Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Stryktipset Söndag 22/5
Stryktipset

TIPS: Stryktipset Söndag 22/5

Publicerat 2022-05-21 10:59

Visst blev det en slamkrypare till kupong förra veckan och nog skulle det visa sig lönt att spela ett reducerat system med fler garderingsmöjligheter för att få med GAIS poängtapp exempelvis. Skönt således med en mer ordinarie kupong, om än på en helt annan dag än vanligtvis, där det för sista gången den här säsongen bjuds på engelsk och italiensk fotboll innan deras ligor är i mål och den svenska bollen tar vid. Synd bara att det är så pass många storfavoriter som riskerar att paja utdelningen rejält när Premier League och Serie A ska kröna en mästare denna eftermiddag!

Spelstopp: 16:59 söndag 22 maj


svenska spel


Match i fokus: Sassuolo – Milan

En match som endast behöver generera en ynka poäng. Ja det är allt som står mellan Zlatan Ibrahimovic och Scudetton. Sedan svenskens återkomst till klubben har kurvan under Stefano Piolis ledning pekat spikrakt uppåt och det går inte att säga annat än att det i slutändan kommer vara välförtjänt – förutsatt att Milan klarar av det sista testet mot ett Sassuolo som inte har något kvar att spela för.

Segern mot Atalanta senast och såklart också en oerhört stabil säsong vad gäller tålamod, motivation och en vilja att göra grovjobbet har lett fram till den här titelchansen. Klubbens första på ett drygt decennium och frågan är om inte detta blir Zlatans sista dans på den stora scenen, och kanske rentav den sista överhuvudtaget? Mer passande sätt att avsluta sin historia i Serie A på finns inte!


Skrällpotential: Häcken

Det är en gammal klassisk devis i Allsvenskan att en skyttekung god för 15+ mål i serien kan räcka oerhört långt. Alexander Jeremejeff är precis den spelaren som Häcken kunnat förlita sig på hittills med åtta fullträffar efter lika många omgångar. Visst kommer spelschemat bli tuffare de kommande omgångarna men 3-1 senast mot Kalmar innebar tredje raka segern vilket stärkt självförtroendet.

Nu gästar man ett Malmö som man verkligen inte vet var man har i nuläget och skadeläget ser fortfarande ganska dystert ut. 12 spelare var enligt rapporter otillgängliga när de regerande mästarna föll med 0-4 mot Djurgården senast och här kommer MFF återigen få klara sig utan Anders Christiansen. Onekligen är detta ett bra läge att möta Malmö!


Omgångens säkra: Leicester

Efter en liten uppryckning mot slutet ska Leicester nu ta säsongen i mål hemma på King Power Stadium och dem gör det med 8:e platsen i sikte. Förutsatt att dem vinner här och Wolves inte vinner på Anfield kommer Leicester att få en relativt bra avslutning på en annars tung säsong. Sett till att Jamie Vardy är skadefri och James Maddison visat klass de senaste omgångarna ligger hemmasegern nära till hands här.

Leicester har som bekant tagit nästan dubbelt så många poäng hemma som borta i ligan denna säsong medan Southampton, som inte har något kvar att spela om vilket varit tydligt den senaste tiden, alltjämt tillhör ligans bottenskikt vad gäller bortastatistiken. Bra spikvärde således!


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Liverpool – Wolves1X2

Med Champions League-finalen bara en vecka bort är det inte omöjligt att Jürgen Klopp roterar även i den här matchen likt senast mot Aston Villa. Segern löste Liverpool ändå och ska såklart med den fina bredden som finns kunna lösas även här mot ett Wolves som inte sett mycket ut för världen på sistone. Men, vid likaläge och rapporter att City kommer vinna är det inte säkert att motivationen finns för att pressa fram ett segermål – vilket ger ett ypperligt garderingsläge.

2. Manchester City – Aston Villa1

Det finns ju inte mycket som talar för att Manchester City ska missa titeln i säsongens sista match när dem har allt i egna händer. Går dem ut med samma övertygelse som inför den andra halvleken senast mot West Ham kan det här vara över redan efter 25 minuter. Dock lär Liverpool-legenden Steven Gerrard försöka göra allt han kan för att ta poäng här vilket också skulle kunna fungera som ett bra övningstillfälle inför den här typen av bortamatcher nästa säsong. Men räcker det?

3. Arsenal – Everton1X2

Nog var det många från Arsenal-håll som jublade när Everton säkrade kontraktet i Premier League, helt sonika med utgångspunkten att The Toffees då bara kommer att kasta in handduken och lägga sig platt för ett Champions League-jagande Arsenal. Undertecknad tror snarare att det kan fungera som extra tändvätska för Everton som för första gången den här säsongen kan spela helt utan press, och så som Arsenal vacklat mot slutet kan garderingen betala sig oerhört bra!

4. Brentford – Leeds12

Visst är det härligt med dramatik ända in på målsnöret och för Leeds gäller att dem säkrar ett bättre resultat än vad Burnley mäktar med mot Newcastle eftersom dem har klart sämre målskillnad. Räkna således med en tämligen nervös stämning här vilket Brentford, om dem är på humör denna sista hemmamatch för säsongen, bör kunna utnyttja. Oklart som det ändå är ligger helgarderingen nära till hands men gaffeln bör räcka.

5. Chelsea – Watford1

Trots sin status som regerande Champions League-mästare och en säsong som bådade gott får nu Chelsea summera en säsong helt utan titlar. Tredjeplatsen är redan garanterad och med Watford redan nedflyttade har den här matchen exakt noll betydelse rent sportsligt, vilket alltid innebär garderingsmöjligheter. Dock finns det en poäng för Chelsea med ett riktigt statement inför de nya ägarna som står för dörren och en klar hemmaseger är därmed att vänta.

6. Norwich – Tottenham2

Även om det räcker med en poäng mot jumbon Norwich för att säkra fjärdeplatsen lär Tottenham knappast vilja avsluta säsongen på annat sätt en med en storseger, i alla fall om Antonio Conte och skyttekungen Son får säga sitt. Sydkoreanen skuggar Mohamed Salah ett mål bakom men då egyptiern ser ut att vilas inför Liverpools möte med Real Madrid kan vi räkna med att Son kommer rejält taggad här vilket fäller avgörandet.

7. Brighton – West Ham2

Nog var det många som satte andan i halsen när West Ham gick upp till 2-0 senast mot själva Manchester City. Nu räckte det inte hela vägen men gör ändå att The Hammers har chans att passera Manchester United i sista omgången och med det nå Europa Leauge snarare än Conference League som redan är garanterat minimum. Något som kommer ske vid seger här samtidigt som United tappar poäng i sin match. Dags att lita på David Moyes?

8. Burnley – Newcastle1X2

Precis som för Leeds är det ett riktigt pressat läge som Burnley satt sig själva i. Poängen senast mot Aston Villa ger dem ändå ett övertag inför den sista matchdagen där det alltså räcker för dem att matcha Leeds resultat. Formstarka Newcastle blir dock ingen lätt uppgift och hamnar Burnley i underläge kan detta bli riktigt nervigt varpå det är säkrast att plocka med samtliga tecken.

9. Crystal Palace – Manchester United12

Det var inte mycket Crystal Palace kunde göra när Everton väl tänt publikens hopp i den andra halvleken i veckan och med tanke på vad som stod på spel var Evertons sena segermål också logiskt. Här slipper dock Palace den risken och ett Manchester United som verkligen varit ifrågasatt under säsongen räds man inte. Dock har gästerna betydligt mer att spela för och då det är oklart vilken elva dem ställer ut är det inte dumt att gardera upp!

10. Leicester – Southampton1

Med nio förluster på sina 12 senaste tävlingsmatcher går det verkligen att hävda att Southampton tillhör hela ligans formsvagaste lag och med tanke på hur mycket mål dem släppt in under säsongen totalt sett är det svårt att se detta ändras här på King Power Stadium. Leicester har visat fina tendenser mot slutet inte minst i offensiv riktning och det ska räcka långt framför hemmafansen.

11. Kalmar – Djurgården2

Vi står inför en oerhört intressant tillställning då Kalmar är i stort behov av en rekyl efter förlusten senast mot Häcken. Något som blir svårlöst med tanke på Djurgårdens styrka och inbördes övertag som sett dem vinna lagens fem senaste möten. Inte blir det enklare av att KFF ser ut att behöva göra ett par förändringar i startelvan pga skador. Bra läge för Djurgården att ta första bortasegern för säsongen!

12. Malmö – Häcken12

Trots en sval inledning på säsongen är det ändå bara fyra poäng upp till serieledande AIK för Malmö i det här läget. Ett Malmö som dock har förutsättningarna emot sig i mångt och mycket och inte heller sett särskilt bra ut mot vare sig AIK eller Djurgården. Hemma på Stadion brukar det dock betydligt vassare ut och då undertecknad fortfarande inte är övertygad om att Häcken har i toppen av tabellen att göra kan inte ettan utelämnas.

13. Sassuolo – Milan2

90 minuter är allt som återstår av säsongen och med en sista kraftansträngning kan titeln vara Milans för första gången sedan Zlatan senast var i i klubben. Det räcker förvisso med en poäng den här kvällen alldeles oavsett vad Inter hittar på men det är föga troligt att Milan lämnar något åt slumpen här, allra minst med tanke på att Il Rossoneri förlorat två raka mot Sassuolo. Stabila 1-0 att vänta och en sista triumferande kvart för Zlatan i Milan-tröjan?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Stryktipset

Publicerat 2022-07-30 10:13

Andelsspel: Stryktipset 30/7 - Jackpoten ska hämtas!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på även denna helgen och det blir ännu bättre, engelsk fotboll är tillbaka på kupongen!   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Liverpool …

Stryktipset

Publicerat 2022-07-23 10:18

Andelsspel: Stryktipset 23/7 - Jackpot på Strykipset!

Häng med på Tipsklubbens andelsspel. Vi reducerar fritt vid inlämningen! Jackpot på strycket denna lördag . Fem allsvenska och sista kvarten med EM.   ANDELSSPELET(kan justeras innan inlämning) Spelstopp lördag 15:59 # 1 X 2 1 Frankrike - Nederländ 1 X 2 Mjällby - …

Copyright © Fotboll.com 2024   |