prestation och en seger i premiären, vilket kan ge en väldigt bra grund att bygga vidare på precis som i fjolårets OS, är det ändå inte nu Sverige måste vara som bäst. Avancemang från gruppen bör inte vara något bekymmer men det är klart att en gynnsammare lottning i slutspelet är att föredra – varpå en premiärseger som är en väl så realistisk ambition såklart är vad Sverige siktar på.


Skrällpotential: Sirius

Det kommer sannerligen inte bli någon lätt match i Kalmar för Sirius men med en sådan målskytt som gästerna besitter i form av Christian Kouakou är man alltid att räkna med mot den här typen av motstånd. Inte minst då hemmaspelande Kalmar har det tungt med målskyttet för tillfället.

Sirius tenderar att släppa till en hel del chanser och har inte besegrat KFF på fem raka inbördes möten, vilket inkluderar två raka förluster här i Kalmar, men har samtidigt kanske heller inte haft ett bättre läge. Hemmalaget får som sagt inte riktigt den utdelning som tränare Henrik Rydström vill varpå det kan bli riktigt intressant om Sirius gör första målet som dem lyckades med mot både Norrköping, Elfsborg och AIK.


Omgångens säkra: Elfsborg

Det är inte bara Kalmar som har problem med målskyttet utan även AIK har det riktigt tungt i det offensiva spelet. Utan att skapa särskilt många chanser blir det också naturligt att det inte blir särskilt många mål gjorda, och utan sina främsta anfallsvapen längst fram blir det återigen tufft.

Elfsborg borta tillhör en av seriens svåraste bortamatcher och i det här läget som AIK är i nu, där dem saknar såväl John Guidetti som Jordan Larsson och Nabil Bahoui, blir det inte lättare. Man får heller inte glömma bort att AIK brukar ha det betydligt tuffare på resande fot än hemma i Stockholm varpå ett Elfsborg som är på gång nu har ett riktigt gott slagläge.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Nederländerna – SverigeX2

Uppladdningen har gått precis så bra som man hoppats på från svenskt håll och landslaget är mer än redo att ta sig an utmaningen som mästerskapet utgör. Truppen är så gott som identisk med den som gjorde så bra ifrån sig i OS och visst finns det ytterligare spelare som Fridolina Rolfö att lägga ansvaret på. Nederländerna är fortfarande ett bra lag med klasspelare som Vivianne Miedema men inget som Sverige ska visa för mycket respekt?

2. Portugal – Schweiz2

Förväntningarna inför mästerskapet må vara låga för båda dessa då dem kompletterar Sveriges grupp, men om det är något av dem som eventuellt skulle kunna skrälla sig till ett avancemang är det Schweiz som blev bästa tvåa i kvalet. Portugal däremot föll egentligen i playoffet men fick Rysslands plats på grund av rådande världsläge och har såklart tre riktigt jobbiga matcher framför sig.

3. Degerfors – Norrköping1X

Det vill sig inte riktigt för Norrköping som fortsätter att stå och stampa strax under mitten i tabellen. Utan bäste målskytten Totte Nyman här efter sin hjärnskakning senast blir det lite väl tunt i offensiven med i princip enbart Jonathan Levi, något som ger Degerfors riktigt goda poängmöjligheter hemma på naturgräset!

4. Bodö/Glimt – Sarpsborg1

Det har redan blivit för många poängtapp för de regerande mästarna Bodö/Glimt och även om förlusten senast i viss mån kan ursäktas av Champions Leauge-förberedelserna är det ändå hög tid att börja hämta ikapp Molde och Lilleström. Framförallt Molde som tappat poäng i två raka matcher är ett läge Bodö inte får ’passa på’. Sarpsborg som åkt på ett par smällar tidigare säsonger får således se upp här!

5. Strömsgodset – Odd BK12

Med fyra raka hemmasegrar i bagaget och inte mot vilket motstånd som helst är det förståeligt att streckfördelningen och oddssättningen är vänstervriden. Dock trivs hemmalaget sällan som favoriter och gästerna, som skrällde senast och inte alls är oävna i den här typen av matcher, kan absolut få bra utdelning här. Till rådande procent är det bara att hugga på garderingen som bör betala sig!

6. HIFK – Haka12

Nog är det svårt att ta in säsongsupptakten för HIFK efter den mer än godkända femteplatsen ifjol och någon gång kommer såklart även dem börja plocka poäng i serien. Frågan är bara när vilket ger gästande Haka utgångstipset här men med en snabb gardering då dem fortfarande har problem i bortaspelet och inte hade någon särskilt vass säsong ifjol. Så ett varningens finger höjt till alla dem som enbart tittar på nuvarande tabell!

7. VPS – Mariehamn1

Om det nu är garderingsläge i bottenmötet ovan är det desto mer tydligt spikläge här mot bortasvaga Mariehamn. Nykomlingen VPS har visserligen inte vunnit hemma än i ligan men har däremot mött tre av de fyra topplagen. Mot ligans nästjumbo som dem redan slagit med klara 3-1, och som precis lyckades undvika att direkt degraderas tillbaka till andradivisionen med knapp marginal ifjol, ska segern hitta hem återigen.

8. New York City – New England Revolution1X2

Visst är det jämnt att vänta återigen mellan dessa två som gjorde så pass fina säsonger ifjol. New York gick hela vägen i MLS medan New England fick ge sig i semifinalen av slutspelet och det ser absolut ut att bli slutspel för duon även i år. Dock har det gått lite tyngre för New York på sistone efter det ofrivilliga tränarbytet och med rådande streckprocent är det bara att jobba in från höger!

9. Elfsborg – AIK1

Sedan premiärförlusten hemma mot Mjällby har Elfsborg sakta men säkert tuggat igång säsongen. Det har roterats en hel del inledningsvis vilket förklarar en del poängtapp men med lite mer kontinuitet framöver och att få igång bortaspelet på samma sätt som hemma i Borås är mycket vunnet. Det är således ett Elfsborg på väg upp som formsvaga AIK gästar i vad som bör bli en väldigt annorlunda match från lagens föregående inbördes möte i Allsvenskan.

10. Mjällby – Häcken2

Stabilt utan att för den skull vara spektakulärt. Ja det går att sägas om båda lagen såhär långt men det är alltjämt Mjällby som det i första hand avser. Häcken har fått så gott som maximal utdelning på sitt spel och trivs som fisken i vattnet just nu under Högmos ledning, med stor draghjälp också av skytteligaledaren Jeremejeff såklart. Klarar gästerna att undgå egna misstag här, som Mjällby varit duktiga på att utnyttja på sistone, bör inte segern bli så svårlöst.

11. Kalmar – Sirius12

Även om inte Kalmar fått särskilt bra utdelning hittills och kanske trillar boll lite för mycket utan tillräckligt bra spets kommer det rimligtvis lyfta också för dem framöver. Det ser dock ut som att spelartappen från fjolåret ännu inte blivit ersatta på det sätt som man hoppats på vilket innebär att Sirius får ses med goda chanser att skrälla. I Kouakou har dem precis en sån spelare som KFF saknar och i den målform han är i går det inte att utesluta något här!

12. J-Södra – Östersund1

Omgångens ångestmöte hittar vi onekligen i Jönköping där formsvaga bottenduon J-Södra och Östersund gör upp. Inget lag har släppt in fler mål än dem såhär långt med ett snitt på 2+ per match och med tanke på utgångsläget är kanske samtliga tecken att föredra. Dock väger hemmafördelen tungt här liksom det faktum att J-Södra i alla fall har mål i sig varpå hemmasegern alltjämt är en vettig spik.

13. Utsikten – Öster1X2

Mellan serieledande Halmstad, Utsikten på tredjeplatsen och tabellsjuan skiljer det bara tre poäng åt vardera håll. Detta är således en toppmatch i Superettan trots att hemmalaget är nykomlingar efter sju år i de lägre divisionerna. Med tanke på deras fina form går det inte att räkna bort dem här trots att det är fjolårets tabellfemma man möter. Alla tecken blir därmed det bästa alternativet!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |