Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Sverige–Grekland VM-kval
Fotbolls-VM

TIPS: Sverige–Grekland VM-kval

Publicerat 2021-10-11 11:04

Efter lördagens seger mot Kosovo kan Sverige med tre poäng mot Grekland ta tillbaka ledningen i VM-kvalgrupp B. En seger imorgon kväll innebär även att andraplatsen i gruppen i praktiken är säkrad. 


Tre poäng skiljer mellan Sverige och Grekland inför tisdagens match på Friends Arena, vilket innebär att vi också har en klassisk så kallad sexpoängsmatch framför oss.

Sex poängs marginal ner till Grekland med två matcher kvar och svenskt avancemang till åtminstone playoff är i praktiken klart. För att Grekland ska ta sex poäng i de två sista matcherna mot Spanien och Kosovo samtidigt som Sverige kammar noll mot Georgien och Spanien känns ganska osannolikt.

När lagen möttes för en dryg månad sedan i Aten vann Grekland något överraskande med 2-1. Frågan är hur det påverkar spelarna inför morgondagens match?


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VM-KVAL GRUPP B

Invalid league slug "vm-kval-europa"


KULUSEVSKI AVSTÄNGD

Precis som i Pristina för ett halvår sedan vann Sverige komfortabelt med 3-0 mot Kosovo hemma på Friends Arena. Tre poäng även mot Grekland och blågult är tillbaka i förarsätet.

För att ha en rimlig chans att ta sig som gruppetta till VM 2022 är det mer eller mindre en förutsättning av Sverige ligger före Spanien i tabellen inför den avslutande bortamatchen mot spanjorerna i Sevilla den 14 november.

Samtidigt måste blågult givetvis även vinna borta mot Georgien tre dagar tidigare om vi utgår från att Spanien slår Grekland borta, vilket vi givetvis får göra.

Till matchen mot Grekland lär det bli en del ändringar i det svenska laget. Victor Lindelöf är tillbaka efter att han missade matchen mot Kosovo på grund av sin frus förlossning. Parets son föddes i lördags, vilket innebär att den svenske lagkaptenen kan återta sin plats i mittlåset troligen bredvid Marcus Danielson.

Dock kommer Sverige tvingas att klara sig utan Dejan Kulusevski, som mot Kosovo drog på sig sitt andra gula kort i VM-kvalet och därmed missar tisdagens match. Ersätter gör Robin Quaison, som gjorde 3-0-målet mot Kosovo.

I övrigt lär det inte bli några större förändringar i den svenska startelvan. Robin Olsen i mål, Emil Krafth och Ludwig Augustinsson som ytterbackar och på mittfältet Emil Forsberg, Viktor Claesson, Albin Ekdal och Kristoffer Olsson. Längst fram Alexander Isak och Robin Quaison.

Sverige vinner och båda lagen gör mål – Odds Betway (med boost): 8.00


MÅSTE VINNA

Grekland står inför en tuff uppgift imorgon kväll då laget i praktiken måste vinna för att ha någon chans att nå playoff och om möjligt även gruppseger.

Dock har det grekiska laget verkligen blandat och givit under det här VM-kvalet. Man inledde strålande med att ta poäng mot Spanien borta bara för att några dagar senare spela oavgjort hemma mot Georgien.

I lördags var Grekland återigen på väg att tappa poäng mot Georgien, men två sena mål gjorde att man kunde åka hem från Batumi med tre poäng i bagaget.

Tittar man på det grekiska laget kryllar det kanske inte av stora namn, men det finns ändå flera namn som blågult får se upp med. Framför allt lagkaptenen Tasos Bakasetas, som gjorde ett av målen mot Sverige och som samtidigt är lagets bäste målskytt med tre mål i VM-kvalet.


SVERIGE ETT NUMMER STÖRRE

Grekland är en svårbedömd motståndare då laget hittills under VM-kvalet varit så ojämna. Har laget en bra dag känns det som att man kan hota vilket lag som helst. En dålig dag och det kan bli poängförlust mot lag som Georgien.

Fyra av dagar av fem ska dock Sverige vara ett nummer större än Grekland. Inte minst med en Alexander Isak i bra form och en Robin Quaison som lär ha fått en skjuts efter målet mot Kosovo.

Dock känns det knappast som att kommer bli någon större målfest på Friends imorgon kväll. Max tre mål känns som rimligt. Men, Alexander Isak är som sagt i målform och även om han kanske inte bjuder på ett lika vackert nummer som sist så känns det som att det lär bli ännu ett mål från Sociedad-anfallaren.

Detta leder oss fram till en Trippel hos Mr Green där vi spelar på att Sverige vinner, att det blir under 3.5 mål samt att Alexander Isak gör minst ett mål.

Spel
1 Sverige vinner
2 Under 3.5 mål
3 Alexander Isak målgörare
Totalt odds med Bet builder: 5.20

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |