Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Sverige–Kosovo VM-kval
Fotbolls-VM

TIPS: Sverige–Kosovo VM-kval

Publicerat 2021-10-08 17:03

Det börjar dra ihop sig i VM-kvalet! Med fyra matcher kvar för Sveriges blir förstås varje match oerhört viktig. Imorgon väntar Kosovo hemma på Friends Arena och tre poäng är ett måste. 


När lagen möttes i Kosovo i slutet av mars vann Sverige komfortabelt med 3-0 efter mål av Ludwig Augustinsson, Alexander Isak och Sebastian Larsson.

I början av september tog blågult en tung seger när man vann mot Spanien med 2-1 hemma på Friends Arena. Dock blev det förlust med 2-1 borta mot Grekland tre dagar senare, vilket gör att Sveriges väg mot VM inte längre är lika öppen som den var tidigare.

För Kosovos del är chanserna att nå VM 2022 mycket små. Laget har på fem matcher bara skrapat ihop fyra poäng och måste nu vinna resten för att om möjligt ha chans att nå playoff, även om det lär bli mycket svårt.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VM-KVAL GRUPP B

Invalid league slug "vm-kval-europa"


HAR ALLT I EGNA HÄNDER

Även om Sverige ”bara” ligger tvåa i VM-kvalgrupp B sitter man ändå i förarsätet tack vare två matcher mindre spelade än tabellettan Spanien. Sex poäng mot Kosovo imorgon och Grekland på tisdag och blågult är tillbaka i ledning.

För det svenska laget gäller det att inte ligga efter Spanien inför den troligen helt avgörande avslutande matchen i Sevilla 14 november. Ligger Sverige före Spanien räcker det med kryss för att VM-biljetten ska vara säkrad. Såvida spanjorerna inte ligger mer än tre poäng efter för då är Sverige redan klara för VM, men det scenariot känns knappast troligt.

Tittar man på den svenska truppen ser den ut som förväntat. Dock finns en del frågetecken kring mittbacksplatserna. Victor Lindelöf går och väntar på en förlossning hemma i England och Filip Helander är långtidsskadad.

Det mest troliga är att Marcus Danielson och Joakim Nilsson, som agerade mittbackspar i träningsmatchen mot Uzbekistan i september kommer att kliva in även mot Kosovo.

I övrigt lär vi nog få se den vanliga svenska uppställningen med Robin Olsen i mål och Martin Olsson samt Ludwig Augustinsson som ytterbackar. På mittfältet lär det bli Emil Forsberg, Albin Ekdal, Viktor Claesson samt Kristoffer Olsson och längst fram Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

Sverige vinner och över 1.5 mål – Odds Betway (med boost): 2.50


HAR INTE LEVT UPP TILL FÖRVÄNTNINGAR

Efter en stark insats i EM-kvalet där man var och nosade på EM-plats kändes det som att Kosovo skulle kunna bli en farlig motståndare och Sveriges främsta utmanare om andraplatsen i gruppen.

Men, laget har inte riktigt levt upp till förväntningarna och är i praktiken redan borta från VM-spel. Förutom att man måste vinna samtliga tre återstående matcher krävs även att ett antal andra resultat går Kosovos väg om man ska någon chans på VM. Hittills har det bara blivit en seger på fem matcher och det var borta mot Georgien i början av september.

Tittar man på Kosovos trupp kan man väl knappast säga att det kryllar av världsstjärnor. Men, man har ändå ett par hyfsat namnkunniga spelare i form av Napolis mittback Amir Rrahmani och Lazio-anfallaren Vedat Muriqi. I truppen finns också Hammarbys Astrit Selmani, som tidigare i år valde att representera Kosovo.


TRE SÄKRA SVENSKA POÄNG

Med tanke på att Kosovo såhär långt inte alls varit så bra som vi trodde de skulle kunna vara ska det här bli en ganska enkel svensk seger. Lika enkel som i Pristina för ett halvår sedan.

Samtidigt har Kosovo bara gjort ett mål på de senaste tre VM-kvalmatcherna och då känns det knappast som att de lär få hål på Sverige på ett fullsatt Friends Arena.

Vem som ska göra de svenska målen? Ja, det finns väl flera tänkbara kandidater, men visst känns det som att Alexander Isak lär vara sugen på att näta igen. Dessutom är han blågults bäste målskytt hittills i kvalet med två mål.

Detta leder oss slutligen fram till en Trippel hos Mr Green där vi spelar på att Sverige vinner, att inte båda lagen gör mål samt att Alexander Isak blir målgörare.

Spel
1 Sverige vinner
2 Båda lagen gör mål – NEJ
3 Alexander Isak målgörare
Totalt odds med Bet builder: 3.70

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |