Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Sverige–Spanien VM-kval
Fotbolls-VM

TIPS: Sverige–Spanien VM-kval

Publicerat 2021-09-01 10:19

Dags för VM-kval igen! Sverige möter i den tredje matchen i kvalet till VM 2022 Spanien, som man mötte så sent som i gruppspelet i EM i somras. Matchen kan dessutom komma att bli helt avgörande för utgången av VM-kvalgrupp B.


Sverige och Spanien har mötts en hel del de senaste åren. I EM-kvalet 2019, i EM i somras och alltså nu i VM-kvalet. I kvalet till EM 2020 vann Spanien hemma med 3-0 medan det blev 1-1 på Friends Arena.

Gruppspelsmatchen i EM för ett par månader sedan präglades som bekant av stor spansk dominans. Trots det lyckades Sverige hålla undan och få med sig en poäng efter 0-0.

Inför kommande veckas VM-kvalmatcher leder Spanien grupp B med en poäng före Sverige, men med en match mer spelad. Med andra ord är det liten fördel Sverige.

Skulle blågult vinna mot Spanien imorgon skulle det innebära att man har möjlighet att säkra gruppsegern och därmed också VM-avancemanget redan innan sista gruppspelsmatchen borta mot just Spanien i mitten av november.


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


VM-KVAL GRUPP B

Invalid league slug "vm-kval-europa"


INLEDDE MED TVÅ SEGRAR

Sverige inledde VM-kvalet i våras på ett kanske inte lysande sätt, men man gjorde vad man skulle och vann med 1-0 mot Georgien hemma och med 3-0 mot Kosovo borta. Däremellan var det som bekant också ett EM-slutspel där blågult efter in stark insats i gruppspelet åkte ut mot Ukraina i åttondelen.

Men, för att ta sig till VM i Qatar 2022 utan att behöva ta omvägen via playoff krävs gruppseger och för det kommer Sverige troligtvis att behöva vinna en av två matcher mot Spanien. Alternativt spela två oavgjorda, samtidigt som blågult vinner resten.

Tittar man på den svenska truppen är den till stora delar identisk med sommarens EM-trupp, så när som på en handfull spelare. Bland annat finns inte Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Marcus Berg längre med då samtliga valt att pensionera sig från landslaget.

Dock har Sverige en stark trupp med flera spelare som återfinns i toppklubbar runt om i Europa. Inte minst har blågult ett starkt anfallspar i Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

Frågan är då om det räcker för att besegra Spanien? Ja, det är inte omöjligt. Dessutom spelas matchen på Friends Arena och där är Sverige alltid starka.

Sverige vinner – Odds Betway (med boost): 8.00


TAPPADE POÄNG MOT GREKLAND

Spanien åkte på en rejäl smäll redan i första matchen i VM-kvalet när man spelade 1-1 hemma mot Grekland. Två tappade poäng som kan bli ödesdigra för Spanien i förlängningen.

Därefter lyckades det spanska laget med nöd och näppe ta tre poäng borta mot Georgien innan man komfortabelt vann med 3-1 hemma mot Kosovo. Trots poängtappet är Spanien fortfarande favoriter till att vinna gruppen.

Dock är Spanien inte det lag man var för 10-15 år sedan. I EM gick man förvisso till semifinal, men det var efter att man kryssat sig genom både åttondel och kvart via straffar. Det spanska laget anno 2021 är långtifrån oslagbara, framför allt inte om man har en dålig dag på jobbet.

Samtidigt är ju det så att det finns mycket individuell kvalitet i Spanien. Framför allt i form av offensiva krafter som Gerard Moreno och Álvaro Morata och där får den svenska backlinjen se upp.


BRA CHANS TILL SVENSK POÄNG

Är det någon gång Sverige ska vinna en kvalmatch så är det nu. För svensk seger här och vägen till VM 2022 ligger vidöppen. Då räcker det med att vinna kommande fyra matcher mot Grekland, Kosovo, Grekland och Georgien för att gruppsegern och därmed också VM-platsen ska vara klar.

Den motivationen bör räcka för att blågult ska gå ut och ge allt på Friends Arena imorgon kväll. Samtidigt är Spanien svårslagna, det vet vi, och det lär bli svårt att ta tre poäng, men det är långtifrån omöjligt.

Svensk poäng känns däremot fullt realistiskt med tanke på att Sverige har två raka oavgjorda matcher mot Spanien. Det känns inte heller som att Sverige kommer att gå mållösa av plan då blågult på senare år blivit ett lag som gör mål i nästan varje match.

Spanien är också ett lag som gör mål i nästan varje match och därför lutar det åt mål i båda halvlekar. Ett spel som Betway dessutom har boost på, vilket ger bra spelvärde.


Tips: Sverige–Spanien

Speltips Betway
Halvgardering – Sverige eller oavgjort 2.00
Mål görs i båda halvlekar (med boost) 3.50

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |