Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 1/12
Topptipset

TIPS: Topptipset 1/12

Publicerat 2021-11-29 22:14

Ny färsk midweek-runda av europeisk fotboll väntar den här onsdagen och det är ett tydligt engelskt fokus på kupongens åtta matcher. Samtliga topplag från Premier League jagar nya trepoängare medan Italiens dito gör detsamma. Milan ska försöka hämta sig efter två raka förluster i ligaspelet när de reser till Genoa medan Napoli gästar ett frejdigt Sassuolo. Med så många favoriter i spel finns det garanterat pengar att hämta, således kanske det är läge för att multiplicera insatsen för att maximera vinsten?

Spelstopp: 20.29 onsdag 1 december


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Everton – Liverpool

Ja nog har Everton det riktigt kämpigt för tillfället då man i helgen föll tungt mot nykomlingen Brentford. Tre raka matcher utan mål framåt och fem förluster av sex möjliga den senaste tiden innebär jobbiga förutsättningar inför derbyt. Att man i detta skede ska kunna upprepa bedriften från Anfield i vintras och besegra Liverpool ser i dagsläget så gott som omöjligt ut, inte minst med tanke på den slätstrukna insatsen på Etihad mot Man City nyligen.

På den röda sidan av Merseyside är det desto mer muntert just nu då Liverpool går som tåget ivrigt hänförda av den produktiva offensiva armadan. Såväl Jota som Mohamed Salah har visat på precis den dödliga effektivitet som Liverpool är så beroende av för att komma in den här typen av flow då det bara behövs någon minut för att bestämma matchens riktning som senast mot Southampton – men egentligen i de flesta matcher den här säsongen hittills.


Skrällpotential: Burnley

För andra kupongen i ordningen är det Burnley som valts ut med bäst chans att gå emot en hårt streckad favorit. Nu lottades förvisso matchen mot Tottenham, som ställdes in pga snökaos, till en favoritseger men i just det här fallet är det bara att tacka och ta emot. Burnley kommer fräscha i både huvud och ben till Wolverhampton som inte fick hål på Norwich senast och som dessutom inte lyckades skapa särskilt mycket.

Hemmalaget, som oddsmässigt är klara favoriter, lär inte få det lättare här mot ett hårt jobbande Burnley som är ännu bättre defensivt organiserade än Norwich. Gästerna har dessutom varit en svår motståndare även tidigare säsonger då Wolves bara lyckats vinna en av lagens tio senaste inbördes möten. Sett till Burnleys ”nyfunna” offensiva utdelning och det faktum att de bara förlorat en av sina sju senaste i ligan är garderingen ett måste.


Omgångens säkra: Leicester

Precis som väntat fick Leicester bra utdelning mot Watford senast. Jamie Vardy visade inte några större ålderstecken och James Maddison fick äntligen göra den typen av assistpoängs som vi vant oss vid tidigare säsonger. Med två raka matcher där det lossnat i målprotokollet blickar Leicester mot St Marys där dem brukar trivas.

Southampton kommer närmast från en tung eftermiddag i Liverpool där matchen i princip var över redan efter en minut när Jota gjort 1-0. Insatsen och resultatet följer på ett lika tungt sådant mot Norwich varpå det finns all anledning att fundera för hemmalagets manager Raphael Hassenhüttl. Kanske att man kan hitta nätet mot ett Leicester som ändå släppt in mål i 12 raka ligamatcher, men hur många lyckas man hålla ute i andra änden när Jamie Vardy fått nätkänning igen?


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 72 rader

1. Everton – Liverpool2

Då inte mycket går Evertons väg för tillfället är det inte konstigt att Rafa Benitez redan börjat få det hett om öronen. Här saknas återigen flertalet viktiga kuggar och det kommer räcka föga trots en förmodad parkerad buss. Liverpool är helt enkelt för bra, för samspelta och för vassa just nu.

2. Aston Villa – Manchester City2

Två raka segrar för Steven Gerrard i Aston Villa ger såklart mersmak, men här kommer det behövas något alldeles extra för att hålla gästerna mål- eller poänglösa. Manchester City ångar på i ungefär samma dominanta stil som Liverpool och med sju raka segrar mot Villa i bagaget är en åttonde helt klart att vänta.

3. Southampton – Leicester2

Det egentligen enda som talar emot Leicester här är deras oförmåga att hålla tätt bakåt. Kanske att det kan gå vägen dock mot det lag som efter Norwich gjort minst mål av alla i Premier League, men allra troligen kommer Jamie Vardy återigen behöva leverera framåt i ett Leicester som är på gång.

4. Watford – ChelseaX2

Det saknades inte direkt chanser att avgöra matchen mot Manchester United senast men som vi sett Chelsea förut i vissa matcher, beroende på vilka som spelar, är det ibland lite väl ineffektivt. Gör man dessutom misstag som Jorginhos kommer det kosta poäng som ett kontringsstarkt Watford kan utnyttja.

5. Wolves – BurnleyX2

Chris Wood lär knappast glömma sitt senaste besök till Molineaux i våras då hans tre mål i första halvlek avgjorde matchen. Burnley sågs med små chanser redan då men är bättre nu, framförallt offensivt, och brukar trivas bra mot Wolves. Utvilade som man är dessutom ska det kunna räcka till minst en poäng.

6. West Ham – Brighton1X2

Brighton fortsätter att kryssa sig uppåt i tabellen och mot Leeds senast var man återigen alltför ineffektiva framför mål när det väl gäller. Någon gång släpper det dock för Graham Potter och vad vore ett bättre tillfälle att ta första segern på 10 matcher än mot ett West Ham som förlorat två raka i ligan?

7. Genoa – MilanX2

Säsongens första förlust blev snabbt en till för Milan som nu släppt in sju mål från sina två senaste matcher. Blott en seger på fem är också något oroväckande när man nu gästar ett Genoa som nu äntligen tagit sin första poäng under det nya styret – och alltjämt kryssat flest matcher i Serie A såhär långt.

8. Sassuolo – Napoli1X2

Sist ut hittar vi två av kupongens målfarligaste lag på sin dag. Sassuolo visade sin frejdighet mot Milan senast medan Napoli krossade Lazio framför en nyrest Maradona-staty hemma i Neapel. Urladdningen där kan dock bli svår att följa upp då Sassuolo redan besegrat Juventus och sånär tagit poäng av både Roma och Inter.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |